Új hozzászólás Aktív témák
-
ReJim
őstag
sziasztok
(ez egy példa)echo "<a href='fajl.php?alfa=1'>alfa</a>";
if($_REQUEST['alfa'] == 1) {
echo "<a href='fajl.php?beta=1'>b1</a>";
echo "<a href='fajl.php?beta=2'>b2</a>";
echo "<a href='fajl.php?beta=3'>b3</a>"; }ha ráklikkelek az alfára akkor megjelenik a b1,b2,b3.
de ha már a b2-re is ráklikkelek, eltűnik az alfa.hogyan lehet egyszerűen megoldani, hogy ne tűnjön el? tehát nekem valami olyasmi kellene mint a request_uri vagy a php_self keveréke.
szóval ezt hogy szokták megoldani?echo "<a href='fajl.php?alfa=1'>alfa</a>";
if($_REQUEST['alfa'] == 1) {
echo "<a href='".$_SERVER['REQUEST_URI']."?beta=1'>b1</a>";
echo "<a href='".$_SERVER['REQUEST_URI']."?beta=2'>b2</a>";
echo "<a href='".$_SERVER['REQUEST_URI']."?beta=3'>b3</a>";
}ebben az esetben ha alfa, b1, b1 - re kattintok, akkor az alábbi címnél járok:
fajl.php?alfa=1?beta=1?beta=1én ezt akarom valahogyan kikerülni, hogy akárhány beta klikkre is csak fajl.php?alfa=1?beta=1 legyen a cím.
erre írnom kell valamit, vagy létezik megoldás?
-
ReJim
őstag
válasz
raczger #1131 üzenetére
1. tudom, nem használom. ha gondolod győzd meg azt a sok millió felhasználót aki böngészéshez használja. és akkor nem kell ilyen gondokkal foglalkoznom.
2. alapesetben nem használok táblázatokat, div mániás vagyok... nah de egy ilyennél egyszerűbbnek találtam mint 9darab külön div-et, és annak css formázását. de lehet majd egyszer átírom.
(no meg arról nem beszélve, hogy egy oscommerce nevezetű szutyokba kellet, ami meg tele van 4-5 mélységre ágyazot tablákkal. szóval tökmind1, hogy oda div vagy table kerül.)(amúgy megoldódott, css hiba a köbön)
-
ReJim
őstag
[link]
valaki tudna segíteni? -
ReJim
őstag
válasz
Louloudaki #1123 üzenetére
de olyankor is, ha az adatbázis is utf8-at használ? meg ilyenkor nem csak azoknak a 2bájtos karaktereknek kellene csak sci-fi-nek láccódnia?
az alábbi karakterlán:
őőőőőőőőőőőőőőűűűűűűűűűűűűűűűűűűéáűőúöüóí
Így néz ki -
ReJim
őstag
értem, értem.. ez működik is.
viszont az adatbázisommal szopok mostan..van egy admin.php (utf-8) ami beírja az adatbázisba a szöveget, van egy index.php ami kiolvassa (szintén utf-8) és az adatbázis meg utf8_hungarian_ci-re van állítva, és amikor elpostolom a form-ot (textarea-ban van az adat) akkor az adatbázisba kripsz-krapsz kerül. de kiolvasásnál meg jó. próbáltam már az utf8_encode fügvényt is de nem sikerült megoldani a problémámat...
ez mitől lehet?
-
ReJim
őstag
nemvolt. de átírtam az elsö pár sort. most az müködik. de a karakterkódolással vannak problémáim. mit illik használni, hogy megjelenjenek a magyar ékezetes karakterek is? html headerbe beállítom utf-8-ra a charset-et. a notepad++-ban meg szintén utf-8ra állítom a kódolást. így okés?
(amúgy nem tudok hosszú ö-t ü-t írni. még ide sem.. szóval valószínu, hogy a vnc szopat engem...
)
-
ReJim
őstag
semmi sincs kiírva... a hibázó sor elött csak sql művelet van, ami meg szükséges az if függvényhez. (amire kiakad...)
próbáltam én mindenfélét de nem akaródzik működni
ha berakom a setcookies() fgv-t a másdoik sorba, akkor erre ugyan az a hibaüzenet: csak a más a sornak a száma.
output started at /home/b/bodycult/public_html/admin.php:1
első sorban nincs semmi... csak egy <?php és neki ezzel a sorral van gondjavagy valamit elrontok?!
-
ReJim
őstag
nos a saját gépemen, appserver-en műkszik az admin.php-m, de a szolgáltatóra feltéve az alábbi hibaüzenetet kapom:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/b/bodycult/public_html/admin.php:1) in /home/b/bodycult/public_html/admin.php on line 19Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/b/bodycult/public_html/admin.php:1) in /home/b/bodycult/public_html/admin.php on line 21
a problémás részlet:
if ($_REQUEST['name'] == $admin AND md5($_REQUEST['pass']) == $psw) {
setcookie("bodycult_ADM", date("Y\.m\.d\."), time() + 1800);
$ccc = TRUE;
header("Location: admin.php");
}mi a gondja vele?
-
ReJim
őstag
válasz
Louloudaki #1082 üzenetére
nekem 1 fájlban van a kezdőform, meg az egész világmindenség. és szeretném ha post-olás után úgymond frissítse magát. de lehet megpróbálkozom a locationnal.
-
ReJim
őstag
adott az admin.php-ben egy html form amit post method-dal küldök el. a php elején van egy rész ami nézi a küldött adatot. majd ha megfelelő, akkor csinál jó szessönt. ha nem akkor nem.
majd ellenőrzi, hogy a szessön megfelel-e. ha igen akkor az OK() fut le, ha nem akkor a DENIED().viszont ha a form-ot post-olom. akkor visszatér az eredeti form amíg nem frissítem, vagy nem bökök még1szer a küldésre...
egyszer már rá jöttem, hogy hogyan kell normálisan megcsinálni, de most valahogy nem jutik eszembe! valaki dobjon meg egy ihletel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged