Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz
kukinyo #7070 üzenetére
Ez igazából nem is php kérdés már úgy látom.
De hirtelen átfutva a problémádat:
A config részben ugye megvannak ezek a részek:
define('linkclass', ""); // the css class to apply to each link
define('linkclass_hilite', ""); // the css class to apply to the currently selected link
Ezeket kiszedve a kommentezést és megadva egy class nevet a cms be kell, hogy rakja a class neveket.
Tehát a sima link a linkclass-nál megadottat, az épp aktuális a linkclass és linkclass_hilite-nál megadottat is felveszi.
Ezen class nevekre tudsz hivatkozni a css fileban.
tehát:
define('linkclass_hilite', "active_link");
majd a css-ben:.active_link {
font-weight:bold;
color:#f00;
}Alapvetően tehát ez a két opció van:
- Ha a css-ben találsz előre definiált class-t, akkor azt adod meg a define-nál.
- Ha nem, akkor a define-ban megadott class névvel magad írsz a css-ben egy style-t hozzá.szerk.:
Ahogy átrfutottam a linkelt css-t ugy látom az alap linknek a menuButton az active-nak pedig a menuButtonActive van szánva.
Tehát szvsz, így próbáld:define('linkclass', "menuButton"); // the css class to apply to each link
define('linkclass_hilite', "menuButtonActive"); // the css class to apply to the currently selected link -
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7062 üzenetére
A következő szigorúan magánvélemény és úgy alkotom, hogy én sem vagyok guru, de fizetés kiegészítésnek jó munka és szeretem csinálni.
A probléma amit látok nálad az az, hogy maguk az alapok (HTML+CSS) is hiányoznak, és így vágtál bele egy nagyobb projektbe. Lásd mondjuk egy CSS fájl felépítését, hierarchiáját.
Ha elfogadsz egy baráti jó tanácsot, először inkább sima, egyszerű statikus oldallal érd el azt a kinézetet amit szeretnél, ha ez megy, azután kezdj bele szerkesztésbe, módosításba.
Én is ezzel kezdem a mai napig, akár sablont, akár sima oldalt csinálok, és a referencia könyv (vagy internet oldal) a legjobb barátom ilyenkor... a második meg a firebug. -
Alukard
senior tag
-
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7044 üzenetére
inkább pastebin linket küldjél
Csak azt nem értem, hogy mi az amit nem tudsz összekötni a dologban...
Adva van 2 CSS osztály amit korábban bemásolt php kód a helyzettől függően odabiggyeszti a linket tartalmazó HTML elemhez.
Csak annyi a dolgod, hogy megkeresed a CSS fájlodban, hogy melyik osztály felel a link kiemelésért és melyik a nyugalmi linkért és ezt megadni. Ha ezek az osztályok nincsenek benne a CSS fájlodban, mert egyedi sablon írsz akkor neked kell létrehoznod őket. Viszont ebben az esetben jó nagy fába vágtad a fejszéd.
-
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7042 üzenetére
nem elég kikommentelni csak.... meg kell adni neki a css osztály neveket pl.:
define('linkclass', "simaListaElem");
define('linkclass_hilite', "kiemeltListaElem");és az adott oldalhoz betöltött styleseheetben is benne kell lenniük ezeknek az osztályoknak...
.simaListaElem {
}
.kiemeltListaElem {
} -
Alukard
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Blu-ray lejátszók
- OLED TV topic
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További aktív témák...
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- DELL T40 EMC Szerver
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged