- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 3D nyomtatás
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Kapkodtam, bocsánat...
A 039 az nem 8-asban (Oct) van, hisz' ott a 9-es szám benne...
De az zavar be igazán, nem nagyon látok példát rá, hogyan lenne 8-asban (Oct) leírva bármelyik karakter is.Itt van pl. ez a táblázat: [link]
A 039 azért az aposztróf, mert a 39 Dec-ben az. És valamiért a '-et őt átalakítja '-cé.
Én azt gondoltam (mert mint írtam, sajnos példát nem találtam rá), hogy ha 0-val kezdődik, akkor 8-as számrendszerbeli (Oct). És hogy az ellenőrzésed is ezért van így megcsinálva, hogy ha 0-val kezdődik, akkor már csak 0 és 7 közötti számokat vizsgálsz.
De itt van pl. a
047
. Ez ugye megfelelne a feltételnek, mert 0-val kezdődik, és utána 0 és 7 közötti számok vannak. A kódod szépen le is zárja ;-vel, a böngésző viszont/
-t ír ki, mivel a 47 a/
karakter decimális kódja. Szóval ott is a 047-et 47-ként kezeli, Dec-ként.
Viszont Oct-ban a 047 az aposztróf lenne'
.Az Oct-kódolásúakat tényleg &# kezdéssel kell meghívni? Ezért ellenőrzöd így? Tehát hogy ha
�
-val kezdődik, akkor 8-as számrendszerbeli (Oct)?És amit írtál példát sem értem már:
ϻblabla
Itt is a kódod azért rakja a pontosvesszőt a 0101 után, mert meghúztad neki a 0-7 határt (0[0-7]+). Ezért lesz e
belőle, és aze
aze
karakter, így kiírni is azt írja, hogye9blabla
Szóval ezt is a Dec-kódolásként veszi.És te azért írtad azt, hogy a kimenet
A9blabla
lesz, mert a 101 az Oct-kódja azA
karakternek.Viszont mégsem így működik. Nem lehet, hogy azért, mert a Oct-kódokat nem
&#
kezdettel kell írni? (Nem tudom, sehol nem találok példát rá.)Mert ez így most már nagyon össze-vissza számomra, és rosszul érzem magam, hogy ennyi kommentet írok, és spammelek...
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Adobe Lightroom topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest