Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Home server / házi szerver építése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8887 üzenetére
Ja, de legalább elvoltunk.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8885 üzenetére
2 lehetőség van az oldalon.
1. csak regisztrál, hogy hozzászóljon valamihez meg hasonlók
2. regisztrál és egyben ezek után egyből(!) mást is csinálMeglehet oldani a 2 formot, de én még mindig nem látom értelmét, az adatok ugyan azok lesznek, csak ez a gomb felirat a változás.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8883 üzenetére
Minek csinálja 2 különböző formot, ha ezt 1db formmal is megtudom tenni. Lehet sebesség szempontjából valamivel gyorsabb, de nem hinném, hogy annyival.
Igen, a sok guglizás közepette láttam, hogy felesleges az if elé.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8881 üzenetére
$button = ( isset($_GET['kategoria']) ? 'Next' : 'Register' );
Ez lesz akkor, így az egyszerűbb szerintem.
Kénytelen vagyok így megoldani a gombot, mert van aki csak regisztrál ott a regisztrálás gomb kell, aki meg mást is szeretne ott meg tovább van és extra dolgokat is tehet az oldalon.
Szerk.: Amúgy ezzel is megy.
isset($_GET['kategoria']) ? $button='Next' : $button='Register'; -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #8879 üzenetére
A csudiba, ekkora balgaságot.
-
Speeedfire
félisten
Ezzel így mi a baj?
if(isset($_GET('kategoria'))) ? $button='Next' : $button='Register';
Egy submit gomb értékét szeretném dinamikusan beállítani, ha meg van adja kategoria, akkor Next, ellenkező esetben Register.
Ha csak simán az isset függvényt használom akkor meg fatal error:
Can't use function return value in write context -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8876 üzenetére
Ez volt a gond, amit írtál. Előbb kellett definiálni a localhostot.
Nem mutathatom meg, mert top szíkret. -
Speeedfire
félisten
Na most így valami nem kerek, mert a localhoston is a fent megadott tartalom jön be.
Pedig a httpd.conf fájlban a doc root meg van adja, eddig jó is volt. Próbaképpen felvettem a localhostot a vhostok közé, de nem jó. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8872 üzenetére
Jó részletes leírás.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8867 üzenetére
Kérésed parancs!
127.0.0.1 valami.com
127.0.0.1 megvalami.com<VirtualHost *:81>
ServerAdmin webmaster@dummy-host2.example.com
DocumentRoot "d:/munka/web/valami.com/"
ServerName valami.com
#ErrorLog "logs/dummy-host2.example.com-error.log"
#CustomLog "logs/dummy-host2.example.com-access.log" common
</VirtualHost>
<VirtualHost *:81>
ServerAdmin webmaster@dummy-host2.example.com
DocumentRoot "d:/munka/web/valami.com/"
ServerName megvalami.com
#ErrorLog "logs/dummy-host2.example.com-error.log"
#CustomLog "logs/dummy-host2.example.com-access.log" common
</VirtualHost> -
Speeedfire
félisten
Próbálkoztam ezzel a vhost-tal win7 alatt, de nem akaródzik össze jönni.
Beírtam a host fájlba, hogy:
127.0.0.1 valami.comMajd a vhost fájlba felvettem az adott domaint a saját mappájával, de nem jön be. Apache resi volt.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8847 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy a seo is direkt marketing. Nálam (saját fogalom szótár!) azt jelenti, hogy amit az ember elég dobnak reklámot, banner, hirdetés, újság stb.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8845 üzenetére
Arra céloztam, hogy az adott célközönség nem a google-t használja hanem inkább bannereket, vagy emailben kapott hirdetésekből jönnek az oldalra.
Itt mint utólag kiderült az adott felhasználók miatt kell külön domainekre tenni.Igen, én is ezt találtam, de közben lett még pár más megoldás is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8843 üzenetére
Seo ebben a kategóriában nem nagyon szokott lenni, inkább direkt marketing. De utána nézek ennek a yii-s dolognak, sanszos, hogy az okosok már kitaláltak valamit.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #8840 üzenetére
Hmm, lehet a symlink lenne a legjobb. De ilyen hülyeséget kitalálni, 7 külön domainen szeretné elhelyezni ugyan ezeket, változna a kinézet meg a belső tartalom. Áhh, nem értem miért jó.
Ez a symlink jó ötlet lehet, ha nem kivitelezhető akkor dupla gázsit kérek.Thx.
-
Speeedfire
félisten
Megoldható az, hogy van 2 domain ugyanazon a szerveren. Egyik mondjuk motor a másik pedig az autó kategóriát mutatja, de ugyan az lenne a motor alattuk. Szóval valami url manipuláció érdekelne.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #8827 üzenetére
Köszi, meg f*szán.
Én is mvc-ben használom mostmár (hála neked).
-----
Hát a migrálás lenne a legjobb talán, bár kérdéses, hogy mennyire lenne nehéz. Ha nagyon, akkor inkább írok egy mini fórumot. -
Speeedfire
félisten
2 kérdésem is lenne.
1. Hogy lehet megoldani, hogy ha egy linkre kattintok akkor annak erőltesse a letöltését és nem akarja megnyitni? pl kép, videó, txt stb
2. Van olyan fórum, ami könnyen beállítható már meglévő rendszerhez? Gondolok itt arra, hogy ne kelljen regelni egy adott oldalon + még a fórumon is. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8820 üzenetére
Hirtelen ezt találtam...szerintem a lényeget kilehet szűrni belőle.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8762 üzenetére
...hogy egyedi és profi dolgokhoz márpedig csak egy framework jó.
Szerintem itt inkább csak az van, hogy biztonságosabb. Míg egy teljesen saját kód, még ha bugos is, nehezebb meglelni a hibákat. Míg egy opensource dolognál könnyebb kideríteni.
De lehet, hogy teljesen más oka van. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8746 üzenetére
Ezt a hozzáállást megint nem értem. Miért kellene, hogy szar legyen?
Nem azzal van a bajom, hogy összeollózza, hanem ez megint tipikusan az a kategória, hogy na jó ilyen van, ilyen van akkor ezeket beleillesztem, aztán reménykedem, hogy extra dolgot nem fog kérni.
Én csak sírni tudok ezeken a hirdetéseken.
Professzionális, admin felülettel rendelkező oldal, blablablaaa.
Na, de mindegy. Nem is akarom, hogy ez flame legyen. De megint félreértesz, ezzel nem a cms-t akarom lekicsinyíteni, vagy kevesebbé tenni. Csupán, csak annyi, hogy ezek révén már akárki azt mondja magáról, hogy ő professzionális oldalakat készít.
cucka: Jogos.
CSorBA: Mutatós oldal, bár nem értem a joomla-sokat, hogy miért nem szeretik használni az apache mod_rewrite modulját.
mobal: Abban a hsz-ben nem is fikáztam a joomla-t. Nem is inkább nem szeretem, hanem inkább nem szimpatikus.
Elég sok negatív véleményt olvastam róla anno, a sok bug, a sok rosszul megírt kód. Olyan kódrészek mely irracionálisan zabálják a rendszer erőforrását. De ha megkérdezel egy webhoszting céget, hogy mi a véleménye a joomla-ról, akkor le is írja neked jó részletesen szerintem.
Nagyon sok hoszting cég még szűri is a joomla oldalakat, a fájlok maximális számával, mivel nem akarják, hogy egy oldal csak azért, mert rosszul van megírva megegye a szervert. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8738 üzenetére
Kezdő alatt azt értem, hogy felrakod és van egy használható oldalad. Fórum, oldal, írás, blog, szavazás, userfelület, adminfelület, jogok stb stb.
Viszont itt van is egy kis hátulütője a dolognak. Sok zugweblapkészítő wp-t használ, de ha már kell valami extra dolog, akkor sírnak rínak a megrendelőnek, hogy ezt nem tudja kivitelezni.
A lényeg, hogy akár 0 html tudással is lehet szép, sokoldalú oldalt készíteni, de ha komolyabb dologokra is kell, az sem akadály csak épp olvasni és fórumozni kell hozzá.
A lényeg a lényeg, hogy szerintem egy jó cms igazán jó dolog (mondani sem kell, hogy én is drupal párti vagyok). Nekem a framework most csak azért van, hogy tágítsam a látásteremet és a tudásomat. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8736 üzenetére
CMS-ek inkább kezdőbbeknek való, gyors honlap-összepakolásra
Szerintem ez teljes mértékben így van, a legtöbb felhasználó pont emiatt használ cms-t. Csak ugye ha valaki jobban ért hozzá és nem csak a modulokat pakolja bele és szabja testre az oldalt, akkor szinte bármire lehet használni.
Nekem ez a véleményem. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8729 üzenetére
Sorry for my poor english.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #8718 üzenetére
Így már okés, hát akkor vagy a yii doksi hibás vagy a pék tudja, mivel ott csak a $_POST['Item']-et vizsgálták meg, hogy van-e értéke.
Ja, hát valószínűleg kell majd a multiupload is.
De lehet, hogy jquery-vel fogom majd hívogatni, nem tudom. Vagy ahogy most mutattad, ezt még meg kell álmodnom.Ja és It's Work!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #8716 üzenetére
Nem tudom, de a $_FILES-as is belép a ciklusba...hát az agyam eldobom.
A yii így mutatta a példát.
public function actionCreate()
{
$model=new Item;
if(isset($_POST['Item']))
{
$model->attributes=$_POST['Item'];
$model->image=CUploadedFile::getInstance($model,'image');
if($model->save())
{
$model->image->saveAs('path/to/localFile');
// redirect to success page
}
}
$this->render('create', array('model'=>$model));
}Ezt dobja a $_FILES tömbre a var_dump és a print_r.
-
Speeedfire
félisten
Na, most nézem ez a múltkori még sem teljesen 100-as. Ha üres a filefield akkor sír miatta. Pedig a feltöltés funkció csak akkor van meghívva, ha van benne valami. Mos még bővítettem is, hogy isset és !empty. De mégis belelép a feltételbe. Mi lehet vele?
if(isset($_POST['Item']) && !empty($_POST['Item'])) {
....
$this->newItem();
...
}Szóval nem értem. A print_r és a var_dump-al is megvizsgáltam, szerintük sincs értéke a $_POST['Item']-nek...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #8712 üzenetére
A $_FILES[] valóban null ad vissza, de a $_POST['Item']-ben benne van a fájl neve. Akkor viszont itt veszik el az adat, az már biztos.
Közben meg is lett a megoldás...hát ha nem figyelmeztetsz a $_FILES-ra, akkor nem is jut eszembe. Ugye én megadtam, neki hogy
'enctype'=>'multipart/form-data')
csak nem jó helyen, most már rendesen működik. Nagyon köszönöm.
Szerk.: Amúgy te is yii-t használsz?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #8710 üzenetére
Hát ezek nekem készen vannak már, a yii ezeket készen adja.
Nem is ezzel van a gond, hanem a controllerben amikor fel akarom dolgozni az adatokat, akkor nem tettszik neki valami.Mutatom, ez van a post controllerben. A create action-nél ez van meghívva.
protected function newItem() {
$item = new Item;
$item->attributes=$_POST['Item'];
$item->media=CUploadedFile::getInstance($item,'media');
var_dump($item->media);
exit;
$item->name=$item->media->name;
$item->size=$item->media->size;
if($item->save())
{
$item->media->saveAs('assets/media/'.$item->media->name);
// redirect to success page
}
$post->addItem($item->media);
return $item;
}A view-ben pedig ez van:
<div class="row">
<?php $item = new Item; ?>
<?php echo CHtml::form('','post',array('enctype'=>'multipart/form-data')); ?>
<?php echo CHtml::activeFileField($item, 'media'); ?>
</div>Szépen meg is hívja, a fájl meg is van, ellenben amikor az $item->name=$item->media->name; sornál már nem tettszik neki valami.
Trying to get property of non-object
Ami fura, mert pont előtte mondtam meg neki, hogy márpedig objektum. Illetve már az $item->media értéke is null...itt valami infomáció elveszik az éterben. -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #8706 üzenetére
Sajnos nem ennyire egyszerű a helyzet.
Vagy csak nekem nem akar összejönni... -
Speeedfire
félisten
MVC-ben szeretnék osztályokat házasítani.
Adott egy Post mvc és egy item mvc. A post a blog bejegyzésekre van, az item pedig fájlfeltöltésre.
Külön-külön megy, de én a postban akarok még külön item mezőt is. A view-ban meg is adtam szépen mutatja is.Mit lehetne tenni, hogy amikor elpostolom a post controller feldolgozza az item mezőt is?
Nem akarok mindenhez külön item mezőt. Értem ez alatt pl, hogy ha nem csak bloghoz szeretnék fájl-t feltölteni, hanem pl oldalhoz is.Megoldható? Vagy minden egyes post/site controllerben külön létre kellene, hozni ezt?
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Nem még nincs semmi script. Egyelőre csak agyalok a lehetőségeken.
Van olyasmire gondoltam, hogy lenne egy feliratkozási lista. id | uid | tid amit megnéz és így küldi el az adatokat. Az ajax csak a feldolgozó scriptet hívná meg, ami elintézne mindent.Na látom mindenki a cron-t írja, akkor az lesz.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #8669 üzenetére
Hmm. Van benne valami. Bár azért a legtöbb ember már normális böngészőt használ.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #8666 üzenetére
Miért jobb cron-nal?
-
Speeedfire
félisten
Ezt akarom.
Amikor valaki hozzászól egy tartalomhoz akkor egy ajax kérés indul egy php fájlnak, ami a leveleket küldi, de nem akarom a cron-t használni, ami megnézi, hogy érkezett-e hozzászólás vagy sem. Hanem amikor valaki hozzászól egyből küldi is, hogy xyz hozzászólt, itt és itt lesheted meg. Ezért érdekel az ajax. Ha az ajaxnak elküldi, a tartalom url-t és a hsz címét akkor az lefut-e teljesen vagy sem ha kilép az illető a böngészőből. Gondolom lefut, csak érdekelne, hogy valóban lefut-e. -
Speeedfire
félisten
Egy ajaxos kérdésem lenne, nem próbáltam csak érdekel. Ugye nagyon sok oldalon van értesítő, hogy ha hozzászól valaki akkor email-t küld. Ilyesmit akarok. Ha ajax-al megvan hívva a függvény új tartalom beküldésekor és valaki bezárja a böngészőt akkor is tovább fut a php a szerveren igaz?
Nem próbáltam még ezt, de érdekelne. -
Speeedfire
félisten
Nem ismertek valami jó képfelismerő kódot?
Arra gondolok, hogy van 2 kép és összehasonlítja, hogy x%-ban megegyezik a 2. -
Speeedfire
félisten
Ilyen számból, hogy lehet ilyet készíteni?
3,75 -> 3.75 -
Speeedfire
félisten
Teljesen 0-ról készített yii app-ban megy a users modul. Szóval...
-
Speeedfire
félisten
Hát a user osztály ugye a sima kontrollerből származtatóik. A site-ban meg semmi extra nincs.
Próbáltam, hogy a logincontrollerben megadtam, hogy public $layout='column1';, de semmi.
PazsitZ: Egész úgy van megoldva, ha jól tudom hogy megy az ajax is, ez az elsődleges, ha nem megy akkor meg simán php-bal oldja meg. -
Speeedfire
félisten
Valaki próbálta már yii alatt a yii-users modult? Működni működik nálam, csak épp nem a fő oldalba húzza bele, hanem csak magát a html tartalmat generálja le. Nincs se menü, se header se semmi, csak maga a users modul által előállított tartalom.
-
Speeedfire
félisten
Egy kis kiegészítő, chrome juzereknek.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #8533 üzenetére
Lehet, hogy ezért kellenek az új emberek.
-
Speeedfire
félisten
Nem lehet, hogy kicsi a post xyz. Nem jut hirtelen eszembe a neve. Meg van adva, hogy a postolásnak mekkora lehet a maximális mérete.
Szerk.: post_max_size = x MB
Tehát, hiába adod meg neki, hogy a max fájlméret 20MB, ha a post_max_size kisebb. Ergó lehet, hogy 2 nagy kép felmegy, de 3 már nem.
-
Speeedfire
félisten
Azt hittem az a sok vonal elválasztás.
A foreach nem volt jó, szerintem az lesz a gond.$config_array= array();
function load_config() {
//$config_array= parse_ini_file("config.txt");
if (!isset($config_array)) $config_array= array();
if (!isset($config_array["max"])) $config_array["max"]= 55;
if (empty($config_array["max"])) $config_array["max"]= 55;
return;}
function kiir($tomb) {
echo "-------------------<br />";
foreach ($tomb as $kulcs => $ertek) {
print $kulcs.' értéke: '.$ertek;}
echo "-------------------<br />";
return;}
load_config();
kiir($config_array); -
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #8424 üzenetére
Lehet, de így most okés. Ezért nem is bántom.
coco2: A képfeltöltés nem egy nagy dolog. Sok kész kód van a neten. Fájlméretet csak szerver oldalon tudsz php-val nézni, kliens oldalon csak flash és java képes rá legjobb tudomásom szerin. Képátméretezésre is sok script van előre. De talán a jquery uploadify lenne a legjobb megoldás neked, mert ott van flash is, így akár megtudod oldani a méretet is.
A képrészlet kivágásra meg nem tudok mit írni. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #8422 üzenetére
Solved.
Küldtem magamnak egy mail-t a php-val és ezt kaptam:
cgi-fcgi
Átírva erre már jó.
-
Speeedfire
félisten
Valami nem kerek...
Ez a forrás, le is futott a cron, de az adatok nem változtak.
if (php_sapi_name() == 'cli' ) {
include '../config.php';
$Sql = 'update linkek_tartalom set elfogadva=1 where elfogadva=0 and date(datum) <= date(date_add(curdate(), INTERVAL -7 DAY))';
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'");
if (!mysql_query($Sql,$con)) {
die('Error: ' . mysql_error());
}
}
else {
echo 'Pfff...';
} -
Speeedfire
félisten
Köszi mindkettőtöknek ezt a php_sapi_name-et megpróbálom.
-
Speeedfire
félisten
Ha cron-nal szeretnék futtatni egy fájlt, de nem szeretném, hogy más távolról is elérje, akkor mi a megoldás rá?
Nézzem meg a $_SERVER-től, hogy honnan indították a kérést? -
Speeedfire
félisten
Na jó, nem szívtam vele tovább....inkább átírtam a w paramétert....de akkor is fura így egy kicsit. A w-nek meg kellene ennie mindent.
if (!preg_match("/^http(s)?:\/\/(\w|[0-9-])+(\.([a-zíéáőúűöüó]|[0-9-])+)?(\.[a-z]{2,4}){1,2}(\/)?$/", $_POST['url'])) {
echo '<div id="hiba"><p>Megfelelő url-t írj!<br/>Pl: http://pics.google.hu</p></div>';
} -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #8415 üzenetére
Nekem ez sehogysem akar menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Foxpost
- Home server / házi szerver építése
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Synology NAS
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest