Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
csabyka666 #15145 üzenetére
Az egész az SQL lekérdezéseden fog múlni.
Arra hogy ez jó legyen kettő módszer van, ezeket most két kereső szóval mutatom meg, legyen pl: "Elment a görög aludni" a keresett content mező tartalma.
Keresőkifejezés: "aludni mentem"
Ebből ugye csak az "aludni" illeszkedik.1. A lassabb és bonyolultabb:
SELECT * FROM table WHERE content LIKE '%aludni%' OR content LIKE '%mentem%';2. A szebb és gyorsabb:
SELECT * FROM table WHERE content REGEXP 'aludni|mentem';Mind a két lekérdezés hozni fogja az "Elment a görög aludni" rekordot, továbbá minden egyes másik rekordot, amiben az "aludni" vagy a "mentem" vagy ezek töredéke szerepel.
PHP-ban szerintem az utóbbit a legegyszerűbb implementálni.
str_replace függvénnyel a szóközöket | jelre cseréled és már mehet is a lekérdezésbe.
Done.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest