Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
modder #12119 üzenetére
Ami előnye (lenne), hogy nem kell mindenhol kiírni a típust, de ez nem feltétlenül jelent dinamikus típusosságot.
Nem igazán. A dinamikus típusosság lényegében nem más, mint rengeteg cast-olás, amit megcsinál neked a fordító/interpreter/akármi. Például a design pattern-eknél látható borzasztó objektum hierarchiák nagy részét egyszerűen ki lehet dobni egy dinamikusan típusos nyelvben.
Vagy ott van az, hogy egy függvény visszatérési értéke tetszőleges lehet: így kivételek nélkül is megoldhatod a hibakezelést. Ne feledd, a szkriptnyelvek alapvetően rövid programok írására lettek kitalálva.Vannak más nyelvek, ahol gyönyörűen meg van oldva, hogy ha létrehozol egy változót, onnantól már nem változtathatsz a típusán, és ki sem kell írni a típusát sehol.
És melyik ez a nyelv? Vagy most az új C++ auto kulcsszavára gondolsz?(#12122) Sk8erPeter
Nem, én nem hiszem, hogy csak a típustalanság miatt népszerű ennyire, én nem tudom, ezt honnan szeded.
Attól népszerű, mert egy könnyen tanulható, nagyon megengedő szabályokkal ellátott szkriptnyelv. Nyilván, ha statikusan típusos lenne, akkor ezek a tulajdonságok nem lennének érvényesek.Szerintem a PHP-val rengeteg probléma van, de ezek nem abból adódnak, hogy a nyelv dinamikusan típusos - egy részük annak köszönhető, hogy Rasmus Lerdorf nem értett a programozási nyelvek fejlesztéséhez, a másik részük meg annak, hogy a mai napig nem ért
.
Olvassatok phpsadness-t, megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest