Hirdetés
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Canon MILC: EOS R és M topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricsard001
csendes tag
Sziasztok!
Egy Winmau Blade4 táblát használok már lassan másfél éve, és a 20-as mező közepén tapasztaltam egy kis kipúposodást, körülbelül 1,5x1,5 centiméteres a felpúposodott felület, és nagyjából 2-3 mm-el emelkedik ki a tábla síkjából. Sehol máshol nem jelentkezett a dolog, a tábla többi része tökéletes állapotban van. Mi ennek az oka, van-e bármiféle módja esetleg a helyrehozásának? Mire lehet számítani a jövőben?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ricsard001
csendes tag
A manóba, tényleg, és valamikor az ősidőkben még olvastam is róla... Ezek szerint a gyakrabban használt mezők hajlamosabbak a púposodásra? Ezt ki is próbálom, egy forgatás nem árt. Finoman fogalmazva...
Kérdés hogy a felpúposodott résszel lehet-e kezdeni valamit, vagy ez a rész már így marad örökre. És kösz srácok a tippeket!
-
Ricsard001
csendes tag
Ezek aztán érdekes tanácsok! Tehát ha jól rakom össze a képletet, ha magasabb a levegő nedvességtartalma, a nagyobb találatsűrűségű helyeken forgatás nélkül hajlamos kipúposodni. /Ha pedig alacsonyabb a páratartalom a kelleténél akkor a rostszerkezet meggyengül és nem tartja megfelelően a nyilakat. /
Azon gondolkodom ha lefektetem sík felületre és úgy próbálom visszaegyengetni bizonyos nyomással, nem csak a frame-keretig fog visszanyomódni? Maga a keret is kiáll vagy 1-1,5 mm -t... Akkor már nem lenne jobb egy akkora lapkát készíteni mint amekkora a szektordarab amiben a sérülés van és azt súllyal terhelni, akár hosszabb ideig is?
A gyártó karbantartási útmutatóját átolvasom, eddig nem is gondoltam rá hogy szükség lehet rá. De ez is olyan mint bármi más, kell egy kis karbantartás és odafigyelés, és a tábla meghálálja.
1993-as Harrows tábla kiváló állapotban... Nem semmi! Ahogy nézem ennek a régi típusú táblának is hasonló drótozása van mint a mai Winmau-knak. Mit használsz most helyette?[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
Na tehát, a forgatás tényleg nem probléma, megnéztem hogy is megy ez, számozás kipattint, tábla forgat, számozás visszamegy. Ezentúl rutin lesz belőle, az tuti!
A púposodás problémájára visszatérve, leveszem a számozást, sima felületre fektetem és a hátlapra ráállok, akár sétálok is rajta egy keveset. Feltételezem a négy szöggel rögzített számozástartót is ki kell vennem, mivel a drótozásnál jobban kiállnak. Gondolom egyszerűen fogóval ki kell húzni őket. Kihagytam valamit?Egyébként tele van az internet olyan videókkal ahol telibe-permetezik egy liter vízzel a táblát, mielőtt ide írtam ilyeneket néztem. Amennyi bullshit a neten van manapság... Azon én is gondolkodtam hogy egy kiszáradt táblát párásítani kell valószínűleg néha, de nincs mese, vannak durva srácok.
"Ráadásul egymás hülyeségein röhögcsélnek folyton. Elzavarnám mindegyiket tollat fosztani."
Épp a napokban mondtam egy családi ebédnél, hogy a kommentátorok vagy szimplán unalmasak, vagy érdektelen dolgokról sztorizgatnak. Van hogy két percig meg sem szólalnak, utána felolvasnak 5 kommentet, amire viszont nem válaszolnak mert korábban valamikor már volt róluk szó... Értem hogy szakmailag ott vannak a szeren, de a szórakoztatóértékük messze alulmúlja azt. Annyi értelmes dologról lehetne folyamatosan beszélni, mindig csodálkozom hogy hogy a fenében nem találnak megfelelő téma muníciót...Épp most játszik Adrian Lewise, ő és Dave Chisnall a kedvenc játékosaim. Azért szorongatja az ifjúság, remélem állni fogja a sarat Jackpot.
Azt hiszem azért szeretem ezt a sportot igazán mert soha nincsenek lejátszott meccsek, mindig lehet meglepetés. Főleg a mostani VB-n látok sok új arcot /nekem legalábbis új/, és ez jó dolog. Mindenkinek észnél kell lenni.És még valami, a nyíl fogási stílusára úgy látom nincs egzakt válasz, én is folyton próbálgatom mi a legkényelmesebb, milyen szögben álljon a lábam, középről, kicsit balról vagy jobbról dobjak... Ennél sokkal könnyebbnek gondoltam ezt a játékot.
Én két nyilat használok, az egyik egy Winmau Navigator+ 23g , a másik egy Winmau Andy Fordham 23g nyíl. Bevallom a Navigatort jobban kedvelem, karcsúbb, és nekem szimpatikusabb a súlyelosztása. A Viking formája nagyon tetszik, de kicsit nehéznek tűnik, valahogy mindig lefelé tartanak a nyilak. Gondoltam arra is hogy eladom, és kipróbálok 1-2 könnyebb nyilat is. Mondjuk 21g körül. -
Ricsard001
csendes tag
Üdv!
Nem volt időm írni, de ezt most bepótolom.
Ahá, tehát te úgy értetted a járólapra fektetést hogy fogsz egy járólap négyzetet mint egy távtartót, nem pedig sima felületként mint egy padlót. Így értem. Az ünnepek alatt meg is csinálom.
Amire én jutottam amikor a táblát vettem az az volt hogy vagy Winmau, vagy Unicorn. A Unicorn táblákról azt olvastam hogy a számozása több találat után hajlamos eltörni. És néha verseny közben /TV/ viszonylag gyorsan hajlamos kiszálasodni. Ezért maradt a Winmau. És nem is bántam meg, csak karban kell tartani ugye...
Chizzy szépen halad előre, lélekben vele vagyok, küldöm a csít. Kelleni is fog a kacska kezének... Lewis szintén oson előre, jó is ez így.
Mensur ha jól emlékszem a darts rock fenegyerekével játszott, Ryan Searle-vel. Behatóbban nem ismerem bevallom, mit tudsz róla? Nehéz elviselni a srácot játék közben? Tegnap O’Connor-al játszott, hát mit ne mondjak, nem a két legéletvidámabb játékos...
Visszatérve a kommentátorokra: a srácok eléggé jól összeszedték a lényeget, engem két dolog idegesít leginkább. Az egyik tényleg a mondatok befejezetlensége. Értem én hogy történnek a dolgok a képernyőn és meg kell szakítani az aktuális mondatot, de soha nem érkezik hozzá befejezés. Olyan élmény mint az Agymenőkben, ahol Sheldon-t azzal képezték ki hogy soha nem fejeztek be egyetlen mondatot sem. Ezzel kínozni lehet... A másik tényleg az alany nélküli mondatok. És nem egy vagy kettő, hanem rendszeresen elfelejtkeznek róla. Beszélgetés közben mindenki hajlamos rá, de verseny közben van hogy percekig nem tudom kiről vagy miről van szó, és nehéz követni az eseményeket, sztorikat. Ez a két hiba nagyon tördeli a mondandójukat.
Az ö-zés és á-zás az nekem személy szerint nem zavaró, ettől még lehet jó a beszélőkéje, ennyire azért nem vagyok professzionalista. A facebook-kommentekkel való foglalkozás szerintem nem ördögtől való, de erősen szelektálni kellene hogy mit olvasnak be, és a válaszok is összetettebbek kellene hogy legyenek. Ha huszonötször nem olvasták eddig be hogy dobtál-e már 180-at, akkor egyszer sem. -
Ricsard001
csendes tag
Köszönöm a válaszokat Gerwen-nel kapcsolatban, kicsit megkésve írok egy karácsonyi megfázás miatt.
Tudjátok szerintem nagyon is jó hogy változatos jellemek vannak a mezőnyben, igazán unalmas lenne a játék ha csak dobálnának faarccal a játékosok órákon keresztül a maximális etikett szerint. Tulajdonképpen kedvelem azokat a játékosokat akik kommunikálnak a közönséggel, a nézőkkel, egymással. Kellenek a rossz fejek is, ők fűszerezik meg a mezőnyt. Őket külön ezért csípem. És persze van nagyon sok egyszerű iparosember, játszanak csendesen, semmi különös, kop-kop-kop, fordulás, kop-kop-kop... Ők nekem a legnehezebben betájolhatóak, tulajdonképpen tisztelem a belefektetett munkájukat és a tiszteletet amit mutatnak verseny közben, de egy leheletnyi csibészséget én elvárnék ebben a ligában, tényleg csak egy paraszthajszálnyit. Csak mint egy jelzést, hello, itt vagyok, és örülök neki! Ennyi. Már ha örül neki persze...Én Gerwent mindig is kedveltem, érdekes karakter és szerintem szórakoztató is, főleg a fejek amiket vág . Persze rá is játszik, de ez nekem például bejön. És igazán azt sem tudom eldönteni néha hogy neki szurkolok vagy ellene, tényleg mint egy fantasy-karakter ogre egy szerepjátékból. Most ez egy pozitív karakter vagy nem, ki tudja? Nem tudom hogy ez normális-e, de én nem tartok egy játékost sem ellenszenvesnek. Érdektelennek inkább, de ellenszenvesnek? Nem. És a kedvenc játékosaimat sem pontosan tudom körülírni miért is kedvelem, nem az eredményei miatt sokkal inkább ösztönösen, talán szimpatikus a fellépése, a mimikája, a nyugalma, esetleg hasonlít valakire akit kedvelek... furcsa dolgok ezek. Alapjában véve ez egy proli sport, talán ezért is kedvelem annyira. Mindig az az érzésem hogy akár Gerwen-nel is összefuthatnék egy pubban, hé, hát te itt, hogy ment a tegnapi játék? Egyszerűen közülünk valónak érzem ezeket az embereket, nem egy társadalom rossz értelemben vett sport-elitjének. Persze lehet hogy a valóság sok esetben teljesen más, de a megélésem ez.
Korábban ment itt egy beszélgetés az /egyénileg/ tökéletes nyíl tömegéről és alakjáról. Én két nyilat használok, egy 23g-os Navigator+ -t , kicsit hosszabb, egyenletes vastagságú. Szeretek vele dobni, de egyszerűen nem érzem hol lenne a legjobb megfogni, elől, hátul, nem érezni a pontos súlypontját.
A másik egy 23g-os Andy Fordham dart-szett, ami egy rövidebb, buzogány alakú nyíl, erősen fejnehéz amit szeretek, jól megvezeti a nyilat. Viszont nehezebb az optimálisnál, és a kényelmes dobómozdulattal mindig egy kicsit lefelé hord. A nekem személyre szabott nyíl valahol a kettő között van, elnyújtottabb buzogány alak, 22-23g -os tömeg, a hossz valahol a kettő között. Most a Darts Corner-en nézelődöm, eladom a két dart készletemet, és beszerzek egy újat. Kicsit megnehezíti a dolgot hogy most tudtam meg az egy fantázianév /játékosnév/ alatt futó dart-szettek alakja a tömeg függvényében változnak, ami azt hiszem logikus is, mindenesetre eddig ezt nem tudtam. De a feladat most már adott.U.i.: A kommentátorok teljesítménye továbbra is változó, de ha tehetném azonnal átváltanék az angol kommentátorokra. Ez van. Talán nem is véletlen hogy nem kapjuk meg azt a hangsávot...
[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
válasz repasil #4698 üzenetére
Nem rossz, bár nem is olyan jó... A többiek már leírták mi a gond vele, nem ismételném el én is. Egyébként az alapötletük nem rossz.
Tudom hogy nem barkács-félóra, de leírom én hogy dobtam össze a táblatartómat: vágtam egy 85x85 cm-es 10mm vastag OSB lapot, erre ragasztottam 4 cm-es zárt-cellás lépésálló hőszigetelést, a közepén körülrajzoltam a darts-táblát, kimélyítettem 1 cm-t belőle, ide beraktam egy a tábla körméretével megegyező OSB-t, és összefogattam a két lapot csavarokkal. A középső kerek OSB-re ment a táblatartó fémlap. Végül az egészet szövettel borítottam. Egyszerű és jól is néz ki.
Tervezem hogy jövőre összerakok egy fejlesztett verziót, kicsit nagyobbra csinálom, mondjuk 100-120 cm-esre, mert az elején még így is ment a biztonságos helyen kívülre, bár nem vagyok rá büszke... . És ki tudja ki játszik rajta később. 4 helyett 3 cm-es hőszigetelést ragasztok rá, és azt megborítom 8-10 mm-es parafa lappal mert a nyilak kissé könnyen szaladnak bele a hőszigetelésbe, bár még így is több mint megfelelő. Kap egy szép szövetet, és kívülről egy 6-8 cm-es esztétikus képkeretet. Nekem ez a tervem. Tudom hogy nem is a legolcsóbb, és esetleg venni is lehetne készen a nagyobb gyártóktól, de az biztos hogy a szoba dísze lesz. -
Ricsard001
csendes tag
válasz zsolti72837 #4731 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Ha tippelnem kellene azt mondanám hogy sokkal tömöttebb és így könnyebb kihúzni a szálait. Esetleg a tömöttsége miatt gyakrabban esnek ki a dartok, nehezebb kihúzni, ilyesmik...
[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
Azért ennek neki kellett futni párszor hogy tiszta legyen. Tehát ha jól értem a hátsó fele tömörebb, a front oldala viszont puhább. Innen a kettősség hogy a hegyet jobban tartja mégis könnyebb kihúzni a nyilat. A ragasztószalagok hiánya miatt gyorsabban használódik el? Milyen érzés ilyen táblára dobálni egy normál után, és mik a hosszútávú tapasztalatok vele ha van ilyen? A VB Unicorn táblái képesek érdekességekre, az biztos.
Gondolkodom a padlóvédelemben én is, mert igen gyakran kidobja a drótozás a nyilakat /túl gyakran ahhoz hogy ne törődjek vele és a padlóval/. Ezeken a gumilapokon tényleg nem mennek át a nyílhegyek? Elég vékonynak tűnnek, és a szélességük sem túl acélos, még a 90 cm-es sem túlzás, a kieső és padlóba beleálló nyilak képesek nagyobb szögben is szóródni.
-
Ricsard001
csendes tag
Vannak tapasztalatok esetleg titánium vagy karbon szárakkal? Az alumínium ugye hajlamos elhajolni, kérdés ezek mennyire strapabíróak? Az ára egy 3-as titánium szár-szettnek nem éppen megfizethetetlen, kérdés vajon megéri-e?
-
Ricsard001
csendes tag
Tudod az a helyzet, hogy a normál kiegészítők is fogynak ám rendesen! Most rendeltem pár tollat és néhány szárat, és bőven 6 ropi fölött fizetek majd érte. Tollak 250-400 huf körül mozognak, szárak 280-400 körül, plusz kisebb kiegészítők, szorítógyűrűk, mind 2-300 forintos tétel.
Én sem gondoltam hogy ilyen gyors lesz az amortizáció, de a folyamatos rádobásoktól bizony sorjázom kifelé a dolgokat. Pár tételt mindig kipróbálok rendelésekkor amivel meg lehet óvni a szárat és a tollat, meglátom melyik hogyan válik be. Egyvalami biztosan nem vált be nálam, a nyíl lándzsájának végére húzható kis műanyag védősapka, mert alatta bizony finoman korrodálódni kezd a fém. Ja igen, van még valami, az alap toll-szorítógyűrű helyett használtam egyszer alu-szorítógyűrűt, az első rádobáskor szét is ment. Úgyhogy szép lassan tapasztalatokat gyűjt az ember.
Éppen ezért jutott eszembe a titánium szár, ha megbízható és tartós hosszútávon jobban megérheti mint a műanyag. /2500 körül már kapható egy szett/. -
Ricsard001
csendes tag
válasz Amarton #4856 üzenetére
Pont ilyen lyukasztóm van nekem is. A mostani rendelésben szerepel 2 szett titánium gyűrű is, az egyik kifejezetten pro-grip szárhoz való. És pro-grip szárak is jönnek. Eddig nem is tudtam hogy elforognak a tollak. Kíváncsi leszek milyen lesz használat közben.
A rendelés is a Gamecenter-től jön. Karácsony előtt rendeltem a Játéksport webáruházból, karácsonyig nem hozták ki, állításuk szerint majd két ünnep között, legkésőbb szilveszter után. Arra várok még most is. -
Ricsard001
csendes tag
Ebben nagyon nem voltam biztos rendelésnél, hogy mennyire lesz tartós a titánium gyűrű. Ezek szerint nagyon is. Az alumínium gyűrű kibírt vagy húsz dobást, úgyhogy a magam részéről egy rossz viccnek tartom.
Korábban találkoztam már elforgós szárral, annak egészen elhanyagolható volt a lötyögése, de talán én is jobban vonzódom a fix szerelékekhez. Mivel a puding próbája az evés, ezért most tesztelni fogom az új szárakat is.
A lyukasztókkal kapcsolatban nekem úgy tűnt mintha ugyanott is gyártanák őket, én nem nagyon láttam különbséget köztük. Ezek szerint a gyakorlatban nem is nagyon van. -
Ricsard001
csendes tag
válasz pprod94 #4860 üzenetére
Igen, korábban említettétek az oldalt, tegnap rálestem az áraikra, és eléggé tetszettek. Ahogy a szállítási díjaik is. Olcsóbban házhoz szállítják mint egy hazai cég.
Amit még szerepel a rendelésben az egy Simon Whitlock -féle szárvédő szett. Nem használtam még ilyet, de nem volt drága. Megnézem mire jutok vele. -
Ricsard001
csendes tag
válasz pprod94 #4863 üzenetére
[link] Speciálisan lyukasztott toll kell hozzá. Megnézem mit is tud ez a megoldás.
BBéci: Ahá, tehát nem mindegyik Pro Grip szárnál használnak forgós megoldást! Nem is baj ha sima érkezik, bár egyszer a forgóst is ki fogom próbálni hosszabb távon, az egészen biztos.
Az angol árakkal kapcsolatban, az ünnepek alatt átnéztem a kínálatot, és meglepett hogy mintha nem ilyen árakra emlékeztem volna korábban a nyilakkal kapcsolatban. Meglehetősen borsosak az árak.Még egy kérdés, nálam rendszeresen visszatérő probléma volt eddig, hogy a fémnyíl menetébe betekert szár folyton kilazult, bármennyire is becsavartam. Én szilikon tömítőszalagot használok a meneten, kérdés nálatok ezzel volt-e probléma?
-
Ricsard001
csendes tag
Csak kérdésként, akkor tudok a legpontosabban dobni, ha a kinyújtott dobókezem és a vállaim szinte egy vonalban vannak, tehát csaknem 90°-al elfordulva, majdnem merőlegesen állva a táblára és oldalra nézve dobok.
Egyáltalán létezik olyan hogy rossz beállás, vagy dobjon úgy az ember /nem kéztartásra, kézmozdulatra gondolok, hanem magára a testhelyzetre/ ahogy a legkényelmesebb, legpontosabb a dobás? Furcsa, mert nem a legkényelmesebb ez a pozíció, viszont így mennek legpontosabban a nyilaim a táblába. -
Ricsard001
csendes tag
Én meg már írtam volna be hogy itthon is van ilyen hegy, amikor elolvastam még egyszer mit írtál.
Engem azért az nagyon felb... felbosszant, hogy a Pick-Pack csomópontra való szállítás majdnem annyiba kerül mint egy házhoz szállítás. Régebben 5-600 forintért versenyképes megoldás volt, ma inkább csak egy rossz vicc. Ugyanannyi pénzért bátran ugorjak el érte... Mhmmmm... -
Ricsard001
csendes tag
Egyre jobban idegesít a VB-n a közönség fújolása. Időnként szódával még elment, ha nagyon rászolgált egy-egy játékos az unszimpátiára, de ez már túlzás ami itt megy. A csajos meccsekre meg nem is tudok mondani semmit, teljesen kizökkentik a játékosokat ezzel a viselkedéssel. Nem tudom mit lehetne kezdeni a helyzettel, de ha így megy tovább lassan maga a közönség fogja eldönteni a meccseket. Komolyan mondom este azon járt az eszem könnygázt nekik utána meg mehetnek a lovasrendőrök.
pprod94 köszi a linket, semmi akadás, jó minőség, mi kellene más?
[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
Engem nagyon felhúzott tegnap ez a dolog, elég rossz hangulatban néztem végig az utolsó meccset. Nyugtattam is magam utána, minek idegesítem magam rajta, hisz mégis csak egy darts meccsről van szó 2500 kilométerre tőlünk . Ettől függetlenül nyomasztó volt nézni. Az a baj a végén már a csajszi is ellenszenves volt nekem, pedig ő aztán tényleg nem tehetett róla, a közönség volt suttyó. Ritkán vagyok ennyire biztos abban hogy a közönség ellenhatása nélkül megnyerte volna Evetts. Persze, egy profinak ki kell tudnia zárni a körülményeket, de ez gyakran nála jóval idősebbeknek és profibbaknak sem megy. Azt hiszem még egy kicsit fiatalka a srác. Ettől függetlenül nagyon sportszerű volt, és ezt becsülöm benne.
Sherrock azért valljuk meg szépen játszott, kiegyensúlyozottan, azt hiszem egyszer volt szétszórt a vége felé. Szerintem helyes is volt, én csípem ha nem tökéletes egy nő, néha hajlamosak vagyunk úgy tenni mintha mindenki topmodellekkel meg férfimodellekkel járna . Ugyan...
Nem tudom milyen lenne ekkora közönség előtt játszani egy ilyen presztízsmeccsen, de magamat ismerve abban biztos vagyok hogy csitítottam volna a tömeget a fújolás meg a káröröm közben. Az azért egy szép gesztus lett volna tőle. De ezt tudjuk be az újoncságának.Ez egyébként tipikusan egy olyan sport ahol van helye a nőknek. Nem biztos hogy ők járnának jól vele ha nem lenne külön férfi és női liga, mert ez tipikus férfisport. Egyszerűen evolúciósan erre álltunk rá, koncentrált figyelem, célzási képességek, pontos dobások, pont mint a vadászat maga. De ha van jó női vadász is, miért ne? Legalább felkavarják kicsit az állóvizet és ösztönzik a férfi játékosokat. Tőlem lehet női világbajnok is, miért is ne ? De ha az lesz amire számítok és minden férfi-női meccsen ez megy ami az elmúlt napokban, akkor a hátam közepére sem kívánom az egészet. Tudom hogy előfordult korábban is, és például James Wade valószínűleg már észre sem veszi annyira természetes neki, mert olyan gyakran nyomják neki a füttykoncertet, de nem egy jó irány, és úgy nézem a szervezők a fülük botját sem mozdítják a dolog miatt. Még jelképes szinten sem. És ez szerintem baj.
[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
válasz zsolti72837 #5037 üzenetére
Tudom, olyanok is. Pár napja leültem egy haverom mellé aki focit nézett, két percig ültem ott, és kétszer volt olyan műesés hogy a kamerák előtt kukucskáltak ki a kollégák a kezük közül a bíróra, ő pedig izgult a meccsen hogy vajon kit és hogyan büntetnek, mi lesz a végeredmény. És ez a fociélet-hierarchia legfelsőbb szintjein. Milyen lehet az alsóbb liga?
Az olimpia első napjának első órájában nyíltan kezdik a bírók elcsalni a dzsúdó meg birkózás meccseket a kamerák és pármilliárd ember szeme előtt. Hidd el, nincsenek illúzióim. Éppen ezért szűkült le hihetetlen módon az általam nézett sportesemények száma. Egyszerűen eljön az a pillanat hogy az embernek már nincs pofája nézni. Legalábbis nálam.Pont azért szerettem meg a darts-ot, mert egy elég jó kis vidám közösségnek látszott a szurkolók tábora. Az utóbbi időben lett látványos ez a negatív hozzáállás /inkább úgy mondom nekem most tűnt fel/, mióta nézem a VB-t lépten-nyomon megy ez az elmebetegség, mintha a mezőny fele James Wade-é változott volna. Egyszerűen a közönség szó szerint széttrollkodja a meccseket.
[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
válasz zsotesz81 #5039 üzenetére
Sherrock-al nem volt gond, biztosan volt egy kis tájszólása, de teljesen érthetően beszél. Az édesapja nyilatkozatánál viszont tátott szájjal figyeltem, na ez milyen nyelven lehet ? Bátran merem állítani egy árva kukkot sem értettem belőle. De nagyon lelkes volt!
BBéci: "Viszont unszimpátia szó nem létezik. Antipátia a helyes."
Először leírtam unszinpátia, hiba. Hmmm, ja persze, sziMpátia a szótő. Oké, unszimpatikus, hiba megint. Rendben, Google a barátod. És nincs találat, unszimpátia... Hmmm, hmmm... De hát használja hosszú évtizedek óta napi rendszerességgel a család, az ismerősök... Engem nem érdekel, ezt így fogom leírni. Mit tudhatnak a nyelvészek és a pszichológusok, nem igaz? Valószínűleg vagy régies vagy rosszul berögződött szó lehet, és nem csak engem érint, az is biztos!
Azért megjegyzem a helyes szót, és ezután így használom.Apropó, a délutáni Stephen Bunting - Jose Justicia meccs nem volt semmi. Szegény Bunting megint küszködött a kiszállókkal, volt hogy teljesen idegből vágta bele random a táblába a nyilat. Ilyen sem olyan gyakran történik ! Egyszer saját magát kellene legyőznie végre.
Nem sokon múlt hogy nem ő ment tovább. Régebben nem kedveltem igazán, talán a furcsán elrajzolt fizimiskája miatt, de az a helyzet hogy az évek alatt egészen megkedveltem. Jó lenne ha végre sikerülne eljutnia a mezőny elejére, mert egyébként jó játékos.[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
Ezekért a meccsekért érdemes nézni a VB-t! A Chris Dobey - Ron Meulenkamp mérkőzés igazán izgalmasra sikeredett. Imádom a VB ezen szakaszát, olyan meccsekbe botlani hogy ihaj ! A döntő szerintem ritkán lesz a legjobb meccs, de előtte mindig vannak gyöngyszemek.
A meccs vége felé Meulenkamp fontos kiszállót dobott, az előző nem jött össze, a közönség pedig elkezdett erőteljesen fújolni /valószínűleg pont ezért, mondjuk meg is értem, elrontani egy kiszállót.../. Dobey meg oda se fordult, felemelte a kezét és egy pillanat alatt lecsillapította a tömeget, utána már ment tovább a biztatás. Ennyi kell csak, ilyen egyszerű. Igen nagyot nőtt a szememben a srác.zsolti72837: A foci a modern háborúskodás helyszíne, tényleg jobb mintha Doberdo-nál ütnék egymást a népek. Ezzel együtt a világ kétségtelenül legkorruptabb sportága is egyben. Azzal hogy valaki ezt nézi támogatja is egyben a rendszert. Nehogy azt hidd hogy én sza... , szelektálom a spanyolviaszt, de tény hogy az emberek nagyon sok mindent hajlamosak elnézni és a figyelmükkel támogatni. A sportvilág pedig szépen lassan tényleg egy Benny Hill Show-á változik.
-
Ricsard001
csendes tag
Az utóbbi időben olyan táblázat után kutakodok ami tartalmazza az összes lehetséges kiszállót. De nem csak a leggyakrabban használt verziót, hanem az összes matematikai lehetőséget. Tud valaki esetleg ilyenről?
-
Ricsard001
csendes tag
-
Ricsard001
csendes tag
Na ez egy érdekes kérdés, ahogy az egyes játékosok eredményeit böngésztem a VB alatt én is elgondolkodtam rajta. És Lewis-on kívül van egy jó pár viszonylag régóta aktív játékos aki egy ideig szépen halad, utána pedig egyszerre csak semmi, stagnálás, középmezőnyben hupákolás...
Egyvalami biztos, nem felejtettek el egyszerre csak játszani. A PDC köreibe tartozni nem kis teljesítmény, még a legutolsó tagjuk is a világ krémjében van, igen komoly munka kell hozzá. Még a BDO sem éppen kisiskolásoknak való. Ha a fő tornákon akar indulni valaki akkor tehetségesnek is kell lenni és bele kell fektetni rengeteg munkát. Főként manapság, amikor brutálisan kezd felkeményedni a mezőny a sok új feltörekvő játékos miatt. Bérelt hely már biztosan nincs.
Ezt csak azért írom mert hallottam már olyan véleményt, hogy egyszerűen nem fektetnek a játékba elég energiát ezek a játékosok, valamilyen okból félgőzzel tolják. De szerintem így egyszerűen kiszorulnának az élvonalból, igen gyorsan. De ezért teljesen nem hülyeség ez az elmélet.
Én arra a nézőpontra jutottam, hogy a két fő ok az érzelmek /magánélet/ , és a motiválatlanság lehet. Tényleg vannak hosszabb szériák amik mással nemigen magyarázhatók. Játszani nem felejtettek el, és meg kell hogy legyen a belefektetett munka is. De valahogy érezni is lehet rajtuk a kiegyensúlyozatlanságot. Mert nem arról van szó hogy van valamilyen szintje a játékosnak amit stabilan tart, hanem elértek már igen kimagasló teljesítményt is korábban.[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
Ami a Darius - Gerwen meccsen kiszállózás címén ment, arra már szavakat sem lehetett találni... Volt már egy-két mókás befejezés a tornán, de EZ már igazán valami volt!
[ Szerkesztve ]
-
-
Ricsard001
csendes tag
válasz f(x)=exp(x) #5092 üzenetére
Tulajdonképpen nekem tetszik ennek a négyesnek a felállása. Részemről bármelyik párosítás mehetne, de tény hogy leginkább annak drukkolok, hogy olyan nyerjen akinek még nincs VB győzelme. Így lenne a legjobb.
Apropó: Wright és Gerwyn rendesen ütik egymást!
DS39: Nem, bár volt pár szép próbálkozás. Azért én még mindig várom!
[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
válasz Blaise10 #5096 üzenetére
Az a helyzet a fene sem tudja pontosan mennyire is hangos maga a darts sport. Nekem már szóltak át két szobával arrébbról hogy nem tudnak pihenni. A falak meglepően jól tudják közvetíteni a hangot és a rezgéseket. De BBéci megadta a megfelelő megoldást, érdemes lesz követni. Attól persze a nyíl beérkezése ad még hangot, főleg ha a drótozást találod el éppen, de szerintem az már elviselhető lesz.
Vagy ha másképp nem megy, fújd ki purhabbal a szobát. -
Ricsard001
csendes tag
Ezt a meccset aztán nem a brutális teljesítmény döntötte el, hanem az hogy ki tud előbb kilenc vagy annál kevesebb nyíllal megdobni egy kiszállót...
Én is azt sassoltam egyébként hogy Gerwyn nem kezelt le Wright-al, ami azért valljuk be nem volt szép... A kommentátorok is említették hogy nagyon fel van dúlva, de azért egy gyors kézfogás és angolos távozás sokkal szimpatikusabb lett volna. Nem kell ott ünnepelni a győztest, de a gesztus azért sokat számít.
[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
Azaz, csak ez lehetett az ok! Akkor mondjuk azt Wales-iesen elsietett.
Tudjátok Price nekem a maga módján mindig is szimpatikus volt, van a csávóban valami igazán Badass. Tényleg mint IceMan a Top Gun-ban. Simán el tudnám képzelni a csávót egy nyolcvanas évekbeli trash-akciómoziban algonosznak. Megjött Price a machete-vel .
Kellenek az ilyen arcok is a VB-re, mondjon bárki bármit színesebbé teszik a mezőnyt, nézői szempontból mindenképp. Az image-ét is elég jól kitalálta, ez a része teljesen rendben van, kell egy kis show. De egy dolog hozni a durva csávó szerepét, és egy másik dolog proli módon viselkedni az ellenféllel. És itt már nem vizsgázik túl jól a fickó.Wright a maga módján egy nyugodt, szolid arc, megvan a humora is. Én legalább is nem vettem észre hogy különösképpen ellenséges lett volna Price-al. Ezzel szemben Gerwyn az önfeledt ünneplés közben majdnem rámászott Wright-ra miközben az ment lefelé a pódiumról.
Azért Wright-nak sem kell a szomszédba menni egy kis csibészségért, amikor megnyerte a szettet picit megbökte a nyilakkal molyoló Gerwyn kezét, és miközben mentek lefelé úgy nézett hátra rá huncutul mosolyogva mint a kisóvodás aki ellopta a másik homokozólapátját. -
Ricsard001
csendes tag
válasz Blaise10 #5122 üzenetére
Nem adod ki fölöslegesen. Pár centi szivacs a tábla mögé és nyugodtan mehet a játék, hidd el. Veszel vagy készítesz a tábla köré egy falvédő keretet, és már jöhet is szépen a kiszállózás.
Viszont szerintem nem lesz szükséged Dual Core Blade 5 -ra, elég lesz a normál is, és azért van kábé 4 rugó különbség a kettő között.f(x)=exp(x): Mhmm, tehát ez volt a teljes történet. Hát igen, ha a meccs előtt oktatunk, lehet meccs közben meg majd minket fognak.
[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
Az biztos Peter Wright világbajnoki címért jött. Efelől nem hagyott kétségeket. Én általában annak szurkolok akinek még nincs meg a cím, és ez jelen esetben bizony Wright. De kemény döntő lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
Mi megy itt... Apám!
-
Ricsard001
csendes tag
válasz LyonnaisFan1 #5183 üzenetére
Olyan brutál volt megcsapott a szele!
-
Ricsard001
csendes tag
Jobb emberhez nem is kerülhetett volna a világbajnoki cím. Nagyon színes és kedvelhető fickó, igazi egyéniség! Gerwen nem volt most élete formájában, ez tény, kicsit sajnáltam is a végén bevallom. Az igazi az lett volna ha behúzza a kilencnyilasat, és Wright lesz a bajnok. De így is egy igazán izgalmas döntőben volt részünk, ami nem kis szó! A döntő az utóbbi jó pár évben nem a világbajnokság legjobb meccse, szóval ez már igazán kijárt. Apropó, Boldog Új Évet nektek is Srácok!
[ Szerkesztve ]
-
Ricsard001
csendes tag
válasz mephi666 #5196 üzenetére
Voltak már durva beakadások a történelemben... Ilyenkor lehet látni hogy 2-3-4 szetes előny valójában milyen kevésen is tud múlni. Azt hiszem elég rossz érzés lett volna ha nem Wright nyer a végén. Gerwen mégis csak háromszoros világbajnok. Wright-on egyszerűen érezni lehetett hogy meg akarja és meg is tudja nyerni. És milyen kemény meccseken volt túl!
Igen, Aspinall-nak még szokni kell ezeket az éles helyzeteket, de igazán jó játékossá fog érni ez a csávó. Egyébként akinek igazán tetszett még a játéka az Fallon volt, nem vagyok egy nagy feminista de gyönyörűen dobott a VB alatt. Koncentráltan, a kiszállók a duplák kellős közepébe. Szép elegáns játékot játszott. Remélem találkozunk még vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- DRÓN ALKALMI ÁRON! Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest