- Fórumok
- Alaplapok, chipsetek, memóriák
- PCI
- (téma lezárva)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
-
Fr4G
aktív tag
-
L3zl13
nagyúr
-
Hory
aktív tag
A 64 bites pci busz 66MHz-es, ezzel pontosan 4-szer akkora savszelesseget tud, mint a 32bites tarsa, ami 33MHz-en megy, immar a pentium1 ota.
De 64bites slotot csak szerverlapokra raknak. 64bites kartyakat meg nagyitoval kell keresni. -
L3zl13
nagyúr
-
L3zl13
nagyúr
-
Fr4G
aktív tag
-
Fr4G
aktív tag
-
L3zl13
nagyúr
-
Fr4G
aktív tag
-
rog
addikt
elég nehezen derült ki hogy erről volt szó.
először mintha az lett volna a konfliktus, hogy a pci nem bírja el a gigabites ethernetet..
egyébbként a google a barátom és elmeséli, ha beírom hogy gigabit lan benchmark, hogy tényleg gyorsabbak. talán pont az miatt a hülyeség miatt, amit csak a tanárod talált ki, és valójában nem is úgy van. -
Mennyi?
aktív tag
-
L3zl13
nagyúr
-
KovacsUr
addikt
-
L3zl13
nagyúr
Cat5e elég neki, de valószinűleg azért nem fogja megütni az optikai vagy Cat6-os hálózat stabilitását.
[L]http://www.ampnetconnect.hu/szabvanyok.asp[/L]
Javítás: Bár a link szerint nem is olyan stabil az a Cat6. :))
Úgy tudom a 875-be integrált Gigabit egy külön neki dedikált PCI buszra van kötve. Bár ezt az Intel máshogy hívja, de állítólag linux alatt PCI buszként jelenik meg.
Valamelyik topicban volt róla szó.
[Szerkesztve] -
vtihi
csendes tag
-
vtihi
csendes tag
-
rog
addikt
-
Mennyi?
aktív tag
Elméletileg pont ez az ''E'' verzió okossága, hogy a gigabit LAN nem a pci-ra, hanem az északi hídra csatlakozik közvetlenül és így nem zabál sávszélt a pci-ról.
KovácsÚr: Azért köszönöm a választ. Igazából én is úgy hallottam (olvastam a PH!-n :D), hogy elég a Cat5e, de egyik barátom szerint nem. Ezt a kérdést szeretném tisztázni, de lehet, hogy mad csak gyakorlatban fogjuk megtudni, hogy a Cat5e jó-e. /De csak 2 gép között, mert még nem is nagyon láttam gigabites hubot./ -
vtihi
csendes tag
-
KovacsUr
addikt
-
vtihi
csendes tag
Szerintem pedig megmondom neki:) Ez a tantargy a szamitogepes halozatokrol szol, es annyi fogalmam van hozza hogy igy is ugy is letegyem, megha o nem is igy akarna... En ilyen vagyok! A tanar sem isten, es ha azert vag el mert o tudatlan akkor csak sajnalni tudom... A feleteket arra ertettem hogy en vajdasagi vagyok, ti pedig gondolom nem:) Nem pedig a biologiara:)
-
rog
addikt
-
Mennyi?
aktív tag
-
Mennyi?
aktív tag
-
zsiga667
addikt
-
vtihi
csendes tag
En is igy gondolom, de hogy mondjam eloadas kozben, amikor nem vagyok biztos benne, ezert kerdeztem meg most! Majd kovetkezoleg megmondom neki, bar biztos nem fog ezert nagyon kedvelni, mert egy foiskolai tanart igy ''leegetni'' 50 hallgato elott:) Feletek is ilyenek a tanarok?
-
zsiga667
addikt
-
vtihi
csendes tag
-
L3zl13
nagyúr
Ez nem ilyen egyszerű. A PCI busz a valóságban úgysem hozza az elméleti maximumát, ráadásul más cuccok is használhatják. Pl hangkari, SATA vagy RAID vezérlők stb.
Tehát valóban lehet szűk keresztmetszet Gigabites kártyánál vagy RAID/SATA/SCSI vezérlőknél. Ezért használnak a szerverekben erre 64 bites PCI-t.
Viszont a gigabites kártyák sem tudják hozni az egy gigabitet, szóval annyira nem vészes szerintem.
Egyébként meg egy 300Mbit/s-en működő gigabites hálókártya is jobb mint egy 80Mbit-en menő 100Mbites. :)) -
KovacsUr
addikt
-
vtihi
csendes tag
-
rog
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
vtihi
csendes tag
-
KovacsUr
addikt
-
rog
addikt
-
vtihi
csendes tag
Hogy hany megabajt/masodperc az adatatviteli sebessege! Ugyanis egyik tanarom azt mondta hogy semmit sem ernek a gigabites pci-os halokartyak, mert nem enged at annyit a pci... Nem tudom elhidjem-e hogy igaza van? Akkor hogyhogy van scsi es sata kontroler is, azoknak meg tobbet kellene atengedni a pci-on...
-
rog
addikt
-
vtihi
csendes tag
-
rog
addikt
-
zsiga667
addikt
-
vtihi
csendes tag
-
zsiga667
addikt
-
vtihi
csendes tag
Sziasztok. Azt szeretnem megtudni hogy mekkora a savszelessege a pci-nak? Hany megabyte/masodperc? Van kulombseg a pci1 es a 2.2 kozott?
Segitsegeteket elore is koszonom!
Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gumi és felni topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- MEMÓRIA BAZÁR!! 4GB - 8GB - 16GB - 32GB (+Kit) /+12HÓ/ Frissítve: 04.30
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (Beszámítás)
- 16GB ( 2x8GB ) DDR4 2666MHz Notebook SODIMM Ram Memória
- iPhone 12 Pro 256GB Graphite-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4752, 100% AKKSI
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest