- Fórumok
- Alaplapok, chipsetek, memóriák
- PCI
- (téma lezárva)
- Hétvégére virradóan kiöntött a medréből a hardverfolyó
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
-
Fr4G
aktív tag
-
L3zl13
nagyúr
-
Hory
aktív tag
A 64 bites pci busz 66MHz-es, ezzel pontosan 4-szer akkora savszelesseget tud, mint a 32bites tarsa, ami 33MHz-en megy, immar a pentium1 ota.
De 64bites slotot csak szerverlapokra raknak. 64bites kartyakat meg nagyitoval kell keresni. -
L3zl13
nagyúr
-
L3zl13
nagyúr
-
Fr4G
aktív tag
-
Fr4G
aktív tag
-
L3zl13
nagyúr
-
Fr4G
aktív tag
-
rog
addikt
elég nehezen derült ki hogy erről volt szó.
először mintha az lett volna a konfliktus, hogy a pci nem bírja el a gigabites ethernetet..
egyébbként a google a barátom és elmeséli, ha beírom hogy gigabit lan benchmark, hogy tényleg gyorsabbak. talán pont az miatt a hülyeség miatt, amit csak a tanárod talált ki, és valójában nem is úgy van. -
Mennyi?
aktív tag
-
L3zl13
nagyúr
-
KovacsUr
addikt
-
L3zl13
nagyúr
Cat5e elég neki, de valószinűleg azért nem fogja megütni az optikai vagy Cat6-os hálózat stabilitását.
[L]http://www.ampnetconnect.hu/szabvanyok.asp[/L]
Javítás: Bár a link szerint nem is olyan stabil az a Cat6. :))
Úgy tudom a 875-be integrált Gigabit egy külön neki dedikált PCI buszra van kötve. Bár ezt az Intel máshogy hívja, de állítólag linux alatt PCI buszként jelenik meg.
Valamelyik topicban volt róla szó.
[Szerkesztve] -
vtihi
csendes tag
-
vtihi
csendes tag
-
rog
addikt
-
Mennyi?
aktív tag
Elméletileg pont ez az ''E'' verzió okossága, hogy a gigabit LAN nem a pci-ra, hanem az északi hídra csatlakozik közvetlenül és így nem zabál sávszélt a pci-ról.
KovácsÚr: Azért köszönöm a választ. Igazából én is úgy hallottam (olvastam a PH!-n :D), hogy elég a Cat5e, de egyik barátom szerint nem. Ezt a kérdést szeretném tisztázni, de lehet, hogy mad csak gyakorlatban fogjuk megtudni, hogy a Cat5e jó-e. /De csak 2 gép között, mert még nem is nagyon láttam gigabites hubot./ -
vtihi
csendes tag
-
KovacsUr
addikt
-
vtihi
csendes tag
Szerintem pedig megmondom neki:) Ez a tantargy a szamitogepes halozatokrol szol, es annyi fogalmam van hozza hogy igy is ugy is letegyem, megha o nem is igy akarna... En ilyen vagyok! A tanar sem isten, es ha azert vag el mert o tudatlan akkor csak sajnalni tudom... A feleteket arra ertettem hogy en vajdasagi vagyok, ti pedig gondolom nem:) Nem pedig a biologiara:)
-
rog
addikt
-
Mennyi?
aktív tag
-
Mennyi?
aktív tag
-
zsiga667
addikt
-
vtihi
csendes tag
-
zsiga667
addikt
-
vtihi
csendes tag
-
L3zl13
nagyúr
Ez nem ilyen egyszerű. A PCI busz a valóságban úgysem hozza az elméleti maximumát, ráadásul más cuccok is használhatják. Pl hangkari, SATA vagy RAID vezérlők stb.
Tehát valóban lehet szűk keresztmetszet Gigabites kártyánál vagy RAID/SATA/SCSI vezérlőknél. Ezért használnak a szerverekben erre 64 bites PCI-t.
Viszont a gigabites kártyák sem tudják hozni az egy gigabitet, szóval annyira nem vészes szerintem.
Egyébként meg egy 300Mbit/s-en működő gigabites hálókártya is jobb mint egy 80Mbit-en menő 100Mbites. :)) -
KovacsUr
addikt
-
vtihi
csendes tag
-
rog
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
vtihi
csendes tag
-
KovacsUr
addikt
-
rog
addikt
-
vtihi
csendes tag
Hogy hany megabajt/masodperc az adatatviteli sebessege! Ugyanis egyik tanarom azt mondta hogy semmit sem ernek a gigabites pci-os halokartyak, mert nem enged at annyit a pci... Nem tudom elhidjem-e hogy igaza van? Akkor hogyhogy van scsi es sata kontroler is, azoknak meg tobbet kellene atengedni a pci-on...
-
rog
addikt
-
vtihi
csendes tag
-
rog
addikt
-
zsiga667
addikt
-
vtihi
csendes tag
-
zsiga667
addikt
-
vtihi
csendes tag
Sziasztok. Azt szeretnem megtudni hogy mekkora a savszelessege a pci-nak? Hany megabyte/masodperc? Van kulombseg a pci1 es a 2.2 kozott?
Segitsegeteket elore is koszonom!
Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Alaplapok, chipsetek, memóriák
- PCI
- (téma lezárva)
Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Gyúrósok ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Xbox Series X|S
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4655
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest