Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Espla
aktív tag
-
JulianSinulf
őstag
A kompresszor egy dolog. Az is nagyon sokat számít, hogy milyen pisztolyt csatlakoztatsz rá.
Nemrég vettem egy készletet és szomorúan tapasztaltam, hogy a pisztoly csak két állású. Vagy fúj, vagy nem.
Van másik pisztolyom is, ott a ravasz húzásával a kijövő nyomást is tudom szabályozni.
Aki esetleg attól félne, hogy leviszi az alkatrészt, mindenképp ilyet ajánlok. Bár elvileg nem vihet le semmit, ha jó a forrasztás.
Amire inkább figyelni kell, hogy meg legyen fogva a venti. Ha azt nagyon megpörgeti, akkor zajos lehet utána. Ha nehezen férek hozzá, akkor csavarhúzóval, műanyag pálcával vagy akár fogpiszkálóval támasztom ki. Ami befér, ami kéznél van. -
rcow
újonc
felélesztem a topicot, kíváncsi vagyok én is a kompresszorokra. egyébként én azóta sűrített levegővel szórakoztam, meg minden porszívózáskor le szoktam tisztítani minden szűrőt a ventiknél. EATX házikóm van (úgy fért be minden, mert szélesek pl a ventik) úgyhogy egy nagy dög az egész gyerek. még valaki amazonon ajánlott pár tisztítót egy videó alatt. sajnálom, hogy ezeket nem lehet itthon is kapni, a kompresszortól még mindig kicsit félek kezelés terén.
-
fecke78
senior tag
Megrendeltem a stanley-t , kíváncsian várom , a hangját főleg
59 Decibel -
fecke78
senior tag
válasz
JulianSinulf #141 üzenetére
Picit kutakodtam ez lesz . Hangos az volt nekem is ,soha tőbbet
-
JulianSinulf
őstag
Nincs tartálya, nem mész vele semmire.
Inkább egy ilyen.
Takarításhoz tartályos kell.
Vagy nézel tartályt, amit fel tudsz tölteni a nem tartályossal.
A hangra érdemes figyelni. A linkeltem éppen 97 dB, ami enyhén szólva is hangos lesz.
A halkak viszont felárasak. De megéri. Neked sem kell fülvédő és a család/szomszédok sem lesznek idegesek.
A 10 liter egy PC-hez kevés. Egy laptophoz még éppen elég lehet. Mármint úgy kevés, hogy hamar el lehet fújni, aztán várni kell, hogy visszatöltsön.
Általában kis tartályhoz gyengébb motor jár.
Ha rendesen ki akarom takarítani a gépet, akkor 3x is fel kell töltsem a tartályt.
2 bar alatt már nincs értelme fújni. A 4 bar éppen elég egy-egy fújásra. (Van makettező kompresszorom is, az 4 bar-t tud. Egy-egy ventire még elmegy. Amúgy sokat kell várni, míg visszatölti.)
Arra is érdemes figyelni, hogy milyen üzemidővel rendelkezik a kompresszor. Volt olyan 6l-es, zajos gépem, hogy megvolt adva, mennyit járhat a kompresszor és utána mennyi ideig nem járhat, mert le kell hűlnie. A mostaninál már odafigyeltem erre. A márkája Implotex. -
fecke78
senior tag
Erről
van valakinek tapasztalata ? -
JulianSinulf
őstag
A prociról a hűtést nem szedem le, csak, ha újra akarom pasztázni. Annak meg általában nyomós oknak kell lennie. Mondjuk nagyon melegszik és esélyes, hogy száraz a paszta.
A memóriákat és VGA-t ki szoktam szedni, mert a por bejut a csatikhoz és galibát okozhat.
Volt, hogy a HDD csatija volt kontaktos és meggyűlt az olvasási hiba. Aztán rendszerindítási hiba jelentkezett. Ez még az SSD-k előtt volt, de SSD-nél is előfordulhat kommunikációs hiba. Szóval adott esetben ezt sem árt takarítani.
Az m.2-t viszont nem szoktam kiszedni. Csak, ha tényleg jelentkezik a gond.
És az alaplap is marad a gépházban.
A nagyon finom porlerakódásokkal, melyeket a kompresszor sem hoz le, nem szoktam foglalkozni.
Ha fontos, hogy jól nézzen ki, akkor ezeket is le kell takarítani. Valami nem feltöltődős ronggyal célszerű áttörölni. Nekem nem áttetsző a házam, nem mutogatásból raktam össze, hanem, hogy kihasználjam az erejét. De vannak akik szeretnek karácsonyfa mellett gépezni.
A ventilátoroknál figyelj, hogy minden esetben fogd meg őket. Ha nagyon megpörgeted a sűrített levegővel, akkor zajosak lehetnek.
Ha a lapátokon nagyon sok a finom por, akkor azt át szoktam törölni ronggyal is.
A hűtés nagy ellensége, hogy a bordák közé bemegy a por. Emiatt csökken a teljesítmény. Elsősorban ezt kell eltávolítani. Szóval, ha nem akarod annyira szétszedni, akkor már azzal is sokat segítesz, hogy a bordákról és a ventikről lefújod a port. Meg kifújod azon lyukakat is, ahol a levegő be és ki tud áramolni a gépházon.
Az én gépházam elején és alján van porszűrő elem. Ezeket porszívózásnál általában leporszívózom. De géptakarításnál is átfújom levegővel. -
rcow
újonc
válasz
JulianSinulf #137 üzenetére
köszi! kezdek látni belül port, meg néha mintha jobban izzadna (feladatkezelőben is látom, meg hallom is). te fullosan takarítod félévente, magyarul kiszedsz mindent?
nem én raktam össze a pc-met, nem mernék ennyire hozzányúlni egyelőre, viszont a fújdogálást természetesen megejtem nemsokára. -
JulianSinulf
őstag
Szia!
A sűrített levegős palack is teljesen jó a géptisztításra. Egész sokáig kihúzhatja.
Fél évente nem árt egy takarítás, évente viszont ajánlott.
Ha hangosabb vagy többet járnak a ventik(nem a külső meleg miatt), mint korábban vagy melegszik, akkor érdemes takarítani.
Én évente egyszer mindenképp kitakarítom, pedig nincs macska, csak járólap. Ha nem vagyok lusta, akkor inkább félévente takarítom. Viszont a kompresszort jobban szeretem. Nem kell a palack beszerezhetősége után néznem és másra is használható, nem csak számítógép takarításra.
A porszívó kefés fejjel semmiképp sem ajánlott. -
rcow
újonc
sziasztok, bő 6 év után élesztem újra a topicot; első gépem, szívem csücske, stb, mennyire gyakran kellene tisztítani? parkettás szoba, macska. EATX ház, jó nehéz a kicsi. kompresszor nincs, sűrített levegőn gondolkozom. tanácsok tapasztalt tagoktól esetleg?
-
green dude
tag
Sziasztok!
Remélem jár erre vki és tud nekem segíteni ecset témában.
Én csak sűrített levegőt használtam eddig a PCB-ken a por eltávolításához. Tudom, hogy lehet kapni mindenféle ESD-s ecsetet, de leföldelni magam nincs lehetőségem. A kérdésem az lenne, hogy mindenféle földelés nélkül a 100 %-ban lószőrecset megfelelne a makacsabb porréteg eltávolítására (van amihez a sűrített levegő kevés, kompresszor nálam tabu)?
Remélem olvassa ezt vki. -
tknof1871
őstag
Üdv!
PC tisztításához milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy kompresszornak? Olajmentes legyen azt tudom de még milyennek kell lennie?
Teljesítmény; Maximum nyomás; Szívóteljesítmény; Fordulatszám; légtartály kell-e és ha kell akkor minimum mekkora.
Több paraméter nem jut az eszembe. Van még valami ami kimaradt? Mekkora az az összeg aminél többet nem érdemes kompresszorra költeni erre a célra? -
Nortonor
tag
Sziasztok! Kompresszor vásárlás előtt állok, tudnátok esetleg valamilyen konkrét típust is ajánlani? Elsődleges felhasználási terület PC és egyéb műszaki cikkek portalanítása lenne.
-
Vaze
őstag
válasz
Dr. Romano #130 üzenetére
Az lesz,rajta vagyok az ugyon
-
Vaze
őstag
válasz
scarabaeus #128 üzenetére
Az igaz is lehet,de en nem helyezem a porszivo csovet,kozvetlen mondjuk az alaplaphoz
Szepen ecsettel ellkezdem pucolni az alkatreszeket,es porszivoval meg felszivom a port.
Sosem volt meg problema belole.... -
Vaze
őstag
válasz
Balazska90 #126 üzenetére
Ecset + porszivo kombo (en igy csinalom),bar most hogy vissza olvastam ezt a topicot,par ev utan,elgondolkoztam egy kompresszoron...
-
Balazska90
tag
Sziasztok!
Alaplapot mivel ajánlatos tisztítani (kompresszor nincs) és úgy olvastam sűrített levegővel se ajánlott, mert törést okozhat. Ecsettel maszatalom egyelőre. Mivel lehetne még? -
kukker01
csendes tag
Szia!
Én használtam már, és tudom is ajánlani. Nem bántja sem a lakkréteget, se a rezet, se a forrasztópasztát. A szennyeződéseket pedig leviszi, ha dörzsöléssel együtt használod, pl. egy papírdarabbal (ne legyen műszálas anyag, nehogy a statikus kisülés tönkrevágja a pcb-t). Plusz hamar felszárad, és nem hagy maga után semmi nyomot, vagy kristályszerkezetet. Én memória-, és vga érintkezők megtisztítására szoktam használni. -
Geri860
csendes tag
Kontakt tisztító sparyt lehet közvetlen fújni mindenre? Gondolok itt a pcb-kre tápegység belsejére stb
-
Geri860
csendes tag
Sziasztok! Féktisztító sprayt használt már valaki ?
-
bigyo108
aktív tag
válasz
Szattila83 #118 üzenetére
Szép napot,
Táska kompresszor bőven elegendő.
Beszerezve Ok.Porzsák nélküli porszívó szűrőinek tisztítása kipipálva.
jeeee
-
Törzsúr
senior tag
Micsoda szakmai topik.
-
bigyo108
aktív tag
Szépnapot,
táska munlti kompresszor szóba sem jöhet ?
mindenképp tartályos kell ? -
törölt tag
-
törölt tag
Hopp, azóta új csatorna van, szóval pótolni való is akad:
Einhell TH-AC 190/6 OF kompresszor használata portalanításra - Youtube
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#41133696 #109 üzenetére
Az imént meg rendelnem kellett még egy ilyet is :
Einhell 3 részes kompresszor szett. Az nem járt hozzá
-
törölt tag
válasz
Szattila83 #104 üzenetére
Helló, pont ezt akartam kérdezni, hogy mekkora nyomással használjam.
Ilyet vásároltam:
Einhell TH-AC 190/6 OF kompresszor:
Kábelmodemet, illetve PC-s tápegységet, valamint magát a PC-t fogom vele portalanítani, meg billentyűzetet ilyesmit
-
b.kov
senior tag
válasz
Szattila83 #107 üzenetére
Rendben, köszi.
-
Szattila83
tag
Szerintem a WD 40-et biztosan kizárhatjuk, mert erre nem igazán jó. A szerviz a legbiztosabb, ahol darabokra szedik és kitisztítják. A billentyűzet is szétszedhető biztosan. Ha te próbálkoznál meg a tisztítással első körben az alkohol jut eszembe amivel a billentyűzetet tisztítanám szétszedett állapotban, de jobb ezt szakemberre bízni.
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Előre is bocsi, ha rossz topikban kérdezem, nem igazán találtam megfelelőbbet.
Az a helyzet, hogy sikerült barna sörrel telibe öntenem a laptopomat (HP ProBook 450 G2).
Ilyenkor jött a "szokásos" procedúra, áramtalanít, kikapcs, akksit kivesz, törölget, szárít, vár, imádkozik. Főleg csak a billentyűzet részére került a folyadékból, de azt elkapta jócskán. Mivel "splash resistant", és érezni is rajta, hogy nem egy gagyi darab, ezért annyira nem voltam beparázva, hogy komolyabb baja lesz a gépnek. Hál istennek működik minden rendesen, azonban egy pár gombnál (amikre szerintem a legtöbb folyadék került) érezni lehet, hogy kicsit be van ragadva alatta. Van-e valami jó házi praktika, amivel ki tudnám tisztítani a gépet anélkül, hogy totál darabokra kellene szedni? Nem bízom annyira a képességeimben, hogy egyedül szétszedném az egészet és összeraknám. Vagy esetleg érdemes lenne elvinni valahova szervízbe, hogy tisztítsák ki?Válaszaitokat előre is köszönöm!!
-
Szattila83
tag
Szia!
Jómagam is kompresszorral tisztítom a gépet és ecsetet is használok, így szerintem eléggé eredményes.A tisztításnál 3 bar-nál nagyobb nyomást nem nagyon használok, mert azt nem biztos, hogy szeretni fogja egy két alkatrész.Kompresszornál mindenképpen olyat ajánlanák aminek van tartálya. [link]
-
Jocohun
tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Venni szeretnék egy autós kompresszor a pc gépem takarításához. Azt nem tudom hogy ilyen jó e hozzá ? Van e olyan levegő szállítási teljesítménye ami jó ki fújja a port ?
Ezekre gondolok. http://www.4cars.hu/90304 http://www.vevax.hu/defort_12v_autos_kompresszor_manometeres_pumpa_100psi_7bar_szivargyujtos_legkompresszor_2_ev_garancia_1132?utm_source=argep&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
http://www.ebolt.hu/gateargep_product414635-Einhell_BT_AC_12_V_szivargyujtos_kompresszor_autohoz.html
Köszönöm a segítséget -
Goldberg03
tag
Szerintem is a sűrített levegő a legjobb erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest