- Milyen alaplapot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Vaku topic
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
AMIGODEEJAY #5 üzenetére
Ehh szerintem simán csak nem ismeri a DTS-t az a bizonyos "Dolby Digital processzor".
Konkréttan miről is van szó???
(Ha valóban nem kezeli, akkor az AC3 Filtert állítsd AC3 enkódolásba.)AC3 Filter-nél az offline mód annyit tesz, hogy épp nem játszik le semmit. Alapból "online" lesz ha megy valamilyen hang rajta át.
-
AMIGODEEJAY
csendes tag
Szia!
A problémám nekem is hasonló mint a téma indítonak, de kicsit még is bonyolultabb, de hátha ez a progi amit írsz, megoldás lehet a kérdésben.
Adott egy PC, mint lejátszó egység. A kép HDMI-n keresztül megy a TV-re, a hang meg digitálisan (SPDIF) megy az Dolby Digital processorba, majd innen végfokokra, hangfalakra.
Ez az egész rendszer full HD-ben, de akár sima DVD iso-val, vagy avi-val, megy. Viszi lazán az 5.1-et, a processor fel is ismeri és az élmény meg is van. Azaz AC3 5.1-ben megy a dolog gyönyörűen.
A probléma akkor kezdödik, mikor egy full HD's filmben (mkw) a hang DTS, mert innentől kezdve egy huncut hangot nem sikerült kicsikarnom még. Az AC3 Filter nevű programot is feltettem, de semmi eredmény, bár igaz az elején azt írja a program, hogy "OFFLINE" módban van, de nem jöttem rá, hogyan lehetne, "ONLINE" módba tenni. Megprobáltam két tucat lejátszót, de semmi, még úgy sem, hogy az AC3 Filter programót összehangoltam a lejátszóval. Hát nem tagadom kicsit elakadtam, mert egy elég erős gép, komoly alkatrészekből összetéve megfogott, bár meggyözödésem, hogy valami codec, vagy programra lesz szükség a megoldáshoz... (szeritntem...)
-
tikee
csendes tag
válasz
MasterMark #2 üzenetére
Splash PRO EX v1.12.1
én ezzel a progival játszom a HD filmeket digitális jelen (SPDIF) en keresztűl nekem minden probléma mentesen működik meg persze kérdés hogy az erősítőd is milyen
-
MasterMark
titán
Media Player Classic - Home Cinema + AC3 Filter.
És nem:
WindowsMedia Player Classic. -
djkutasi
csendes tag
Helósztok!
Előre is elnézést kérek, hogy új topikot nyitottam, de nem találtam olyat ahova be tudtam volna illeszteni a problémámat és segítséget kérhetnék.
A gondom az, hogy arra szántam el magam, hogy összekötöm a pc-m egy HD ready Samsung 32'-os LCD-vel. A kép átküldését (nvidia 8600 gt-ről, dvi-hdmi) meg is oldottam és nagyon tuti lett a HD-s (bluray, mkv) filmek alatt a kép. A problémám a hanggal van.
A hankártyám egy SB X-fi Titanium, amit direkt ezért vettem most a hétvégén. (előtte egy Audigy 2 OEM volt, ami eladó lesz egyébként Az x-fi-t direkt azért, mert csak ezen volt optikai kimenet, hogy az 5.1-es asztali erősítőmbe át tudjam kötni a számítógépről a jelet egy optikai kábellel.
A baj az, hogy bluray, vagy mkv-s filmeknél akadozik a hang. Konrétan, csak nyekergést és torz zörejeket hallani, de csak akkor ha az SPDIF optikai kimenetet beállítom, tehát ha 5.1-es Dolby Digitalt, vagy DTS-t szeretnék. Az erősítőm ilyenkor érzékeli a többcsatornás jelet, csak rossz a hang...
Ha az optikai kimenetről csak sztereo hangot állítok, akkor nincs semmi probléma. Dehát az csak kétcsatornás...A dolog azért érdekes, mert ha egy sima dvd-t játszok le a pl. Power dvd-vel, ott simán átmegy gond nélkül az 5.1, semmi baj. Ezért gondoltam, hogy talán valami HD-s kódekkel lehet probléma. Vagy talán a hangkártya driverével?
A HD-s lejátszásra VLC playert használok. (De próbáltam vagy 5 félét... FLV player, BSplayer, WindowsMediaplayer, Windows Mediaplayer Classic Az eredmény ugyanaz: vagy nyekergő a hang, vagy egyáltalán nem tudtam átkapolcsni 5.1-be a programon belül...)
Feltettem mindenféle kódek pakkokat. Matroska, Community Codecs Pack, K-lite... de egyik se oldotta meg a problémát, pedig szinte az egész hétvégémen ezzen foglalkoztam. FFD show és AC3 filter beállísokat is néztem, de nem lett jó eredmény.Légyszíves, aki tud valami megoldást segítsen!
A pcm:
Asus M2N nforce4
AMD 4800 mhz
Nvidia Geforce 8600 GT 256 MB
SB X-FI Titanium
Windows 7
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Formula-1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Tőzsde és gazdaság
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Vaku topic
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest