- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DeathAdder #48100 üzenetére
Arra figyelj ha nem tudsz több kártyát hozzáadni akkor a kártya alapdevizája havonta csak 5-8 alkalommal állítható át azért hogy szóba se jöjjön a PayPal váltás
De a legtöbb helyen fizetve közvetlenül fizetéskor is átállítható (nálad az OTP) kártyakibocsájtói váltásra, ha véletlenül "elfogyott, beragadt" az alapértelmezett deviza egy másikra mint amiben fizetni kellene. -
válasz
DeathAdder #48098 üzenetére
Adtál hozzá bankkártyát? Ha igen akkor állítsd GBP-re az alapértelmezettre és akkor az OTP váltja, felejtsd el a PP váltást, buksz rajta. Ha nincs bankkártya akkor fizetés előtt a forintot váltsd át az egyenlegek közti váltással fontra. De egyenleges fizetés esetén nem számít az OTP árfolyam.
Az OTP-nél a deviza 1 (a napi első jegyzés) az elszámolási árfolyam a mai 470,85 Ft , de az nem pontos ha GBP-t nézel, mert linkeltem ide az OTP elszámolási módszerét, a fontot a kártyatársaság átváltja EUR-ra és az OTP majd azt számolja forintra. -
válasz
DeathAdder #35697 üzenetére
Az eBay-es vásárlásról az eBay topikban vannak még információk.
-
válasz
DeathAdder #35697 üzenetére
Vagy Buy it now gomb vagy kosárba teszed és Pay now, lesz egy összesítő ablak ott kiválasztod hogy mivel fizetsz, ha PayPal akkor beléptet oda, lesz egy fizetési ablak ott ne a gyors fizetésre hanem a Maybe later-re (Talán később) kattints, visszajön az eBay felület és ott baloldalt a Confirm and Pay
Valami ilyesmi:
Az árfolyamot csak becsülni tudod, mert holnap más lesz a napi első deviza árfolyam és amikor könyvelik akkor megint más lesz, ma a 272 Fontért ahogy írtam 98902 Ft kértek volna. Lehet hogy holnap 364,7 Ft lesz az első árfolyam és akkor meg 99198 Ft kell.
Ha a kártyán te szabályozod hogy mennyi pénz legyen akkor legyen 105000 Ft elérhető és az elég lesz. -
válasz
DeathAdder #35695 üzenetére
Te eBay-ről beszéltél. Kártyás fizetés alatt az ottani vásárlást értettem, nem pénzküldést valakinek.
Amit itt előadsz az pénzküldés, az eBay-en nem azzal fizetünk, két teljesen más dologról van szó.
Mi a csudának akarsz egy eBay-es vásárlást így megoldani?Itt is állítható egyébként az árfolyam, van benne egy kis csavar, leírtam itt Összefoglaló, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés: alul (I)Még egy kiegészítés.(/I) a szövegrész után.
-
válasz
DeathAdder #35693 üzenetére
Rosszul gondolod
: miért mondják, hogy olcsóbb paypallal fizetni, mint kártyával egy az egyben pl. ebay vásárláskor? Nem írt ilyet senki, mert így nem értelmezhető és nem is igaz. Ha kártyás fizetésről van szó.
Biztonságosabb és van egy +vásárlói védelmed a vásárlás napjától számított 180 napig és ha vissza kell küldeni a megvett dolgot támogatnak a posta költségben évente 12-szer 9600Ft alkalmankénti összeggel.
De ha a PayPal fiókhoz hozzárendeled az OTP-s kártyádat, akkor ugyanazt az árfolyamot használod amit írsz, a napi első deviza eladási árfolyammal fogsz fizetni, mert beállítható, hogy ne a PayPal váltson. Az Összefoglalóban bővebben magyarázom.
Fizethetsz természetesen a bankkártyáddal is, a fentiek közül csak az elszámolási árfolyam lesz azonos, a többi meg nem fog járni és csak az eBay vásárlói védelmed marad meg a megérkezéstől számított 30 napigMa egyébként ennyivel számolják el a vásárlásodat fontban: 363,61 Ft. Persze ezt pár nappal ezelőtt kell fizetni, mert a jóváírás napit használják, nem a vásárlás napit.
-
válasz
DeathAdder #35674 üzenetére
Egyébként többen használják, én panaszt nem olvastam róluk. A megkapott információkat (cím, telefonszám) felveszed az eBay-en új szállítási címként. Vásárlás előtt azt teszed meg elsődlegesnek, így nem fog visítani a rendszer hogy nem szállít Mo-ra. Amikor fizeted eleve ez lesz a szállítási cím., ezt kell választani és úgy fizetni.
-
válasz
DeathAdder #35672 üzenetére
Értem. Ha eBay-es a dolog akkor egy kicsit más a helyzet, ott úgy fizetsz hogy PayPal-ra belépsz és a hozzárendelt kártyáról veszi le a pénzt, tehát nincs küldés az egy másik PP fizetési opció.
Az általad írt esetben, ha az eladó nem adott meg Magyarországra szállítási költséget, akkor kosárba teszed a dolgot és kérsz tőle számlát, erre a számlára ő be tudja írni a megfelelő összegű szállítási költséget és te az egészet az eBay+PayPal rendszeren keresztül fizeted ki, így lesz megfelelő vásárlói védelmed.
Ha nincs ez a számla kéréses dolog (total request) akkor nem tudod tőle az eBay-en keresztül megvenni.Lehet akkor vásárlás ellenértékeként küldeni a (260 a termék +40 a szállítás) pénzt, de ez az eBay szerződési feltételeinek megsértése, mivel egy ott hirdetett terméket az eBay-en kívülről veszed meg.
Ez esetben így csak a PayPal vásárlóid védelmed marad, de csak akkor ha vásárlás ellenértékeként megy a pénz.Most abba ne menjünk bele, hogy van arra lehetőség hogy egy csomagbrokeren keresztül intézed a dolgot, lesz egy a angliai címed, ahova elküldheti a 12 fontos árban és 3500-4000 Ft-ért (10-12 font) ideszállítják neked Magyarországra.
-
válasz
DeathAdder #35668 üzenetére
Eseleg ha a pénzküldési és fogadási limitet az évi 803442 Ft-ot eléred a pénzforgalomban akkor van jelentősége ennek.
Egy 70k-s tétel esetén nincs, de erre is utaltam: Ha egyszer hozzárendelted, megerősítetted, akkor amíg le nem jár nem kell hozzányúlni.Azt az £300-ot csak PayPal pénzküldéssel lehet fizetni, nincs PayPal fizetési mód vagy bankkártya?
-
válasz
DeathAdder #35660 üzenetére
Visszatérve a pénzküldésre, kipróbáltam nálam hiba nélkül működik. Ennek során az új képernyőképek szerint módosítottam az Összefoglalóban a 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés: leírást, ha gondolod nézd meg és akkor esetleg kiderülhet hogy mi okozza nálad a problémát.
-
Viperator
őstag
válasz
DeathAdder #35658 üzenetére
Neked nincs virtuális kártyád? (a főszámládról felteszed X összegű pénzt és akkor nem lesz gondod a Paypallal, pláne ha nem lépi túl az X összeget)
-
válasz
DeathAdder #35656 üzenetére
2 törvény is kötelezi őket erre, március végéig még a bankod is újból ellenőrizni fogja a személyes adataidat.
Ha névnél elírás probléma van annak javítást lehet kérni a PayPal felületen. A személyes adatokat a lakcímet és a banki kártya és számla tulajdonlást kell leigazolni az okmányok másolataival.
A hiba szerintem a magyar felület miatt volt azután a sok próbálkozás meg a rendszer védelmi dolgait indította be, a kártya le és fel pakolgatása ez sem igazán jó.
Ha egyszer hozzárendelted, megerősítetted, akkor amíg le nem jár nem kell hozzányúlni. Ha véletlenül nem lehet vele fizetni akkor az csak technikai hiba, ami lehet banki és PayPal Internet gond.
Volt már hogy nem tudtam fizetni aztán kiderült hogy épp lehalt a banki rendszer, vagy olyan is hogy úgy láttam nem sikerül, hibaüzenet jött, újból próbáltam akkor meg elfogyott a pénzkeret a kártyán, mert az elsőt is zárolta a banki rendszer és a kétszeres összegre nem volt elég, nekem is jött hogy adjak hozzá másik pénzforrást.
Az hogy apró összegekkel emelve tudod beírni olyannal az elmúlt évek alatt soha nem találkoztam. Annak nincs is értelme, írod a számot hogy túlmenjen a tizedes vesszőn és annyi a "legbonyolultabb" dolog az hogy ki kell választani hogy milyen devizában, és milyen módon menjen el. -
válasz
DeathAdder #35654 üzenetére
Az ékezeteket hagyd figyelmen kívül, de miért nincs Tot végén a h? Írásban nincs néma h.
Amikor nevesíteni fogják a fiókodat betű hiány az gond lesz, mert nem fog egyezni a szig-en lévő szöveggel.
Gondolm nem kérték még tőled az okmány másolatokat?
Mivel ezt kivéve nincs különbség a név használatban ezért nincs gond.
A magyar vezetéknév az = az angol last name-el és az utónév = first name-el. Tudják a PayPal-nál is hogy mi fordítva írjuk.
A regisztrációnál a "middle" középső nevet is megadhattad volna. De a bankban is a használt utónevet célszerű megadni, nem Álmos Töhötömnek szólítanak és írsz alá. De lényegtelen, a PayPal-on azt az utónevet adod meg amit használsz valójában, a bank meg így van.Csak te fizethetsz be, saját bankszámláról, saját PayPal egyenlegedre, ezt írják is figyelmeztetésként.
De ha adtál hozzá kártyát akkor minek? Vásárlásnál sokkal jobb az árfolyam, ha a bankod váltja a devizát. Ha az egyenlegre töltesz fel pénzt akkor mindig a PayPal váltja a devizát a magasabb árfolyammal a felhasználásakor.
-
válasz
DeathAdder #35651 üzenetére
Folyamatosan a Firefox-ot használom, nem egészen a gyári beállításokkal, mert azok biztonságilag túl szigorúak, pl halálom az alapértelmezetten bekapcsolt Harmadik féltől származó sütik tiltása. akár a Paypal fizetés megakadhat emiatt egy adott webshopba.
A reklám blokkoló a uBlock OriginAnnyit célszerű meglépned hogy az eddig használt kártyát adod meg alapértelmezett fizetési módnak, nem tudom minek találták ki ezt a funkciót, de nekem úgy tűnik hogy szükség van rá, hogy be legyen állítva. Persze lehet egyenlegről is fizetni ettől a beállítástól függetlenül.
-
válasz
DeathAdder #35648 üzenetére
Csak téged.
A hiba egy oka magyar nyelvű felület is lehet. Használd a normális angol nyelven és nem lesz gondod. Többször írtam hogy a magyarított oldalak a funkció meghívásokat nem mindig jól adják tovább.
Ez lehet pénzküldés, lehet kártya hozzáadás bármi, ami magyar nyelven indul és angolra vált
Az Explorer nem egészen jó választás volt, de a Chrome is és az egyéb böngésző huncutságok, hirdetés blokkoló is bekavarhat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest