- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokimm
senior tag
Heló mindenki!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ti, mint szakik, miként kezdenétek hozzá, egy ilyen helyzethez:
Holnap egy külső vinyót kapok, aminek bizonyos része elszállt, és az adatokat szeretné a tulaj visszaállítani. Laikus létére, nem tudja megmondani, hogy partició, vagy csak mappa, esetleg valami szektorhiba féleség lehet-e a gond, csupán annyit lát, hogy nincs minden meg.A kérdésem, hogy milyen sorrendben, és mi az, amit esetleg kihagyok, amivel maximalizálhatnám a biztonságot, és a file-ok esetleges visszaszerzési lehetőségét.
A terv az, hogy először készítenék egy raid szerű biztonsági mentést a teljes vinyórol. (itt az a kérdés merült fel bennem, hogy tételezzük fel, hogy viszek egy nagyobb vinyót, mint amivel a probléma van, amit usb-n keresztül csatlakoztatok (ahogy a "hibás" külső tárolót is). Ez esetben lehetséges raid-et létrehozni? (vagy egyáltalán felesleges is?)
Aztán egy gyors kérdéssorral (a tulajdonosnak intézve) kideríteném, hogy partíció, mappa, vagy csak bizonyos file-ok nincsenek meg, vagy hibásak (nem nyitja meg). Ezáltal jönne a következő pár lehetőség:
-ha partíciót törölt véletlen, akkor régen találtam egy dos-os programot, ami a törölt partíciók alatt lévő adathalmazt tudta "értelmezni", ezáltal kimenteni a dolgot. (van ennél jobb megoldás?)
-ha bizonyos mappák, file-ok nincsenek meg, akkor először a vírusirtó "munkájának" tulajdonítva, félelemmel teli kezdeném túrni a netet, hogy miként lehet visszaállítani a "karanténos, törölt, vagy másképp inaktivizált file-okat". (lehetséges ez egyáltalán?) Ha nincs vírusirtó, akkor a tulajdonos törlésének tulajdonítom az adatveszteséget.
-ha viszont nem nyit meg rendesen mappákat, vagy file-okat, akkor szektorhibára gyanakodva a szaktudásom hiányában "feladom" a harcot, és elküldeném egy drága helyre, ahol megpróbálnák lementeni a hibás részről az adatokat.
Pdf, ppt, és doc file-okról lenne szó, bár nem tudom, hogy ez mennyire fontos.Valami tanács, észrevétel, vagy ötlet, hogy mit csinálhatnék sokkal jobban, hogy a fontos adatok visszakerüljenek a tulajdonos birtokába?
Bármit megköszönök, a kemény feddést is, meg a segítő szavakat is.
Tisztelettel: Tom
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Egy korábban particionált (win7 + háttértár) hdd-t szerettem volna csak háttértárként használni az új ssd mellé, és a kötetek összefűzésénél töröltem a 100MiB-os rejtett partíciót a lemezkezelőből, aminek következtében eltűnt a 600GB-os lemez is (illetve használatlan területként észleli).
Vissza tudom állítani valahogy a partíciót?
-
cz.istvan
tag
Sziasztok, olyanra van ötletetek, hogy a gyári windowst akarom visszarakni ujra az ssd-re. A gyári win rajta a gyári hdd-n mint rejtett particio. A particiot visszaállitottam láthatová de többé nem ugy látja mint boot particio csak simán none. Ha ezt igy copyzom akkr arrol nem bootlol be a gép.
Botolhatová lehet a particiot tenni igy utolag adatokkal együtt? Vagy elbuktam a gyári winemet?Restore még megvan, de a gyári 500as winyot adatoknak használtam és tele van, ha restor-t használok elbukom az összes adatom
-
Ájvi
csendes tag
Szerbusztok!
A HDD-m C kötete dinamikusról elsődlegesre lett állítva 1 másik gép segítségével (Easus part.h.e.-al) hiszen dinamikusról nem lehetett win-t indítani.
[A többi partició maradt dinamikus gondolván majd erről az op. rendszerről megcsinálom, csah....]...Nem bootolja be a win7-es op.-t! Mi lehet a gond & a megoldás?
(Laptop)
(Sajna a gép bios-át nem találtam... mintha nem is lenne így a csökk. módot kizártam. De kétlem h. működne hiszen nem érzékel bootolni valót a lemezen ill. rossznak titulálja.)Köszönöm! Szép napot!
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok,van egy hdd-m és van 3 partició, egyik nap az 1-ik particiót nem érzékelte be,csak az eszközkezelőben látom hogy ott van,sajátgépben nem.
-
Ájvi
csendes tag
Sziasztok
Nos, már csak 1 kérdésem van...
Hogy lehet elindítani azt a win7-es op.rendszert ami dinamikus lemezen van? : (
(Ugyanis mikor tévedésből sikerült átváltanom az összes kötetet dinamikussá (nem értem miért csinálta velem) utána kikapcsoltam.)Köpi minden tippet!
Szép Napokat! -
Ájvi
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet DINAMIKUS köteteket visszaállítani ALAPLEMEZ-re (primary, elsődleges)?(Win7 lemezkezelőjében a leválasztott új kötet láthatóságáért végzett műveletben nem volt más választási lehetőség csak ha az egészet átváltja. Így viszont további műveleteket nem tudok végezni...)
Köpi a segítséget!
(Most is számítok rá King! : ) -
King Unique
titán
-
Ájvi
csendes tag
válasz
King Unique #110 üzenetére
De, de sikerült! Csak őőő... mondjuk úgy: Sok lett! : ) Most vissza akarok adni a C-nek!
Jó! Lehet mosolyogni, ez olyan nős dolog... Így tanyúl az ember nem? Csak nem a káromon szeretnék hanem figyelemmel!
A felosztás már látom sima ügy! Itt a nagy ?-et az adta, h. rendszerpartihoz nyúlok...
...és nekem már az is gyanús, h. a rendszerkezelő nem enged kiterjesztés lehetőséget a C-nek! (Csak zsugit!)
Hüm!
(Ill mikor a progival "kérdeztem rá" az megcsinálja csak újra akar indítani...!)
Szóval az Easeus engedné csak nincs merszem...! Pedig az talán biztosíték, h.: A mérőcsúszkát nem engedi a sötét sávba ill. a végtelenbe... ahogy a rendszerkezi is kiszámolta klasszul MB-ra pontosan a leválaszthatót...Köpi a tippet! Elnéztem akkor, mert ezt láttam legfrissebb fórumnak!
Szép napokat!
Á&B! -
King Unique
titán
Zsugorítással megoldható a dolog, lecsípni egy kis részt, ahogy mellékelt leírás is mutatja, nem ment , v mi ?
Eseasus-t nem használtam, az említett Minitool-nál a Split (kb.feosztást jelent), Extend (kiterjesztés) kattintva is megcsinálja, csúszkája is csak addig húzható, amíg lehetséges, tehát intelligensen kezeli ez is. Rendszerpartíció babrálása mindig kényes dolog, de megoldható, lemezkezelő se jó mindenre, ekkor jönnek jól a külső progik.
amúgy van particionálás topic is, de lehet akár a pörgős win7 topicban is elfér kérdésed. -
Ájvi
csendes tag
válasz
King Unique #108 üzenetére
Köszi King! Valóban egyszerű! Klassz, h. a zsugorító kiszámolja előre, h. mennyi MB lehetséges...
...többen esküsznek a Win lemezkezelőjére, talán a külső progik nem látják biztonsággal a rendszerfile-okat?
Vagy csak azért, mert kéznél van...Hüm!Viszont partició-kiterjeztést nem enged a C-n !?
Hogy van ez? Vagy azt nem lehet? Vagy csak én nem tudom?
Megnéztem: a EaseUS Partition Master engedné, de azt nem tudom, h. milyen biztonsággal s mit művelne valójában...!? Csak nem tenne kárt ha engedi. A zsugorításnál is újraindítást akar, de gondolom ez természetes.Kérek még tudást! Had tanuljam!
-
King Unique
titán
Lehet
, pl lemezkezelőben "partíció zsugorítással" a felszabadult részt hozzáadja az új partícióhoz [link], de csak addig engedizsugorítani, amíg a rendszer stabilitását nem veszélyezteti, nálad 30/20 GB vsz azért menni fog. Mással is megoldható, én pl. Minitools Particion Wizard progival szoktam partíciókat átméretezni stb.
-
Ájvi
csendes tag
Szép Napot!
Kérdés:
A rendszer (C) meghajtóról szeretnék lecsippenteni a 30GB szabad helyből 20-at és hozzáadni a másikhoz!
Lehetséges-e, biztonságos-e rendszer-particióról particiót leválasztani?
Esetleg program függvénye? (Egy klasszal dolgoznék > EaseUS Partition Master) -
Popeyzs
csendes tag
Üdv!
Help pls. Egy fél éves AM2 procis gépen XP volt tegnapig, ma már nem indult. Gondoltam újrahúzom javítással az XP-t , de telepítéskor a teljes C lemezterületet (20 Gb) üresnek érzékeli ( mintha leformázva lenne) így a javítást fel sem kínálja csak a friss telepítést. Gondolom az új XP elkerülhetetlen, de ha hardver hiba lehet akkor viszem vissza gariba, csak nem tudom, h melyik alkatrész lehet a ludas. Mi okozhatja ezt a tünetet?? -
futár
senior tag
válasz
Feanor1031 #102 üzenetére
üdv. mindenkinek.
Egy programot használok kb. 5 éve, amivel most gondom van. BAD sectoros lett a HDD-m. Ez egy adatbáziskezelő kis alkalmazás, amit anno megvettem. Úgy telepítették fel a gépemre. A problémám a következő. A program MySQL adatbázissal kommunikál, aminek nem tudom a hozzáférési adatait. Jelenleg HDD-t kellene cserélnem a fenti okok miatt és tanácstalan vagyok. A cég kb. 3, vagy 4 éve megszünt, nem tudom elérni őket. Javasolták nekem a klónozást, vagy partíció mentést. Tud ebben nekem valaki segíteni, hogy hogyan tudom úgy kicserélni a HDD-t, hogy működjön a program?
-
Feanor1031
tag
Sziasztok!
Windows telepítésnél elfelejtettem lehúzni az adat winchesteremet és rámentem a törlés gombra. Nem formatálta, most újra rádugva a merevlemezt nem is látja, gondolom megformázatlan területnek látja. Hogyan tudnám visszaszerezni az adataimat? Nagyon-nagyon fontos lenne, mindenem rajta volt, másik HDDm még nem volt! -
Matt-new
csendes tag
Segítség!!!
A gépemre külső mobilvinyót tettem, és arra töltötem le.
Most hogy bekapcsoltam, a beépített C meghajtót látja, de az azonos lemezen lévő D partíción csak 1 darab .torrent filet listáz. A partíció tulajdonságait listázva viszont látszik a szabad és foglalt terület, és az alapján megvannak az adatok.
Mit tegyek?
A partition magic ezt mutatja:
http://i.minus.com/iG1GEa8rTIHLI.JPG -
Kornl23
tag
Sziasztok!
Windows 7-et használok és felraktam a partition magic 8-as verzióját, hogy átkonvertáljam a pendrive-mat, de kb 2 Okézható hiba üzenetet írt ki indításkor és nem indult el.
Másnap windows betöltés után tünt fel, hogy nincs meg a D meghajtóm, amiken az adatok vannak.
Megnéztem a lemez kezelésben ott ismeretlen típusú ként szerepel, de nem enged vele semmit se csinálni, csak törölni.
Elindítottam egy xp telepítést és ott OS/2 típusú particiót mutatott.
Az lenne a kérésem, hogy milyen programmal tudnám visszahozni? -
flash-
veterán
hát ujraraktam a windows7et és ujra látszik minden.
mint amikor régenki érti ezt?:
ugylátszik a partition manager bekavart valamit -
flash-
veterán
annyiban változott a dolog,hogy paragon partition manager-progival exportálni tudom a fájlokat egy másik particióra a d meghajtóról(amin először azt hittem hogy elvesztek a dolgok).
hát de az lenne az igazi ha ujra lenne d meghajtó.igenám de a windows intéző nem látja.
mit tegyek? -
flash-
veterán
sziasztok
csináltam egy őrült baromságot.
adott volt a gépemben egy samsung winchester.rajta két partició.egyiken a windows7 és a programok,másikon a képek,játékok,fontos dolgok.
tettem a gépbe egy maxtor winchestert amin volt pár partició(ezeket akartam formázni,egyesiteni)
de véletlen a samsung winchesteren gyorsformáztam a dolgokat a windows7ben.
azrán a formatra a partition magicban is rámentem(lehet hogy itt is a samsung winchsetert)
majd a merge parancsot is megcsináltam(ezt is talán sajnos a samsung winchesterrel)szeretném ha a samsung winchesteren visszaálna az a partició na meg az adatok.
leírná valaki hogy kezdjek neki,mit tegyek?
nagyon nagyon megköszönném
-
Naplopo76
csendes tag
Sziasztok.
Van egy nagyon nagy problémám.Van egy 500-as külső vinyóm 3 db ntfs partícióval.Op rendszer egyiken sincs.Az egyik partíción fontos adatok voltak és a bitlocker-el titkosítottam.Így minden program formázatlannak látta ezt a partíciót.Gondoltam így a vírusok ellen is meg tudom védeni a fontos adataimat.De a vinyóról minden eltünt.Próbáltam több adatmentő progit de csak arról a 2 partícióról tudtam visszaállítani adatokat ami nem volt titkosítva.Ezek voltak a jelentéktelen dolgok amiket bármikor tudok pótolni letölteni újból.Az összes adatmentő progi a titkosított partíciót formázatlannak látja és így egy darab filet sem tudtam visszahozni.Van valakinek valami használható ötlete?
Előre is köszönöm. -
greenwolf
csendes tag
Helló!
Most konvertáltam az adatokkal teli winyómat dinamikus lemezről, alaplemezzé.
És azt írja, hogy teljesen üres.Hogyan tudom visszaállítani az adataim?
VALAKI SEGÍTSEN! :'( KÉRLEK!!!
Előre is köszönöm! -
-
Dzsana
senior tag
Sziasztok, olyan gondom van, hogy én láma ráküldtem a Partition Magic-et a Win7-emre, és rögtön ki is írta, hogy valami hiba van, és javításokat hajt végre. Erre lezárta az egyik partíciómat, a win7 lemezkezelője nem is látja ezt a D partíciót, Unlockated -ként jegyzi. Hogyan tudnám visszaállítani a partíciót? Mivel a win7 nem is látja, így természetesen nem írtam rá. A GetDataBack látja, de nem lehet valahogy egyszerűbben visszaállítani a komplett partícót adatostul?
-
mcwizard
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy problémám amiben a segítségetekre szorulok. Tegnap este szokásos módon kikapcsoltam a gépet és mikor ma reggel bekapcsoltam a D meghajtóra azt írta ki hogy "nincs megformázva megformázza most?"
Na most az nekem igen fájna mert fontos dolgok vannak a vinyómon.
Mi ienkor a megoldás? vagyis van-e olyan megoldás erre a problémára ami nem jár adatvesztéssel?
előre köszi!
Üdv, McWizardJah és szégyen nem szégyen bevallom hogy nem vagyok nagy számítógép szakértő
úgyhogy ha kérhetem lécci ne csak programnevekkel dobálózzatok hanem eppicit útmutatással is
Köszönöm!
Hali! -
Dzsekó
addikt
Nem tudom mivel particionáltad újra, én csak az mbr-t mondtam, hogy fixáld XP bootosra (fixmbr paranccsal), akkor nem sérülnek a particiók. Ha nem írtál rá a vinyóra, akkor egy másik vinyóra van esély lementeni az adatokat a Get Data Back-el.
Ha csak simán törölted a particiókat, és nem írtál a vinyóra, akkor active partition recovery-vel vissza tudod hozni a particiókat. Ez nálam 100%-osan működött, amikor egyszer rossz vinyóra adtam ki Partition Magic-ben a partíciótörlést és apply-oztam is. -
Proky
senior tag
Részben siker, de akkora f@sz voltam hogy a másik winyóról nem csináltam mentést vele... 2 felé volt particionálva csakúgy mint a rendszer winyó, de fogta és a rendszer mintájára újra particionálta az egészet... Pedig beállítottam a drive és a partition paranccsal hogy melyiket mentse le és melyiket állítsa vissza de hiába. Egyik program sem tudja visszahozni a rajta lévő dolgokat, pedig vannak rajta rohadtul fontos és pótolhatatlan dolgaim (építkezéses képek, meló...) ..... 20 éve nem csináltam ekkora ökörséget hogy megbíztam egy programban.
-
Dzsekó
addikt
Innen letöltheted az mbrfix karakteres változatát, új verzió, fixálja a vista és win7 mbr-eket is.
Működése egyszerű, csak karakteres felület kell hozzá, vagy futtatásba beírod a cmd-t és a kis ablakban is elfut. Működése egyszerű, ha gondod van vele, akkor keress meg priviben.Nekem a Linux cseszte szét az MBR-t és ez a kis progi helyrerakta. Tulajdonképpen e mellé írták a GUI-t, de az még nem frissült, nem tudom fog-e.
-
Silentfrog
veterán
Én kifejezetten szomoru lennék,ha ezen az oldalon szokványos dolog lenne egy másik ember feljelentése,föleg ugy ,hogy segiteni szeretett volna egy másik emberen.
Nálam sajnos mindennapos probláma a pendivenél az adatok elfelejtése ezért én mindig a Recover my files vagy a handy recoveri progikat használom.Bár néha esélytelen... -
Chrys_
addikt
Nem tudom jó-e ez a topik a kérdésemre, attól még idelököm
:
Van egy kb. 40GB-s op.rendszer partícióm egy vinyón. Csináltam róla Acronis-szal biztonsági mentést.
Úgy tudom (lehet rosszul, most fogok alaposabban utánanézni), van olyan RAID mód, ami két azonos vinyó kapacitását 1-nek kezeli, de gyorsul tőle a rendszer. Ha veszek 2 HDD-t és ilyen RAID-be rakom őket, vissza tudom állítani az op.rendszer backup-t? -
Proky
senior tag
Sziasztok
Kis segítséget kérnék. A rendszer winyóm kezd meghalni (érdekes mert HD Sentinel szerint 100% állapotban van, nincs rajta hiba és gép bekapcsoláskor alaplap sem látja /volt alaplap csere is azóta, kábel csere is/ és több mint 1000 napot ír az élettartamra még) Acronis-al csináltam komplett mentést a c-ről, visszaállítottam a egy másik winyóra, ami természetesen primary part lett, de mégsem bootol be arról, bios után kiírja hogy hiányzik a boot sec.. 5let?
-
robagp
tag
Hello!
El tűnt az egyik particióm, de meg van minden, mert meg néztem file visszaállítóval.
Hogyan tudnám ismét láthatóvá tenni?
Valószínű törlődött a partició, azért nem látom. Be raktam egy boot lemezt amin a partition magic elindult, és hibát jelzett, kinyomtam, de eltűnt. Nem volt hibás, csak szerintem a nagy mérete miatt jelezte a hibát.
El is mentettem a fileokat másik particióra, tehát tuti ott vannak, csak vissza kéne állítani.Válaszokat köszönöm!
Ui: azért kéne az a partició, mert a nem fontosakat nem tudtam lementeni /hely hiány/ és jó lenne ha nem törlődne.
-
Qg-Lee
csendes tag
Hali!!
A múlt hét végén egy 500GB-os WD vinyó egyik partíciója teljesen kimúlt. Menthető a dolgo, és ha igen, miféle progi kell hozzá???
Előre is köszi a segítséget!Üdv:
-
rofi
csendes tag
Helló!
Olyan problémám van, hogy eltüntettem haverom gépén az egyik partíciót és hát elég mérges
Az törtánt, hogy leszedtem egy partition magicet és kicsomagoltam, telepítettem kiírt valami hibát, csak nem olvastam el
ezekután emgnyitom total commandert és hát látom, hogy nincs meg a D: meghajtó.
Tudna valaki segíteni, hogy milyen programmal mit csináljak, hogy újra látható legyen a mehgajtó?
Előre is köszönöm!Üdv.!
-
PPeter
addikt
válasz
#24334592 #72 üzenetére
Ha egy partíció bejegyzése tűnik "csak" el, akkor oda nem is KELL a getdataback, tehát hiába trágárkodsz itt, ez csak a tudatlanságodat reklámozza. Amennyiben komoly állománytábla sérülés és egyéb problémák adódnak, na oda kell a getdataback. A partíciók szimpla visszaállítására meg van sok más utility, pl. az is, amit megtaláltál.
-
törölt tag
SIKEEEEER
EASY RECOVERY PRO 6.4
mindent visszahozott, eredeti könyvtárak, fájlok...Ennyit a getdatabackről...
ööö, egyébként 500dolcsis progi, de megéri!
[ Módosította: Foglalt név ]
-
littlemole
őstag
Pfuuu Gyerekek. Kicsit leizzadtam az utóbbi pár órában.
Volt egy vinyóm ami 3 részre volt particionálva. Első rész üres (7GB) mert arra akartam rárakni a windózt (maradék meg teli 150GB adattal).
Telepítő cd be (SP2) elkezdi másolni a dolgait. Egyszercsak azt írja nincs particionálva a winyó. Szép mondom.Telepítőből kilépeek gyorsan.
Adatvisszanyerés beindul.
Gyorsan elkezdtem itt keresgélni a fórumon hátha volt valakinek hasonló vagy valami hasznos progi ajánlóba.
Először a Partition magiccel próbáltam meg. De az nem tudott semmit kezdeni vele. Valami Ez drivenak látta és corruptnak írta ki.
Következő lépés Active@ Partition Recovery. Winyót unallocatednek látja. Scan lefuttatva, deep scan is lefuttatva. Még mindig semmi.Kezdtem lemondani a dolgaimról.
Aztán volt még itt egy apró ingyenes progi TestDisk volt a neve. Fórumon írta valaki. Windows alól is megy. Ez is Ez Drive nak látta az első partíciót, viszont azt is mutatta hogy megvan minden a winyón, tehát az XP kavart be valamit.
Aztán újraírta a partíciós táblát, és voálá restart után minden szépen megvan. Legalábbis úgy tűnik,így elsőre.
Minden elismerésem az alkotóké.
Azt hiszem ezt a csapatot támogatni fogom valami adománnyal a közeljövőben.
De mostmár megyek is aludni, mert korán kel kelnem. -
afterburner_
őstag
sikerült megoldanom a partition doktorral vagy mivel, visszaallitotta aparticiot es jó minden, huh, miylen jo hogy vannak yilen progik
-
afterburner_
őstag
en is sikeresen elkurtam a wincsieim
remelem tudtok segíteni, valamiben, szóval a következő gondom lenne
volt 2 db 160-as wincsi raid0-ba kötve, és szerettem volna megcserélni a raid vezerlőben hogy ne ez legyen a c hanem a 2*120 gb raid0-as, at is rakta szépen erre meg kiirja a 320-as hogy conflict, de ramentem hogy elharitas, aztan kiirta hogy jók, erre meg azt irta utana a winben hogy nincs particionalva, szal, utana nem irtam a meghajtóra, atdobtam egy masik gépbe ahol rakötöttem a régi raidvezerlőre és lefuttattam ezt a getdata back progit, de amit visszairok vele az nemteljesen jó..sőt nem tudok lejtszani pl filmeket amik rajta voltak szal hibasak, rakjam vissza abba a gépbe amelyikben begolyózott?és probaljam abban a get data backet?vagy erre van ams megoldás is?tudtok ajanlani progit ami erre a problémara javitast adna?
Nagyon nagyon megköszönném, mert rengeteg film volt rajta, meg utils dolgaim szalltak el ami megfontosabb.. -
simoon
tag
hi!
vizsgaidőszakom van, és igyekszem helytállni, valamint a winyó nem az enyém, csak nálam ment el. a tulaj most próbálkozik a maga köreiben, bár én javallottam az alábbi alternatívát is.
feleslegesen nem akarok ugrálni, illetve ugráltatni senkit, szóval amint aktuális lesz, szólok.
köszi -
liksoft
nagyúr
válasz
Freddy TNT #66 üzenetére
#63. Nem keresett, nem tudok segíteni neki így. Nézd meg az adatlapom, válasz a kérdésedre.
-
simoon
tag
válasz
Freddy TNT #64 üzenetére
hi!
na ez tényleg más egy kicsit, de azért értettem ezt -azt.
ki lett véve a rackból is utána, de semmi több. ugyanúgy ismeretlen mindenkinek a dolog, senki nem lát rajta semmit.
a fura az, hogy a leg GyPésebb xp -alatti rendszerdiagnosztikai látja, hogy több szektor van rajta, meg menyi terület foglalt, csak onnnan ugye nem lehet hozzáférni!
kezdek végső elkeseredésemben megyugodni.
terra gáz!
-azért köszi! -
Freddy TNT
őstag
Szerintem nem segít,de elmondok egy story-t, mivel a végeredmény hasonló volt nekem is:
Van nekem 2*80GB RAID 0-ba kötve. NA már most én le akartam ghost-olni a D-t(azon van az XP) Nah ghost újraindította a gépet és utánna kakukk. A betöltésnél totál leállt a rendszer. Nah volt hajtépés meg minden.
-Beraktam winXP indítólemezt. Nem látott egy darab vincsit sem. Fdisk szerint partícionálatlan az egész.
-Berakom XP telepítő cd: (cd-ről boot) nah ez már látott egy-két partíciót,de azokat is hibásan( hiányzott jónéhány GB lefoglalt terület)
-Nah scandisk (vagy CHKDSK volt? ) az meg ilyeneket kezdett el a képernyőre irkálni, hogy 321632183 hibás szektorcsoport-------törlése és ezt onotta egyesével növekedve a képernyőre !
Sz'al kitörölt pár GB-t (utólag kiderült, hogy mit)
-beraktam az emergency boot cd-t. Azon az összes progit lefuttattam(2-3),amiről úgy gondoltam, hogy segíthet. Nah persze mindegyik máshogy látta a file-rendszert. Javítani ? Felejtsd el ! Neki sem álltak !
Feltelepítettem egy tartalék vincsire win-t és megnéztem partition magic-el. Az egész vincsire egy nagy büdös BAD feliratot írt. Javítani nem tudta,de formatálni persze lehetett (volna)
Oszt gyanus lett, hogy van nekem mégiscsak egy néhány megás partícióm.(eleinte azthittem ramdrive) Ott volt az autoexec, meg a ghost programmappálya. Gondoltam belekukkantok az autoexec-be, hogy mit kellett volna csinálnia. (emergency boot cd => norton commanderből)
Látom, hogy egy exe-t kellene lefuttatnia. Így hát megkerestem (a főkönyvtárban volt) és elindítottam. A ghost csodák csodájára lefutott és újraindította a gépet.
Csodák csodájára teljesen normálisan bebootolt és minden partíció meglett. (nah kivéve ahová az a rohadt progi beletörölt)
Tudom a te eseted teljesen különbözik,de felhínám a figyelmedet, hogy egy rakat progi rámondta az utolsó miatyánkot. Közben javítható volt......
u.i: és ha kiveszed az usb-s rack-ből (vagy mi a szüszből) és direktbe rakod az IDE kábelre akkor mi van ? (hátha csak az USB sült meg....) -
simoon
tag
Sziasztok!
nagy parám van, SEGÍTSETEK!!!!!
ami történt: egy 200W os tápról üzemelt egy 40es egy 80as és egy 250es. az utóbbi usb -vel, és erre írtam a cuccokat. 1 partíció, nincs rendszer rajta. a tápnak sok lett és eldobta magát!-ki hitte volna- nos minden újraindult és ment is, winyók (40 és 80) OK, ám a 250 -est nem formázottnak írja és nem lehet hozzáférni. rendszerinformációban látja a szektorokat, és hogy 110gn foglalt, de semmi több. tune up nem is látja, és az Active Particion Recovery sem látja, mármint az egész winyót nem találja, vagy ha látja, üresnek mondja.
az igazi gáz, hogy kölcsönbe volt, és kib...... fontos dolgok vannak rajta.
a KÜRT bevállalja, csak egy kicsit drágásak. mit tudnátok javallani?
minden megoldás érdekel!
a segítséget előre is köszönöm! -
szokei
tag
azért ez egy kényes téma nemde
-
Chandler
senior tag
hali
van egy winyom es ket particio van rajta. hogy lehet azt megcsinalni hogy ''osszerakjam'' egy particioba adatvesztes nelkul? -
Moyder
aktív tag
na up! volt egy 5,5gb-os partíció meg egy 92gb-os no meg a fennmaradó rész! csak az 5,5-ös marad meg a többi most nem látszik
getdataback-el mindkét particio visszajött, de adat csak egyiken van a másikon zavargás, viszont amelyiken van cott ott minden ugyan úgy ahogy volt, de a 92gigáson semmi, az teli volt zenével!
de most még ezt azt ráeresztek hátha lesz vmi! -
szokei
tag
Néhány napja 10g adatot vesztettem egy partícionállással és a 10g ből 99% visszahozta a particion magic hála a magasságosnak
-
liksoft
nagyúr
De jó, hogy ilyen tájékozott vagy. Vagy utána számoltál 1000 vagy 1024 értékekkel is? Arról van szó, hogy 28 bites hagyományos címzés (= 128G (1024) = 137G (1000) ) után a 29-ik használatakor azt a rendszer kidobja, így a 2-es számrendszert ismerve a lemez elejére jutunk ismét. A nagy lemezek kompatibilitási okokból tudják a hagyományos 28 bitest és a teljes kapacitáshoz az új 48 bitest. Ha új alatt formáztuk és a régi alatt használjuk, az gáz. Hurcolászáskor meg pláne előfordulhat.
Visszatérve : UGYANAZ !!!!!!!!!!! -
corlagon
senior tag
nem lehet, hogy a bűvös 128G-s határ cseszte el
Nem 137G lesz az? Bővebben: link -
Gh0sT
addikt
Akkor nagy a baj...
A full verzió csak annyiban különbözik ettől, hogy amit talált, azt vissza tudja állítani. De már a demo sem talált semmit, tehát felesleges pénzkidobás lenne.
Szerk.: egyébként végigellenőriztetted vele a HDD-t? Mert csak a scannelés után találja meg a particiókat.
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
-
Gh0sT
addikt
Itt a segítség: (remélem)
Bővebben: link -
Moyder
aktív tag
bakker a délután a haver gépe egybeolvaasztotta a 160-as sata vinyómon a partíciókat, a gond csak az hogy 100gb zene is volt rajta ami get data backkel nem igazán van meg! Sata vinyóra nem tud vki vmi jobb progit ajánlani?
-
Gh0sT
addikt
Nem tud valaki véletlenül olyan free programot, amivel SATA winchesterek particióit tudom vissza állítani? Nem csak arra lenne szükségem, hogy adatokat nyerjek vissza, hanem a komplett particiós tábla is kellene. Valahogyan ez megoldható?
Eddig amit találtam az a Partition Table Doctor 3.0-ás verziója. Fel is ismeri a particiókat, de sajna fizetős. -
rog
addikt
na én is ráfaragtam végre.
egy 80gb-s vinyóról sikerült team munkában a win2000-el legyakni mindent.
vicces hogy megvan az összes adatom, mindenféle recovery programokkal meg tudom nézni őket, és ha lenne, akkor egy másik vinyóra le is tudnám menteni mindet..
azon töröm a fejem, hogy llétezik egyáltalán olyan program ami ténylegesen visszaálltja a letörölt particiókat? -
Vaze
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25 üzenetére
nem katogott olyan hangja volt min amikor egyszer elindul egyszer leall...
-
Vaze
őstag
Udv all
tudom nemide kel irnom a problemam de nemszerettem volna uj Topicot nyitni ezmiatt...
Szal ma bekapcsoltam a gepet melo utan,es elkezdtem netezni egyszercsak aralettem figyelmes hogy a vinyo hol elindul hol nem mintha szakadozottan kapot volna aramot utana lefagyot a gep,ujrainditottam es most jelenleg jo,az a kerdesem hogy milyen programal tom megnezni hogy karos e a vinyom vagy nem?
eloreis kosz vinyom egy Maxtor 40gigas... -
JC
tag
Véletlenül töröltem az egyik particiómat a gépemről, (én hülye) új vinyót akartam formázni és véletlenül nem arra kattintottam ,nem tudna valaki gyorsan segíteni kellene valami program amivel visszahozhatnám az adataimat. A vinyóra nem írtam semit csak le lett formázva még menthetők az adataimat.
E-mailben jöhet a segítség, nagyon megköszönöm előre is. -
ZoCso
senior tag
No hogy visszatérjünk az eredeti problémához.
Pár hete nekem is hasonló problémám volt.
Menet közben leállt az XP, és újraindítás után nem volt meg a boot-partíció.
A PQMagic sem látta, nem formázott területet jelölt.
Némi keresgélés után rátaláltam az Active@ Partition Recovery programra.
Ez megtalálta a partíciómat, de mivel shareware volt, nem volt hajlandó helyreállítani. Az MBR sérült meg, de a másolata még jó volt, onnan lehetett volna helyreállítani.
Két heti keresés-kutatás után kaptam az alábbi címet:
http://bootmaster.filerecovery.biz/
Innen letöltve az XP-s rescue disket, pár perc alatt helyreállítottam a vinyót.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, vészhelyzetben nagyon jól jöhet. -
fler
tag
Látom rendesen felkorbácsoltam a kedéjeket a legutóbbi hozzászólásommal.
Más úton, de már megoldódott a probléma. -
Szaky
tag
OK, mar elnezest kertem,
Akkor megkernek egy moderatort, hogy torolje legyenkedves a fenti
hozzaszolasomat!
Koszonom.... -
Szaky
tag
Sorry csak segiteni szerettem volna!
Akkor gyorsan vasarold, meg! -
Szaky
tag
(Hozzászólás moderálva, nem warezelünk - Kalandor)
-
Szaky
tag
Hi!
Gondolom mar ujrainditottad a geped .... Az nem art neha! Egy Partition magicc-el mindenkeppen raneznek, hogy az latja-e? Az elmond minden infot az egesz lemezrol, es a particiokrol...
Sok sikert! -
fler
tag
Sziasztok!
Egy órával ezelőtt kapcsoltam be a gépem és az egyik vinyómon nincs meg a partició.
Tud valaki segíteni abban, hogy tudom visszakapni a rajta lévő dolgokat?
Előre is kössz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest