Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrcrnl

tag

válasz Viktor77 #5324 üzenetére

AGP nincs az alaplapon, külön PCI-ra vonatkozó rész nincs a BIOS-ban, ellenben PCIE frekvencia AUTO, valamint 100-150 között állítható. Másik PCIE beállítás a Spread Spectrum: Auto vagy Disabled. Ezeket egyenlőre nem akartam elállítani, mert még nincs meg a végleges videokártyám.

• mrcrnl

tag

Üdv!

Én is kísértésbe estem tuningolás terén. A jelenlegi konfigom (Intel D865PERL s487 alaplap, 3.0/800/1M proci, 4x512MB DDR400) cserélném a következőre: Asus P5K SE s775 alaplap, 3.0/800/2M proci, (pillanatnyilag) 2x512MB DDR2-667 RAM. Amíg nincs normális videokártyám, egy Dual Head-os PCI-s 32MB-os van az alaplapban. Win7 Ultimate van oprendszernek. A proci 3.9-et, a RAM 4.5-öt, az IDE-s teszt vincsi 5.4-et, a videokártya mindkét esetben 1.0-ét kapott a rendszerteljesítmény minősítésén. BIOS-ban a procit 200-ról 233-ra feltoltam, így 3.5GHz-en látszólag stabilan megy. Ha felhúzom 240-re, tehát az órajelem 3.6GHz lesz, a hálókártya már nem tud csatlakozni a netre, a windows sokkal lassabban tölt be. Az Everest szerint 42-47 fokon megy a proci teljesítménytől függően, a proci ventije 2600 körül forog. A RAM-ok 290MHz-en mennek.
    Véleményetek szerint mit állítsak még, hogy betonstabil maradjon,de a frekvenciák és hőmérsékletek kontrollálhatók legyenek? Még egy szó a környezetről, mert lehet, hogy ez is fontos: a pincében lévő műhelyemben megy a gép, ahol száraz, hűvös levegő van, tehát a nyári forróságban kb 22 fok, a téli fagyokban kb 12 fok van.
    Köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák