- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- UHD filmek lejátszása
- Kompakt vízhűtés
- Tápos kibeszélő offtopik
- Milyen TV-t vegyek?
- Már csak több évre szóló szerződésekben gondolkodnak a memóriagyártók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem viszi sehova a Raptor Lake-et az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
isapeti
aktív tag
Hosszasan keresgéltem a témák között, de nem leltem hasonlóra...
Adott egy P4 2.4A NW proci (2.4/512/400/1.525). Koma jelezte, hogy ki akarja cserélni, mert állandóan újraindul vele a gép, más procival működik franyán, csak ez lehet a ludas szerinte. Az ő lapja Asus P4C800 Deluxe. Csere megtörtént, srác örül.
2.4-est elhoztam tesztelni, mert bíztam benne, hogy vmi más a gond. Abit BD7-II-es lapom van. Memtestben alapbeállításokkal (100/100) hibázott (333-as ramok vannak a gépemben), időzítés-piszkálással, 120 MHz-es FSB-n gond nélkül lefutott akár 6x is a teszt. Gondoltam, remek. De nem
Win XP alapfeszen be sem bootol, üdvözlőképernyő előtt restart. +5% fesz dettó, +10% fesznél bejön az asztal, de 5mp és újraindul, +15%-nál ez az idő 10mp-re nő.
A srácnál ugyanez történt, pontosabban nála fesz babrálás nélkül is a 10 mp-en belüli újraindulásos buli jelentkezett.
Hihetetlen logikámmal arra következtetek, hogy nem kap elég feszt szegény.
Lehet csinálni vele valamit? Vagy egyértelműen kuka? Átvizslattam pár topikot és beszéltem több emberrel a témáról, de ilyen jellegű procihibával senki sem találkozott még. Lábak mindannyian épek.
Ötlet valakinél? Nem akarom elhinni, hogy megfeküdt a prockó
(Nekem különben 1.6NW-m van, a szorzón kívül tottál ugyanilyen paraméterekkel, és 133-as FSB-n vígan futkorászik szinte akármilyen RAM társaságában)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Fűnyíró topik
- Hello Leo: véget ér a Starlink egyeduralma
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Asus TUF B360M-E Gaming / Beszámítás OK!
- ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING ATX alaplap - doboz, leírás, 6 hónap garancia
- BONTATLAN DARABOK Corsair VENGEANCE LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz (Beszámítás)
- G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 kit / BESZÁMÍTÁS OK!
- RAM Bazár!!! SK Hynix, Kingston, Samsung, Hyperx, minőségi DDR4-es RAM-ok kiárusítása!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 510+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A srácnál ugyanez történt, pontosabban nála fesz babrálás nélkül is a 10 mp-en belüli újraindulásos buli jelentkezett.