Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Johnzy
tag
válasz
5leteseN #71362 üzenetére
Belekérdezek, mert nem láttam előzményt: ott Nálad nem érhető el valamilyen használható kábeles (optika, koax, akár telefondrót-féle) szolgáltatás? Kitől van a 4G-s net?
Ha nem akkor én is Csixy úr által javasolt 4 (vagy 5)G-s Router javasolnám, esetleg valami jóféle, külső térre szánt RP-SMA-s antennakábellel, akár oszlopra felrakva (bátrabbaknak hosszabbítóval, hogy a Routert és az antennát is megfelelő, majdnem tetszőleges helyre lehessen rakni...).
Aztán ha ez megvan, akkor háló kábelen, belső AP-vel oda és úgy viszi az ember ahova akarja és ahogy jól esik...
Ha a Dongle-s "játékszert" lecserélnéd, vannak nagyon jóféle mobilnet-es Routerek, többiek segítenek a választásban. Én most csak belinkelek egyet random, de ennél biztosan van olcsóbb is, illetve nem láttam rajta antenna csatlakozót...
A lényeg, hogy vásárlás előtt alaposan nézd át a leírását és a képeket is! -
csixy
addikt
válasz
5leteseN #71360 üzenetére
Én ezt a problémát egy egyszerű TP-Link 4g LTE wifis routerrel oldottam meg a kis nyaralónkban. A titka annyi, hogy hova tesszük a routert. Elöljáróban annyit, hogy az udvar hullámlemez kerítéssel van körítve. Tehát a routert ki kellett ebből a szintből emelnem, ráadásul a tető is zsindelymintás fémlemezből van., de szerencsére a tűzfal a tetőn egyszerű deszka és jó irányba néz. Tehát a routert a deszka tűzfal belső oldalára tettem kb középre a tetőmagasság felső kb 2/3-ába.Egy UTP kábel hozza le a netet a szobámban lévő switch-be ez ellátja szobámban a PC-t és a TV-t. A másik szoba PC-jét és TV-jét pedig a fa+álmennyezeten keresztül a router wifije látja el, aminek mint egy tükör a lemeztető csak besegít. Ennyi. Nem egy hyper űr sebesség de korlátlan 5755Ft-ért /hó.
-
5leteseN
senior tag
válasz
5leteseN #71308 üzenetére
Az idézett hsz-ben lévő USB-s(dongle) 4G-t
...emelném a csúcsra, egy 4g antenna csatlakoztatásával.
Csinált ilyet, vagy tud-hallott ilyen (hogyan-mivel s-k)megoldásról valaki?
Az már a hab a tortán(lenne), hogy a Wi-Fi-t is egy rendes antennával(S-k) szórnám, nem nyúlfarknyi(se) beépített sajátjával.
Van ám még tervezett további "hab a tortán": a messzebb lévő konyhának jó lenne egy irányított adás-vételi nyaláb, ellensúlyozandó a falakat és a födémet. Ehhez nyilván valahogy el kell osztani a kimenő Wi-Fi jelet. -
MasterMark
titán
válasz
5leteseN #71301 üzenetére
Ugye tisztában vagy vele, hogy ez nem az MTU miatt van, hanem mert a mobilnet egyszerűen ilyen?
Egy cella sok embert szolgál ki, ha valaki más is forgalmaz éppen az adott pillanatban rajtad kívül akkor neked lassul a kapcsolatod. Ha sokan sokat forgalmaznak akkor nagyon belassulhat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 5480 14" FHD+ IPS i7-13800H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD/Good)
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest