- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
Aktív témák
-
Temerti
tag
válasz
macilaci78 #13 üzenetére
Bizony már én is kíváncsi vagyok! Bár én szerintem is a világítás megy el... Vagy esetleg inverter. Ezek tűnnek reálisnak.
-
macilaci78
nagyúr
-
Temerti
tag
válasz
macilaci78 #11 üzenetére
Ezt nem is tudtam
-
sbojan
tag
Az én Acer-em 17''-es (!) TFT-jének is elment a fényereje. Először én is magára az LCD panelre gyanakodtam, s ''szakértők'' azt mondták, ne is cseréltessem, mert többe fog kerülni, mintha új notit vennék.
Erre én fogtam magam s szétszedtem a kijelzőt, amelyben észrevetem egy kis elektromos kisülés égésnyomát egy nyomtatott áramköri lapon, ami az LCD panel házában volt a panel keretéhez csavarozva.. A Neten utána nézve kiderült, hogy ez egy utólag is megrendelhető alkatrész, a neve LCD inverter, s az LCD panelek fényerő-problémáját legtöbbször ennek valamilyen hibája okozza. Külföldről számtalan helyről rendelhettem volna, de szerencsére kiderült, hogy az itthoni Acer szerviz is tud nekem ilyet szállítani, méghozzá fele annyiért, mint a legolcsóbb külföldi ajánlat. Az ára mindössze 5600 Ft volt, így azt kell, hogy mondjam, igen olcsón megúsztam a kezdeti riogatásokhoz képest.
A beszerelést már saját kezűleg oldottam meg, mindösze 10 percembe került. (Első alkalommal még 2 órán át szedtem szét az LCD panelt!)
Szóval lehet, hogy a Te eseted sem reménytelen. Nekem anno a Toshiba Satellite-emhez szükségem volt pár billentyűsapkára (gyermekeim kipiszkáltak s eltörtek párat), s a TechnoTrade (hivatalos Toshiba szerviz) ingyen adott a szükséges darabokból. Én a helyedben tennék náluk egy kísérletet! -
Temerti
tag
válasz
macilaci78 #8 üzenetére
Hehe, szerintem kizárt
-
Shadowfax
addikt
válasz
wassermann #5 üzenetére
Az Örsnél a BKV-Székházban.
[link] -
Jaszuka
csendes tag
válasz
wassermann #3 üzenetére
Ilyen válaszoktól tartottam
Esetleg bontóban valami másik, másképpen ''javíthatatlan'' ... Hátha!
Köszi a gyors válaszokat (másoknak is.) -
Jaszuka
csendes tag
Sziasztok!
Ma kaptam egy öreg Toshiba Satellite2100CDS típusú gépet. Annyi baja van, hogy a képe szinte olvashatatlanul halvány. (Ha rádugok egy monitort, ott tökéletes.) Mi lehet a baja? Érdemes ezt javíttatni?
Köszönettel: Jaszuka
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- Új HP Victus 15-fa Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i5-12500H 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- Új Asus TUF GAMING A17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- MSI Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest