Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
Várd ki, hogy mi lesz ennek a vonalnak folyománya. Sajnos el tudom képzelni, hogy valaki megvilágosodik északabbra ...
Ha nem próbáltad ki, akkor íme egy lopott screenshot, hogy miért van mindenki kiakadva.
--------------------
[link]
Pár build óta hülyére idegesít ez, ha más is belefut, akkor kényszermegoldásként rá kell tenyerelni az Alt+Esc kombinációra, hogy végigmenjen az összes nyitott ablakon, és utána minden működni fog, amíg az Operában nem nyílik új ablak (böngészőablak vagy más modális ablak, mint például a mentésé). -
dqdb
nagyúr
És bölcsen azzal a lendülettel bevágták a béta csatornába az egészet a kilométeres buglistával együtt, szóval pár hét és jön a jogos sírás, hogy kicsi a csempe és emellett tele van hibával. Ráadásul azóta már két újabb fejlesztői buildet is kitoltak, a csempék mérete változatlan és más visszajelzésre sem hallgattak, szóval egy ideig valószínűleg marad is így.
Az egészben az a legszebb, hogy aki kevés csempét használt kevés oszlopban, az azért reklamál jogosan, mert összementek a csempék, aki pedig sokat, az azért, mert az új design soronként hatra csökkenti a gyorshívók számát, így náluk a méretcsökkentés mellékhatásaként kevesebb fér ki a képernyőre, mint eddig. Ja igen, és látványosan lassabban jelenik meg új fülön a gyorshívó.
Úgy érzem, itt az ideje, hogy ismét megnézzem, hogyan áll a Vivaldi.
-
dqdb
nagyúr
A fiók jelszavát tudod visszaállítani csak, ha azt elfelejted, akkor mehet az emailes értesítés.
A szinkronizált adataidat titkosító jelszavával az Opera sem rendelkezik, csak te, arra nincsen semmi visszaállítás vagy hasonló szolgáltatás. Ha azt elfelejted, akkor a szinkronizált adatoknak annyi, ami bár durván hangzik, de biztonságilag így helyes.
-
sch_a
addikt
Sziasztok!
Androidon jelentkeznék be az Opera fiókomba. A bejelentkezés sikerül is, de a szinkronizációt nem engedi bekapcsolni, mert hogy jelszóra van szüksége. Megadom ugyanazt, amivel bejelentkeztem, de itt már nem fogadja el. Kérek jelszó visszaállítást, de azt sem fogadja el. Mi a francot rontok el? -
Bodz
nagyúr
Kipróbáltam, sokkot kaptam, tényleg bolha méretűek lettek...
(#28288) zerge861: Developer.
-
r0by
addikt
válasz
tordaitibi #28287 üzenetére
A címsor hiánya opera feature. Nálam Solus-on is, illetve cégnél windows-on is ilyen.
-
SG3rg0
őstag
Ezt az R3 hogy tudom kipróbálni?
-
Köszönöm,
a 150%-ra állítás nem hozott erednényt, amit linkeltél, ezt:To override those, use the --alt-high-dpi-setting=X command line option, where X is the desired DPI. For example, with --alt-high-dpi-setting=144 Opera will assume that DPI is 144. Newer versions of opera will auto detect the DPI using the font DPI setting (in KDE: the force font DPI setting.)
elmagyaráznád szájbarágósan, hogy is kéne?
Mégegy, amióta használom az Operát, azóta nekem nincs címsorom. Csak ez az egy alkalmazás aminek a tetejéről hiányzik, ez valami Linux Manjaro feature? A képen látszik, a fájlkezelőnek és az SmPlayernak is van
És mégegy, az indításnál sosem teljesképernyővel indul, mindent elkövettem de amikor indítom az Operát, a képernyő közepén kicsibe indul el. Nem nagy dolog egyet kattintani, de miért nem jegyzi meg?
-
dqdb
nagyúr
Várj csak a 60-asban bevezetésre kerülő R3 felületre, lesz ott sírás, átalakítottak a gyorshívót, mert miért ne, még az a minimális beállítási lehetőség is ment a levesbe. Bolha méretű csempék, a korábbi többszörösére növelt lekerekítés, hogy vizuálisan még elvegyen a méretből. Amennyire hallgatnak mostanában a visszajelzésekre, ez valószínűleg marad így. Aztán aki megszokta, hogy hol van a gyorshívón egy-egy csempe, az szokhatja meg ismét az egészet, mert minden felborul.
És igen, akkor ismét meg fognak jelenni a hírek , hiába kapcsoltad ki most
-
Pedig így legalább könnyebben elérhetőek a hírek.
-
pc360
addikt
News... mintha kérte volna őket bárki. Köszönjük, Opera!
Ilyen instant még semmit se kapcsoltam ki. -
dqdb
nagyúr
válasz
Narxis #28274 üzenetére
Az Opera a Chrome-mal ellentétben nem támogatja, hogy külső alkalmazások telepíthessenek bele bővítményt (ami nem egy rossz ötlet, mert malware-ek rendszeresen kihasználják ezt a kiskaput a Chrome-ban).
Gondolom ezeket a programok frissítésekor is újra kell telepítenem manuálisan, hogy frissek legyenek?
Ha fejlesztői módban a mappát tallóztad be, ahol a kicsomagolt állapotú Chrome bővítmény van, akkor semmi dolgod nincsen vele. Ha a .crx fájlt telepítetted, akkor igen, frissítened kell majd. -
dqdb
nagyúr
válasz
atoszmester #28275 üzenetére
Közvetlen megnyitási lehetőség nincsen, legfeljebb két workaround:
1. ha magnet: linkre kattintasz, az fel fogja hozni a torrent klienst
2. beállítod a torrent kliensben, hogy figyelje az Opera letöltési mappáját -
Leki78
tag
válasz
atoszmester #28275 üzenetére
Sajnos megnyitás nincs, csak letöltés. Nekem is ez hiányzik csak.
-
atoszmester
tag
Sziasztok,
Most ismerkedek az Operával, nagyjából sikerült mindent beállítani, viszont egy dolgot még nem sikerült.
Hol lehet beállítani, hogy a letöltött torrent fájlt egyből nyissa meg? -
Üdv!
Chrome-ról próbálok áttérni Operára mert nagyon tetszik az androidos opera és az asztali is egész jó de valamiért asztalin manuálisan kellett telepítenem az Internet Download Manager és a Roboform bővítményét is pedig elvileg támogatják az Operát. Roboformnál ráadásul a Chrome mappából telepítettem a bővítményt. Gondolom ezeket a programok frissítésekor is újra kell telepítenem manuálisan, hogy frissek legyenek?
-
dqdb
nagyúr
válasz
tordaitibi #28272 üzenetére
Akkor használj 150%-ot. A felület tartalmaz nem vektoros ikonokat és képeket, ezért csak pár DPI beállítást támogatnak:
opera_100_percent.pak
opera_125_percent.pak
opera_150_percent.pak
opera_200_percent.pak
opera_250_percent.pakNézd meg ezt is.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
tordaitibi #28270 üzenetére
A 130% egyedi DPI beállítás, erre nem készítették fel a szoftvert.
Használj előre definiált beállítást, mint a 125/150/200/250%, és biztosan jó lesz. Annyira jó, hogy ha futó Operával állítod át a DPI-t, akkor átméretezi a felületét és működik tovább.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
tordaitibi #28268 üzenetére
Erre találták ki az operációs rendszereknél a DPI beállítást. Az Opera saját felülete a Windows beállítását használja, automatikusan, kézzel azt a részt nem tudod nagyítani/kicsinyíteni.
-
Megtaláltam de nem jó.
Elég messziről nézem sokszor a monitort, kb. 1,60-1,70 méterről. tévézni vagy filmezni tökéletes de ha ilyenkor megnéznék valamit a neten akkor fel kell tápászkodni és közelmenni a monitorhoz. Amit mondtál jó de annyira kicsike a menü is hogy nem látom mire kattintok.
A menü és a címsor betűméretet nem lehet valahogy feljebb venni? Nagyon kicsike a méret, összehasonlításként:
Legalább 3x kisebb mint ami nekem jól olvasható lenne.pc360,
a zoom jónak tűnik, köszi. -
pc360
addikt
válasz
tordaitibi #28266 üzenetére
Akkor egész egyszerűen Zoom. A menüt én se szívesen nyitogatnám emiatt, de ez már egészen kézre áll. Ez volt az első találat, de biztos van még pár.
-
-
pc360
addikt
válasz
tordaitibi #28262 üzenetére
Egész egyszerűen állítsd át a középső gombot CTRL-ra! Ha az egérnek nincs meghajtóprogramja, amiben ezt megtehetnéd, akkor erre az X-Mouse Button Control-t tudod használni.
Kiválasztod a megfelelő gombot a listából, átállítod simulated key-re, és beírod, hogy
{CTRL}
. Ez után már csak a megnyomás típusát kell megfelelően kiválasztanod a 9 féle lehetőségből. Valószínűleg neked a 3-as kell majd: press on hold, release on up.Az a plusz hozadéka a programnak, hogy akkor is tudsz ablakok fölött scroll-ozni, ha azok nem aktívak (nem kell belekattintani előtte, elég a kurzort fölé vinni). Mondjuk a Windows-ba is bekerült valami hasonló funkció végre, de az XMBC kicsit univerzálisabb, mert programokon és játékokon belül is néha működik ez a fajta scrollozás. Mellesleg szoftverenként megválasztható a gombok viselkedése, így meg tudod oldani, hogy csak akkor változtassa meg a középső gomb működését, ha a böngésző egyáltalán el van indítva.
bobalazs: Pont az volt a kérés, hogy CTRL nélkül menjen a zoom.
-
válasz
Alapban:
control + görgő -zoom in-out -
dqdb
nagyúr
válasz
Ott van az Opera menüben a +/- nagyításra.
-
Van valami bővítmény amivel csak egérrel tudom az oldal nagyításást változtatni? Ctrl gomb nélkül. (rádiós egér és néha messze van a billentyűzet viszont oldalak olvasásakor jól jönne, elég messze van a monitor)
pl. görgő lenyomva+görget, valamelyik gomb lenyom+görget ilyesmire gondolok.
Vagy olvasó mód is jó lenne.
Vagy csak a szöveget nagyítani, de a beállításokba hiába állítom a betűméretet, nem reagál. -
-
dqdb
nagyúr
válasz
bobalazs #28258 üzenetére
59.0.3211.0 és megjelenik a Scroll for details szöveg és görgethető is. Ezen a gépen nincsen stabil Opera, azzal most nem tudom megnézni, bár ott is valószínűleg megy (két hónapja biztosan ment már, az pedig 57-es Operát jelent még a fejlesztőiben is).
Nincsen fent nálad valami YT-bal kapcsolatos bővítmény?
------
Közben találtam egy régi portable telepítést: már a stabil 57.0.3098.116 alatt is megy. Ezt frissítettem 58.0.3135.53-ra, és ott is megy. -
válasz
tordaitibi #28255 üzenetére
58.0.3135.53 windows 10, és nem működik.
Néztem chrome-n firefoxon edgen, minden működik. -
dqdb
nagyúr
válasz
D@niel #28251 üzenetére
hamarosan a mobilos verzió is megkapja a vpn-t, és mivel mostanában egyre jobban kezd aggasztani az adathalászat
A VPN nem véd adathalászat ellen. Sem a követő sütik ellen.1) smooth scrool, hasonlóan a firefox-oshoz, hogyan aktiválható? about részen át raktam enabled-ra, de nem lett eredmény, illetve próbáltam kiegészítőt, de nem változott semmi
Az Opera 12 óta nincsen igazán jó beépített smooth scroll, volt, amikor extension megoldotta, volt, amikor bekerült gyárilag, majd kikerült (most éppen az opera://flags/#smooth-scrolling alatt bekapcsolható, nem tudom, mennyit javít), de átmeneti megoldás volt mind. Telefonon és tableten az érintőkijelzőt használva nem érzem a hiányát, ugyanez igaz laptopon a touchpadet használva, desktopon pedig az egér fokozatmentes görgője oldja meg a problémát (ez persze mind látszatmegoldás, de ettől függetlenül még működnek).2) oldalsó sáv hogyan tűntethető el teljesen? olvastam az opera fórumában, hogy nem lehet kikapcsolni, pedig ki vettem az összes pipát, már csak a dialer-ben van ott, de oda sem kellene
Három oldalsó sáv van, ezek közül a legrégebben bevezetett extension bar a Ctrl+Shift+S lenyomásával jeleníthető meg és tüntethető el. A második side bar néven fut, és a beállításokban tudod szabályozni, hogy állandóan látható legyen-e vagy sem. A harmadik szintén a side bar, ez a belső oldalakon mindenképpen megjelenik, nem tüntethető el (a leírásod alapján ez van már csak útban).3) lehet értékeket módosítani a tetőház alatt? anno firefox-ban megcsináltam amit találtam neten, és volt is eredménye (olyanokra gondolok, hogy több szálon tölti le az adatokat, stb.)
Az alap beállítások Ctrl+F12 hatására jönnek be. A kibővített beállítások a Ctrl+F12 Tab ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B A billentyűk hatására jönnek be (be tudod kapcsolni, hogy a későbbiekben mindig látszódjanak). A harmadik opció az opera://flags címen látható, de arra készülj fel, hogy ezek megjelenhetnek és eltűnhetnek mindenféle figyelmeztetés nélkül, némelyikből rendes beállítás lesz, némelyiket csak megszüntetik.4) a beépített vpn-ről mit lehet tudni? naplózza az adatokat? aktiválva van, németbe csatlakozik, a pingem viszont értelemszerűen lassabb, 40-45m, egyébként pedig 8-10 között van ha vpn off
Olvasd végig az üzemeltetési és biztonsági szabályzatukat.5) itt nem teljesen kérdeznék, csak jelezném, hogy szívesen használnám a mobilos verziót is, viszont pl a könyvjelzők feleslegesen sok koppintásra érhetőek csak el, pedig le van szinkronizálva
Az Operában eszközönként külön gyorshívó van. Látja minden eszköz a többi eszköz gyorshívóját is, ahogyan megtaláltad, de nem egy közös gyorshívót osztanak meg az eszközök. Szerintem ez így jó, asztali gépen például teljesen üres a gyorshívóm, míg tableten és mobilon tele van mappákkal, azonban mivel ezeken is más-más oldalakat használok gyakrabban, így eltérnek. -
-
pc360
addikt
válasz
D@niel #28251 üzenetére
1. Nemtom, nekem sokkal jobb a böngészés mindenféle smoothing nélkül. Az instant tekerést nehéz felülmúlni. Egyedül az Edge-ben van valódi smooth scrolling, az az egyetlen előnye annak a böngészőnek. Vagyis volt, mert az is vált Chromium alapra.
2. Sehogy. Arra jó, hogy tudsz váltani a Speed Dial, a Bookmark-ok és a History között. Sötét alapon, saját sötét háttérrel nem zavaró. Ha ennél komolyabb felületi beállíthatóságra vágysz, arra ott van a Vivaldi.
3. Semmi szükség ilyesmire. Egyedül a konami kódnak lehet értelme, ha még mindig az van használatba. Ha azt benyomod a beállításokban, akkor pár egyéb – amúgy hasznos – opciót felold pluszban. Meg ott van az
opera:flags
, amit különösebben nem piszkálnék.4. X... Ha VPN-ezni akarnék és rászánnám magam, akkor én biztos, hogy a NordVPN-hez nyúlnék.
5. Pedig a Speed Dial az asztali Operából szépen szerkeszthető az Other Speed Dials szekció alatt, én is így rendeztem be. Azt nem tudom, hogy az aktuális verzióban megborították-e ezt a funkciót, előfordulhat.
6. Én egyik dark módot se szerettem meg (vagy eleve nem működtek), pedig kerestem egy ideig. Azóta a f.lux-ot használom (ilyen beállításokkal), ami eleve segít az olvashatóságban esti fényeknél, ráadásul egy hotkey-re van a további sötétítés funkció vele. Szerintem az egy elég alap program, a gyári Win 10-es színhőmérséklet-állító kukázható.
Itt jegyezném meg, hogy az egyelőre és az egyenlőre szavak nem egyenlőek. Tessék nem keverni őket! Arról nem is beszélve, hogy a mondatokat nagybetűkkel kezdjük, írásjelekkel tagoljuk, majd zárjuk le. Ne ez legyen már megszokás, hogy idetojunk a közösbe! Erre a mobilról való írás sem kifogás.
-
Operában mikor válik elérhető a funkció ami konkurrens böngészőkben van hogy teljes képernyős youtube videon tudok lefelé scrollozni a kommentekhez?
-
D@niel
addikt
sziasztok,
a minap olvastam, hogy hamarosan a mobilos verzió is megkapja a vpn-t, és mivel mostanában egyre jobban kezd aggasztani az adathalászat, tettem egy próbát, és átálltam operára
régóta szeretném/szerettem volna ott hagyni a chrome-ot, többször próbáltam firefox-ot, sok minden szimpatikus volt, pl. a smooth scrool, de sebességben mindig kicsit lassabb volt a chrome-tólegyenlőre szimpatikus az opera, néhány kérdésem azonban lenne:
1) smooth scrool, hasonlóan a firefox-oshoz, hogyan aktiválható? about részen át raktam enabled-ra, de nem lett eredmény, illetve próbáltam kiegészítőt, de nem változott semmi
2) oldalsó sáv hogyan tűntethető el teljesen? olvastam az opera fórumában, hogy nem lehet kikapcsolni, pedig ki vettem az összes pipát, már csak a dialer-ben van ott, de oda sem kellene
3) lehet értékeket módosítani a tetőház alatt? anno firefox-ban megcsináltam amit találtam neten, és volt is eredménye (olyanokra gondolok, hogy több szálon tölti le az adatokat, stb.)
4) a beépített vpn-ről mit lehet tudni? naplózza az adatokat? aktiválva van, németbe csatlakozik, a pingem viszont értelemszerűen lassabb, 40-45m, egyébként pedig 8-10 között van ha vpn off
5) itt nem teljesen kérdeznék, csak jelezném, hogy szívesen használnám a mobilos verziót is, viszont pl a könyvjelzők feleslegesen sok koppintásra érhetőek csak el, pedig le van szinkronizálva, de a dialerbe nem hozza ki az oldalakat, csak ha manuálisan teszem oda, tehát nem teljes a szinkron az asztali verzióval, ha kell egy oldal persze el kezdhetem begépelni és egyből kidobja, de ennek nem így kellene működnie, rá kell koppintanom a jobb felső sarokba - könyvjelzők - asztali könyvjelzők, majd itt kell rá mennem az oldalra, ez így sok időt elvesz, miért nem lehet úgy megcsinálni ahogy a safariban van? akárhol vagyok könyvjelző ikon, és egyből ott van az összes bookmarks
6) dark-mode melyik használható? ezt próbáltam chrome, firefox, opera alatt is, viszonylag rendben van de nem teljesen úgy néz ki ahogy kellene, próbáltam több témát is, viszont a probléma az, hogy ha a whitelist-be bemásolok egy oldalt majd enter, frissítve az oldalon persze nem lesz fekete módban, viszont ha kilépek az operából majd vissza, megint feketében van az oldal, tehát nem menti el amit előzőleg hozzá adtamegyenlőre ezek vannak, talán a mobilos szinkronizáció lenne a legfontosabb, hogy mindenhol ugyanazt lássam, és hogy könnyebben el tudjam érni a könyvjelzőket, enélkül sajnos maradni fog továbbra is a chrome telefonon, ahol megint csak jobb sarok könyvjelzők majd ott vannak az oldalak, nem lehet módosítani a dialert pedig azt a 20-30 oldalt végig ott tárolhatná a nyitó oldalon és sokkal gyorsabb, fluidabb lenne a navigálás, nem is értem miért nem enged kiegészítőket használni mobilon
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest