- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
polk
csendes tag
válasz pvt.peter #85884 üzenetére
Ugyanezzel a hibával küzdöttem én is. Ki kell szedni a klímapanelt, csatlakozókat lehúzni, majd szétszedni. A hardcore arcok leforrasztják a mikrokapcsolót és új forrasztást kap, a kevésbé hardcore emberek - köztük én is - kontaktspray-t fújnak a kapcsolóhoz (ne wd40-et). Nálam tökéletesen működik azóta, de állítólag nem bír sokat, bár eltelt már elég sok idő és még jó.
-
polk
csendes tag
-
polk
csendes tag
Sziasztok! Adott egy vectra c, amelyben pár hónapja hátsó féktárcsa és -betét lett cserélve. Azóta random (értsd úgy, hogy napokig nem, utána napjában többször) kattogás hallatszik hátulról (bal), ahogy rálépek a fékre azonnal megszűnik. Gyorsításkor gyorsabban kattog. Ezért gondolom, hogy a fék. Futómű adhat ki ilyen hangot? Próbáltam utánaolvasni, írják, hogy a betétrögzítő "drót" fáradt el, nyúlt meg és e miatt elmozdul a fékbetét. Létezhet ilyen? Valakinek hasonló nyűgje? Azért kérdezem, mert mielőtt elvinném szerelőhöz szeretnék tájékozódni, ne azzal kezdjék, hogy komplett futómű csere. Köszi
-
polk
csendes tag
No, tegnap szerelőhöz került az autó és valóban a fékbetét rögzítő rugó volt elfáradva és úgy belerohadva a nyeregbe, hogy alig lehetett kiszedni onnan. Próbáltam én is kicserélni, de nem tudtam, pedig ha minden jól ment volna kb 2 perc. Mindkettőt kicserélték és azóta síri csend van. Azért írtam le,ha más is ilyet tapasztal, akkor nem kell a legrosszabbra gondolni. 2db rugó ATE márkájú cca 2200ft.
-
polk
csendes tag
válasz HoaryFox #90251 üzenetére
Nekem kattogás volt alkalomszerűen, nem nyikorgás, volt amikor napokig nem csinálta, utána meg napjában többször. Először nem is a fékre gondoltam, hanem valami futómű-alkatrészre. Ezután kezdtem utánanézni, hogy mégis mi a fene lehet. Azonnal abbahagyta, ha éppen csak lenyomtam a fékpedált, utána volt hogy újrakezdte. Az ideg majd széjjelvágott, de végre megoldódott. Majd jön valami más... Próbáld ki, hogy finoman fékezel, ha azonnal megszűnik a hang, elképzelhető hogy ez a gondod neked is. Amúgy meg nem hülyeség kicserélni, mert elfárad a rugó egy idő után.
-
polk
csendes tag
válasz Fr0z3n #90322 üzenetére
1.6xe vectra c-t használok. Véleményem szerint teljesen használható, de nem erőművész. Mondjuk én nem pályázok, városban és országúton hajtom. Az előző hozzászólásokat még annyival egészíteném ki - vectra betegséggel kapcsolatban: tempomat nyomógombjai nem, vagy alkalomszerűen működnek - orvosolható hiba. A műszeregység csatlakozóját újra kell egyes esetekben forrasztani. Levegőállító motor elkezd kattogni, szintén javítható, csak szar helyen van. Belső levegő ventilátor elkezd "ciceregni" szintén javítható. Nekem a klímanyomógomb, ventilátor cicergés és a tempomatkar jött elő hibaként,de megcsináltam mindegyiket.
Ezek a hibák ne tántorítsanak el a vásárlástól, mert ilyen idős más márkájú kocsiknak is minimum van ennyi hibája... -
polk
csendes tag
válasz Fr0z3n #90324 üzenetére
Semmibe nem került, én csináltam meg leírások alapján. Tempomatkart ki kellett szedni, csatlakozóját felcsiszolni és a cim-modulban az érintkezőket kihajlítani egy picit. Klímapanelt szintén kivenni és szétszedni, jó esetben elég a kontaktspray a nyomógombhoz, kevésbé jó esetben újraforrasztani a lábait. Cicergést meg lehet szüntetni hogy a tengelyhez befújsz valami kenősprayt, bár azt mondják, hogy ez ideig-óráig segít. Nekem bevált eddig. Van a face-n egy nagyon jó vectra c/signum csoport nagyon segítőkész emberekkel. Viszont belépni csak akkor tudsz, ha van már ilyen kocsid - lecsekkolják. Alkatrészeket is tudsz venni, rengeteg leírás a szereléshez, különböző okosságok, én is nagyon sokat tanultam tőlük. Ha esetleg vectrád lesz érdemes belépni
-
polk
csendes tag
-
polk
csendes tag
válasz bandi0000 #98571 üzenetére
Nekem 1.6-os vectra c van, én meg vagyok vele elégedve. Tény, hogy nem egy erőmű, de amire nekem kell megteszi. Amúgy sem vagyok egy száguldozós fajta, de azért ezt sem kell megtolni, hogy menjen. Octaviából is van 1.6-os, sőt 1.4-es szívó, azokkal is lehet közlekedni. Fogyasztás szempontjából egy dízellel jobban jársz, viszont a javítási költségei is magasabbak. Ahogy előttem is írták a 2.2-es kerüld, egy betegágy.
[ Szerkesztve ]
-
polk
csendes tag
Ne erőltesd, ha ezt a kérdést fel kellett tenned... vidd el szerelőhöz. A fékről beszélsz, nem egy kapcsolóról a műszerfalon.
-
polk
csendes tag
válasz ricsi8800gt #101845 üzenetére
De legalább megállsz... bár, lehet a kapcsolótól is
-
polk
csendes tag
Nem tartatok attól, hogy egy használt motorvezérlőt vásároltok és azt tanítjátok fel az autóra, és "X" időn belül az is be..arik? Nálam is behalt a motorvezérlő, és inkább megjavíttattam olyan emberrel, aki ezzel foglalkozik. Azóta..cca 2 éve, minden okés. Egy Vectra C-ről beszélünk, ami nem mai csirke, így a motorvezérlő sem az, szerintem rizikós a használt, feltanított vezérlő...
-
polk
csendes tag
válasz mephi666 #107974 üzenetére
Nyilván én is futottam a köröket, mert random hibákat produkált, majd leállt az autó.. Igen, ha nem volt kokányolva a bontott is jó lehet, de a kérdésem arra irányult, hogy ha teszek bele egy használtat, az is behalhat szintén... mivel ugyanúgy ki van téve mindennek, mint az eredeti, ami benne volt. Jó eséllyel tudják javítani, és nem egy rizikós feltanított vezérlő lesz benne
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...