Hirdetés

Aktív témák

• stargazer

senior tag

válasz Thom! #3 üzenetére

hi!

én most vettem egy 6 éves fehér 3 ajtós 1.4-es-t. gyakrolatilag úgy tekintek rá mint egy újra, mert egy igazi opelbuzi volt az előző tulaj és kegyetlenül vigyázott rá. mivel jól ismerem az illetőt, ezért kizárt tényleg ne 46.000 km lenne benne. alkalmi vétel volt és nagyon örülök neki. a srác finoman adott az optikára, rozsdamentes dupla végű kipufogódob amitől olyan finoman dögös hangja van, hátsó 3 szélvédőn sötétítés, spioler, és szemöldök az első fényszórókon, ami az egyetlen ami nem tetszik rajta, ezért le is cserélem őket. feketék sztem nagyon jól mutatnak majd rajta, az egész autó ilyen fekete-fehér kontrasztos lesz tőle. állatul fog kinézni. nézegettem hogy lehetne-e fekete alufelniket szerezni valahonnan de nem igazán van. télleg nem tudjátok véletlenül, hogy mennyi egy sima használt első lámpa? hátha beszámítanák a boltban...

nem mértem még ugyan de sztem nekem is kicsit sokat eszik most így télvíz idején. olajat nem hiszem hogy fog enni.

sztem ezek a tipushibák nagyon kis százalékban fordulnak elő. én is piszok sokat gondolkodtam hogy milyen kocsit vegyek, és azt hiszem ha valaki egy átlagos normális kocsit akar venni, ez a legjobb választás. én francia autót sosem vennék, olaszt se, ugyhogy marad a japán vagy ez. toyotát szivesen vettem volna ha tudok honnan, meg ha nem lenne olyan mocskos drága a fenntartási javítási költsége. igaz nehéz mellényúlni toyota esetében de ha mégis akkor a gatyád rámegy. nem vicc. kereskedőt kérdeztem miért nem tart toyotákat, azt mondta japán kocsi első fényszóró 95 rugó, egy átlagos normális európai kocsihoz 25. ennyi. és bontóba sem fogsz találni mert évjárat nagyon nem mindegy.
    opel meg annyi van mint a szemét, mindenhol lehet hozzá alkatrészt kapni, mindenhol értenek hozzá, átlagos fenntartási költségei vannak, és azért sztem még mindig egy szinttel a francia meg olasz autók fölött van. ez az astra elég nagy, kényelmes, tökéletesen elégedett vagyok vele.

különben az első fényszórók nekem is párásodnak néha, de csak ezért nem cserélném le.

[Szerkesztve]

• Thom!

veterán

válasz Incognito #1 üzenetére

nagyon jó kis kocsi, nekünk 6 éve van ilyen 1.6-os

viszont a fogyasztás picit sok..

30eKm szervó csere volt, ami összen 100 rubbelbe került (haszált szervóval, ami fiatalabb volt, mint a miénk, de azóta semmi baja)

Opel nem kop el!!

• e.vid

senior tag

válasz Incognito #1 üzenetére

Ezek szvsz nem nevezhetőek kifejezetten típushibának, mert csekely az esetszám. Én 4 éve ilyet hajtok (1.6 16V) és megvagyok vele elégedve. Ami valós az a fényszóró beázás(ez inkább párásodás, ha nagynyomású mosóval mossák), és az 1.6 16V benzines motorok olajfogyasztása ( ez a X16XEL motorokra érvényes, és nem az újabb Z16-os motorokra)
    Üzemanyag fogyasztása sem vészes, nekem nyáron (városban, klímával) ~ 7- 7.5l körül van, télen a 8 litert nem lépem túl. Pl. hosszú úton ( nyaranta, Horváto.) 3 személy, csomagok, nem lassú tempó :) (120- 170), 6.5l körül kijön. Szervíz és a javítási költségek átlagosak. Különösebb baj nem volt még vele.

• Incognito

senior tag

Sziasztok.
    Opel Astra Classic II (G) tipusról lenne kérdésem. Egy ilyen gép megvételén gondolkozom, de a www.tipushibak.hu (Bővebben: link) oldalon sok rosszat írnak róla. Ezért kérem azokat akik ilyen autót hajtanak, írják le, hogy nekik mik a tapasztalatai az autóval kapcsolatban. Valósak-e azok a dolgok amiket leírtak (egyszerűen nem hiszem el).

Aktív témák

Hirdetés