Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• qnadam

veterán

válasz Samott #4074 üzenetére

és vajon melyik műhold marad? :)

de már régebben is voltak olyan eretnek gondolataim, hogy az egész földfelszíni hálózat (94 site) tök fölösleges. itt azt írják, hogy 2,2%-ban néznek az emberek dvb-t sugárzással tévét (bár nem egyértelmű, hogy ez a fizetős mindigtv-re vonatkozik csak, vagy az egészre), szerintem sokkal olcsóbb lenne, ha azt a néhány háztartást felszerelnék műholdvevővel. a közszolgálati adók egyébként is foghatók műholdról, a többi ingyeneshez elég lenne 1-2 transzponder pluszban (de igazából erre se lenne szükség, mert a 4ig-nak így is vannak műholdas szolgáltatásai ezekkel a csatornákkal).

de tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, meg törvények stb., de szerintem a dvb-t durva pazarlás. nagyon nem ástam bele magam, de elvileg az eu sem kötelezi a tagállamokat arra, hogy kifejezetten földfelszínivel oldják meg a mindenki számára elérhető szolgáltatást.
    svájcban meg 2019-ben le is lőtték az egész dvb-t hálózatot, amikor 2% volt a nézettsége. mondjuk az az ország halmozottan hátrányos helyzetben van földrajzilag :) meg nem is eu.

szerk: közben találtam eu példát is, belgium flamand felén sincs már földi sugárzás:
    just 45,000 people were using the DTT broadcasts as their means of reception, which was costing more than 1 million euros a year to sustain.

[ Szerkesztve ]

hanyas vagy, te disznó?

Új hozzászólás Aktív témák