Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

válasz HIJ #13211 üzenetére

Kumulatív számít a "valódi" degradációs beégésnél. Látszik is, egyszerűen lecsökken a fényereje ott a panelnak, nem tud már kompenzálni sem, nincs fényerőtartalék (eredeti B6 burn in teszt: [link]) Feltehetőleg mindegy, hogy egybe rakod bele, vagy napi 1-1 órát, reklámokkal megszakítva

Az meg, hogy a kompenzáló elektronika mit csinál, arra nincsen egzakt magyarázat. Szerintem az itteni "beégések", túlkompenzációból adódnak. A fehér logó világos lenyomatot hagy stb... ez inkább egy image retention, ahogy a real life tesztben is ez van. Viszont az lehetséges, hogy a kompenzáló elektronika sokkal jobban működik, ha nem egyhuzamban megy bele a cucc, ez látszik az image retention esetében is... az teljesen kizárt, hogy 5-10 perc használat végleges OLED bomlást okozna.

Nehéz kérdés mi a jó a TV-nek... legjobb ha be se kapcsolod :D ...

Nem amúgy viccen kívül, filmnézésre nem kell kímélni... Személy szerint logókat én kizoomolnám, és PC-ről csak játékkal hajtom. Böngészés, Excel, PS kizárva.

(#13215) Gsx-rr: Felőlem mindenki azt csinál vele amit akar, szétverheti kalapáccsal is. Próbálunk rájönni a kollektív tapasztalatokból és RTINGS tesztekből, hogyan lehet vigyázni a legjobban a készülékre.
    ... Szét is lehet b...szni, nem is olyan nehezen, mint látjuk... és ennek az lesz a következménye, hogy egy idő után nem fogja cserélgetni jószívből az LG 400K-s panelokat, csak mondom. Ott van a manualban a kitétel, és még a gari se vonatkozik rá. Ez csak az LG jófejsége, hogy most még cseréli a panelokat... de mi van ha 2-3-4-5 év múlva régesrég kifogynak a cserepanelok? Akkor jön a bocs, vegyél B10-et.

Szerintem nem szégyen, ha legjobb tudásunk szerint vigyázunk rá. Ez kb minden egyedi pixelfényű kijelzőre igaz lesz...

Új hozzászólás Aktív témák