Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batyops
aktív tag
Üdv!
Ti használjátok az oled tv-n a screen shift eljárást ami elvileg a beégés ellen van? A rting oldalán ezt olvastam.
Illetve a Pixel refresht ezt be lehet állítani hogy automatikusan lefusson vagy ezt időnként manuálisan el kell indítani.Partizan 182: Ja ja majd alaposan összehasonlítom a kettő tv képét . de már van sejtésem hogy melyik kerül ki győztesként
Majorbe: Szóltak már az MM-ből a várható kiszállításról?
-
Batyops
aktív tag
Sziasztok! Elég sokat menne nállam a Ps 4 oled-en adott esetben akár 5-6 órát is játszanék rajta okozhat e ez beégést. Ha nincs ilyen gond akkor már rendelem is :-) ja es egy 55 b7-rol lenne szó.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Partizan182 #3701 üzenetére
Azért ez így nem teljesen igaz, a legroszabb "jóslatot" figyelembe véve (30.000 üo.) is bőven marad "tartalék" a kiállított darabokban is és az a "beégés" sem annyira maradandó ami esetleg lehet rajtuk, mint azt sokan gondolják .... meg ugye a bemutató darabokat is azért "időszakosan cserélgetik", ritka amikor akár hónapokig ua. van kirakva.... de persze lehet ....
(a nagyobb gond az ilyen "outletekkel" az szokott lenni, hogy az "átcsomagolás" közben mit is kellett még esetleg javítani rajtuk vagy "tutibiztose", hogy csak a csomagolás sérült, más nem.... de persze lehet "vadzsiúj" is, ha "adóoptimalizálták" előtte ....
)
nikos21:
de nincs ám, én is csak a múlt héten láttam először olyat .... -
Strezi
őstag
válasz
adamssss #3329 üzenetére
Nekem nincs halott vagy beragadt pixel. Karácsonykor lesz két éves, 65 4K OLED-ről váltottam vissza, nem bántam meg.
Beégés nincs, idővel vagy kikapcsoláskor elmúló IR van. Nem zavaró, tesztábrán kívül nem vettem észre.NS777-nek mennie kell? Nekem is olyanok ácsorognak a TV mellett...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
adamssss #3324 üzenetére
A 910 teljesen jó választás (a másik 2 nem annyiea), ha olcsón akarsz jó képet (ha meg majd jobb elterjed a 4K és HDR és már csak ilyen tartalmak lesznek, akkor cserélsz, addig is tudsz gyüjtögetni
) érdemes hivtalos forgalmazótól és + 5év gar. kiterjesztéssel venni, a biztonság és a jövőbeli eladhatóság miatt .... (a sokak által emlegetett, sávosodástól, beégéstől, háttérfény szabályozástól, hajlítástól, stb nem kell tartani, csak nagyon extrém körülmények között lehet látni/összehozni ezeket)....
-
Sziasztok!
Lassan összegyűlik a pénz egy OLED-re. Eddig 65"-os 4k-t szerettem volna, de rájöttem, hogy a 65 túl nagy a képminőség meg túl gagyi, ráadásul rohadtul nincs 4k tartalom (ami engem érdekel).
Szóval így jött be a képbe az OLED.Három kiszemelt modell van.
G910V
EC930V
EG9109Igazából nagyon nem látom, hogy mi a különbség a készülékek között. Ha ugyanolyan árban vannak melyiket érdemes megvenni?
Az electrovision-től szabad vásárolni, vagy lehúzós gari nélküli eszközöket árulnak?
Az OLED "gyermekbetegségei" mint pl beégés, egyebek ezeknél a modelleknél mennyire jellemzőek? Akinek már van pár éve ilyen készüléke leírná a tapasztalatait.
5 évig nagyon nem szeretnék új TV-t venni, meg szervizbe sem rohangálni.Köszönöm
-
Morph76
senior tag
válasz
Joco_77 #3191 üzenetére
Egy pixel az enyémben meghalt(pirosan világít).Amúgy tökéletesen működik.Leginkább az accony kínozza a hálóban,ahol szinte csak tv-t néz.Már 3. éves a tv és működik ,amúgy.Beégés ,logó maradvány nincs.
A mozgásmegjelenítés egész szar ,de ez van.A plazmához szokott szemed güvvedni fog rendesen!
A hajlítást nem fogod látni ,csak ,ha kifejezetten arra reflektálsz,de 3.5 méterről tuti nem zavaró. -
krx21
nagyúr
válasz
Erik0119 #2672 üzenetére
Beégés miatt ne aggódj. Eddig csak szándékosan generált ideglenes ghosting-okról tudunk.
Pláne ha úgy kapcsolod ki, hogy lefússon a lg féle képhomogenítási program, ráadásul úgy fut le, hogy a kép sötét...
Ettől függetlenül tipikus Windows-os programokra hosszútávon nem használnám... -
Erik0119
csendes tag
Köszi az infót. Játék miatt azért jött fel a beégés, hogy ha huzamosabban játszok, a hud sokáig egy helyen tud lenni, és az okozhat-e ilyet. Ezek szerint nem. Majd kiderül.
Azért egy komoly pc-vel kíváncsi vagyok mennyire lesz folyamatos a kép, eddig csak képcsöves tv-m volt. Kijelzőt hamarabb váltottam és azokat preferáltam. A theVR srácok instagramm képek alapján tesztelnek majd egy csúcs TV verziót, kíváncsi leszek mit szólnak majd hozzá.
Nagy és drága ugrás lesz, mindenesetre a látványvilág engem meggyőzött az OLED TV. -
Erik0119
csendes tag
Üdv mindenki!
OLED tv-t szeretnék venni és itt páran rendelkeznek vele, szóval talán tudnak véleményt mondani.
Játékra szánom első sorban és filmezésre. Ps4-pro-t vennék mellé, meg a pc-t is rákötném.
Hallottam pletykákat, hogy beégés előfordult egyeseknél. Másik "negatívum", ha jól emlékszem az input lag volt magas egyes modelleknél, állítólafg van driver hozzá.
Én 55 colos 4k-s modelleket nézek, 3d-s képességgel. A hajlított kivitel nekem bejön. És kicsi a szobám, közel fogok ülni hozzá, meg lehet komoly számítógép is lesz mellé, tehát játéknál is mehet a 4k.
A következő típusokat néztem: LG 55C6V, LG 55EG920V, LG 55EG960V
Április közepén szeretném megvenni, nem tudom addig esni fog-e az áruk, mert megérkeznek az 2017-es modellek vagy sem. Érdemes várni júniusig?
Azok akik játszanak vele mi a tapasztalat? Élvezhető rajta a játék, vagy pc-t inkábam hagyjam a 23 colos ips paneles dell monitoron? Mert új monitort nem akarok venni, a komoly darabok baromi drágák és nem voltam lenyűgözve tőlük (ma láttam 34 colos predator monitorokat, ugyan ott 55 colos 4k-s oled tv-t és a kép nekem 5x szebbnek tűnt a tv-n a 2x ár mellett) -
törölt tag
Ha anyagi okai vannak, akkor ne a tévékre fogd. Vajon a plazma vételekor is ennyit szüttyögtél a nyűgjein, hogy rádunt az összes plazma tulaj?
"Amikor 3 milla volt a Plazma garantálom hogy ugyanígy megkapta a kritikát. Beégés miatt is garantálom megkapta a kritikát. Nem értem miért pont az OLED-ről ne lehetne beszélni. Nyilván nekem plazma után OLED lenne az ésszerű, LCD-t inkább elkerülném. Ha nem így lenne nagy ívben elkerülném a topikot."
Vétel előtt is írkáltál a topikjába folyton-folyvást a hibáiról és a hátrányos tulajdonságairól a plazmának?
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #2442 üzenetére
Csak sajnálni tudom akinek az egészből a jó vagy használhatatlan szar a konklúzió. Az egy óvodás szint.
Szerintem teljesen normális dolog hogy az ember mást vár el 300 ezerért, 500 ezerért, 1 millióért. Alsó árkategóriába beleférnek hiányosságok, középkategóriába kompromisszumok, felsőkategóriába esetleg minimális kompromisszumok. Majd mindenki eldönti saját magának neki ez milyen szintű kompromisszum vagy hiányosság. Én kérek elnézést hogy úgy gondolom magam részéről is eldönthetem és ne mások mondják meg nekem mi az ami elfogadható számomra.Madwe: Amikor 3 milla volt a Plazma garantálom hogy ugyanígy megkapta a kritikát. Beégés miatt is garantálom megkapta a kritikát. Nem értem miért pont az OLED-ről ne lehetne beszélni. Nyilván nekem plazma után OLED lenne az ésszerű, LCD-t inkább elkerülném. Ha nem így lenne nagy ívben elkerülném a topikot. Én 75"-os OLED-en gondolkozom, de csak 65" tudok megfizetni. Még a 75" is majdnem kicsi lenne nekem UHD-re.
-
daneel_hu
addikt
Sok Eurosportot nézek, akár órákig is. (teniszmeccsek)
Igaz ott pont 2 gémenként van reklám, de a logó nem tud beégni.
Sőt, észrevehetetlen. (LG 55e6v)Van egy 2007-es Viera plazmám is a másik szobában.
Na... az beég.Szerintem nem annyira gáz a mozgásmegjelenítés OLED-en, de tény, hogy meg kell szokni.
Főleg aki plazmáról jön, annak nehezebb.
De az sem mindegy, hogy addig milyen plazmát nézegettél.
Nálam csak egy HD-Ready 2007-es van, 100 Hz-es panel.
Nem egy nagy duranás, nem is sokkal jobb a mozgásmegjelenítése mint az OLED-nek, sőt...
Persze ez a modell plazmában kb a belépő szint volt 42 colban.A másik pedig az, hogy nem mindegy mivel eteted az OLED-et, nagyon kijönnek rajta a hibák ha valami nem tökéletes. A legérzékenyebb pontja valóban a 24p, ezzel nem is kívánnék vitába szálni.
Ráadásul a technológiából fakadóan sosem lesz tökéletes ez az OLED-en, maximum betesznek ezekbe is BFI-t. Másképpen reménytelen, hogy jobb legyen.
Annak gáz aki plazmáról jön, és sok akciófilmet néz. -
Ijk
nagyúr
Az a helyzet hogy ez a probléma szépen be van söpörve a szőnyeg alá, még komolyabb tesztoldalak sem mind foglalkoznak vele, pedig kellene. Más kérdés az hogy valakinek ez milyen hátrányt jelent, mennyire vállalható kompromisszum. Mert van akit pl. a gyenge fekete ill. kontraszt sem zavar.
Foglalkozni kell vele, beszélni róla, specikfikációként feltüntetni, aztán majd mindenki eldönti számára ez mennyire fontos. Plazma sem volt alkalmas mindenkinek a viszonylag gyenge fényerő, beégés vagy éppen a vibrálás miatt, ezeket mindig mérlegelni kell, de csak akkor lehet ha tudnak egyáltalán róla.zsoltictrl: A belső lejátszó sehol nincs egy BD lejátszóhoz minőségben. Aki kicsit is komolyan gondolja a házimozizást az elfelejti a beépített lejátszót. Kb mint a mankókerék a kocsiban, nem baj ha ott van, csak nehogy használni kelljen.
-
Partizan182
senior tag
válasz
claire78 #1274 üzenetére
Annyi van az OLED-nél hogy a technológia (self-emitting) miatt képes a beéégésre, ez tény. De gyakorlatban nem nagyon teszi, mert:
- Statikus képnél relatíve gyorsan (kb 1-2 perc után) lépésekben leveszi a fényerőt. Ez egyébként néhol zavaró, ha van egy hosszú, vágás nélküli jelenet ahol nincs nagy mozgás (fix kamera, max a színész szája mozog), azt is ilyennek veszi néha és simán lekapja a fényerőt magától
- Strezi által említett korrekciós ciklusok: standby (kikapcsolt) állapotban gyógyítgatja a pixeleket
Nálam egyszer volt a "beégés" észrevehető: egész délután valami 4:3-mas mese ment a gyerkőcöknek és este a Witcherben a két oldalon a függőleges oszlopok helye látványosan sötétebb volt. Másnapra eltűnt. Azóta se tapasztaltam.
-
colbert
csendes tag
Sziasztok!
55c6v boldog tulajdonosa lettem.
Érdeklődnék, hogy kell-e tartanom a tv csatornák logóinak beégésétől.
Előtte plazma tv-m volt és ott beégett a logó. -
Indiant
addikt
válasz
#72042496 #1031 üzenetére
Nem itt, már nem emlékszem hol. De számomra is érthetetlen volt.
kola99: MM-ben megnéztük a tv-t. A dolgozó bekapcsolta a böngészőt és a jobb oldaolon olyan volt, mintha az MM-es árfelirat beégett volna a képernyőbe. Ő azt magyarázta, h. csak overlayben jelenik meg a böngésző.... nem tudom mi az igazság, de nem nézett ki jól.
-
kola99
tag
válasz
Indiant #1028 üzenetére
Ami el bátortalanít : LG OLED55C6V OLED-tévé teszt Élettartam, beégés
Az LG-féle White RGB OLED-panel élettartama és beégés miatt elvileg nem kell aggódni, de hosszú távú tapasztalatok még nyilván nincsenek. Beégést az OLED-eknél az okozhat, hogy a maximális fényerő az élettartammal fordítottan arányos, vagyis azok pixelek, amelyek mondjuk egy folyton a képen lévő fehér logót mutatnak, gyorsabban öregszenek. Sajnos ez olyan téma, amire pár év múlva kell visszatérni; hiába végeznek szimulációt a gyártók, a valódi használat során mindig adódhatnak meglepetések. Egyébként a tévé, ha nem használjuk, pár perc után bekapcsolja a képernyőkímélőt, a panelzaj „kimosására” pedig manuálisan indítható algoritmussal is rendelkezik. [link]
Lehet várni kéne még vele 1-2 generációt ? / Plazma tv utánérzésem van / -
Strezi
őstag
Volt valahol egy éves tartósteszt. Nem hozott semmi meglepőt, azaz nem csökkent a fényerő.
Nekem 8 évig volt az előző plazmám, ami most rokonhoz került mert semmi baja. Eddig úgy érzem a 910 csréjét sem fogom elsietni, persze elromolni minden elromolhat.
Én még kiállított modelleken kívül nem olvastam beégésről vagy túlzott panel fáradásról sehol sem.
-
NTX
tag
Szeretném megkérdezni az oled tulajdonosoktól, hogy milyen gyakorlati tapasztalataik vannak a "beégéssel" és a fényerő csökkenéssel kapcsolatban? A neten nagyon változó véleményeket olvastam.
Nagyon tetszik az oled tv az áruházakban, nem csak a demokkal, de az fhd anyagokkal is, még a digitális tv adások is nézhetőek, de én hosszú távra vásárolnék, szerintetek 8-10 évet kibír probléma mentesen egy ennyire új technológia? Az lg ef950v modellt néztem ki, esetleg az újabb b6 modell jöhet még szóba. A b6 mennyivel lehet jobb, vagy érdmesebb akciósan megvenni az ef modellt? -
hello28
aktív tag
válasz
Partizan182 #551 üzenetére
Szia
Szóval akkor kalibraciot kiszállással 17ert csinálnak nem éri meg?
Amugy amit küldtel beállítások azok jok sima tv adás es film Bd re is?Oled vignette akkor ez Milyen hiba szurkenel jon elő????azert mondod ne keressek rá nert akkor ezt nézem es ez akkora hiba?
Pedig szépek a színek a tobbi ledhez képest akkor nen éri meg az árat ?
Vagy a beéges a gáz?YT klien???mit takar?
-
qqzs
őstag
válasz
Partizan182 #526 üzenetére
"Beégés szintén mítosz: minimális image retention lehet (pl egy logó óráking ugyanott van), de az pár perc után eltűnik."
Nezzel ATV-t fel oraig aztan nezd meg szurkevel, egybol gyorsabban fog verni a szived. vannak ilyen direkt beegetos logok
-
Partizan182
senior tag
Ég és föld az LCD-hez képest. Be fogsz szarni. Fekete nem tud "beégni", ott ugye le van kapcsolva a villany. De őszintén szólva én eddig nulla átmeneti image retentiont láttam.
Protipp: kalibrálj 2.4-es gammához. Tudom hogy 2.2-t használnak sokan és minimális black crush van 2.4-en (konkrétan a 17-es fekete sáv nem látszik), de 2.4-en annyira fasza a kontraszt, sokkal ütősebb lesz a kép mind a nappali mind az éjszakai jelenetekben.
Nekem ilyen:
OLED light: 60
Contrast: 95
Brightness: 54
Colour saturation: 50
Sharpening: 0/0
Hue középen
Color palette: standard (wide-on zöldes highlight-ot kapott a fehér PC-ről)
White balance: standard (asszem tán energiatakarékosnak hívja)
Gamma: 2.4 (game mode-ban Magas1-nek írja asszem)Minden utószar (zajcsökkentés, trúmósön) ki.
Tudom hogy sokan szeretik Melegre kalibrálni a színeket, de nálunk sötét a szoba és középen minden teljesen természetes.
+ ha filmet nézel 24hz-en hajtsd (+ Real Cinema ON) mert alapból nem tud 2:3 reverse pulldown-t és 60hz-en rángatós lesz a 24fps.
-
Partizan182
senior tag
Hali,
3 hete van a csoda EG910 otthon, mindene tökéletes (5% near-black-nél van egy kis banding de kb ennyi).
Mozgás megjelenítés: ez ilyen félreértés dolog, a TV tökéletesen megjeleníti a mozgást, csak a sample&hold (amit az összes LCD is használ btw) miatt a retinádon (komolyan) "elcsúszik" a kép, veszít a részletességéből. Ennek az az oka hogy az ember a mozgó tárgyat a szemével követi kényszeresen, míg a tényleges kép nem mozog ugye csak 30-40ms-ként, szem mozog+kép áll = blur.
Plazma, mozi, CRT-nél ilyen gond nincs (azok villognak vagy 2 frém közé beszúrnak egy tök feketét), LCD-nél itt-ott van BFI (black frame insertion). Ha LCD-hez szoktál még jobb is lesz az élmény (OLED-nél ugye szinte nulla a tényleges motion blur)
Beégés szintén mítosz: minimális image retention lehet (pl egy logó óráking ugyanott van), de az pár perc után eltűnik.
-
hello28
aktív tag
Sziasztok
Meg egy utolso kérdés
Ez a mozgás megjelenítés akkor gáz vagy mist pontosan mit takar ez az olednél?
Ugyebár a full HD verziót kérdezem !!?
Ez a beéges dolog annyira nem ertem nekem is plazma volt elotte oda kellett figyelni ugyan igy ennyire oda kell a olednél is??
Köszönöm eloreis a segítséget -
hello28
aktív tag
Sziasztok
Amugy ma is elmentem megnézni egy oledet boltba a következőt mondtak
Kép tenyleg szep rendbe van de megbízhatósága rossz soknak van hibája nincs kiforrva beéges előfordul es hamar tönkremegy ...
Szerintetek milyen info ez van igazsága benne ??
Fhd oled rol vokt szó -
Partz
senior tag
Az elmúlt hetekben megerősítették, újabb 3 milliárd dollárt fektetett a Samsung, az új 8. generációs oled tv gyárába. Azt becsülik idén szeptember környékén kezdődhet a gyártás, egyre biztosabbnak tűnik a Samsung 2017-es visszatérése az oled tévé piacra.
Itt meg egy egész jó kis cikk, a jelenlegi oled tévék "beégéséről". Mennyire valós probléma ez valójában.
Ha minden igaz, a héten kézbesítik az első idei G6 oled tévéket, az amerikai előrendelőknek. Következő napokban lehet számítani felhasználói beszámolókra.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE77S90DAE) 195CM 4K OLED SMART PRÉMIUM 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LSP3BLAXXE) FREESTYLE PROJEKTOR ! AKCO!!!
- Marantz SR 7009 házimozi erősítő
- SAMSUNG (QE85QN900ATXXN) 215CM 8K NEO-QLED CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Denon AVR-X4400H 11.2 csatornás házimozi erősítő, távirányítóval, dobozában, makulátlan külsővel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kamerás bébiőr új 6hó jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest