-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malfroy
aktív tag
válasz Vhiktor #98244 üzenetére
Ja meg a Bravia 9 az a kereskedelmi forgalomban kapható tv amely a legjobban megközelíti a Sony Mastering monitorját biztos tudod melyikről beszélek. Ezeket használják monitorozásra a filmek masterelésénél mint referencia , Hogy lássák hogy mit csináltak. Szinte ugyan azt tudja a bravia 9, a legkomolyabb referencia tv ezáltal 2024-ben. Nagyon durva lehet ebből egy 85
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
T.Peter
őstag
válasz Tyrone89 #98249 üzenetére
Es szkutyi:
Koszi. Viszont en tovabbra sem hivnam statikusnak, mert ez ettol meg dynamic, ha dv akkor nincs static metadata. Az mas kerdes, hogy a metadata L0-L9 konstans adatokkal van feltoltve. Plusz ugye nem fugg a profile-tol. De amugy ertem mire gondoltok, static minden, szoval ertheto miert igy hivatkoztok ra.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #98252 üzenetére
Persze, ismerem. De nem mindenhol hasznalnak olyat, mert drága nagyon.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Czimby
addikt
CX ről szeretnék G2-re váltani.
Ha minden igaz egyik sem támogatja a DTS hangot,
Viszont a CX esetén a tv kiírja, hogy nem támogatott hang formátum de van hang.
(Optikán megy erősitőbe)Mire szamitsak a G2-vel?
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
junkpod
veterán
válasz Malfroy #98235 üzenetére
Összes OLED=LG? Miért gondolod folyamatosan azt, hogy az összes TV a világon ugy működik mint a tiéd és az összes néző szemetes agya úgy érzékeli a képet mintha tiéd?
"Ja, de maga a fényerő szónál a klasszikus fényerőt érti mindenki,nem a feketeszint fényerejét . Ezt próbáltam kifejteni."
Az a baj, hogy a klasszikus"fényerő " az pont a feketeszint. Minél magasabb annál szurkebb a fekete, minél alacsonyabb annál sötétebb a fekete. Brightness.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
szkutyi
addikt
válasz junkpod #98258 üzenetére
Hogy mivan???
Direkt kötegszel már???? Klasszikus szó mint fenyerő az fényerő és nem fekete szint!
Klasszikus szó mint brightness az nem black level!
4 márkát néztem meg hirtelen.
Hisense, Samsung, sony, lg
[kép] [kép] [kép] [kép]
Tegnap este óta érdemben semmit nem teszel hozzá a témához csak kiforgatod az emberek szavait, ahelyett hogy megmutatnád pl.hogy a Sony hogy oldja meg az automatikus fényerő dolgot...végre elhinné mindenki milyen csúcs szuper. -
Benito187
csendes tag
LG Majális a hivatalos honlapjukon, -10% minden termékükre!
G2 is van mindenféle méretben., 55"-ban most például 350.000-ért elhappolható.
-
Malfroy
aktív tag
válasz szkutyi #98259 üzenetére
Én már nem is reagálok neki semmire. (Még nem vette észre magát )lassan rosszabb mint tech7. Mindenesetre én Ignorálom mindkét tagot innentől ,ha ti is ezt teszitek akkor szerintem előbb utóbb megunják az ide írogatást, És keresnek valami új játszóteret.
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
Malfroy
aktív tag
-
Tyrone89
aktív tag
válasz Quadgame94 #98268 üzenetére
ár érték arányban biztos nincs, bár képfrissítés és válaszidő tekintetében egy monitor még mindig erősebb, már annak akinek ez számít leginkább.
-
félisten
válasz DarkChild #98067 üzenetére
beszélj a szervízzel,( Szervíz Kft) nekem azt mondták anno hogy egyéni elbírálás alapján cserélnek panelt, szerintem simán megoldják. Valószínűleg Ex panelt fogsz bele kapni,de fontos hogy utána kalibráltasd be szerintem.
Többit alaves leírta.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
junkpod
veterán
válasz szkutyi #98259 üzenetére
Semmit nem konyitasz a témához... Össze vissza irogatsz, saját magadat cafolod, mobil telefonos fotókkal bizonygatod a semmit...
Mit mutassak meg? Egyrészt nem lehet, másrészt minek ez neked ha LG TV -d van?
Nem mondtam, hogy csúcs szuper, csak nem értettem, hogy másnak ez miért nem jó? Magamból indultam ki én is, azt gondoltam tévesen, hogy ha nálam jó, akkor másnál is. Ezek szerint tévedtem.Box's don't touch!
-
Tyrone89
aktív tag
válasz Quadgame94 #98272 üzenetére
Asusnak talán kapható 32 colban 4K oled monitora, de az tény hogy brutál borsos ára van, közel 600 ezer ft..annyiért már 65 colos oled tv-t is vehet az ember.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Quadgame94 #98268 üzenetére
5 év garanciával jelen pill. ő sem feltétlen olcsóbb.
junkpod
Nem gondoltad tévesen mert láthatod ,hogy Sony felhasználóknál jó a fényérzékelő és itt csak ketten vagyunk.
Személyes tapasztalat nélkül csak tudatlanok maradnak ,de így is a többség győz.
Nem érdemes tovább folytatni ezt a vitát ,főleg nekünk sokkal régebbi tagoknak. -
MODERÁTOR
Próbáljátok meg személyekedő, egymást minősítő hozzászólások nélkül folytatni a megbeszélést. Mindenkinek lehet saját véleménye és tapasztalata, amit meg lehet osztani, de ez nem feltétlenül kell, hogy megegyezzen mindenkiével. Köszönjük.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
undercover
őstag
Szét néztem az LG honlapján... Csak úgy kiváncsiságból.
Amugy nem azt mondtátok, hogy a G4 már talpal érkezik? Mert én úgy láttom most se adnak hozzá talpat.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Vhiktor
Topikgazda
1. Kép: SDR-ből kamu hdrt csinál.
2. Kép: kontraszt beállítás.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
válasz TechN7ne #98281 üzenetére
oke.bar nem nem csak én lennék rá kíváncsi de Ok..én amiről eddig beszéltem, meg is néztem, meg is mutattam a fórumnak. Ahogy azt is hogy milyen "szarul" működik lg-n az automatikus fényerő.te és junkpod? Csak az üres szöveg megy folyamat...raadásul sokszor tényekkel ellentétben...
Ezert nem lehet már komolyan venni még azt sem amit kerdeztek.
De nem baj, lassan leszek Sony oled közelében, személyesen fogom le tesztelni és majd én megosztom a topikkal a tapasztalatot! Csinálok pár videot majd ami vissza adja
Részemről most zártam le.[ Szerkesztve ]
-
Malfroy
aktív tag
válasz undercover #98280 üzenetére
Az 55” és 65” igen, LS végű sorozat számmal . Itthoni lg oldal Nagy baklövés lőtt mert végre örültek az emberek hogy ezekhez a méretekhez van gyári talp ,erre meg csak a falra akasztós verziót szereztek be raktárra.
-
Malfroy
aktív tag
válasz szkutyi #98283 üzenetére
Kár, pedig szívesen megnéztem volna azt a kb 50 nites hdr képeket ,amit sötétben, autómata fényerővel,bekapcsolt energiatakarékos móddal használ majd oszd meg a képeket.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz wallace 234 #98286 üzenetére
Igen, 1-10 között engedi...meg a 10 is botrányosan alacsony értek hdr és dolby vision esetében ahol 100 az ajánlott..:/
Ha csak simán sdr-re lehetne alkalmazni, az lenne a tuti! -
Suri84
kezdő
Sziasztok, hátha tudtok segíteni... Régi pana plazma (12eves)hdmi kábel, össze kötve sony házimozival (kb 10éves). Tv kapcsolta, fel le a mozit, de az lg oled c3 a világért nem akarja felkapcsolni a házimozit. Kikapcsolódáskor működik, egyszerre a tvt és a mozit is lekapcsolja az oled távirányító. Próbáltam bekapcsolt és kikpacsolt e-arcal is. Egyetlen egyszer az elején sikerült, hogy felkapcsolódott a hmozi is, de azóta semmi... Lehet a regi hdmi kabel a baj, vagy az hogy a házimozi nem támogatja az e-arcot? Viszont akkor előtte miért működött? Továbbá mi a fene az az ir blaster, kaptam a tvhez egy kis kabelt... 🙂 Köszi...
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz wallace 234 #98286 üzenetére
Nincs rutinom mit lehet LG TV -n állítani. Van egy LG C(?) a családban, azt én üzemeltem be, de nem én használom így nem nyomkodtam szet annyira. Ma ránéztem de továbbra is extrém bonyolult a képbeallítas menü és első olvasásra nehéz megérteni mit akar jelenteni. Már a magenta menü színtől ki tudnék szaladni a világból.
Én később vettem a Sony A83J-t, most használom egy éve. Az LG -vel összehasonlítva, nekem az LG valahogy túl harsány még filmmaker módban is. Például a YouTube piros színű grafikus elemei kivilagitanak a képből, a Sony esetében az csak szimplán piros.
A Sony esetében, mivel a régi plazman is használtam, az autó fenyerot bekaocsoltam, energia takarékos módot nem.
Egyik TV sincs kalibralva, film módban futnak, apró szín és fényerő beállítással, de a Sony A83J lágyabbnak, természetesebbnek tűnik mind linearis tv, mind streaming esetén. A legjobb képminőséget külső coreelec lejátszóról tudja.
Ezek az én tapasztalataim, bizonyítást és gyozködést nem igényelnek. Mobiltelefonos képernyő fotózást és azok ismeretlen képernyőn való elemezgeteset meg végképp semmirekellőnek tartom.Box's don't touch!
-
Scholes9
nagyúr
Azon játékok esetében, amik alapból nem támogatják PS5-ön a HDR-t, pl. Fallout 4 és rendszer alól van belőle, hogy HDR módban induljon, az most minek számít SDR vagy HDR képnek
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
wallace 234
őstag
válasz junkpod #98291 üzenetére
Annyira nem bonyolult az LG beállítások menüje,főleg újabb gyors menüvel még egyszerűbb lett . Igazából kinek mi jön be ,ez örök vita lesz ! Ezért tudnak eladni annyiféle tvt ,Mert más a Sony,Panasonic ,Lg,Samsung ,képe . Sose lesznek egyformák . Referencia monitort meg nem tartanak minden bokorban,hogy ahhoz állítsuk be a tvnek.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz wallace 234 #98297 üzenetére
Nálam már átment LG ,Samsung és Sony oled.
Egyedül Philips nem volt (csak led) ,Hisense meg Panasonic (erre még nagyon kiváncsi lennék).
Három márka közül szinte mondhatni a Sony képe dobozból kivéve is tökéletes számomra.
LG menüjét elsőre nehéz volt megismerni és kellett egy kicsit korrigálni is az igényeimre a képét ,Samsung meg egyenest botrányos gyári színhőmérséklettel érkezik (piros az ember arca ,fű zöld helyett neon és stb.).De ha az ember bemegy egy áruházba elég ,rögtön észre veszi gyári demo felvételen is ,hogy melyik gyártónak a legtermészetesebb a képe.
Tényleg nem kell sokat tenni ,ha van idő lessétek meg akár élőben saját usb anyaggal is felkészülve ,semmibe nem tart.
TV-t sztem csak így lehet vásárolni ,azt látni kell és nem olvasni róla.Szerk.
Pl. ha egymás mellett van egy A80L és egy A95 ,fényerőn kívűl nem igen lehet látni különbséget ,gyönyörű és természetes képe van mind a két készüléknek.[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
válasz undercover #98298 üzenetére
Persze én is, nem erre gondoltam. Hanem, hogy mi történik olyan játék esetében, ami nem támogatja a HDR-t.
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest