- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
Nálam is a laptopon annyi vagy még több is. A C1-en max. 215 volt eddig, f@st és a TV is alapbeállításon. Próbáld meg a TV-n a DNS-t átírni 8.8.8.8-ra, hátha feljebb megy.
Az a probléma, hogy halványlila fogalmam sincs, hogy mi micsoda a f@st (router) részletes beállításainál és hogy melyik beállítás segíthetne. Nem találtam a neten sem javaslatot, hogy a TV-nek mi kellene a nagyobb sebességhez.
Nem hiszem el, hogy ne lenne itt a fórumon informatikai mérnök, rendszergazda, programozó matematikus, stb. aki tudna javaslatot adni erre vonatkozóanSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz ricsip #72804 üzenetére
Arra alapoztam, hogy a C1-nél szokott lenni (nálam is) egy a bug, csak akkor hajlandó csatlakozni az LG fiókhoz ha átírom (8.8.8.8), gondoltam hátha segít a sebességen is. Mondom, hogy nem értek hozzá.
Egyéb javaslat, hogy gyorsabb legyen? (...ha értesz hozzá, mert azzal talán többet érnénk...)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
gertitorpe
tag
válasz Ren Hoek #72765 üzenetére
Én előrendeltem a Samsung S95B-t de szerettem volna pontos képet ezért visszamondtam miután mindenhol azt írták hogy nem pontosan jeleníti meg a színeket és nagyon kikalibrálni sem lehet belőle.
Aztán előrendeltem a Sony A95K-t egy bécsi boltba, mondva hogy egyszer élünk és itthon még előrendelni sem lehet. Végül olvasva a pletykákat, hogy lehet Július-Augusztus előtt el sem kezdik szállítani a TV-t azt is visszamondtam mert nem akarok addig várni.
Végül fele áron megrendeltem a 65"-os Panasonic HZ2000-et, ami már korábban is tetszett de szerettem volna nagyobb TV-t. Végül a QD-Oled megbarátkoztatott a 65-ös TV gondolatával (55 colos sokéves LG-ről jövök) és rájöttem hogy abban a méretben van más kiemelkedő TV is, nem kell feltétlenül QD.OLED-re várni. Reménykedek benne, hogy a Panasonic panelje rendben lesz. Minden téren előrelépéssel számolok a régi ócska TV-mhez képest szóval nem igazán izgat hogy pár ms-el magasabb a latency, meg teljes képernyős fényességben picit elmarad a 2022-es WOLED szériától. A Blu-ray, remux mutasson rajta szépen és pontosan.
Az USA-ban ahol nincsen Pana, valószínűleg a C1 vagy a sony középkategóriája lehet az ár/érték bajnok.
-
Ren Hoek
veterán
válasz gertitorpe #72808 üzenetére
Biztos bele fog tekerni a szofaba, ugy hogy a masik vegen jossz ki.
Utana mar keptelenseg lesz LCD-t nezni. Igazabol nincs akkora kulonbseg az OLED-ek kozott jelenleg. (Mint egy LCD vs OLED esetben) A Pana nagyon korrekt gep, elektronikaban es kepfeldolgozo SW-ben is.A QD-OLED-ben tenyleg van potencial, es ez lesz az egyik elorelepes az OLED vilagban... majd ha arban is felzarkozik a high-end regioban, akkor lesz egy egeszseges verseny vegre. Egyelore csak a premiumban fut. USA-ban sem lehet elorendelni a Sony-t... meg datum sincs.
Jelenleg annyit sportoltal ezen a dontesen ar-ertekben, hogy legfeljebb csereled ha beerik a tech. Ez szerintem boven 1-2 generacio meg. Addigra meg lehet tapeta tekercsben rőfre merik majd az OLED-eketKoszi a kommentet, ez megerositett az en dontesemben is. Hasonloan mar majdnem ratenyereltem a Buy Samsung gombra.
[ Szerkesztve ]
-
b3Ro
senior tag
Eddig csak olvastam a topic-ot, de ugy gondoltam ideje írni is.
Olyan helyen dolgozok külföldön ahol tv-ket adok el, és így van lehetőségem elég hamar az új készülékeket megszemlelni.
Nem rég kaptuk meg a samsung qd-oled s95, Neo qled 95 és az lg c2 42"-et.
Természetesen a 2 Samsung egymás mellett van, és qd-oled szebb képet ad. Mivel ott dolgozom van lehetőségem és időm játszani velük. Kikapcsoltam a retail mode-ot, és pendrive-on van teszt anyag, és ami feltűnt pár perc alatt hogy a fehér nem fehér egyiken sem. Overall a qd-oled szebb volt, de mellettük van egy pana jz1500-unk, és én nem mondanám hogy nah ez már dofi amit a Samsung le tett az asztalra. Én a Panasonic-ot jobban preferaltam. Nem látom azt a "nagy" előrelépést amit a quantum dot adna.
Amúgy is mindig azt tanácsolom hogy nem szabad venni első generációs terméket, a második 99% hogy jobb lesz.-------
A 42" c2 viszont le vett a lábamról. Kerestem egy monitor helyettest, teszteles után rendeltem is egyet. Tetszik a méret, design, kép és a sound is jobb lett. A rendszer se olyan lassú. Kicsit borsos az ára, de szvsz 1 hónap múlva már olcsóbb lesz.
-
Csandi
őstag
Üdv mindenkinek, a TV vásárlós topikból irányítottak ide. Bemásolom amit oda írtam:
"Kedves fórumozók, költözöm nem sokára, családnál marad az XH90, ideje venni valamit magamnak.
Vegyek S95B-t most vagy várjam meg az A95K-t?
Film vs gaming mondjuk úgy 50-50 re tenném, de inkább a film fele húz jobban.
Samsung nincs DV—> kell az igazából egy ilyen kaliberű kijelzőnél?
Samsung jobb gamingre
Samsung érezhetően olcsóbb
Sony oprendszer jobb, sony proci jobb
Ki mit tenne a helyemben? Kicsit tele már a fejem külföldi fórumokkal meg Youtube videókkal, meghallgatnám az itteni vélemenyeket/ötleteket/gondolatokat is, mert (nekem legalábbis) ez nem egy kis vásárlás lesz.
"
Tudom tudom, jóformán még meg sem jelentek, de azért vannak már tesztek, szóval ha valaki szintén beleásta magát a témába érdekelne, hogy melyiket javasolja és miért -
-
Csandi
őstag
válasz Zsombors97 #72817 üzenetére
Áh jogos, nem olvastam feljebb csak írtam, my bad
-
törölt tag
válasz Csandi #72816 üzenetére
Én annyiból valamilyen 77"-os WOLED tévét vennék.
A Sony-n levő két 2.1-es port (amiből az egyik várhatóan az eARC port is lesz) nekem kevés. De csak ezért venném a Samsungot, ha mindenképp a kettő közül kell választani. Pedig a Sony tévéi nekem szimpatikusabbak.
Azt nem tudom, hogy Samsungnál támogatott-e végül a HDMI VRR, vagy csak a FreeSync. Ez érdekes lehet, ha PS5-tel is használod.
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz #72042496 #72819 üzenetére
65 a max ami elfér a helyre
Viszont akkor b3Ro kommentjére reflektálva, ugyanúgy 50-50 gaming vs film aránnyal ha ár nem számít mit javasolnátok?
C2, A90J, LZ/JZ2000? Tudom olvashatnék teszteket a neten, de feltételezem van itt aki jobban benne van és régebb óta mint én és tud egy összegző választ adni, hogy "ezt vedd ha x vagy ezt vedd ha y"
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Matt89
junior tag
válasz Csandi #72820 üzenetére
Én nagyjából hasonló helyzetben vagyok (ősszel költözés+vásárlás), részemről viszont lemondtam a QD-Oled vonalról idén az alábbi okok miatt:
Nincs 77...Samsungról elég parák azok a review-ek, amik részletezik, hogy a color accuracy nem túl jó (ha jól értem), a Sony-ról pedig 0 épkézláb rendes teszt van még, viszont ha lesz is, az valóban annyiba fog kerülni, hogy nálam átlépi azt a határt, hogy ennyiért már egy 83-as is kijönne (amennyiből a Sony A95k 65ös).
Az árkategória miatt viszont én mindenképp az alábbi kettőből választanék a helyedben:
65 G2, 65 A90J. (ha már a QD belefér árban, akkor a G2 a jobb, nem a C2) -
alaves
addikt
válasz levii0812 #72815 üzenetére
Ha máshol nem látod, akkor nem érdemes foglalkozni vele, mert akkor streaming codec - app kompatibilitási hiba néhány esetben.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
törölt tag
válasz Csandi #72825 üzenetére
Néha szoktam úgy. Csak nálam épp az a hülye helyzet van, hogy már vagy három éve szeretnék újabb tévét, de mindegyikben van valami, ami miatt folyton halasztom a dolgot.
Én egyébként az LG felé húzok, mert a játék is fontos nekem. Ezekben pedig négy porton működik a 2160p@120, VRR, és akár Dolby Vision együtt. A tesztek alapján a G2 a legszimpatikusabb, én falra szerelem, ezért nem hiányozna a talp se. A DTS támogatás igen, és lehetne mellé háttérvilágított táv illetve tiltható kurzor a webOS-ben.
[ Szerkesztve ]
-
laptop apu
csendes tag
Sziasztok!
A Panasonic JZ1500 lett a befutó, ezúton is köszönöm a tippet, valóban gyönyörű a képe.
Viszont, bár még csak 1 napos, de van pár problémám vele, szerintem valami hardver/szoftver probléma lehet.
Az egyik, hogy a BFI-t max-ra állítva, erősen remeg a kép, láthatóvá válik a fekete beszúrt kép vibrálása. Ez mondjuk a kisebbik baj, úgyis kb. minimumon fogom használni, csak végigteszteltem a beállításokat.
A másik, hogy a kedvenc tesztvideóm (Peru 8k https://www.youtube.com/watch?v=1La4QzGeaaQ) néhány jelenetnél szinte szétesik, ennél ilyet más eszközön nem láttam. Más videónál nem tapasztaltam ezt.
Az internetböngészőben pedig néha beragad az előző oldal egy darabja…
Álljak el megint a vásárlástól? MM kitilt… -
tissotto
tag
Sziasztok nekem c8-as lg-m van es disney+-ra szeretnek elofizetni viszont hiaba keresem az appok kozt nem talalom, csak a juniusi elesitessel lesz elerheto az app vagy nem tamogatott a tv-m? (bar a tamogatott tv-k listajan megtalaltam a sajatomat is) Koszi
-
-
alaves
addikt
válasz laptop apu #72828 üzenetére
"Más videónál nem tapasztaltam ezt."
Magad is rájöttél, hogy nem a TV hibás, hanem a videó. C1-en (4k/60fps/HDR-ben) több jelentenél kis területén próbál szétesni a kép, pl. ~1.53-nál a parton lévő kék valami is.
A böngésző beállításait nézd végig, esetleg böngészési adatok, cookie-k, stb törlése.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Csandi #72820 üzenetére
Sok A90J-vel találkoztam már, véleményem szerint semmivel sem jobb mint egy C1 (nemhogy C2) film terén sem, sőt......
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz laptop apu #72834 üzenetére
Értem, lényeg az hogy jó a TV. Más gyártónál, meg más 'streaming'-es 'app'-ok (netflix, hbomax) érzékenyebbek, ilyen egyedi jelenségek (kódolási hibák), bármikor, bárhol előfordulhatnak.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Fandango
veterán
válasz laptop apu #72837 üzenetére
Én speciel nem használom a BFI-t, mert levesz a fényerőből.
Csak az Intelligent Frame Creation "Min" van beállítva.
Panasonic HZ1500 a tévém.Nem izgulnék rajta, ha úgyse használod.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
A BFI lényege, hogy vibrál. Épp ezért nem aggódnék amiatt, hogy vibrál. Amúgy sem igazán használja senki, mivel vibrál. Gondolom te sem fogod, hiszen a jelek szerint zavar a vibrálás.
-
-
alaves
addikt
Ahogy előttem írták. Én sem használom, hiába van a C1-en még 120 Hz-es BFI (C2-n már csak 60 Hz-es lesz), látom a vibrálást. Egy esetben van talán értelme: játékoknál, mert ugye interpoláció nem használható, hogy az input lag kicsi maradjon.
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #72833 üzenetére
Érdekes, végül is az rtings-nél sem jött ki jobbra a C1-nél az A90J, lehet egyik oka a Sony 10 pontos fehéregyensúly kalibrációja. 'Gradient'-ben jobb az A90J, de az egy Sony-tól elvárható.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #72844 üzenetére
Van neki 20 pontos is csak unlockolni kel, nem az a baj, egyszerűen csak gyengébb az a tv minden téren.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Pro Koryak
addikt
Nem tudom honnan, kitől jön, hogy filmre az A90J a legjobb oled.
Semmivel nem tud többet, mint más gyártó komolyabb oledjei.
laptop apu jól döntött, hogy beruházott egy JZ1500-ra, a JZ2000 meg még ezután következik, szóval ezt is érdemes lehet kipróbálni vagy a HZ2000-et, filmekre. -
Matt89
junior tag
A Panasonic-ról tud valaki esetleg részletesebbet? Ők villantanak valamit idén talán, vagy maradnak a korábbi TV-ik?
65-ös 77-es kategóriában ők mit tudnak mondjuk egy C2 - G2 -vel szemben, hasonló árakban?
csak róluk kevesebb szó esik, és mivel korlátozva vannak pár piacon, kevés róluk az összehasonlító anyag.. -
csendes tag
válasz Pro Koryak #72846 üzenetére
Filmekre szerintem a HZ2000 a legjobb választás.
Állítom ezt úgy, hogy lecseréltem egy A90J-re.
A Panasonic szerintem a legjobb választás képminőség terén, de az op rendszere borzasztóan gyenge.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest