- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Androidos tablet topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Köszönöm! Azthiszem a klíma kitisztítása és a Broadlink beszerzése a következő lépés. A repóban lévő climate codes alapján az enyém támogatott.
Más:
Hőmérséklet, páratartalom mérésére, ajtó/ablaknyitás érzékelésére és okoskonnektorra mi az ajánlás, vagy merre érdemes elindulni? Nálam annyi bonyolítás van a hálózatban, hogy egy OVH-nál hosztolt szerverre Wireguard-on csatlakozik be a routerem, tehát L2 összeköttetés nincs a Docker-ben futó HA-val. Így automatikus eszközfelismerés sincs, de ez nekem nem igazán probléma, elintézem én manuálisan a hozzáadást. HA még is javasoljátok, akkor OpenVPN-nel tudok L2 VPN-t összerakni, vagy akár külön VM-et adni a HA-nak, de ha csak az auto felismerés lehetősége az extra, akkor én ezt kihagynám.Van néhány Woox 5001-es okoskonnektor itthon, de ahogy elnéztem, Tuya-kompatibilis ugyan, de a Tasmota telepítés a tuya-convert-tel is problémás, mert az újabbakon a firmware-ben már patchelték ennek lehetőségét illetve az újabb 5001-ekben lévő wi-fi-vel nem is kompatibilis a Tasmota. ez alapján arra jutottam, hogy mindenképp cserés. A cloud kötöttsége miatt semmiképp nem használnám így, nagy a késleltetése és veszélyesnek érzem így rákötni a klímát. Egyrészt a klíma működését érzékelném vele, másrészt a szárítógéphez raknék be még egyet, elég messze van, csukott ajtó mögött, így a sípolását nem hallani, ha végez és miután végez, egy kb. 90 másodperces állást követően elkezdi forgatni a dobban a ruhákat. Az elképzelés az, hogy dobhatna egy push-értesítést a telefonomra, ha végez a gép.
Szenzor téren meg teljes a homály. Mindenképp felhőmentes megoldást szeretnék. A cél az lenne, hogy a hőmérővel a klímát mérném, hogy milyen időt csinál. A páratartalom inkább érdekesség lenne első körben. Az ajtó/ablaknyitást pedig tanulási céllal érzékelném, az elképzelés az, hogy a klímát átrakni ventillátor módba, ha pl. 30 másodpercnél tovább nyitva az ablak, így lehetne úgy szellőztetni, hogy ne kelljen előtte a klímát állítgatni/kikapcsolni.
A végére egy bónusz. Van egy Ariston Clas One gázkazán, ami a melegvizet és a fűtést intézi. Nincs okos termosztát, a radiátorokon teljesen manuális tekerővel lehet szabályozni a hőmérsékletet. Pár napja láttam az oldalán a matricát, hogy wi-fi-s és töltsem le a mobilappot. Lehet-e így, van-e értelme integrálni a HA-ba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest