Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Azt nem tudom, hogy 80-100 dolcsi mennyire olcsó, vagy nem olcsó egy tömésért, azt tudom, hogy én decemberben mentem el fogdokihoz, mert az egyik lyukas fogam tovább lyukadt, és letört az egyik sarka. Azt is megcsinálta, egy másikat is újratömött, mert szerinte már csúnya volt benne a tömés (valamikor 17-18 évesen tömték be, az volt az egyetlen tömött fogam), illetve ha már ott voltam, lepakolta rólam a fogkövet is, de fizetni egy fillért (centet) sem kellett, mert ez fogmegtartó kezelésnek minősül, és fizeti a betegbiztosítóm. Ja, erdélyi magyar volt a fogorvos (tök véletlenül, párom amikor náluk volt, neki egy horvát fogorvos tömte be a fogát, a fentiekhez hasonló feltételekkel), bár a praxis német néven fut. Azt gondolom mondanom sem kell, hogy időpontra mentünk, pár percet kellett várni, amiért elnézést kértek, de volt kint vagy hatféle friss magazin a váróban (ezek egyébként a háziorvosnál is vannak), meg diszkrét zene szól, és egyébként is elég kulturált a környezet, szóval nem para pár percet csücsülni, és valahogy nem hiányzott az sztk-s várótermi feeling.
Másik érdekes kérdés nagyobbik lányom fogszabályzása, ami mostanra már gyakorlatilag elkészült, csak utógondozásra és ellenőrzésekre járogat vissza negyedévente. A teljes számla valahol 3k EUR körült állt meg, ennek 80%-át fizeti a betegbiztosítónk, 20%-át nekünk kell fizetni kezelésenként (tehát nem egyben, hanem minden kezelést kiszámláznak), de csak hogy motivált legyek abban, hogy végigcsináljuk, amit elkezdtünk. Ugyanis ha a szájsebészet (nem tudom, magyar mi, itt Kieferorthopäd) leokézza a végén, hogy minden fasza, és készen vagyunk, akkor az általam befizetett 20%-ot is egyben visszaigényelhetem. Amit ténylegesen mi fizettünk, azok olyan extra szolgáltatások, amiket a szolgáltató ajánlott, mint antiallergén, és jobb minőségű anyagokból készült fogszabályzó, fogvédő kezelés (lakkozás, meg tisztítás, meg mittoménmi folyamatosan, hogy a fogszabályzó ne károsítsa a fogakat), ez volt kb 1000 EUR, de szó nélkül felajánlották, hogy fizessük nyugodtan havi 50 EUR-s részletekben. Nem mellesleg ez az összeg csökkenti az adóalapomat, szóval valamennyi még vissza is jön belőle.
Szerencsétlen gyereknek borzalmasan néztek ki a fogai, szóval mindenképpen megcsináltuk volna Mo-n is, de valószínűleg belerokkantunk volna, és a színvonallal kapcsolatban is vannak kétségeim (ahogy hallom, hajlamosak állkapocstágítás helyett úgy helyet csinálni a fogaknak, hogy kiszednek párat, hogy a többi jobban elférjen...).
És mindezért fizetünk Katicával ketten valami 200-300 EUR eü hozzájárulást, ami még akkor sem tűnik soknak, ha a magyar bérhez képest nézzük, nemhogy a nyugati átlagos bérszínvonalon.
Szóval hanyatlik a nyugat, na. Mondjuk az tény, hogy a nyugdíjelőtakarékosságoskodást sürgősen el kéne kezdeni, mert igaz, hogy még 30 évem van a nyugdíjig, de az állami nyugdíj az itt sem elég a betevő lófaszra sem.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Autós topik
- World of Tanks - OFF topic
- Apple asztali gépek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Gaming notebook topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Ps5 slim digital bontatlan 2 év MM gari!
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest