Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Nagyanyáméknál az udvarban rendszeresen tavasztól őszig tartózkodott 12-14 tavalyi tyúk, 40-50 idei csirke, 6-8 liba, két malac, és 1 vagy 2 birka. Utóbbiak bezárva, csak néha kiengedve, mert a malac túr, a birka meg birka. Kellett is vagy 3 év, mire a talaj magához tért, és az utolsó tyúk csipegetése után kinőtt néhány vézna fűszál. Most már kaszálni kell. A nyulak az erdő szélén jó kis ketrecekben, a vadakhoz közel, de jól bezárva voltak.
És tényleg a birkát a legnehezebb levágni. Az valahogy a legközelebb áll az emberhez. Azokkal a nagy birka szemeivel, meg a gyapjas fejével. Bár én gyerekkoromban minden egyes csirkét megismertem, és úgy is kezeltem őket, különös tekintettel egy idomított kakasra, Karcsira, akit csak 4 év után engedtem levágni, akkor is nagy duzzogások után. Másik nagyanyám meg letesztelte hogy meddig él egy tyúk. Három garnitúra is volt, az egyik saját keltetésű csibe volt, ő 7 évig húzta, és egyszercsak eltűnt. Vagy elvitte valami, vagy elment világgá meghalni. A másik az 9 évig bírta, és relatíve jól tartotta magát, de a csúcstartó az 12 évig gyártotta a tojásokat, utolsó években már nem olyan szorgosan, de asszem ennyi ideig még a történelemben nem élt baromfi. Ő egy reggel nem jött ki az ólból, viszont holtában is a rúdon ült, mintha aludna. Na ez a veszteség már felért két birkányi érzéssel is.
Nagyapám egy birkát idomított úgy magához, hogy mindehova kutyaként ment vele. gombázni, fát szedni, kaszálni. Egyszer még a szomszéd falu kocsmájába is bement vele, és nem lehetett kizavarni semmi áron.Méghogy kutya meg macska... ugyan..
-
Csyppa
senior tag
Hihi, viátnámi...olyan régen láttam már csüngőshasú disznót, hogy alig emlékszem rá... valamikor nagyfaternak volt, de az nem most volt. Arra viszont biztosan emlékszem hogy a szalonnájának a bőre az nem volt olyan szép mint a "hagyományos" disznóé
Nem is igazán szerettem megenni.
Tyúk: Ugyanezen nagyszüleim tyúkjai be vannak engedve kempelni a szomszéd kertjébe. Azt nem tudom hányan vannak, de abban a kertben rend van
És nem melleseleg egy jobbfajta nyári napon simán van 10 nél több tojás 
Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Renault, Dacia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- szinte új iPad (A16) (11. generációs) Wi Fi 128GB silver ezüst 2 év Apple garancia ajándék tok
- Ryzen 5500 pc , Jonsbo RM2 aluminium ház, asus gtx 1660 super, Corsair ddr4 3200mhz 16gb, 27" acer m
- szinte új iPhone 17 256GB black fekete független Apple 1 év garancia ajándék Apple tok
- Steinberg UR 22 MKII Hangkártya
- új iPhone 17 256GB black fekete független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest