Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen monitort vegyek?
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
Sárpac és brasil, gyerünk át ide:D
-
Alvin_ti4200
félisten
Itt a 14k:C
-
Alvin_ti4200
félisten
Na én megyek szunyókálni és közben kivesézem magamban az A64-es chipset-ek rejtelmeit:D
-
Alvin_ti4200
félisten
Ezt Divot-nak írom, hátha őt érdekli:)
Szóval felturbóztam egy kicsit az A64-es chipset-ekről szerzett tudásomat:D
SiS 755-ös chipset előnye a sima K8T800-zal szemben a fix AGP/PCI, hátránya, hogy ''csak'' 100-as LAN van rajta, nem gigabites és hogy két cég (Asrock és ECS) gyárt ilyen chipset-tel szerelt lapot. A K8T800Pro előnye a sima K8T800-zal szemben, hogy van fix AGP/PCI, ugyanakkor a megnövelt sebességű Hyper Transport szart se ér a valóságban. Az nForce3 250 GB a SiS755-tel van egy szinten teljesítményben, viszont sok cég gyárt belőle lapot. A hardveres tűzfal viszont még okozhat galibákat. Az IDE vezérlő elvileg már jól működik ebben a chipset-ben. Szóval egyelőre ha nem tuningolsz (kizártnak tartom:DDD), akkor Asrock K8S8X (nincs se feszültség-, se szorzóállítás) a nyerő, Ready-ben 12.300+ÁFA ha előrendeled. ha tuningra vágysz, akkor vagy megkockáztatod az nForce3 250-es chipset-tel szerelt lapok egyikét vagy biztosra mész és veszel egy Via K8T800Pro-val szereltet (a sima is jó tuningra, csak tudjál benne szorzót állítani!). Egyelőre ezek a tapasztalatok a cikkeket végigolvasva, most már csak azt kell megnézni, hogy itthon egyáltalán melyik alaplapokhoz lehet hozzájutni:) Egyelőre igazán komoly tuninglapot nem találtam, a Gigabyte GA-8VT800 jó lenne, mert esztétikailag a legjobb, csak egy hibája van, hogy a feszt 1.55V-ig lehet csak állítani, ez az Albatronnal szemben 40 MHz-es tuninghátrányt jelentett egy 3200+os CPU esetében, és lehet, hogy egy 100-ast is jelentene egy jól húzható 3000+nál. Szóval még nem hirdetnék végleges győztest...De ami késik nem múlik:P
Hát ennyi:) -
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
Ha megengedsz egy kis eszmefuttatást az Xbitlabs-os teszt olvasása közben:)
Szóval még az MSI lapja hátra van, de én csak a K8T800-as lapokat néztem, mert az nForce3-150-es lapok úgy szarok, ahogy vannak, így azokat átugrottam:)
Albatron K8X800 Pro-II
---------------------------------
-2 fázisú feszstabilizátor
-FDD csati lap legalján, szellőzés szempontjából rossz, kábel lehet rövid lesz
-3 RAM hely AGP-vel egyvonalban, szerelése problémás
-''FSB'' 200-300 MHz-ig állítható
-lehet szorzót állítani
-feszültség 0.8V-1.9V (alap 1.5V)
Gigabyte GA-8VT800
---------------------------------
-3 fázisú feszstabilizátor
-FDD tápcsati jó helyen (IDE mellett)
-SATA csatik rossz helyen vannak, ha hosszú VGA-d van (FX59x0/6800)
-''FSB'' 200-255 MHz-ig állítható
-nem lehet szorzót állítani
-feszültség 0.8V-1.55V (alap 1.5V)
-RAM helyek jó helyen, nem akadályozzák egymással a VGA-t
Meglátásaim:
-A 255 MHz-es FSB tökéletesen elég
-A PCI/AGP lock hiánya miatt tuningban gyengélkedve a Gigabyte, mert csak ''FSB''-t lehet emelni és azzal együtt megy a PCI/AGP is.
-Feszállítás is hátráltatja a Gigabyte-ot a tuningban.
-A cikk írója szerint az Albatron a 2 fázisú feszstabilizátor ellenére stabilan tartotta a feszt.
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Jajj Istenem:D Hát most olvasom az Xbitlabs-on a Socket754-es alaplapokról szóló tavaly novemberi cikket:) [L]http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/s754-roundup.html[/L] Az Alien Computers-ben lehet kapni (most akciós) Albatron K8X800 Pro alaplapot (Via K8T800 chipset) 16.960+ÁFA-ért:) Procit lehet rendelni a Ready-ben vagy megvárom, míg hoz HengR (aszonta Július közepe kb), egy 3000+osra vadászom:) És ugye a gyári hűtőt nem szeretném használni, mert hangos:D Ezért gondoltam, hogy majd TE leszel a megmentő, mert úgyis leálltál a hardvercsere-berével, de úgy látom tévedtem:DDD Amúgy az Asus és a Gigabyte alaplapjai is szimpatikusak még.
Ready előrendelési árak:
-Abit KV8 -> 18.000+ÁFA
-Asus K8V SE Deluxe -> 23.100+ÁFA
-Asrock K8S8X -> 12.300+ÁFA (nem rossz az a chipset ám!)
Alien Computers árak:
-Albatron K8X800 Pro -> 16.960+ÁFA
-Chaintech VNF3-250 -> 20.400+ÁFA -
Alvin_ti4200
félisten
Dehogyis:) Csak ugye van 2x2 luk bal és jobb oldalt. A külsők csak akkor kellenek, ha A64-re akarod rakni. A két belsőt használod ha akármilyen más procid van. Namost ahhoz, hogy az NF7 kondijait ne kelljen kitörni, az egyik oldalon lefűrészeltünk I_Am-mel egy kb. fél centit, így csak a belső lyuk van meg azon az oldalon. Namost ez addig nem is gond, amíg P4-et vagy AthlonXP-t vagy akármi mást használok A64-en kívül, de én ezutóbbival szemezek perpill és arra sajna-bajna nemtom rátenni, mert csak az egyik oldalát tudnám becsavarozni. Így már nagyjából érthető vagy linkeljek be képet (van)?:)
Íme a kép: [L]http://alvinti4200.fw.hu/P1000892.jpg[/L]
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Szóval az első Abit lapom (KA7-100) úgy volt szar, ahogy volt, eladtam. Második (VH6-II) bírta 4 hónapig, gariba kaptam másikat, ami 3 hónap múlva szintén megdöglött. Ahelyett már VH6-T-t kaptam, az 8 hónap használat után eladtam. Idén volt NF7 2.0, azzal komoly problémák nem voltak, ''csak'' szarul mérte a +12V-ot (11.3-11.8), felülmérte a procihőt, érdekesen működött a hővédelem, tetü lassú IDE vezérlő nagy rendszerterhelés mellett (ez mondjuk chipset hiba), stb.
-
Alvin_ti4200
félisten
mentek valahova nyaralni szülőkkel?
-
Alvin_ti4200
félisten
Mi a retkes túró történt itt, amíg nem voltam?:D 500 hsz lol:))
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Egye fene, mentem aludni, még a végén lekaratézol:D
Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Bluetooth hangszórók
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest