Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Xarina #8212 üzenetére

Hivatalosan a Hamasz fennhatósága alatt ált Gáza, ahol vagy 20 éve nem volt választás. A másik részt Ciszjordániát a Fatah irányítja. Ciszjordánia területén vannak kizárólagosan Fatah által felügyelt területek (vagy voltak) és volt/van kizárólagosan Izrael által ellenőrzött terület is. Van olyan rész is, ahol megosztottan gyakorolják a felügyeletet a terület felett. Ez egy nagyon bonyolult dolog, ország, régió, térség.

Ami Gázát illeti, Ázsiában Indonézia ennyi idő alatt komoly fejlődést ért el. Ez a lehetőség meg lett volna Gázának, a "palesztinoknak" is. Más kérdés, hogy ők nem éltek vele, hanem mai napig háborúskodnak, mint kamaszuka, a kincs ami nincsben. (Illetve mindenki csak kihasználja őket, oldaltól függetlenül). Én azt sem látom, ha lenne két állami megoldás, az megoldás lenne-e mert az alapvető problémát nem oldja meg. (egyébként sem a két állam a céljuk).

Az ovdai katonai repteret a 2010-es évek közepe környékén nyitotta meg Izrael a köznépnek,
    Ez érdekes, dolog. :) Azt elárulhatnád, ha nem rokonaid/barátaid vannak a térségben, akkor vajon miért jártál ennyit arra felé? Nem gondolnám, hogy átlagos turistát ennyit faggatnának, nálunk talán fél óra volt vagy annyi sem (több emberre össz ennyi idő), Jordániából visszatérve. Eredetileg megérkezve Izraelbe, meg senki nem kérdezett kb semmit, csak az ország elhagyásakor, pár kérdés. Igaz én csak egyszer jártam ott, nincs is tervben a jövőben.

törölt tag

válasz Xarina #8212 üzenetére

Pamkutya is járt ott, valamerre a falnál pár éve :DDD
    Félre ne érts nem azt mondtam, hogy bárki is menjen oda, mert eddig sem volt ajánlatos, nem véletlenül (Gáza). Nem egy élet biztosítás a környék. Most meg különösen nem. De valamilyen szinten ez a régióra, Izraelre is igaz, ott mindig történik valami, számolni kell ezzel. Jó esetben semmi komoly, de a kockázat meg van.

Új hozzászólás Aktív témák