Hirdetés

  • Olcsó USB WiFi AC adapter

    lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.

  • Cryptmaster teszt

    gp A toll erősebb a kardnál – főleg, ha azt írjuk le vele, hogy mithrilpenge. De szavaink ebben a játékban nem csak acélt és varázserőt képesek megidézni, hanem az egész világ sorsát megváltoztatják.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz fLeSs #39806 üzenetére

    Vannak jó ötletei az AMD marketingjének, csak ki kellene hozni a nagyközönség elé. A CES-en az új Ubisoft Snowdropot a gyártópartnereknek egy hátsó szobában mutogatják. Olyan jelentős a különbség a DXR és a HPRT között, hogy ezt én simán kihoznám publikba. Különösen a VRAM adatokat. És nem csak 10 másodperces videóban, ahogy tették az RDNA 3 bemutatón. Nehéz megérteni, hogy miért nem teszik, hacsak az Ubisoft nem engedi még.

    #39804 fLeSs : A Navi 31 olcsóbb, mint az AD103. Ezt a Gigától tudom. Azt nem tudják, hogy miért, de valószínűleg azért, mert az AMD-nek nem klasszikus take and pay szerződése van most a TSMC-vel, hanem ilyen pre-payments jellegű dolog, így kapacitást rendelnek, és azt kötelezően bővítik. De ha lemondják, akkor büntetést fizetnek. Az NV az 5 nm-re szimplább szerződést kötött. Ha esetleg nem menne el elég hardver, akkor le tudják mondani a kapacitást büntetés nélkül. Ez alapvetően eltérő waferárakat eredményez, mert az AMD fixálta ezt a pre-payments szerződésben, míg az NV ugye úszik az árral. Igazából mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Nyilván a pre-payments per wafer áron jobb, de ugye ott a büntetési kockázat, ha mégse kellene a megrendelt kapacitás. Valószínűleg az AMD-nek azért jobb most a pre-payments, mert több nagyságrenddel nagyobb a teljes termékportfólió a Xilinx miatt is. Ugye az NV úgy gondolkodhat, hogy ha nem veszik majd annyira az Adát, ahogy tervezték, akkor mit fognak gyártani? Nincs tucatnyi más termék, amihez hozzá tudnak nyúlni, mint az AMD-nél, nekik így nagy kockázat lenne a büntetés a lemondásnál. De szerintem az AMD-nek sem jó a piac alakulását látva, hogy kötelező bővítési tételeik vannak, mert ugye hiába van több tucat alternatíva, jelenleg az van, hogy majdnem mindenki kapacitást csökkent a TSMC-nél.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák