Új hozzászólás Aktív témák
-
Motaba78
addikt
köszönöm a megerősítést, marad az eredeti felállás.
-
Motaba78
addikt
érdemes manapság még egy giga gtx460 1GB Oc-t SLI-be kötni a sebesség végett ?
vagy maradjak az eredeti felállás mellett és egy 7870 vga legyen, SLI olcsóbb lenne, de többet is kajolnamert lehetséges, hogy tudnék hozzájutni egy még garos példányhoz.
-
Motaba78
addikt
sziasztok
Elérkezettnek látom az időt, és gondolkodtam esetleges vga cserén, a jelenlegi giga gtx460-1GB OC-t mire érdemes lecserélni ésszerű keretek között (60-70K)?
a karit sosem húztam még csak teszt erejéig sem.elsőre egy radeon 7870 2GB néztem ki.
tápot nem szándékozom cserélni (chieftec ctg-550-80p), így jó volna ha elbírná.
-
Motaba78
addikt
válasz
DonToni #16207 üzenetére
"Ha nem érintkezne megfelelően akkor üresjáraton is melegedne." ez igaz,de azt is vedd figyelembe, hogy alapjáraton visszaveszi a feszt is, és ezáltal nem keletkezik akkora hő, mint terhelés esetén.
polírozás előtt is ilyen magasak voltak a C° értékek ?, mert ha akkor nem volt ilyen magas, akkor polír után történhetett valami gigszer.
-
Motaba78
addikt
válasz
AssAssynn #14587 üzenetére
1080i
Az 1080i esetében minden videó kocka „fél” képkockákon keresztül kerül elküldésre, egymást váltva. Ez mit jelent? Hogy nem teljes képkockák indulnak el az adótól, hanem csak azoknak a „fele”, azaz 1920x540 pixel tartalmúak, és csak a páros, vagy csak a páratlan sorok, váltakozva minden harmincad másodpercben. Az emberi szem számára természetesen teljes képeknek tűnnek a gyors váltakozási idő miatt.
1080p
Az 1080p esetében minden képkocka fokozatosan és egészben van elküldve az adótól a vevőig. Ez azt jelenti, hogy mind a páros, mind a páratlan sorok egyszerre indulnak, egy teljes képkockát alkotva. Az eredmény egy „gördülékenyebb”, könnyedebb kép kevesebb mesterkéltséggel, így az 1080p jobb minőségű és tisztább képet tesz lehetővé.
Három fajtája van: 1080p/60 (ez a legelterjedtebb), 1080p/30 és 1080p/24. Az 1080p/60-as megismétli ugyanazt a képkockát kétszer minden 30-ad másodpercben, az 1080p/30-as egy képkockát közvetít minden a másodperc harmincad része alatt, a 24-es egy képkockát minden 24-ed másodpercben.
tehát az 1080p a jobb
-
Motaba78
addikt
-
-
Motaba78
addikt
ez egyiken 720Mhz a másikon 763Mhz a gpu sebessége hirtelen amit találtam.
-
Motaba78
addikt
válasz
milanpm #9418 üzenetére
azért az sem mindegy milyen házad van, lehetséges hogy a te házadban esetleg kicsit feljebb kúszott a hőfok, mint haverod gépében.
és a meleg miatt akadt le a kari.
a gépedről sem tudunk semmit, mert nincs kitöltve az adataidnál, valamint milyen oprendszer alatt mókázik nálad ?
-
Motaba78
addikt
válasz
->Raizen<- #8245 üzenetére
így van nekem hd4870 volt, na az igazán sütött a házban mint egy villanymelegítő.
idle szabályozva 40-45°
full : 80+° felett
delta°=itt is megvolt a 40° ingadozás különbséga gtx460-nál 25°-60° itt is kb ugyanaz, de a 4870nél nem jött elő ilyesmi.
remélem itt sem fog. -
Motaba78
addikt
különböző noti gyártóknál volt ilyen, hogy az nvidia gpuk forrasztási hibák miatt felszakadtak az alaplapról, ezzel meghibásodva, ilyen volt az xbox 360 konzol 3ledes hibái.
na meg is van :
"Az NVIDIA videochipjeinél valószínűleg ugyanaz a probléma forrása, ami a Microsoft Xbox 360 konzoloknál a hírhedt "vörös kör halált" okozza. Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató szavaiból annyi derül ki, hogy a problémát GPU által termelt hő okozza, illetve a változó terhelés, amelynek nyomán a grafikus chip vagy a chipkészlet hőmérséklete folyamatosan változik. Ezeket a tokozáshoz használt anyag nem tolerálja, és a forrasztás megreped. Az NVIDIA a július 27-én véget ért negyedévben legalább 150 millió dolláros, hibás chipek cseréjével és javításával kapcsolatos költséget könyvelt el.Ha egy szóban forgó Dell notebook kísérteties grafikus hibákat produkál (pl. villódzás, csíkozódás), azt jó eséllyel a fenti hiba okozza. Természetesen a BIOS-frissítés ilyenkor már nem segít, a tulajdonosoknak kapcsolatba kell lépniük a gyártóval."
forrás1
forrás 2.
forrás 3.
forrás 4konklúzióremélem itt nem lesznek ilyen problémák, mert akkor nem lesz többé zöld karim.
-
Motaba78
addikt
hello
nekem egy játék alatt (battle of middle eart2 - witch king) csinál olyat, hogy időnként, teljesen fekete lesz a képernyő, majd 1 másodperc múlva visszaadja, majd megint fekete és megint vissza, mondjuk stratégiai játéknál ez nem éppen jó dolog, hogy nem látni mit is csinálsz.
Hd4870-nél nem volt ilyen problémám.
ez szerintem driver bug lesz, mert más játékoknál nem jelentkezett ilyen jellegű probléma.
260.99 driver-t használok jelenleg. -
Motaba78
addikt
válasz
gainwardgs #7823 üzenetére
1680*1050 és felette biztos nem lesz cpu limit.
-
Motaba78
addikt
válasz
gainwardgs #7811 üzenetére
milyen hosszú ez a kártya? , mert jóval hosszabbnak néz ki mint a 460
házba belefér ?
-
Motaba78
addikt
3dmark 11 eredmény, minden alapon egy giga 460OC 1GB karival, többi alkotóelem adataimnál AMD1 gép
3dmark11 eredmény -
Motaba78
addikt
ha lesz időm délután estefelé, megkuksizom mennyire szaggat
de ezek a tesztek csak arra valóak, hogy elkeseredj, hogy most fejlesztettél gépet mégis kevés a teljesítménye, miközben a játékok meg vígan mennek.ez csak az fps huszároknak jó, hogy mutogassák bübü nekem több pontom van.
-
Motaba78
addikt
válasz
gainwardgs #7720 üzenetére
nem akarlak elkeseríteni, 1280*1024be szerintem minimális gyorsulást fogsz csak érzékelni a 4870hez képest.
ekkora felbontásban a cpu-t terheli jobban mint a vga-t.
szvsz. -
Motaba78
addikt
válasz
Gaboman #7700 üzenetére
hangját nem hallom még 2000rpm mellett sem, melegedés ? hát szerintem az sem jellemző rá nekem 5perc furmark alatt mag 68°Cra melegedett fel egy CM HAF-932-be
eddig megvagyok elégedve vele (nekem egy hd4870 XXX karit váltott, na az melegedett
)
ha a quad 6600 mellé lesz lehet meg kell majd cibálnod a cpu-t.
az ára egész kellemes
-
Motaba78
addikt
válasz
gainwardgs #7659 üzenetére
"Hát igen, elég a quad én majd csak Westmerre fogok váltani"
nekem is elég jelenleg a kis amd quad, én még nem tudom mire fogok váltani, de jövőre biztos nem cserélek még konfigot elég lesz, ha nem akkor felfelé megindulnak az órajelek mind cpu + vga tekintetében.
(kopp kopp ne legyen gondom vele)én is radeonról váltottam, de én nem cserélgettem havonta a drivereket, talán negyedévente, nekem akkor is bőven elég volt.
-
Motaba78
addikt
válasz
gainwardgs #7655 üzenetére
"I7 felesleges pénzkidobás, ha csak nem trémark rekordokat kell dönteni"
így van játékokhoz is felesleges, de ha meló is van, akkor nem olyan rossz választás ha a buksza is engedi.
De tény, hogy magyarhonban a gamereknek nem sok i7 figyel a szobában.
olvasgatva a 6850/6870 topikot, van pár ember akinek érdekes fagyások vannak bizonyos játékokban, driver/hardver ?
még nem tudja senki, várnak az újabb driverre.
-
Motaba78
addikt
válasz
gainwardgs #7650 üzenetére
érdekes, de én is ilyet találok.
de hogy magyar tesztet is nézzünk:
"Számos további tesztet is futtatunk (ahogyan a videóban látható is) de a fent vázolt tendenciák mindenhol megmaradtak: ahogy a Radeon HD 6850 erősebb környezetbe került, rögtön új erőre kapott. (Az viszont valószínűtlen, hogy a gamer tábor többségének AMD X6, vagy Intel Core i7 procija lenne.) Mit akarunk ezzel mondani? Azt, hogy a HD 6850 csak akkor képes legyőzni a GTX460 1GB-ot, ha a legalább Core i7 920 @3200 MHz processzorral párosítjuk. Szinte minden más esetben a GeForce GTX 460 1GB nyer."
forrás
és azt tegyük hozzá, hogy árban is olcsóbb gtx 460ez igazolja a fenti megállapítást [külföldi oldal]
-
Motaba78
addikt
beállítások ugyanazok újraindítva a game bench eredmény
túl szép lett volna ekkora eredmény.
final fantasy eredmény low 1280*1024
eredmény high 1920*1080 -
Motaba78
addikt
kérlek szépen ez a steamről letöltött demo verzió amiben benne van a benchmark is.
mellesleg 30 fps felett volt egy HD4870 1GB verzióval is, azzal is tökéletesen játszható, azért nem értetem, hogy neked miért ilyen kevés fps jött ki.
mindjárt megcsinálom a final fantasy tesztet is.
-
Motaba78
addikt
szia
mafia 2 teszt beállítások
a teszt eredményemajdnem háromszorosa jött ki, mint a te két magos mérésednek, tehát igenis bizonyos játékokban a dupla mag 100%+-t is hozhat.
-
Motaba78
addikt
valaki próbálta már az F3-as biost a giga GV-N460OC-1GI kariján ?
van esetleg tapasztalat ?
-
Motaba78
addikt
aki most akar ilyen karit venne az ne habozzon, a boltokban elindultak az árak felfelé (forint ugrálása valamint a karácsonyi szezon),
én két hete vettem akkor 5e Ft-al olcsóbb volt, mint most. -
Motaba78
addikt
"Mindössze annyit, hogy a Dirt2 már DX11-ben indult és a benchmark alatt ugyanolyan teljesítményt ért el, mint amit a HD4890 DX9-cel."
akkor már előrébb vagy vele, meg ugye a fogyasztás különbséget se felejtsük, amiben a 4890 jócskán többet fogyasztott üresjáratban is.
Nem tudom milyen meleg volt a 4890 de a gtx460 biztosan még a közelébe sem ér.a hőfok rendben van.
-
Motaba78
addikt
válasz
deadelon #7424 üzenetére
igen tudom mennyi az ára a boltban és az aprón is.
a bolti árhoz hasonlítottam jelenleg ahol kb.: gtx460 1GB OC 45-48000 ft. akkor az új jövevény kb38000 körüli árazása lenne reális, de ismerve a MO. helyzetet a jelenlegi árra lövik be és a sima gtx460 kicsit emelkedni fog vagy minimális lesz a különbség szvsz.
tulajdonképpen a gtx 460 OC alá és a gtx 450 közé lesz belőve nvidia oldalon, amd oldalon a 5830-5850-6850-6870 közé szerintem.
eddig nekem is amd karijaim voltak x800xt pe -1950pro-hd3870-hd4870, de most amdnél hogy megkeverték kicsit a számokat átcsábultam a zöld oldalra.
aztán 2 év múlva majd kiderül mi lesz megint.
-
Motaba78
addikt
válasz
Dark KillerX #7417 üzenetére
ha olyan árban is lesz, mint a tesztben lassabb sebesség (-13%) a gtx460 1GBnál, akkor nagyon jónak ígérkezik az OC-s verzió 38-40e ft körül reális az ára.
-
Motaba78
addikt
egy ilyen nem egyszerűbb mókolás nélkül ?
gyártói lap -
Motaba78
addikt
válasz
Ricsiii1992 #7399 üzenetére
nekem tökéletesen megy am3 konfigban a gtx460 (adatlapomon a két konfig)
-
Motaba78
addikt
válasz
gainwardgs #7246 üzenetére
gyorsulás is van igen, meg persze kevesebb fogyasztás a gtx460 javára.
ha van keret lecserélheted, de a 4870 is jó kártya még ma is én is azzal toltam 1920*1080-ban.
-
Motaba78
addikt
válasz
Intel fan11 #7222 üzenetére
teljesen jó a 78°C full terhelés alatt.
a házunk szellőzése nem egyforma szerintem, nekem egy CM HAF 932-be van a kicsike.
most hogy a tv tuner is megy miközben írom neked ezt 4-5% gpu terhelésnél 405/162/810Mhz-en állnak a mhz-ek 1650rpm venti fordulatnál 30°C a gpu hőmérséklete 24°C-os szobában.
-
Motaba78
addikt
válasz
Intel fan11 #7219 üzenetére
%-es megoldás gpu-z (tudod logba menteni az adatokat)
fps kijelzés fraps -
Motaba78
addikt
gigabyte gtx460 OC 1GB karit ma teszteltem furmarkkal mit mutat a hűtés, és meglepődtem hogy 68°C volt a max 5 perc stability teszt alatt.
a gpu nekem gyárilag 1.0V load, (idle 0,8750V)
alapon értékek 715/900/1430Mhz
venti 56-58% (2340-2370rpm)hd4870 OC után mondhatom, hogy hideg a kártya
-
Motaba78
addikt
üdv.
gigabyte gtx460 OC duplaventis karihoz megfelelő az nvidia honlapján található 260.99-es driver ?
vagy érdemesebb a giga saját honlapján lévő drivert felrakni ?(bocsi ha olyan izé a kérdés,de eddig a piros oldalon voltam)
-
Motaba78
addikt
sziasztok
érdeklődni szeretnék, hogy vga cserén jár a buksim.
a kérdés hd4870 OC 1GB-ról érdemes váltani gtx460OC 1gigásra ?(giga duplaventis OC)
a fő kérdés, hogy a gtx 460 dx11 ben nem lesz-e lassabb mint a hd4870 dx10ben ?
van van módja a játékokat úgymond butítani, dx11ről dx10re mondjuk ? mert itt akkor elméletileg gyorsabb lenne a kevesebb future miatt.
felbontás 1920*1080 lenne egy 24" moncsin.
előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- Dell notebook topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- LEGO klub
- Apple MacBook
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged