- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hubba12
senior tag
Volt az iponban 1 db elérhető gtx 1070 MSI gaming. Remélem nem egy vissza küldött darab mert megrendeltem...
Csak az ASUS!
-
BiP
nagyúr
Felnőttél
Régen valóban jobban lehetett tuningolni, akkor talán izgalmasabb is volt, mi is fiatalabbak voltunk, jobban érdekelt. Még akkor kevesebb pénzből kellett többet kihozni.
Felnőttként a stabilitás fontosabb szempont.
Ma, ha kell a nagyobb teljesítmény, megveszed a nagyobbat, nem vagy rászorulva a tuningra.
Sok tényezős.De amúgy 10% igenis érződik, ha épp limites az adott progi/játék.
Még egy 1070-en +10% nem ugyanaz az érzés, mint ha egy 950-en húzol 10%-ot, és ettől a 10%-tól lesz játszható -
arn
félisten
az nvidia gyorsan viszi be a gyomrosokat az amdnek... szvsz az 1080as beerese is kemeny dio lesz epkezlab tdp mellett nekik.
(#7305) BiP: 30 vs 33 fps? ugyanmar...
en most is szivesen tuningolnek... most tort ki rajtam a retromania, es harom-negy retro konfigot epitgetek folyamatosan (94es 486vlb, 97es penya, 2000es p3, 2008as quad) hianyzik a regi sokszinuseg. parevente sokkal nagyobb fejlodes volt, mint most ot ev alatt.[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
addikt
eu.evga.com-on raktáron a GTX 1070 SC!
-
Dyingsoul
veterán
válasz Krogoth #7313 üzenetére
Frankó... Nem tudom mi lehet a gáz, semmi obszcén dolgot nem adtam meg, ugyanazokat az adatokat adtam meg mint bárhol máshol amikor regisztrálok a neten. Lehet, hogy nem tetszik nekik a Dyingsoul nickem? Vagy azt kifogásolták, hogy a kedvenc sportom a számítógépes játékok? E-sportról nem hallottak? Teszek még egy próbát ugyanezekkel az adatokkal, csak most megadom, hogy a foci a kedvenc sportom... Alapból nem értem, hogy miért van ilyen kérdés, hogy mi a kedvenc sportja az embernek. Mi van ha egyáltalán nem nézek/követek semmilyen sportot? Nem értem ezt a fórumot. Ha most is elutasítják akkor hagyom a francba.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Venyera7
senior tag
-
addikt
Egy 4k -s monitor -t 3840 x 2160 -nek ir pl az ASUS.
En úgy tudtam a 4K = 4096 x 2160Ki akarom próbálni DSR -el, hogy ha vennék egy 4k s monitort akkor bírná e a gépem.
Tehát akkor elég a 2.00 x nativ resolution a 4k (ugye full HD -s a monitorom)Csak mert úgy tudtam a 4k = 4x annyi pixel mint a full hd de akkor ezek szerint marhára nem.
-
deicide
veterán
válasz ImpersonatoR #7322 üzenetére
De, a 4K az 3840x2160, ami pont 4x annyi, mint az 1920x1080. Csak ezt UHD-nek kellene hívni és nem 4K-nak, mert az valóban 4096 széles és nem 3840.
Csak viszonyításképp, néha 2db 1080 is kevés 2160p-re.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
LLKobe
veterán
válasz ImpersonatoR #7322 üzenetére
Rajzold le papíron, kijön az a 4x-es pixelszám
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Puma K
nagyúr
-
addikt
-
B4ndiBuild3r
tag
Amúgy miért van minden 3rd party kártyából kevés?
Mivel az XY termelési ütemben elkészült kártyát elviszi a kezdeti nagy vásárlási igény? Később is marad ez a termelési ütem, csak csökkennek az eladások, vagy nőni fog a gyártott darabszám is? Augusztus első hetében tervezek venni 1070/80-at és ha az árak nem is igen változnának, örülnék, ha lenne a legtöbb verzióból raktáron a magyar webshopokban, hogy tudjak válogatni.
[ Szerkesztve ]
„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
addikt
válasz deicide #7323 üzenetére
Na jó ez meg full hd monitoron is marha jól néz ki igy 3840x2160 -ba renderelve.
El tudom képzelni rendes 4k s monitoron mi durva lehet.
De nem megyünk bele ebbe a játékba tuti nem fogok venni 250 ért 4k s monitort.
Szépen eladom a 1080 -at és veszek egy 1070 et aztán visszatérek az én kis fullHD világomba. -
veterán
Végül nem Gaming X vagy AMP! lett Hanem egy Palit GeForce GTX 1070 Super JetStream
1632/1835-ön ketyeg alapból átszámolva 157e volt az ára.[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
HDMI, DP és eltűnő kép probléma. Hogy beállítást állítottam-e el, vagy csak ilyen kedve lett nem tudom, de egyPH! kolléga segítségével meglett a megoldás (ezúton is köszönet érte!). Eddig ugyanis úgy kapcsoltam ki a dolgokat, hogy előbb a TV-t és aztán pár mp múlva az erősítőt. Ez jól is ment, aztán vasárnaptól nem. Most ha megcserélem a sorrendet és előbb az erősítőt kapcsolom ki, akkor megmarad a kép a monitoron, azután is, hogy a tv-t pár mp múlva kikapcsolom.
Hogy miért, ne kérdezzétek, nem tudom, de most megint jó.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
ThePoweR
senior tag
Hali
Mivel lusta vagyok, na meg review sincs a legtöbbről, ezért az lenne a kérdésem hogy melyik 1070 a legjobb?
Nézegettem a Gainward GeForce® GTX 1070 Phoenix "GLH"-t, az Asus Strix-et és még a Zotac-ot.Köszi!
Üdv,
Dave[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
Jó lesz az!
Kezdi az én Gainward Phoenix GLH-m is otthon érezni magát a házban, és mint tudjuk, Palit=Gainward, a felső burkolaton kívül elvileg minden ugyanolyan a hűtésben, backplate, bordát/venti.
Ahogy nézem az 1070 SuperJet a GW Phoenix GS megfelelője (1632Mhz)
Ma nem sok komoly játék volt a gépen, inkább csak Stardew Valley / film / youtube / böngészés ezek mentek, így az idle hőmérséklete beállt a kártyának álló ventikkel 34-36 fokra (csak a ház első két beszívó ventije megy 500rpm-en amik felül fújnak ki csak akkor kapcsolnak, ha eléri a benti hőfok a 45-öt.
Volt egy kis Doom, az alatt nem ment fel a kártya 62 fok fölé.
Van rajta ez a csoda ledvilágítás, lehet előbb utóbb kikapcsolom, mert elég durván nyomja a fényt.
Alapbeállításban hőmérsékletre változik, zöld hidegen, aztán megy át kékbe ahogy melegedik, és lassan a piros irányba indul, ha meg van izzasztva. Szokásos szivárványjáték effektet be lehet lőni, meg statikus világítást.Ami furcsa, és rég tapasztaltam ilyet, hogy a gép bekapcsolása után kicsit felpörgeti a ventiket, de mikor elkezdi tölteni a Windowst már elhalkul, mire bedobja az asztalt meg is áll, tehát csak arra 8-10 másodpercre morog.
-
szente
addikt
-
Morph76
aktív tag
-
Fr3eWar
őstag
-
csibuka85
senior tag
Sziasztom , Giga G1 1080 vélemény valakinek ?
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
csibuka85
senior tag
válasz bélanéni #7346 üzenetére
Az annyira nem zavaró szerintem. Cosmos II-es házba talán nem hallom annyira. Teljesítménye milyen ? Most 220-ért jutnék hozzá egy ilyen karihoz. Azért is kérdezem , hogy szerinted milyen.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
csibuka85
senior tag
válasz bélanéni #7348 üzenetére
köszi szépem. Amúgy neked is ilyen karid van ? Anyagminősége milyen ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest