- Lézervágás, gravírozás
- Milyen processzort vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kisza25
félisten
Köszi srácok akkor megrendelem azt
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz ReFleXx #18137 üzenetére
Igazából attól tartok, hogy ülnek rajta egy hónapig, amúgy működik, de sanszosabb, hogy visszakapom az árát, cserélnék az sokkal jobb biznisz lenne most, így rábactam, pedig csak befektetési céllal tatrottam meg, mert a 3GB miatt nekem nem igazán jó
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz laskr99 #18123 üzenetére
A garival csak az a baj, hogy pl. PCX-en jelenleg 1 fajta 1060 3gb van 120 eFt szerinted gariznának egy 72eFt ért vett kártyát, vagy visszaadnák a 72eFt- ot aztán vegyél helyette 2x annyiért?
Az én gigabyteom is "zörög" 50-75 között felette meg alatta nem
Amúgy olyan mintha a pwm szabályozás miatt felpörögne majd rögtön vissza, de nem látszik a fordulaton
Nekem fel sem tünt, mert 50% fölé nálam nem is ment, de eladtam valakinek aki bányászni vette és úgy kijött a hiba, visszavettem tőle, még agyalok mit csináljak, mert most 2 kártyám van[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Redneck #17774 üzenetére
Az i5 3,6Ghz 4 magon, azt a r3 1200 3,8Ghz veri szépen 4 maggal, szóval akkor 1 magon is gyorsabb kell, hogy legyen, de nekem aztán tök mindegy ki mire költ
20k lapban 3,6Ghz megy most a 43eFt 1400-am ami kb 1,5* gyorsabb mindenhol, mint az i5-6600 volt, ami jelenleg 66eFt+ annyiért meg már 6 mag 6 szálas 1600x-et kapsz[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz laskr99 #17771 üzenetére
a ryzen alapból is annyira jól sikerült, hogy az Intel erre léte meg, hogy 8gen i3 4 mag, i5 6 mag, i7 6mag+HT
minden ryzen szorzózár mentes, egy 20k lapban, egy 30k procival hozok egy i5-7400 teljesítményt gyári hűtővel.
Elsőre csak 1200-at vettem, mert én sem nagyon hittem benne, de most vettem egy 1400-at, szépen felhúzom ezt is 3,8Ghz-re és gtx 1060-at még fullHd verylow-on is kihajtja szerintem (ez ma kiderül)
Redneck: program és CPU függő az 5-30%, de gondolom, hogy nem véletlen van már kint egy módosított 3Dmark is. Amúgy azt írták, hogy minél régebbi és minél gyengébb a CPU annál nagyobb lehet a teljesítmény esés ez miatt.
Azt is eltudom képzelni, hogy ezzel akarják vásárlásra bírni azt akinek régebbi gépe van[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #17748 üzenetére
de ha egyszer csak azzal játszok
amúgy még rx 560 fórumban is megy a vita a 2GB vs 4GB-on és nem 1 játékot linkeltek 3GB+ memóri fogyasztással és ahhoz képest ez a kártya több, mint 2x gyorsabb, kellene erre a minimum 4GB
na mindegy rakok alá egy ryzen 1400-at meghúzva, hogy 100% tekerjen a kártya alacsonyabb felbontáson, nem bacik ki velem
Laraxior: attól is függ mikor vetted, én 18k-ért vettem 2x8GB DDR4 2133Mhz HyperX-et annó
na jó, most meg 42-ért Adata-t, de az legalább 2800Mhz-en is elketyeg[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #17598 üzenetére
Ha ez így van, a 3GB 1060 hogyan adja ki a 192 bitet , kevesebb számolóval
Amúgy nem 9 x128 és10x128?
Nem úgy, hogy a memóriavezérlő 192 bites? Csak kevesebb memória modul esetén kevesebb lesz?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #17596 üzenetére
Annak mi köze a memória sávszélességhez?
Pl. CPU 1db 64bit memória vs 2db 64bit memória 128bit... (dc) nem kell tiltani, vagy engedni semmit
Itt is így van csak modulonként 32bit 1GB
Más: 2program veszett össze azrt zörgött a kártya, mert 50-75%között ugrált a venti[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #17587 üzenetére
Dehogynem, 1GB ként 32 bit az 5GB 160 biten, 6x 32 az 6GB 192 bit, gondolom 1GB hibás vRAM le van tiltva
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Csupingo #17544 üzenetére
Nem a burkolat zörög, hanem a venti, majd rakok fel vidit, ha lesz időm
Mondjuk fülessel játszok nem zavar csak hát na, mert így majd eladni sem akarom, ha jobban zörög visszaküldöm, de ünnepekben nem szeretnék kártya nélkül maradni
Gab.68: a szoftveres rész volt a terv, de régebben használtama giga progit jó volt, akkor lehet ab lesz csak azt meg pubg nem szereti, na mindegy még járatom én is kicsit, más nem csavarozok[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
A zörgős giga wf kártyáknál mi volt a pontos hibajelenség?
Mert egy bizonyos fordulaton az enyém is zörögAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz Redneck #17511 üzenetére
Pedig ha leterheled a GPU-t tehermentesíted a CPU-t, ha valamelyik irányba billen a dolog csökken az FPS
Persze ehhez a jelenséghez az kell, hogy a CPU kicsit gyengébb legyen a kelleténél
Pl verylow cpu limites teljesen 50-90 FPS, low már 60-100, medium 70-140, itt van meg az egyebsúly és kezd átfordulni és megy át GPU limitbe és ekkor meg ezért kezd el csökkenni az FPS
Mondjuk 1600x-el nem lenne cpu limit ott végig csökkenne az FPS, csak az elején ~140-160-ról indulna, vagy még többről
ha meg nem 3,8Ghz menne a procim, hanem alap 3,1GHZ akkor meg nagyjából stagnálna végig (ezt le is tudom mérni de vaószínűleg 80 fölé nem menne[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz kisza25 #17505 üzenetére
megöltem a topikot
Jó erős kártya ez, csak elbírna 4GB VRAM-ot ez a gyengébbik is, kicsit variálni kell a beállításokkal, mert a GPU többet elbírna, mint amit RAM mennyiségben be tud fogadni, szóval biztos a 6GB egy jó választás, ez nem az igazi, de az meg nagyon sokba kerül sajnosAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz prtvlogan #17495 üzenetére
2 dolgot ultrára raktam így sokkal szebb a játék és most is 80-100 FPS, az alaplap+cpu+vga+ram+monitor+táp...minden új nem cserélek mást, ezt meg kicsit még tesztelem, hogy megér-e nekem+30eFt-ot
Amúgy a ryzen 1200@3,8Ghz ~i5-7600 szint, a régi i5-6600-ám veri az tuti[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz lemusz #17489 üzenetére
igazából rx 460/560 és 470 is volt, szóval igen, körbejártam
szeretek mindent kipróbálni
nekem a tuti egy gtx 1050ti erősségű RX lenne, de olyan nincsen (freesync miatt)
rx 560 kevés, rx 570 meg drága, egyelőre úgy fest a célomat nem értem el az 1060-al, mert verylow nem lett több FPS PUBG-ban, mint 1050ti-vel (CPU limitbe ütköztem)
mondjuk persze 1060 megrendelést követő napon jött ki egy pubg driver nv-re és egy optimalizáció a játékra amivel +20-30FPS lett
most kértem többiektől beállítást 1060 alá pubg-hoz, kaptam is, de most meg nem mennek a szerverek
szóval megpróbálok előnyt kovácsolni, hogy 100+ FPS-t tartsam (ez amúgy low beállítás mellett sikerült csak ez trükkösebb játék annál, nem mindegy, hogy milyen a részletesség, mert vannak dolgok ami hátrány, nem előny)
szazbolha: ez 2db kártya egymáson az ugye megvan?
idle passzív, load meg még nem sokat ment, 72 fok volt a plafon 1700rpm mellett
gyors szintetikus összehasonlítás:
1050ti alap
1060 alap
annyi, hogy a memóriák 1050ti-nél 2800Mhz mentek, most meg csak 2666Mhz[ Szerkesztve ]
-
-
kisza25
félisten
Na nem bírtam ki, rendeltem egy giga wf 1060 3gb-t
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #17411 üzenetére
Köszi, de ennyiért újat is tudok venni
A holnapot mindenképpen megvárom milyen lesz a pubg 1.0 ha nem javul, akkor veszek valamit[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Ok köszi mindenkinek
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #17395 üzenetére
nem, apróról használtat max magamtól vennék, esetleg tőled, na jó akad még jópár ember
Sajnos már 3x integettem lóvénak még nagy körültekintéssel is...
miért el akarod adni a tied?
Ami nekem fontos: háztól házig gari megbízható helyről, VGA-ból 5-6 garim is volt már sajnos, pedig alapon használtam mind.Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
Most 72eFt, a legolcsóbb 1 ventisek 67-69k, gondolkozom, hogy ez megérne-e nekem +5k-t
Bár így szállítással, garifutárral 74k ami már majdnem 10k több, mint amit szánnék rá, holnap jön pubg 1.0 azt megvárom hogyan fut az 1050ti-n, és utána döntök
65k lesz valami tuti behúzom[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Ez a gigabyte wf kártya mennyire ajánlott?
-
kisza25
félisten
Ma fellelhető volt pár órát inno3d 1060 3gb 67eFt-ért, dobtam is a kosárba, de egy órára el kellett mennem valahova, hazaértem már nem volt elérhető
-
kisza25
félisten
Na újabb versenyző a látómezőmbe, ez még ergyábnak tűnik (jó nagy nyák picike hőcső nélküli borda), de 62,5eFt (szállítással 64,5eFt)
Palit GeForce GTX 1060 StormX 3GB, várom a véleményeket a kártyárólközben találtam egy ígéretesebb példányt:
Gainward GeForce GTX 1060 3GB GDDR5 69eFt szállítással[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Redneck #17279 üzenetére
Nem írtam volna le, hogy hol annyi, ha mindenképpen meg akartam volna venni, most csak pubg-al játszom 20.-án jön az 1.0 azt mindenképpen megvárom, mert most tesztszerveren +20-30FPS van, ha ez átjön élesre akkor nem is bántom a gépet, ha marad így, akkor nézek valamit, de ez 63eFt-ért megmozgatta a fantáziámat
-
kisza25
félisten
Na már el is votték a manlimat 63eFt, valaki nem tudott ellenállni, lecsúsztam róla
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Sziasztok! Új Manli 1060 3GB 63eFt-ért vállalható, vagy alapból felejtő?
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
1050-ről van valami hír ennyi pénzt nem szánok vga-ra
-
kisza25
félisten
1455Mhz rosszul emlékeztem , de az alap 960 szintet akkor is hozza
ez miatt emlékeztem 1500+-ra[ Szerkesztve ]
-
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #183 üzenetére
De gyárilag át van írva magasabbra?
Amúgy a 125W a teljes kártya, vagy csak a CPU?Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #179 üzenetére
azt át lehet ám írni biosban☺
a gtx 950Xtreme pl simán boostolt 1500Mhz-re gyárilag, amivel az alap 960-at hoztaAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
- Lézervágás, gravírozás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Milyen processzort vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- The Crew sorozat
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Napelem
- További aktív témák...
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s!!! GARANCIA, SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB SKU 11322-01
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest