- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malachi
veterán
válasz
psykie #19779 üzenetére
Nekem pár napja hasonló volt, Abit lapom van nekem is, és 2 hét boldog 8800GT-zés után egyszer csak fagyni kezdett a cucc, 3dmark vagy lefutott vagy nem, játékok alatt 10mp után kilép, kék halál, fagy... Javasolták a driver frissítést én is arra gyanakodtam, még a gyári volt fent a 169.09 talán. Az sem segített, maradt minden a régiben. Aztán visszatettem a ramokat (geil blac dragon) gyári órajelre, feltettem az omega drivert és az utolsó realtek drivert (van egy február 2.-i, mindenki figylemébe!!!) és azóta minden megy újra szépen. Szóval sztem nekem a ramok nem bírták.
-
Malachi
veterán
A crysis így is kilép fél perc után, na mindegy holnap akkor visszateszem a gyári drivert, eddig még azzal volt a legjobb. Nem értem ezt, elvileg az újabbakkal is hiba nélkül kéne futnia nem? Meg egyáltalán mintől hányt be, ha tegnap este még jó volt... Ehh.
-
Malachi
veterán
169.17-el a 3dmark lefut rendesen, de a játékok még most is hibáznak, azaz el sem indulnak. azokat is újra telepítem aztán meglátjuk.
-
Malachi
veterán
Első felindulásomben utána sem olvastam, most megpróbálom a 169.17-et valaki másnak ez vált be amikor a gyári után 169.21-et rakott fel és fagyott a cucc.
-
Malachi
veterán
Na remek, halódik a GT. Driver gond persze, csak az lehet - remélem. Xp SP2-vel eredeti gyári driverrel ment remekül egészen ma estig, 1-2-szer már produkált furcsa dolgokat de ma bekapcsolásnál azonnal bluescreen és restart, és azóta feltettem az omega drivert, a forceware legutolsó WHQL-t próbáltam mindent, leszedtem a rivatunert, futtattam nvcleanert és semmi, semmi, egyre szarabb 3dmark05 5 mp után fagy, 06 dettó, crysis 15mp-ig bírta. Mibe hal bele, ha egyáltalán nem változott semmi a mai első indításig? Nem akarok XP-t telepíteni... Van ötlete valakinek?
-
Malachi
veterán
válasz
Gerisz #18752 üzenetére
Érdekes, itt látszik azért mennyire szubjektív ez a "szaggat, nem szaggat" téma. Én is AMD-vel tolom a 8800GT mellett és 1440*900-ban igaz "csak" all high beállítás mellett AA és AF nélkül szerintem tökéletesen fut a Crysis, a COD4-ről nem is beszélve. 1-2-szer fordult eddig elő Crysisban pillanatnyi akadás. Ez szerintem egyáltalán nem zavaró, és ettől még nyugodt szívvel mondom, hogy hibátlanul, tökéletesen fut a játék.
-
Malachi
veterán
válasz
Crytek #17781 üzenetére
Jóféle hűtésű, most nyúztam Crysis alatt 4 órát, 1440*900-ban minden high, AA nélkül, 68 fok fölé nem ment rivatuner szerint, az idle meg 53 fok. Persze biztosan van olyan, akinek ez sok, de szerintem egy 55-60 ezres GT-től ami gyári overlockos, ez nagyon kellemes. Plusz remekül működik a ventiszabályozás, alapon nagyon halk, és terhelve sem zavaró egyáltalán, meg sem közelíti a 100%-ot a fordulatszám. Én mindenkinek melegen ajánlom ezt a kártyát, azt gondolom abszolút megéri az árát, összehasonlítva a többi 66-68 ezres társával. Lehet, hogy olyan titkos favorit lesz, mint az inno3d volt régebben.
-
Malachi
veterán
Mitől vannak ezek a driver gondok amúgy? A konfigtól függ? Én tegnap leszedtem az eddigi nv drivert, lefutott egy nvcleaner aztán régi kari ki, 8800gt be, gyári cd-ről 169.xx telelpül és megy hibátlanul, minden játékkal, 3dmarkkal, mintha mi sem történt volna. És olvastam, hogy valaki napokig szenved amíg talál egy megfelelő drivert, hogy legalább rendesen elinduljon a cucc. Tényleg csak a szerencsén múlik?
-
Malachi
veterán
Beszereltem!
XpertVision 8800gt 512MB Sonic, 3dmark06 alap 9711. idle 53, terhelt 70 fok, 30%-os ventifordulatnál. Még finomítok rajta, de eddig nagyon tetszik.
-
Malachi
veterán
Csak amúgy ünneplésképpen...hát ezt is megértük...
"hali.kellene nekem egy ksi help.melyiket vegyem 8800gt vagy gts és azon belül is milyen márkájút mert mostmár annyi van a világon mint a ......"
5-6000 hsz-el ezelőtt még más volt a helyzet...
Hiphip. -
Malachi
veterán
Itt egy jó kis kari: XpertVision nVidia 8800GT SUPER SONIC 512MB tesztje.
Elég korrekt árakon lehet hozzájutni, és a hűtése is rendben van. Valaki már említette tegnap, meg is néztem és megtetszett. Megvan a nyertes, ezen az áron már nekem is megéri.
-
Malachi
veterán
válasz
djtoomi #14871 üzenetére
Nem ez a lényeg. Itt a 8800GT azért marha drága mert... nem tudom miért. Áruhiány, kistököm, fel lett fújva az ára rendesen. EZ EGY KÖZÉPKÁRTYA amit elvileg bárki megvehetne, ha elfogadható áron lehetne kapni, mint a világ többi részén és nem horrormagas pénzekért. Én anno a 7600gst-met 35k-ért vettem, és senki nem mondta rá, hogy csúcs! Kint most ennyi a 256-os GT is. (és most hagyjuk a dollár/euró blablát meg a vámot és egyék költségeket mert szintén nem tartozik ide) Valaki kijelentette, hogy a 256-os GT hülyeség. Én (meg még páran) elmondják, hogy miért nem az. Ennyi.
-
Malachi
veterán
válasz
djtoomi #14864 üzenetére
Kicsit el vagy tévedve az olcsóság fogalmával kapcsolatban, de mindegy, ez már nem tartozik ide. Az jó, hogy te meg én megtehetjük, hogy ha akarunk éppen 60 ezret költünk egy "olcsó" monitorra de Sanyika a 6b-ben annak is örül, ha egyáltalán bármilyen lapos monitort kap karácsonyra. A felhasználók többsége nem hardcore, és kész. Szemellenzőt le, welcome to the real world.
-
Malachi
veterán
válasz
djtoomi #14861 üzenetére
Nyilván, ha nagy felbontáson el sem indul, hülyeség lenne olyat venni. Mindegy a lényeg csak annyi, hogy nem baj, hogy van 256-os 8800GT mert van létjogosultsága, és ha errefelé nem volnának ennyire idióta módon elszaladva az árak igenis rendes alternatívát jelentene az 512-es mellett. Csak azt értsd meg, hogy kevés embernek van 20+"-os monitora, a többség 1280*1024-ben tolja és ez egy darabig nem is változik majd.
-
Malachi
veterán
Na itt vannak az árkülönbségek, a boldogabbik végről:
EVGA 8800GT 256MB - ez aktuális árfolyamon átszámolva 36000.- Ft
EVGA 8800GT 512MB - ez pedig 47000.-
Ez így már elgondolkodtatóbb, nemde?
-
Malachi
veterán
-
Malachi
veterán
válasz
keIdor #14811 üzenetére
Ez ok, de mi meg itthon vagyunk. Ne a ph!-s pcbuzi fórumozókból (mint én is, hehe) induljatok ki, akik 5fps-ért bármire hajlandóak, hanem a mai magyar átlag júzerből. Egyébként elhiszem, talán jobban megéri arányában a 512-es GT de semmiképp nem hülyeség a 256-os verzió.
Ez a kártya meg nem csúcskategória. Középnek lett beharangozva, csak túl jól sikerült, hehe. Helyére kerül majd ha itt lesz a 9800-as széria. -
Malachi
veterán
válasz
keIdor #14801 üzenetére
Nem azért, de komolyan, szeritned 100 emberből mennyi játszik 1680*1050-ben teljes AA és AF mellett? Nagy általánosságben még a monitorok is csak 1440*900-ig bírják, ott meg kb pont annyi a különbség, amennyivel olcsóbb a 256MB-os GT... Én meg ritkán teszem 1280*1024 fölé is akár, egyszerűen nem látok akkora különbséget játék közben. Persze ha tényleg CSAK 5k-val olcsóbb a 256-os akkor én is az 512-est venném.
-
Malachi
veterán
válasz
Rhino666 #11723 üzenetére
Ez ok, nem is feltétlenül nyavajogni akartam, hanem azon agyalok, hogy végül is a slágergyanús 8800gt csak egy kitérő lesz a fősodorban, mert akár itthon, akár világviszonylatban - pont azért, mert hiánycikk és az is marad, - szépen lassan mindenki bezsákol valami mást, nemsokára meg jönnek az új cuccok, akkor meg úgyis mindenki azokra izgul majd.
-
Malachi
veterán
Sajnos eddig érdemben még nem tudtam hozzászólni a fórumhoz, mert a csodás ellátás és árak miatt egyelőre letettem az egész vásárlásról. Szóval most is, kvázi off-ban...az jutott eszembe, hogy még meghalatják ezt a jó kis 8800gt-t ezzel az egész mizériával, ami körülötte folyik. Rajtam kívül szerintem soksok júzer örült az első híreknek, anno, hogy jön egy remek VÉGRE ütős vidkari 40-45 ezres áron. Az utolsó pillanatig élt is a remény, mert a megjelenés napjától követem a topicot, és emlékszem még akkor is a 200USD, (vagy euró, kit izgat) volt belőve mint kiindulási alap. Aztán kiderült, hogy nem lesz semmi az egészből, gyakorlatilag nincs készlet, ami meg van, annak az ára az egekben, természetesen. Jelenleg fut mondjuk X számú 8800gt itthon, és ez lehetne simán 3-4-5...bármennyi X is, ha lett volna elég, és persze marad a "tervezett" 40-45ezres árcímke. Lényeg a lényeg, sokan várnak. A legújabb hírek szerint viszont kb. tavaszig nem változik a helyzet, viszont akkor már jön az új eresztés, ami ha nem tévedek jobb lesz, mint a mostani 8800 széria szóval ez a sok-sok várakozásban megkérgesedett lelkű, pénztárcájú, stb. egyed úgy gondolja, ha már ennyit kibírt, hát vár még 1-2 hónapot, baj már nem lehet. Nyilván nem hardcore gémerek (mint jómagam is) de olyan emberek, akik szeretik, ha a futtatnivaló szépen reccenésmentesen szalad. Szerintem ők vannak nagyobb számban. A soksoksok X-nyi eladott 8800gt helyett meg marad a mostani vagy kicsit magasabb mennyiség, a nvidia is szív egy kicsit, meg a júzerek is, egy nagyot. Hm. Nos ennyi lett volna az esti mese, bocs a hosszú dumáért, de ez már kikívánkozott belőlem. Illetve az is érdekel ki mit gondol erről, persze csak ha belefér a topicba. Vajon egy potenciális sláger kártyát nyírt ki az nvidia ezzel a fura lépéssel, azzal, hogy van de még sincs?
-
Malachi
veterán
Most találtam, gondoltam megosztom mindenkivel.
-
Malachi
veterán
válasz
#96302336 #6538 üzenetére
helló, azt tegyük hozzá, hogy annak kevés a 256MB ram aki fullmax 128200*86500-on hajlandó csak játszani, nyilván sokat számít hentelés közben 2 pixelnyi él. az 1000 éves 7600GST-m 256MB rammal eddig mindent szépen vitt 1440*900ban de legrosszabb esetben 1024*768-ban. nem vicc, én is csodálkozom, de örülök nagyon.
csak a csoda crysis fektette meg 800*600-ig.
szóval a lényeg, hogy nem biztos az, hogy olyan használhatatlan egy 8800GT 256 megányi rammal.
-
Malachi
veterán
Mennyi lenne, hisz máris örülnek, hogy "csak" ennyi, hiába volna az ajánlott ár 65-70k, úgyis fölverik ezt is az egekbe. Hiszen hozza egy Ultra/GTX szintjét! Tuti főnyeremény! Eh, mindegy, nem húzom föl magam ezen. Mondjuk az is nyilvánvaló, hogy nem a ph!-s topik hozzászólási alapján lövik majd be az árakat a kiskerek, de ez a hozzáállás elkeserítő, ha egyszer van egy ajánlott ára valaminek, mi a jó égért kell 10-20%-al magasabb árat is megadni érte? Mondom, megadni, mert akármennyit is pakolnak rá, mindig lesznek akik megveszik érthetetlenül drágán is a karikat. Ha nem így lenne talán nem fogna ilyen vastagon a kiskerek ceruzája sem árazáskor.
-
Malachi
veterán
Valaki szenvedett itt a tv-kimentettel s-vhs-en át. Én is 100hz-es tévén használom, ráadásul 16:9-esen és lényegében tökéletes, még játszani is tudok simán, persze a kép annyira nem tűéles, mint a monitor. Régebbi nvidia kártya de gondolom a kimenet ugyanaz. Szóval ez a "100hz nem kompatibilis", meglehetős butaság. Lehet bármi, a tv-ben, a kábelben (én erre tippelek leginkább) de optimális helyzetben működnie kell.
Ja megvan GINEW volt az szóval GINEW FIGYELEM!
-
Malachi
veterán
válasz
horvathkrisz #5306 üzenetére
A legolcsóbb 145 font-os 53360, plusz a posta 5000, meg ha nincs mázlija elkaszálják a vámon, (bár nem tudom EU-n belül is van-e, USA-ból rendelt ipodot keményen megvámolták) az húzós lehet, nem is a pénz miatt hanem időben. De legalább biztosan megvan!
-
Malachi
veterán
válasz
WonderCSabo #5266 üzenetére
Tekintve, hogy a hírek alapján egy csomó ASUS 8800GT hibásan jött ki, nem cinikus Sárpac válasza, plusz eleinte én is tartottam tőle, de 2 éve szuperül keveri a levegőt a gépemben az inno és teljesen meg vagyok elégedve vele. Ha olcsóbb lesz és lesz belőle HDMI-s már repülök is rá.
-
-
Malachi
veterán
Passzív hűtés mellé elég az, ha a ház oldalán lévő 25cm-es venti fújja a levegőt? Nem akarnék plusz zajt még egy ventivel.
-
Malachi
veterán
-
Malachi
veterán
Az utóbbi néhány száz hozzászólást végigolvasva azt hiszem nyugodtan átneveződhetne a topic "Mikor lesz már 8800GT/GTS"-re. Nekem tuti ez lesz a következő kártyám, de én azért megvárom amíg becsusszan a lélektani 50 ezres határ alá a kisker ára. Aztán szerzek negyker nettón egyet.
Valamikor jövőre...
-
Malachi
veterán
Még azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen visszatartják a GT-t a nagykerek, illetve magasan tartják az árát, hisz ki venne bármi mást, ha ezt végre kapni lehetne mondjuk 50-55k-ért. Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem szórják a GTS-eket minden létező módon irtó akciókban. Na mindegy, egyelőre elvagyok a mostani karimmal.
koschwarz
-
Malachi
veterán
Mostanában nem olvastam a topicot, megmondaná valaki mi folyik itt? Mindenki úgy várta a 8800GT-t mint a Messiást, meg is jelent 2 hete, gondoltam most szétnézek 1-2 kiskerben, de semmi változás, az árak ugyanott az egekben, a 8800GTS640MB még most is drágább, mint a 8800GT512, nem igazán értem mi van. Tényleg nem érkezik ebből a kártyából ide egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen routert?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged