- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi hangfal építés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
válasz
Thunderzolee #15304 üzenetére
Szia.
Nagyon köszi a rengetek tudást!
Azért gondoltam a több ramot most, mert előbb utább úgyis kelleni kell és akkor később csak a kisebb modult kell cserélni nem mindkettőt. Meg tudok is most venni áfa nélkül, ami később nem biztos, hogy menne. Szóval arra gondoltam, hogy most veszek annyiért ami belefér. De persze lehet hogy később meg eleve olcsóbb lesz a ram.
Amúgy ez az e nélküli 5520 az idei. 64gb a max ram.
Ez a proci: 11th Generation Intel Core i5- 1135G7 (4 Core, 8M cache, base 2.4GHz,
Ilyen modul van benne: Speed 3200MHZ, Standard: DDR4, Voltage: 1.2V. Az időzítés az ezekből valami, vagy az a Memóriakésleltetés? Az is opció, hogy ezt eladjam és vegyek párban most valamit. Mit gondolsz? Bár ez elég gyors ramnak tűnik.ssd
Akkor jól értem, hogy ha a rendszer a másokon van ezen meg adatok lesznek főleg, akkor akár egy ilyen is jó lehet? Vagy érdemes így is gyorsabbat? -
moma
őstag
Sziasztok. Épp ismerekedek a Latitude 5520-ammal. Ez az első laptopom ami nem céges és így csak most próbálom megérteni mi hogy van. Nagyon hálás lennék, ha itt is rendet tudnátok tenni a fejemben
Egy általános kérdés: azt tudom valahogy ellenőrzini, hogy milyen aksi van benne, meg milyen a kijelző, szóval az ilyen nagyon részletes hardver összeállítást?
És arra gondoltam veszek bele még ramot a 8 mellé és egy ssdt a 256 mellé. Ha jól értem ehhez az egész alját le kell szedni. Ha ezt én megcsinálom akkor a garanciát ez érinti? remélem nem
RAM:
A rammal kapcsolatban ezt írja a specifikáció:
●4 GB, 1 x 4 GB, DDR4, 3200 MHz
●8 GB, 2 x 4 GB, DDR4, 3200 MHz
●8 GB, 1 x 8 GB, DDR4, 3200 MHz
●16 GB, 2 x 8 GB, DDR4, 3200 MHz
●16 GB, 1 x 16 GB, DDR4, 3200 MHz
●32 GB, 2 x 16 GB, DDR4, 3200 MHz
Akkor ez azt jelenti, hogy a 8as mellé nem vehetek tényleg egy 16 ost? Szóval akkor el kell döntenem, hogy veszek 2*16 ot és eladom a nyolcas, vagy veszek még egy 8ast. Amúgy lehet azt hogy másfajta 8ast veszek mellé egyáltalán?Meg láttam egy ilyen sort is a spcsben:
Intel Iris Xe Graphics NOTE: System with single-channel memory is shown as Intel UHD Graphics in Intel Graphics Command Center(IGCC).
Ez a single channel memory ugye azt jelenti, hogy csak egy modul van benne. És szerintetek ez befojással lehet a működésre is, vagy csak másképp jelzi ki?SSD:
itt ezt írja a spec:
●UMA: Two M.2 2280 slot for solid-state drive
●DSC: One M.2 2280 slot for solid-state drive
próbáltam rákeresni, hogy ez mit jelent ténylegesen, de ne nem annyira értem. Elvileg a dsc az valahogy azt jeleni, hogy dedicált memória? ez mit számít itt?
és akkor a lényeg itt ugye jól értem, hogy bármilyen M.2-t vehetek és eldöntöm, hogy melyik slotba teszem. Bár ha jobb a DSC slot, akkor gondolom abban van a gyári ssd. ezeket jól sejtem, hogy nem szabad csak úgy kicserélni ugye, mert rajta van a rendszer azon. -
moma
őstag
Van itthon két még céges leselejtezésből származó laptop és rájuk akartam nézni lehet e kezdeni velük még valamit. De az első probléma amibe ütköztem, hogy a két laptop töltő nem jó hozzá, ami itthon van. Hogy van ez laptopoknál egészen típus specifikus, hogy milyen töltő megy bele? Most amíg ki nem derül használhatók e eleve csak valakitől kérnék kölcsön, de nem tudom milyet.
ezek konkrétan:
acer travelmate 4270
acer travelmate 6293
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged