Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Gabesz87 #5273 üzenetére
15megás van nekem is. 4 gép van a lakásban, mind a 4 usb-s stickkel csatlakozik a wi-fihez.
Jön is vele a 15 mega. Nem ezzel van a baj.Ha FTP-ről, vagy torrentről töltenék le, akkor dobál le, mikor maxra (1.8-1.9MByte) "felpörög". 10percen belül ledob, újracsatlakozik. Ilyenkor már szinte 100%-al dolgozik a router chipje. Sajnos csak 54M-es a router.
Aztán pár ilyen újracsatalkozás után már nem is csatalkozik újra, lefagy vagy mi, újra kell indítani (kihúzom a tápot, meg visszadugom).
Amíg csak 4-5Mbites volt a netem, nekem sem volt ezzel gond.
Aztán utána olvastam erről, h miért dobál le.Így aztán letöltésnél le kell korlátoznom 1MBytera (pedig a duplájával is jöhetne a cucc), ilyenkor már nem dobál le, de naponta egyszer érdemes újraindítani, mert 2 nap után ilyenkor is előfordul random alapon, h ledob, lefagy.
Megoldás az lenne, ha vezetékkel bekötném azt a gépet, amelyikkel letöltök.
Csak a lakás elrendezése miatt ezt nem tudom megvalósítani.A másik megoldás, ha jobb routert vennék, csakhogy ez egy sávszélesség-menedzselésre képes router (be tudom állítani, h a torrent feltöltése ne lassítsa be a többi gépen a netezést), szóval anyagilag nem kifizetődő lecserélni a routerem.
Hát ez van. :S
-
válasz
Gabesz87 #5270 üzenetére
Youtubeon szokott lenni video a gépek szétszereléséről.
Ha ugyanolyan mini-PCI-E a foglaltuk (asszem ilyen) a kártyáknak, akkor kicserélheted, reméljük driver is van hozzá.
Én mindenesetre kipróbálnám, működik-e, mielőtt kifizetném, (már ha a hardveraprón találtál hozzá, és használtat vennél).A wi-fin keresztül pedig nem tudom ugyan mekkora a letöltési sebességed, de tartósan nem valók letöltésre az ilyen 54M, 108M-es modellek, lévén ha megközelíted a max. letöltési sebességet vele (54M --> 15Mbit, 108M --> 25Mbit), a benne lecő procika már 100%-on pörög, és sokáig nem bírja, ezért ledobál, és újraindítás nélkül instabil marad.
Mondjuk n-es wi-fire ez nem igaz, ott azért 50-60Mbittel képes kiszolgálni tartósan.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest