- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az L2 tár ezeknél a prociknál azért nem olyan nagy, mert nincs külön északi híd, hanem a memóriavezérlő integrálva van a processzorba, azaz a proci közvetlenül eléri a ramokat, nem csak az adatbuszon keresztül. Így, mivel a memóriához gyorsan hozzáfér, nincs szükség nagy átmeneti tárolóra (ez lenne az L2 tár).
Intel oldalon azért volt szükség hatalmas L2 tárakra a csúcsprociknál, mert ott a Core 2 architektúránál még külön volt a memóriavezérlő az északi hídban, és a proci csak az adatbuszon keresztül érte el a memóriát.
De a Core i családnál már Intelék is beleintegrálták a mem. vezérlőt a prociba.Azért kérdeztem mire használod, h miből gondolod, h lassú?
Lassan tölt be az oprendszer?
Használd az alvó módot.
Lassan nyílnak meg a programok?
Játékok szaggatnak?
Ez nem egy gamer gép, csak alapszintű játékra való.
Sajnos ez van.
Nekem második generációs Core i3-as van a notimban, ugyanolyan gyors, mint az asztali gépem, direkt nem vettem AMD A4-et, lehet grafikailag erősebb, de prociban jóval gyengébbek az AMD ezen megoldásai.Notit meg nem részletre kell venni, hanem összerakni rá a pénzt, és megvenni később egyben.
A másik megoldás egy asztali gép, ami jóval olcsóbb (csak nem lehet hurcolászni).
Vagy inkább használtat. Jelenleg egy felsőbb szériás Core 2 Duo is alázná a géped, amiben akár egy komolyabb MXM-es VGA is lehetne.Nem kérdezted még, h mennyi lenne a procicsere?
Kíváncsi leszek rá. -
Hát igen, 2. generációs Intel Core i sorozatú procival kellett volna venned.
Mire használod a gépet, h gyengének tartod?
Ezek a beletehető processzorok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_A_microprocessors
Bár a lista nem teljes, elsősorban 35W-os TDP-vel rendelkezők közül keress, a HP szervize, ha egyáltalán foglalkozik ilyesmivel, tuti, h csak ilyet enged beletenni. Másrészt készülj fel rá, h horror árat fogsz kapni (min. fél noti ára, de inkább több).
Hardveraprón biztosan olcsóbban be tudnál szerezni valamilyet, és beletenni.
Ha nincs lematricázva, nem gond a csere.
Ez itt egy kis útmutató:
http://www.youtube.com/watch?v=Ov7YmvOIGRk -
A HP 620-as sorozata Socket P foglalatú processzorokat kezel.
Az Intel GM45-ös chipsettel támogatja az 1066-os FSB-t is.
Ezek a kompatibilis procik:
http://hu.wikipedia.org/w/index.php=Socket_P
Nagyjából ezeket érdemes keresni bele (nemrég kerestem én is); illetve még a P7ezres sorozatú processzorokat.
Bár Nálad már egy T6600 is jelentős sebességnövekedést hozna.Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.phpEsetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpItt pedig meg tudod nézni, melyik processzor milyen erős:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlAmit linkeltél P8600 az jó bele, 24ezerért nem is olyan őrülten drága, de tudnod kell, h itt az aprók közt gyakran felbukkan 10ezer környékén is.
Ezt most találtam pl. 15ezerért, ugyanaz.
Használt prociktól nem kell félnimerevlemez, ram, alaplap kicsit rizikósabb, de a processzor az nem nagyon tud elromlani, mobilprocit meg húzni se nagyon lehet, úgyhogy attól sem kell félni, h szénné feszelték korábban.
h1ght3chzor:
Ezt most mire írtad válaszként?
Az asztali Core 2 Duo valóban LGA75-ös foglalatú, de ő nem ezt kérdezte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen GPS-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Diablo IV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest