- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Dell notebook topic
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szupermagos dizájnnal kísérletezik az Intel
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
Zsolti1987 #4079 üzenetére
Igazatok van...
Én sem hallottam még ilyenről hogy forrasztva van, azért is kérdeztem rá.Az inverterben is igazatok van. Mert egyébként pl. 2e-t szerintem megért volna ha emiatt nem kell kibontani. Csak teljesen más a helyzet. Amit mond hogy "3 év után tönkre szokott menni" ez is hülyeség szerintem. Na meg eléggé függ attól hogy mennyit is volt használva, azt meg a szervizes nem tudhatja.
(Vagy mégis eltárolja ezt valahogyan ? Azt pl. hogy a HDD mennyit ment - ha az eredeti van benne - ki lehet olvasni Smartból - pl. HD Sentinellel. De attól még nem tudni hogy mikor volt lecsukva a kijelző... Meg a fényerőt sem - ami szerintem elég valószínű hogy befolyásolja az inverter élettartamát.)Ja és a berakandó kijelző sem új, tehát Pulsar jelen esetben felvetése sem állja meg a helyét.
Igen, az is lehet hogy BGA hibás, ezek után én már semmit sem hiszek el ennek a szervizesnek...
Változó helyeken lilás (talán zöldes is) lesz a kép, és ha pl. mozgat egy ablakot, máshol.
Ezért mondtam én rögtön GPU / V-Ram, vagyis legfőképp BGA hibát. Esetleg hűtési elégtelenséget (utóbbit most - állítólag - megoldották ha volt is, átpasztázták és kitisztították a szervizben), bár akkor talán a proci miatt is fagyhatna.
Csak megnézni nem tudtam akkor, nem voltam otthon, barátom meg rögtön elvitte szervizbe. Úgyhogy nem jutottunk el a külső monitoros kipróbálásig.
De egy kb. 1,5 óra múlva megyek át hozzá, és a laptop szétbontásán kívül mindent kipróbálunk.
Van elképzelésem hogy pl. a BGA hibát hogyan nézzük, de ti mit javasoltok ? Ki akarok próbálni mindent, hogy most már 100% legyen.
Pl. ilyenek jutottak eszembe, hogy RAMDAC hiba, ami miatt a külső kijelzőn nem hibás a kép. De az egyrészt nem hinném hogy ilyet okozna, másrészt meg már jó ideje a GPU-ban van. Egy Geforce 8400M-ről van szó egyébként.Szóval egy 2 óra múlva írok, meg asszem képeket is rakok fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Dell notebook topic
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest