Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Ide is beírom, hátha itt lesz egy kis trükk, maivel meg tudom oldani.
Adott egy lenovo noti és a mikrofonja.
a beépített diktafon alkalmazásban gyönyörűen megy a miki, viszont semmi másban nem, pl böngésző online mic test alatt sem, kiírja, h van több kamera, elindítom a tesztet és a végén hibára fut. Ez van friss rendszer alatt is még mielőtt driverezném, és feldriverezés esetén is. Linux alatt sem megy a böngészőben. Talán a HW hibát kizárnám
Lenovo ideapad 310-15ikb-ről beszélek és win10 64bit az OS
UPDATE:
A mikrofon spaciális fül beállításnál átállította 2 csatorna 16 bit (DVD minőségre), amúgy 24 biten volt, akkor jó volt böngésző alatt is a kövi újraindításig, azóta megint nem jó, és csatornaszánka egyet ír a böngésző teszt progija. Talán mégis hardverhiba lehet??
Kifogytam a trükökkből
Esetleg vki találkozott ilyennel?
Köszönöm -
válasz
75kokoko75 #19556 üzenetére
Szia. Ezeknél általában ki kell venni a háttértárat eltenni a fiókba, és megvárni még jön rájuk visszafejtés. De a vírusírtó topikban [link] lehet jobban tudnak segíteni.
-
vagy ami szokásos, hogy a töltőt szűk táskában az lcd felől teszik, és reggeli nyomorban, vagy akár kocsiban rosszul elhelyezve is megtörténik ez. Én (is) mindenkinek elmondom, hogy legalább az aljával tegye a töltő fele.... Meg ugye khajtás vagy egykézzel középen, vagy két kézzel két szélen történjen a zyanérok és alcd terhelés végett, így eloszlik
-
válasz
ElektrikusDE #19548 üzenetére
Nem is írtam, h bga.
-
válasz
Tothgera30 #19540 üzenetére
Ok de ha nincs szervezettől kódod, akkor illegális.
-
válasz
Tothgera30 #19538 üzenetére
Az enterprise-t verziót nem értem, hisz az nem magánszemélyeknek készült verzió, de ez itt most nem feltétlenül lényeges. Igen az jo lesz, másik httértár friss telepítés, gyártói rdiverek leszedése, ha ez lehetséges. Ha nem akkor a win is leszedi talán mindet.
-
válasz
Tothgera30 #19536 üzenetére
Szia. Igen ennek lehet windows is az oka, de akár hardveres iba is lehet.
Tudni kellene az ssd típustát állapotát, pl gyári progijával nézd meg, ha nincs akkor a HDS legújabb verziójával tegyél be képeket. Ha a Flash topikban feltett kérdésben lévő ssd-ről van szó, akkor nem kell kép, ott ott van mindenilletve a cmos elem nem oldotta meg, akkor ott máshol keresendő a hiba.
Windows melyik verziója van fent? Melyik build? A noti biosa friss?
Esetleg másik háttértárral is ezt csinálja -
-
válasz
TitiRii #19531 üzenetére
Ez olyan mint mikor a vga chipet menyomtam régen és működött utána a gép addig amég érintkezett rendesen. És igen valamennyire melegnek kell lennie. Am 30k körül van új lcd ehhez nagyságrendileg. Tehát igen nem érheti meg za esetedben
Nemrég volt nekem is hasonló lcd hiba, ott cserélni kellett az lcd-t -
válasz
TitiRii #19529 üzenetére
Szia. Akkor ez
Premium) 12.5&kvot; (317,5 mm) HD (1366x768) TFT színTükröződésmentesLED háttérvilágítás300 nits16: 9 képarány500: 1 kontrasztarányIPSWideView (170 ° -os megtekintés) LCD-vel van szerelve.
Vélhetően az lcd csere megoldja a problémádat. Az LCD elektronika adhatta meg magát -
válasz
st3v3np3t3r #19512 üzenetére
Nem annak írtam. Ezért kell a pontos lap típus.
-
válasz
jimi store #19496 üzenetére
nem. Ha tudod teszteld live linux alatt, hogy változk-e a fényerő. Ha ott jó, akkor driver hiba van
-
válasz
jimi store #19494 üzenetére
Ez így lehet lcd is, vagy nincs fent a vga driver.. stb
-
-
válasz
vakablak93 #19435 üzenetére
Az alján nincs egy lyuk, pici nagyon, azzal lehet "kilőni" az akksit. Pl egy simtűvel nyomd be, és utána próbáld meg. Hasonló mint ez. [link]
-
-
válasz
MATEO6600 #19420 üzenetére
ugye pl lehet, hogy egy csavarral van oda rögzítve az egyik oldalt a másik oldalt meg beilleszkedik 2 kis karomba, vagy bárhogy is. Pl ennél (zöld kör a finger print helye, a 2 piros pedig a rögzítők), [kép] itt még van egy lemezke is az mst nincs itt a képen. Szóval lehet csak ki van csúszva, de lehet törés is
-
Szia. Esetleg előtte nézd meg nincs e kicsúszva az lcd kábel. 2 lenovo notinál is így jártam, kb 1-2mm-ről beszélgetünk, alaposan megnézve látszott csak. Ez az LCD csatból volt úy kicsúszva, hogy van rögzítő pánt, meg ragasztás is. ÉS ki volt csúszva. Ha nem jön be akkor írj, privátba küldök linket.
-
válasz
75kokoko75 #19410 üzenetére
Jahj. Ezt azonnal ellenőrizd. A többit Relo leírta.
-
válasz
75kokoko75 #19405 üzenetére
Még annyit megtehetsz, hogy live linux alatt is teszteled
-
válasz
st3v3np3t3r #19407 üzenetére
Igen erre gondoltam én is. így ha a progival tudja vezérelni, akkor sok minden kiderül szerintem.
-
válasz
75kokoko75 #19405 üzenetére
-
válasz
75kokoko75 #19403 üzenetére
hm, akkor van még a NoteBook FanControl progi azzal tudod szépen vezérelni
-
válasz
75kokoko75 #19401 üzenetére
Szia. Biosba lehet be van állítva, ha töltőről megy akkor menjen állandóan a venti. (fan always on while on ac power), valami hasonlót keress.
VAgy yporos is lehet a venti -
válasz
Z$OLTI1988 #19397 üzenetére
Uefi/gpt pendrive volt? Biosba mi van? Legacy vagy uefi?
-
válasz
Allmegvalto #19369 üzenetére
Szia. Ha biosban is fennáll a hiba, akkor a hardveres lesz, szerintem lcd
-
válasz
pecccccccca #19358 üzenetére
ouh,
de friss telepítésnél automatikusan ki van kapcsolva ez új.
Ezért nem gondoltam rá én. -
válasz
pecccccccca #19352 üzenetére
De ha a leszorító nincs rajta előfordulhat, de ok akkor zárjuk ki. Ha leszeded a feltett drivert, és az alap driver van fent, úgy megy? Ha igen akkor keresni kell megfelleő drivert, vagy nézd meg az eszközkezelőben, nincs-e tiltva
-
válasz
pecccccccca #19350 üzenetére
Szia. Hát akkor lehet kicsúszott a kábel?
Esetleg teszteld linux alatt, elég hogy a telepítő elindul és ott ki kell választani, hogy telepítsd vagy kiprobáld, ott ha megy az egér akkor driver gond lesz, ha ott sem megy, akkor érintkezés, vagy maga a hardverrel lesz gond -
válasz
st3v3np3t3r #19341 üzenetére
Szia.
A Használt ddr4 06gb 2400-as ram kb 17-22 közt mozog.
A forrasztott ramot igen lehet cserélni az általad írt árban kba Dual módban nincs igazad, csak 2 egyforma méretű ramnál van meg teljesen, amúgy úgy van ahogy Tim82 írta.
-
válasz
ricsi99 #19321 üzenetére
ehhez van ujabb bios a28 nem?
Az A08 25 febr. 2014 dátumú
Az A28 06 Dec 2019 dátumú
Miért is kell hozzá spico? ez nem winnel jött ki? (w7 prof?)
Amúgy néhány esetben csak win 7 vagy xp alatt enged szoftversen bost frissíteni, én már jártam így. Jelen esetben win7 32 bit alatt próbálnám meg. -
Nem nem probléma, de nem fogsz mást kapni, mert nincs más opció: ha nincs megdérülve a kábel, és a helyén van mindkét oldalon normálisan, és csati érzékelői is a helyén van, nincs elferdüle, nem ér össze stb, akkor kösd ki ne használd, még nem szerzel új kábelt, ha azzal is ez van, akkor már alaplapi vagy a touch panelján van probléma.
Ezen nem mit rugózni.Ezért nem írtam, mert gondoltam, ez egyértelmű lesz:
1. kösd ki mihamarabb, addig használd "külső" egérrel.
2. rendelj kábelt, vagy komplett touch-ot. (elég a kábel is szerintem elsőre)
3. amint megjön a cucc, teszteled, és esetleg megosztod velünk is, hogy megoldódott-e -
válasz
st3v3np3t3r #19282 üzenetére
-
válasz
st3v3np3t3r #19280 üzenetére
Igen sokszor nincs ezekben logika. Ezért nem lehet kijelenteni ebben a témában, hogy a logika ezt diktálja..... 😀
lcd-vel majdnem megszívtam, de pont résen voltam. 60hz, 144hz. Beszállítói katalógus szerint nem létezett amit rendelni akartam, sőt beírva az lcd típusszámot sem hozta a megfelelőt, hanem még utána kellett írni még vmi számot, és akkor hozta ki... azóta csak ha nálam a hibás lcd, vagy fotó a típusszámról csak úgy rendelek. -
válasz
st3v3np3t3r #19278 üzenetére
Sata device mode néven van benne.
Emlékeim szerint:
[kép] -
válasz
75kokoko75 #19273 üzenetére
Szuper, én a fájlrendszert fat32-re szoktam állítani, atöbbi ugyanaz.
A biosban a secure boot az mire van állítva? -
válasz
75kokoko75 #19270 üzenetére
Szia, de amit itt próbáltak súlykolni, hogy mik a beállítások a biosban uefi/leagacy, illetve a pendrive amiről telepítesz, hogy lett kiírva, uefi vagy legacy, rufus vagy mct? Ezeket kérlek pontosítsuk, mert addig csak vakon vagyunk.
-
válasz
quailstorm #19247 üzenetére
-
válasz
st3v3np3t3r #19243 üzenetére
-
válasz
st3v3np3t3r #19243 üzenetére
Csak meg kell szokni...
-
válasz
st3v3np3t3r #19241 üzenetére
"Én sosem láttam bios frissítést még windows update-n"
Asus notiknál jellemzően van a bios frissítés winnel jön dolog pl, végig is néztem már párszor, no persze, azért ezt így leht nem kéne, de ha már van, nézzük.
"az sem törvényszerű, hogy akku vagy elem lemerüléskor felejt a bios..."
pedig de, most volt nálam egy x553s noti, ki kellett vennem az akksit és, de felejt. akkor nem felejt, ha pl van olyan (ezt delleknél láttam már azt hiszem, hogy amit beállítasz, azt el tudod menteni, hogy ezek legyenek a default beállítások), vagy nyilván akkor sem veszed észre, hogy felejt, ha a deafult van beállítva. -
válasz
Sixkiller6 #19238 üzenetére
Szia. Néha a win frissítéssel szokott bios frissítés is jönni, ilyen fordulhat ez elő. Vagy ha pl nincs bios elem, mert az akksi látja el a bios elem funkcióját, de full lemerül, vagy már rossz akksi, vagy pl már a bios elem, ha van, akkor az merült le. Ezek okozhatták pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest