- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Kindle
- NVIDIA RTX 3060 TI
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
attilaxxxx #5977 üzenetére
Nem, abban nem. Mire gondolsz?
-
Dell XPS
veterán
válasz
attilaxxxx #5974 üzenetére
Ami még gyanúsabbá teszi az ügyet, hogy pont ugyan ilyen jelenséget oldottunk meg egy régebbi illesztő telepítésével. Természetesen ez nem ez jelenti hogy Nálad is pont ugyan ez lesz, de elsőre ezt kellene megnéznünk, kizárnunk.
-
Dell XPS
veterán
válasz
attilaxxxx #5973 üzenetére
Kettő dolog is érdekes itt. Az előtt nem volt probléma a géppel, csak a telepítés után közvetlenül. A notebook meg a desktop teljesen más e tekintettben. A notebook-nál nem mindig jön össze, hogy letöltjük a gyártó oldaláról a legfrissebb driver-t, mert a support oldal el van maradva. A másik topic-ban naponta találkozom ezzel a problémával, ergo vissza kell tenni a support oldali vga driver-t.
-
Dell XPS
veterán
válasz
attilaxxxx #5971 üzenetére
Régebbi hsz-ben láttam hogy HDD-t cseréltél, a VGA illesztőket honnan töltött le, a support oldalról?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ace Ventura #5962 üzenetére
Nekem is ugyan ez, ill. 10 éve nem cseréltem még laptopban battery-t.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ace Ventura #5959 üzenetére
Igen, van olyan notebook ahol nincs foglalatban, hanem egyszerűen le van ragasztva. Mivel műanyag védi, ahogy említetted nincs vele gond, max. nem tart három-négy évig.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ace Ventura #5956 üzenetére
Nekem maradt egy jó pár darab azért kérdeztem. Szerintem tudod helyettesíteni..(3V).
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ace Ventura #5953 üzenetére
Hali,
Tudsz valami paraméter, képet küldeni?
-
Dell XPS
veterán
Hali,
Természetesen tudsz menni bármilyen szervizbe, és ma minden munkának/megrendeléseknek örülnek. Amennyiben van még türelmed, és érdemesnek tartod hogy közelebb kerülj a problémához, akkor én még ezt megtenném.
Amennyiben az alapon lenne probléma, így nem mindegy melyik irányban indulsz el, mert igen borsós ár jöhet ki a végére...
-
Dell XPS
veterán
Hali,
Akkor bekerítetted a jelenséget, és ahogy írták és Te is gondolod, egy működő kártya azonnal rámutat a problémára. (mindkettőre) Lehet kreálni egy letükrözött particíót, de ez megint csak az Ő kompetenciájuk, hiszen ez is garanciális probléma. One key recovery-vel Te újratelepítetted a rendszert?
-
Dell XPS
veterán
Hali,
Ez egy X akta! Amikor elindul utána akár több napig is menne? Egyik adapterrel sem indult el akku nélkül? Ez a jelenség hirtelen állt be, vagy egy folyamat vége? Amikor elindult a gép semmi változást nem látsz a gépen, nem zavart ez be semmit? Mindkettő akkumulátort ugyan úgy tölti, az az 4%-ig?
-
Dell XPS
veterán
válasz
attilaxxxx #5937 üzenetére
Hali,
Ránézhetek, csak nem leszünk előbbre. Mindenképpen kellesz hozzá Te is...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Kyle.Katarn #5935 üzenetére
Együtt hatásosabb a meggyőzés....
-
Dell XPS
veterán
válasz
Kyle.Katarn #5933 üzenetére
Hali,
Lehet hogy félreérthető volt, de természetesen ha kiderül hogy külső monitoron is ugyan ez a megjelenítés, akkor sajnos alaplapos probléma lesz, lévén hogy integrált a VGA. Ez természetesen házilag nem javítható. Odrif válasza lép életbe.....
-
Dell XPS
veterán
válasz
attilaxxxx #5926 üzenetére
Hali,
Köszi a képeket! Elsőre driver problémának tűnik, de jó volna látni a sysdata,xml-elt. Régebbi hsz-ben láttam hogy HDD-t cseréltél, a VGA illesztőket honnan töltött le, a support oldalról?
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Több probléma is lehetséges, de előtte meg kellene nézni külső monitorra kötve is, hogy ott milyen képet mutat. Felül ha a kijelzőnél, úgy 30mm sávban, ha óvatosan nyomkodod van változás? -Ott van az LCD elektronikája....
Házilag javítható ez? Igen, ha értenek hozzá és megfelelő eszközök rendelkezésre állnak!
-
Dell XPS
veterán
válasz
manowarkill #5904 üzenetére
Szia,
Tehát el sem jutsz el a BIOS-ig. Írtad ugyan a teszteket, de azért fizikailag belepróbáltál egy másik RAM-ot? Megpróbáltad visszatenni a rendszer winchester-t (SSD) és újraindítani? Valami jelenség még van mellette, ventilátor felpörgés, felvillanó ledek,stb....
-
Dell XPS
veterán
válasz
attilaxxxx #5908 üzenetére
Szia,
Betudsz linkelni erről a problémáról valami előzményt? Úgy jobban menne a továbblépés.....
THX! -
Dell XPS
veterán
válasz
Ice&Lime #5902 üzenetére
Az egy robbantott ábra a gépről, azért tűnik fájdalmasnak. A felsőrészben helyezkedik el a touchpad, hogy ez most együtt lenne kompletten, ezt nem tudom. (nem szokott)
Igazából azt érzem hogy ennek cseréje szükségessé vált, amennyiben egybe lenne, akkor jobban jársz, hiszen azonnal rá lehet illeszteni az alsó részre, (amihez nem nyúlnak) és lehet összerakni. Billentyűzet bele és kész......Megnyugodtál? -
Dell XPS
veterán
Várj, mi az hogy külső monitoron van kép? Ott rendben van, nincs semmi gond csak ha belemelegszik? Milyen butaság ez hogy kapcsold ki 60 foknál??? Azért szereltek bele hűtőfelületet, (heatpipe) hogy gondoskodjon a hőelvezetésről, ventilátor segítségével, és ha ki van tisztítva, be van pasztázva akkor működik is rendesen. Amint említettem voltak gondok a géppel, de ha van remény és főleg megoldás, akkor ne szaladj a bontóba vele.
Szóval mi is a helyzet a fentiek tükrében?
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
snooze13 #5886 üzenetére
Nem ismerem a programot (lehet hogy tudja) olyan ami vagy terhelésre teszteli, vagy tálcára letesz egy CPU és egy GPU ikont, és ott meg lehetne figyelni a hőmérsékleti tényezőket. Egy tisztítás sosem árt, főleg egy intenzívebb használat után, de mondjuk ne 70 fokon kapcsoljon le a gép. Majd jelzel ha van változás, a pasztázás után.....
-
Dell XPS
veterán
válasz
snooze13 #5883 üzenetére
Szia,
Esetleg ez a lefagyást nem okozhatja túlmelegedés, nem érezted úgy kb 1 óra után, hogy már igen csak forró? Ezt követően miképpen érzed, bekapcsol a ventilátorszabályozás időben, elsőre lassan, majd később erősebb fokozatra vált? Nem lehet hogy eljött az ideje egy takarításnak, pasztázásnak? Vélemény?
-
Dell XPS
veterán
válasz
.:Kristian:. #5847 üzenetére
Szia,
És mi volt az X akta?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Matthisa #5836 üzenetére
Szia,
Egyszerre nem szokott elmenni három billentyű, ami érdekessé teszi a dolgot, hogy pont egymás alatt vannak. Erősebben lenyomva sem tapasztalsz változást, és szennyeződés sem találsz alattuk, akkor ott megsérült a billentyűzet és akkor sajnos csak cserével oldható meg. Egy tisztítást meglehet próbálni... -
Dell XPS
veterán
Ha desktop lenne, akkor a tápra gyanakodnék, így a chipset-re....(Veled együtt)
-
Dell XPS
veterán
Pont ezért kérdeztem, nemrég X belerakatott még magának a 4GB mellé +2GB-ot, és ugyan ezt produkálta a gép. Memtest lefutott, minden ok, majd visszavitte a szervizbe, ott is ok, azután kivettük az utólag belerakott RAM-ot és helyre állt. Csak tipp volt.....MOD: most láttam, hogy megelőztél....
-
Dell XPS
veterán
Újra elolvastam többször is, és végiggondoltam az egész történetét a gépednek, és amennyit még enged a vizualitásom. Jelenlegi javaslatom, hogy várjunk és figyeljük a viselkedését.
Több dolog vált érdekessé: a driverét is újra kellett rakni, mert máshogy jelent meg az eszközkezelőben! Visszaállítottam Switchable Graphics-ra, és egész éjjel ment loopolva. A hűtés ez alapján rendben levőnek tűnik! A hiba azonban nem jött elő ezúttal. Ma egész nap ment a gép, videolejátszással, és semmi hibája nem volt.
Amennyiben újból jelentkezik, akkor a Switchable Graphics működése érdekesnek tűnik.
Üdv: DZ
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
adi mester #5772 üzenetére
A BIOS reset nem oldja meg a problémát, egyébként sem biztos hogy elfelejtené a beállításokat.(más estre vonatkozóan!) Inverterre vagy VGA-ra tippelnék.. én a másodikra, ha lehet fogadni, szóval 2-es!
-
Dell XPS
veterán
válasz
adi mester #5770 üzenetére
Üdv,
Ebben meg én kérnék segítséget: Külső monitorra rádugva van kép, minden működik, csak kép nincs. Köszönöm!
-
Dell XPS
veterán
válasz
jahatpersze #5761 üzenetére
Szia,
Valóban alaplap esetében nem nagyon éri meg szervizelni, ha csak nincs szerencséd és van kedved belevágni. Elméletileg lehetne hozzá szerezni, hiszen ha v.ki örült áron adja, senki nem fogja megvenni. Még egy opció: Te veszel egy gépet elfogadható áron, és még marad is alkatrészed. Ez Neked kell eldöntened, hogy teljesen megfelelt ez a gép, vagy már gondolkodtál a lecserélésén. Az utóbbinál adott a válasz.
Ahogy utána néztem, a legtöbbjének hasonló gondjaik vannak. Természetesen szétbontva a legjobb árulni, de akkor többet kell várni. Elsőre a HDD-t, RAM-t, CPU-t, LCD-t fogják megvásárolni a tapasztalatok alapján. A megmaradt alkatrészek eladására várnod kell, mert azt éppen valami aktualizálhatja majd. (leesett laptop, törött ház)
-
Dell XPS
veterán
Igen, tehetsz bele nagyobb felbontásút is, de ez behatárolt azért. Gondolom azt tudod hogy minden kisebb lesz a kijelzőn, de ha nem zavaró, akkor nincs probléma.
Csak TFT-és panelt tehetsz bele, mert nem konvertálja az inverter. Te is kitudod cserélni, de érdemes letölteni előtte egy youtube videót, ahol megállítva is látod a folyamatot. Oda kell figyelni, főleg a keret szétszedésére!! -
Dell XPS
veterán
Nem megy jól már a dedikálttal sem, hiszen terhelte a gépet.... elképzelhetetlen hogy kettő alaplap és egy CPU csere után megint itt állunk. Elképzelhető hogy ismételten CPU-t kell cserélni, de könyörgöm ez valami fatális!! Ez azt jelenti hogy nem oldották meg az eredeti problémát és lehet előrendelni a harmadik szettet. Ez minden képzeletet felülmúl!!!
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
Arra gondoltam hogy különböző teszt programokat kellene futtatni rajta, és közben egy-egy kiértékelés után, folyamatosan egyeztetni. Amennyiben a dialógusok után esetleg még is sikerülne megfejteni vagy megközelíteni a problémát, a garancia miatt ismét visszakerül a szervizbe.
Nem gondolnám, hogy két alkalommal is tönkre ment az alaplap, ha csak v.mi nem teszi tönkre. Kicserélték CPU-t és a ventilátort is, de mint ha még mindig az eredeti hiba körül járkálnánk, hiába tűnik úgy hogy változott a helyzet, mert már 4-5 órát is filmezel rajta. Talán először is fokozatosan jelentkezett, és erősödött a hibajelenség, és nem hirtelen következett be. -Mennyivel szerencsésebb lett volna! Szerintem egyszer sem szabadna ilyen hibának előfordulnia, ergo nem megnyugtató amit írtál.
Sajnálom hogy ilyen tömörítve fogalmaztam!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Stevee83 #5709 üzenetére
Üdv,
Nem látom az előzményeket, de nem hinném hogy egy Notebook lekapcsolását egy cooler megoldja. Szóval..., akkor lett tesztelve, kiderült hogy mi melegszik? Tenni kellene rá egy tesztet, hogy lássuk mi okozza a lekapcsolást és milyen hőmérsékletet mutatnak. CPU, VGA. Chipset (északi híd)
-
Dell XPS
veterán
válasz
jahatpersze #5706 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
jahatpersze #5704 üzenetére
Üdv,
Lucky Boy vagy, amennyiben így működik. Futtass le teszteket (bizonyára ismered) és terheld meg egy kicsit (játék,film,stb..) ha kibírta pár napig szagolnod kell, ennyi. Amennyiben károsodott, azt a terhelés előfogja hozni. Én még azért belenéznék....
-
Dell XPS
veterán
válasz
Sir Sparrow #5698 üzenetére
Köszi, hogy írtál! Tudod kell a tapasztalat!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Sir Sparrow #5696 üzenetére
Szívesen, mi történt?
-
Dell XPS
veterán
válasz
mobilbazar01 #5686 üzenetére
Ezt nekem szántad? Úgy hogy végig segítettem Neked?
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #5682 üzenetére
Azért ülök a gép előtt, mert ideköt a munkám, azt meg hogy Te milyen handicap-al indulsz azt nem tudhatom, nincs kiírva sehová. Amennyiben tudok róla, természetesen figyelembe veszem, sőt.. A gyerekemre se húzom fel az orrom, pedig 18 évesen lehetne szerényebb is.
Mindenesetre köszönöm a választ így már eligazodom.Néha időben jól jön egy segítség, minap valaki nem kérdezett vissza és elba....ta a BIOS-t, most össze-vissza szaladgál és még sehol sem tart....
Üdv,
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #5677 üzenetére
Na nem erőlködöm, én örültem volna ha 20 évvel ezelőtt működött volna egy ilyen topic és segítettek volna amikor kérdésem volt. Így halára fizettem magam a kezdetekkor. Az sem baj ha mással akarod megoldani a gondodat, csak akkor írd meg, ennyi. Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartani....
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #5677 üzenetére
A CPU felületére kell a paszta (jó minőségű) a hűtőfelületre a hűtőpárna! Igazából hol tartasz ebben az ügyben?
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #5673 üzenetére
Heatpipe felületekre nem szokás pasztát kenni (csak sufniba,de még ott sem), kizárólag ilyen gap-pad hőelvezetőt. 100ft-os pasztát meg sehová sem. Egy Msi m673x-t (meg mást is) meg illik igényesen összerakni!! Legalábbis ha nem akarsz magadnak még egy kiment VGA-t.
MX 3, MX4,!!
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #5673 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
Mákos7észta #5670 üzenetére
Elsőre próbáld lecserélni a driver-t, azután meglátjuk.....jöhet az inverter kérdése.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Sir Sparrow #5668 üzenetére
Nagyon kontakt, szalagkábel gyanús....meg kell bontani és végig nézni a csatlakozásokat. LCD, kábel, inverter,
-
Dell XPS
veterán
válasz
adidas4death #5663 üzenetére
Írtam is vissza...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Sir Sparrow #5657 üzenetére
Egy stabilitást tesztre gondoltam, ahol terhelve van a VGA. f27 ahogy látom folyamatosan ezeket javítja, tehát alapos tapasztalata van. De mivel külső monitoron van jel, így egyértelműen nehéz megállapítani mi a probléma. A VGA vagy egyből behall, vagy apró jelek utalnak arra, hogy hamarosan tönkre megy. Ahogy Ő is mondta: körbe kell járni, mert sok meglepetés éri az embert.( erről küldtem anyagot)
Még egy példa: a laptopfedelet le-fel hajtogatva állandóan elmegy a kép (bevillog)... -Csak akkor, igen. Egyértelmű, szalagkábel. Szétszedve semmi, (mozgatják a kábelt rendesen) majd véletlenül hozzáértek az LCD panel elektronikájához és bejött a kép. Panel csere....
-
Dell XPS
veterán
válasz
adidas4death #5646 üzenetére
Amennyiben jól tudom ez van benne:ATI Mobility Radeon HD 2400 Lehet hogy a másikban is tudok segíteni...
Nézzem?
-
Dell XPS
veterán
válasz
adidas4death #5640 üzenetére
A leggyorsabban, azonnal cserélni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Wii U
- Microsoft Excel topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exkluzív órák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- HP ZBook FireFly G11
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest