Új hozzászólás Aktív témák
-
Eszleny
aktív tag
válasz
parandroid #359 üzenetére
Kár, mert számomra ez komoly visszatartó erő a Vistától, pedig szeretnék áttérni rá. Gondolom nem olyan egyszerű mint XP-n.
-
Eszleny
aktív tag
Az NHC Vista-kompatibilis?
-
Eszleny
aktív tag
Üdv. Én egy Pentium M-es gépen használom a NHC-t és a minimális terhelésnél 5-6 fokkal, ill. maximális terhelésnél kb. 20 fokkal kisebb a hőmérséklet. Tehát maximális terheléssel nem megy 60 fölé (vagy nagyon-nagyon ritkán) a hőmérséklet. Szerencsére ez azt jelenti, hogy maximális terhelésnél csak az első fokozatra kapcsol a venti és nem a harmadikra, s így lényegesen csendesebb a gép.
Hasonló tapasztalatokra lennék kíváncsi CoreDuo-s ill. Core2Duo-s gépek esetén. Tudom, hogy létezik a 0,9 V-os feszültségkorlát és várható, hogy a nem lesznek ilyen jók az eredmények. Előre is kösz. -
Eszleny
aktív tag
Sajnos nekem az NHC 2.0 nem jött be: rosszul jelzi ki a proci hőmérsékletét. Alapjáraton olyan 20 fokot ír, ha pedig terhelve van akkor felmegy 50-60 fokra, majd alapjáraton vissza 20 körülire.
Kicsit furcsa, hogy megjelent még két hőmérséklet (a proci hőmérsékelte után még megjelenik még három érték zárójelben, ahol eddig csak egy volt), amit eddig nem jelzett ki. -
Eszleny
aktív tag
Vettétek észre, hogy ha az NHC-nak sűrűn kell változtania a frekvenciát, akkor nem csak a beállított feszt adja a procinak, hanem van, hogy nagyobb feszt is ad (ugy vettem észre, hogy az eredeti gyári feszt adja ilyenkor). Úgy tűnik, mintha eltévesztené.
Valahol lehet az NHC-ban állítani, hogy milyen proci terheltség esetén milyen frekvenciát használjon? -
Eszleny
aktív tag
válasz
parandroid #136 üzenetére
Sajnos hülye vagyok.
Elfelejtettem, hogy az új NHC feltelepítése előtt le kell szedni az előző verziót. Miután rendesen feltettem az új betát nekem is működik a készenlét multibayes meghatjóval együtt is. Szeretném peterkeT elnézését is kérni, hogy feleslegesen fáradt helyettem.
[Szerkesztve] -
Eszleny
aktív tag
válasz
parandroid #143 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
Nyíltan nem mertelek megkérni, hogy írd meg.
-
Eszleny
aktív tag
válasz
parandroid #136 üzenetére
A Hp-s topicban más is jelezte, hogy az nc6220 esetén a bajt nem oldja meg az új beta. Kipróbáltam, hogy eltávolítom a multibayII-s optikai meghajtót és utána probálom ki a készenlétet. Láss csodát így működött. Érdemes lenne neki szólni erről?
Tényleg lenyűgöző a fejlesztő reagálása. -
Eszleny
aktív tag
Tud valaki a NHC-hez hasonló programot Linux alá vagy valami beállítást?
-
Eszleny
aktív tag
válasz
envagyok #121 üzenetére
Nekem is ilyen procim van és én a következő értékeket használom:
6x -> 0.716V
8x -> 0.780V
9x -> 0.812V
10x -> 0.876V
11x -> 0.924V
12x -> 0.976V
13x -> 1.004V
De persze szabadon lehet kísérletezni.
Van még valaki akinek nem műkődik a Standby (Készenlét), ha fel van téve a NHC? -
Eszleny
aktív tag
válasz
parandroid #106 üzenetére
Ha csak a hőmérsékletre vagy kíváncsi akkor kiprobálhatod a MobileMeter programot.
[link]
Mielőtt együtt használnád a NHC-vel, olvasd el az NHC readme-jét az esetleges problémák elkerülése végett. -
Eszleny
aktív tag
Már egy jó ideje használom ezt a progamot. A gép nem fagy, habár nagy ritkán a Win XP furcsaságokat művel, de nem tudom, hogy ez NHC hibája vagy a Win XP ''feature''-je. Az utóbbi időben minden ok nélkül a System-nek nevezett akármi 100% prociterheltséget eredményez. Ettől nem fagy meg a gép csak belassul.
Ha jól emlékszem akkor akku használata esetén fordul ez elő.
A pozitív hatása a programnak az 5 órás akkuidő ha csak olvasok és zenét hallgatok (persze a legalacsonyabb fényerő esetén) vagy, hogy 3 órát lehet filmet nézni merevlemezről. Még azt is szeretem benne, hogy tudja több lépésben állítani a proci órajelét (nem csak a min. és max.)
A negatív hatása, hogy nem megy a Készenléti üzemmód, azaz nem akar visszajönni belőle. A képernyő fekete és a ventit maximális fordulaton pörög. Ha valaki tud valami orvosságot erre a bajra, akkor ne tartsa magában... -
Eszleny
aktív tag
Sajnos mégsem megy tökéletesen a gépem, ha 0,7V-ra csökkentem a 6-szoros szorzó esetén a feszültséget, mert Stand by-ból nem akar visszajönni
. Most, hogy felvittem 0,78V-ra már jól működik ez is.
-
Eszleny
aktív tag
A Notebook Hardware Control honlapján a következőket találtam.
([link])
Az oldal alján van egy táblázat a feszültségekről, hogy melyeken találtak ők stabil egy 1600-as Dothant (úgy tűnik ez 100 FSB-s). Érdemes elolvasni a ''CPU stability problems -> CPU voltage variation / fluctuation'' részt is, ahol röviden arról van szó, hogy Prime95 és a Hot CPU-nál nem adott hibát, de ha alacsony akkunál vagy külső eszköz rákötésénél hibák léptek fel.
Ezek szerint csak hosszabb használat arra következtetni, hogy stabil vagy sem. -
Eszleny
aktív tag
Ha csökkentem a magfeszültséget ezzel a progival, akkor csökkenti az alaplapnak adott feszültséget is? (lehet, ha nagyon láma kérdés
)
A venti sebességét mi szabálozza? Ez függ az oprendszertől vagy sem? Egy erre vonatkozó magyarázatott megköszönnék.
A hétvégén én is fogom tesztelni, hogy mennyire stabil 0,7-0,8V-on. -
Eszleny
aktív tag
Engem is erdekel, hogy minel tobbet tudjam hasznalni akkurol a gepem. De emellett az a legfontosabb, hogy valahogy elhallgatasam a ventit. Egy HP nc6220-as gepem van 1,73-as procival es csodalkozom, hogy akkut hasznalva is megy a venti. En pedig csendet akarok!!!
Remelem a Notebook Hardware Controllal tudok valamit csendesiteni rajta. Legalabb hasznat veszem a tablazatnak, hogy ne probalkozzak bizonyos ertekek alatt.
Majd irok a fejlemenyekrol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- HP 15da0000nh Intel Silver N5000 / 8gb ddr4. / UHD 620 / 1TB Hdd / 70% akku / Olcsó DDR4-es laptop
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest