Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• a2d2

addikt

válasz TrishtanAG #60583 üzenetére

Nem tudtam hogy az emuláció itt szabad téma-e, de akkor beszállok:
    Használ itt valaki emulációhoz Joycon kontrollereket? Na mert én is az emuláció miatt kezdtem el összevásárolni Joyconokat, de sajnos eddig lyukra futottam.
    Eddig sima xbox kontrollereket használtunk, teljesen stabilan kapcsolódik akár 3-4 darab is az Intel kártyákhoz 8260 (BT 4.3) és 9260 (BT 5+) van otthon. Ezek ugye class1-es BT eszközök, ráadásul elvezettem a gép mögül egy külön külső antennát is, a lényeg hogy eddig atomstabilak voltak.
    De ugye az xbox kontrollerekben nincs mozgásérzékelő, meg a gombkiosztás is fel van cserélve.
    Ezért gondoltam hogy nem olyan nagy beruházás, veszek két pár utángyártott Joycont és meg van oldva a probléma.
    Viszont komplett estéket elszórakoztam de semmilyen módszerrel nem voltam képes stabil kapcsolatot fenntartani a PC és a joyconok között.
    Próbáltam először a natív Citron-os támogatást (ez egyébként baromi jó Yuzu klón én ezt használom most), aztán a különböző alternatív megoldásokat: betterjoy, dswindows, a megfelelő kiegészítő driverekkel, stb. Sehogy nem volt jó.
    Általában pár percen belül megszakad a kapcsolat és elveszik pár mp-re az irányítás.
    Windows eseménynapló csak annyit ír hogy hatókörön kívül került vagy megszakadt a kapcsolat az eszközzel.
    Na de gondoltam ha mégis tele van a youtube hogy márpedig ennek mennyire működnie kell, ráadásul a Steam is natívan támogatja ezeket a vezérlőket akkor ennek bizony tényleg működnie kell, és biztosan a fake joyconok a hibásak.
    De sajnos nem így van, mert van otthon most 3 eredeti joycon pár is és ezek ugyanúgy eldobálják a kapcsolatot pár percenként mindkét intel kártyával!
    Fontos hogy dual joyconként beállítva jön elő egyből a hiba, teszteltem 4db önálló joyconként is őket és úgy egész stabilak maradtak, de azért úgy is volt jelvesztés párszor.
    Most ott tartok több órányi youtube videók alatti kommentolvasgatással előfordulhat hogy ez régen valóban ment, és talán windows update tette tönkre a dolgot (realtek chipseteknél mindenképpen), és hogy elvileg pl a broadcom-os 4.0-ás Asus BT400-al mennie kell most is. Én mindenesetre rendeltem hétvégén egyet, pár nap múlva fogok tudni ezzel kapcsolatban visszajelezni hogy megoldotta-e a problémát.
    Akinél szuperül muzsikál a dolog megírná hogy pontosan milyen BT eszközzel használja a Joyconokat?
    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák