Aktív témák
-
Bobo54
újonc
Sziasztok!
Nem tudok belépni a biosba.
Asus H170 Pro
Használom már évek óta, tökéletesen működik. Néhány éve beléptem a biosba, beállítottam egy jelszavat, amit minden indulásnál kér. Most szeretném kivenni belőle. DEL és F2 billentyűvel írja, hogy be tudok lépni a biosba.
Elindul a gép, pittyenő hang, nyomom a DEL-t, vagy F2-őt, kéri a jelszót, beírom, enter. Utána írja, hogy DEL vagy F2 to enter setup.. vagy bios vagy ilyesmi. ott is nyomkodom, mind a kettőt, 1x, többször, folyamatosan nyomva tartom, de semmi.. elindul a win7.. már lehúztam mindent, optikai meghajtót és hdd-t is. nincs boot meghajtó benne, kihúztam az összes i/o eszközt. csak a monitor és a ps2-es billentyű maradt bent. úgy sem..
Hogyan tudnék belépni a BIOSba???
Válaszokat előre is köszönöm! -
senufed
csendes tag
Hali!
Nekem ugyanez a problémám...
Végül is az történt, hogy szétszedtem és összeszereltem a gépet (proci hűtő ventit cseréltem). Amióta összeraktam azóta nem jön be a BIOS, csak az a bizonyos ''kék csík'', meg a villogó kurzor.
Most szedjem megint szét, meg rakjam megint össze???
A legújabb elérhető BIOS van fent - 2003-as.
Ha valakinek van valami ötlete, segítsen!
Köszi!
u.i.: addig is megpróbálok szerezni egy PCI-s videokártyát, hátha azzal bejön a BIOS... -
Bikeman
aktív tag
Egy cmospwd-4.3 nevű programmal sikerült legyilkolnom a user passwordöt ''kill user password'', de kicsit megijedtem, amikor következő újraindításnál ezt írta ki: cmos checksum error defaults loaded, de F1-el továbbengedett, azóta bootol rendesen.
Sztem nem felejtett el semmit, de nemtom pontosan, lényeg, hogy eddig úgy működik mint elötte.
Kösz a válaszokat!
[Szerkesztve] -
Nedudgi
aktív tag
Vagy a feljebbiek közül egy módszer
-
szeku
tag
Hi, nekem akkor csinalt ilyet az alaplapom, mikor lehuztam a proc feszsultseget nagyon. A Barton magos Athlon 1,55 V-tal siman mnt, de a Biosba kellett belepnem... Nezz szet az alaplapon, lehet, hogy kezileg kell a feszt beallitani.
A hibajelenseg nalam is a kek csik volt.... -
Warlock_42
senior tag
válasz
Warlock_42 #21 üzenetére
Ja és bővebb infót az alaplapi könyvben találsz Cmos Reset néven.
Némely Bios van aminél van biztonsági jelszó vagy valamilyen billentyű kombináció, amivel be tudsz menni. Hákeres oldalakon lehet ilyesmiket találni. -
Warlock_42
senior tag
Az a már említett Cmos Clear. Ez egy jumper lesz az alaplapon a Cmos akkumlátorának közelépen amit pár pillanatra át kell kötni (azaz rátenni a kis bizbazt). Gép áramtalanít, elem kivesz, Jumper át egy pár percig.
De vigyázz mert az összes Bios beállítás törlődik, nem csak a jelszó! -
Bikeman
aktív tag
Valaki?
-
Bikeman
aktív tag
Na nekem annyi volna a bajom, hogy be tudok lépni, de nem tudok megváltoztatni semmit sem, mert valaki valamikor lekódolta, és password-öt kér, amit persze nem tudok, mit kell ilyenkor csinálni?
-
-=Virus=-
csendes tag
Nekem is voltak ilyen probelmaim de en valahogy rajottem hogy lehet de sajnos nem emlekszem
-
Kuznyikov
aktív tag
Én még ilyet is láttam: Alt+Ctrl+Esc
-
@aMoRF
tag
Bios belépési modok amikkel találkoztam:
DEL, F2, F1, F9, Crtl+F10.... Érdemes probálkozni.... Elrontani ezzel a gépet ugysem lehet...Persze ilyenkor mindig megcáfol valaki....
-
Mennyi?
aktív tag
Szasztok!
Szintén bios belépési problémám lenne! A páciens: HP Omnibook 600C !
Valaki please egy billkombinációt, mert lövésem sincs, hogy miként férhetnék hozzá a biosához!
[Szerkesztve] -
Buzás
csendes tag
Sziasztok
Kaptam egy 386-os datamini NA-340s notebook-ot és nem tudok belépni a biosába nem tud valaki segíteni, hogy milyen bill. kombinációval probálkozzam?
előre is köszi -
szenyo
csendes tag
hali.
nem tudja valaki, hogy hogyan lehet belépni toshiba satelite 320cdt biosába?
milyen gombal????? -
b.bone
senior tag
Tipp:
volt régebben egy MSI lapom, annak volt valami funkciója F11-billentyűre bootnál.
volt egy gagyi ''raid''vezérlőm benne, annak is F11-re volt a bios-a.
így akadt a kettő és egyik biosába se lehetett belépni.
nálad véletlen nem ez a szitu?
mert ha igen szedd ki a kártyát ,állits a biosodon majd tedd vissza a kareszt. -
na007
csendes tag
Hello!
Most szereztem új videókarit és processzort.
Megy mind a kettő. Legalábbis úgy tűnik.
(kicsit magas a cpu hőmérséklete, de valszeg gyenge a hűtő)
Viszont nem tudok belépni a biosba.
(memóriateszt stb után felhozza, hogy más proci lett betéve go bios)
Amikor viszont a delt nyomkodva imádkozom, hogy bejöjjön
csak egy kurzor villog a kép tetején és egy kék csík díszeleg az alján.
PLS segítsen valaki, mi ez, mitől van, mit tudok ellene tenni.
Az alaplap régebbi a bios a lehető legfrissebb.(ST6A, proci 1300tua cel,
vga ATI Radeon 8500)
Előre is 1000 köszönet
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Milyen házat vegyek?
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest