Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #56 üzenetére
Nos, igen, pl z80 is létezik a mai napig, de új fejlesztésekhez nem sűrűn fogják azt választani a jól fejlesztett és karbantartott avr vagy pic helyett
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #52 üzenetére
A mipsnek már vége, az utódvállalat risc-v processzorokat dizájnol. A mips utasításkészletet még lehet licenszelni, de nem valószínű, hogy érdemben fejleszteni fogják.
"We’re taking RISC-V to new heights"
-
ddekany
veterán
válasz
fatpingvin #52 üzenetére
Gondolom az is valami licencelt MIPS megvalósítás lesz. Láttam weben, hogy T1-re a Debian P5600-t ír ki a CPU-ra (ami egy lassan 10 éves megvalósítás), de nem tudom az igaz-e. Szerk.: Ja, de a T1 az nem az enterpárjsz, az desktop/beágyazott.
-
ddekany
veterán
válasz
fatpingvin #45 üzenetére
A polgári célra szánt Baikal M-ek, amikkel elvileg ki akarják váltani a nyugati CPU-kat, szokványos ARM Cortex-A magokat tartalmaznak, szóval az is csak kis részben hazai tervezés. Amúgy a szankciók értelmében most már csak a már meglévő ARM licenceket használhatják (A57 és A75 biztos megvan nekik), újat nem kaphatnak.
Aztán van még a MIPS-es Baikal vonal, az nem tudom mennyire hazai design.
De tippre a háborús őrület pár év alatt lecseng, és annyi idő alatt nem fognak ezek az alternatív megoldások sosem felfutni. Egyéb esetben oroszoknál eljön az (Astra) Linux éve is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 7340 Latitude 13.3 WUXGA Touch i7-1365U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest