Hirdetés
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drenadar
veterán
válasz
Top cat
üzenetére
hát oda eddig se tettem jumpert, a cmost gombbal csináltam, a hátulján. szóval igazából jumpert sehova se tettem, ha eddig nem volt rajta most sincs
ehhez újra ki kellene venni a VGAt ami... és hát tuti nincs ott... nah.
hát nincs hirtelen se másik AIOm, se másik cpu hűtőm hogy leteszteljem hogy az aio a hibás e... :| az AIO kábeleit most kétszer átnéztem, és azok jól rajta vannak a helyükön... -
Drenadar
veterán
válasz
Top cat
üzenetére
az a pici tüskés jumperes cucc? az mindig rá volt dugva. Vagy a Táp kábele? az is rajta van. a tápon gondolom mindegy hogy hova dugom.
végül rátettem a vgat is, valamint egy ramot. SSDk nincsenek rádugva.
most vagy valami nagyon alap dolog hiányzik, vagy lehet tényleg az alaplap a szar -
Drenadar
veterán
válasz
Drenadar
üzenetére
hát... rádugtam az új tápot az alaplapra, csak az atxet, meg a két cpu ágat, a többi nem fontos nem? nincs rajta a VGA... felvillan az összes led, az összes debug led, és kialszik és ennyi.
Szal ez nem jött be... vagy valamit elbénázok itt? de nagyon nincs mit... megnéztem hogy jól dugtam e rá, sztem az SSDk nélkül is el kellene indulnia a bootnak... -
Drenadar
veterán
válasz
Top cat
üzenetére
jó ezt nem úgy értem hogy más hibája nah... én vagyok egyébként nagyon lusta...
Egy jó barátom mondta, hogy szedjem szét totál a gépet asztalra tegyem le csak a tápot és az alaplapot és úgy nézzem meg, és szép lassan tegyek rá plusz dolgokat....
De én gépet építeni is utálok, ez az alap lap kikapása stb...
Hát ha még szombaton megrendeltem volna a tápot akkor kb 1 órán belül meglett volna de akkor még hezitáltam... ha nem a táp a gond, akkor is lesz egy erősebb tápom, a másikat meg valamennyiért elpasszolom. -
-
Drenadar
veterán
válasz
Top cat
üzenetére
kaptam egy szép chieftec 550es kölcsöntápot, csak hát arra nem számítottam hogy az alaplapomon a cpu rész az 2x 8 pin (vagy csak 4nek hívjuk???) a tápon viszont csak egy olyan volt, és nem volt semmi pót kábel hozzá egyik táp dobozában se, és így hogy csak egyet dugtam rá ugyanúgy nem indult be semmi. (jah és ez még régi táp ami egyáltalán nem moduláris így az se "játszott" hogy a másik táp kábelét erre dugom rá...
)
Corsair RM1000x (2021) t rendeltem ezzel állítólag nincs sok baj.
az FSP 850 viszont "lehet" még garis mert a táp dobozára 5 év van írva, de nem találtam meg az iponos papírját... gondolom az ipon anélkül nem áll szóba velem
ha ezzel se indul el, akkor viszont alaplap? -
Drenadar
veterán
válasz
Top cat
üzenetére
úgy csináltam még a táp kábelt is kihúztam belőle és nyomtam vagy 3x 10 másodpercig...
a ledet kb esélyem nincs látni, mert alapbol nem világít egy pillanatra felvillan és sötétség...
de lehet az egyik villant, a 3.?? az ramot jelent de hát volt hogy úgy próbáltam hogy nem is volt benne ram... -
Drenadar
veterán
válasz
Sanyi19
üzenetére
elemet nem vettem ki, az csak arra van hogy a bios megtartsa a beállításokat nem? a biosig nem jutunk el...
a gépemen nincs reset gomb, és sztem a powernek nincs baja, mert ugyanazt csinálja ha benyomom, vagy ha csavarhúzóval "kapcsolom" be.
de az a rész, hogy nem minden bekapcsolásnál villan fel a gép az mit jelenthet?
mármint ha rég nem próbálkoztam, benyomom, felvillan... ha újra megnyomom nem történik semmi nagyon hosszú ideig.
ha az alaplap lenne a hibás akkor minden egyes próbálkozásnál felvillanna a gép nem? -
Drenadar
veterán
továbbra is azt csinálja hogy hosszabb állás után ha összeérintem csavarhúzóval akkor egy pillanatra beindul, és utána megint hosszú ideig semmi....
-
Drenadar
veterán
Sziasztok!
sajnos a gépem ma nem indul el.
Tegnap még teljesen jó volt, este kikapcsoltam. Ma hazaértem, próbáltam bekapcsolni és egy pillanatra felvillantak a gép belsejében fények (de főleg csak a VGA) és utána sötétség. Se az alaplap nem világít se a gép hátulja, semmilyen visszajelző led nincs. Ha lehúzom a VGA tápját akkor világít pirossal. (Ventik se pörögnek fel, semmi).
ezt többször nem is lehet eljátszani csak valamennyi várakozás után (tehát nem csinálja ezt minden bekapcsolásnál a többinél egyszerűen csak nem történik semmi)
próbáltam:
tápot többször áramtalanítani kikapcsolni újra bekapcsolni semmi eredmény.
próbáltam az alaplapra csatlakozó táp kábeleket megmozgatni... semmi.
kicseréltem a táp kábelt hátha.
lehúztam a power switch jumpert és csavarhúzóval próbáltam bekapcsolni. ugyanaz a szitu.
alaplap: MSI x470 gaming pro carbon
táp: fsp hydro g 850
VGA: 3080 asus tuf.
vajon a TÁP halt meg, vagy az alaplap? sajnos nincs semmilyen csere egységem, találomra meg venni mind a kettőt kicsit felelőtlen lenne?
plusz nem rémlik pontosan de szerintem kikapcsolt állapotban is világított a mikrofon visszajelző ledje valamint a FiiO k3 USB is.... meg talán az alaplapon egy két led.
3 éves a konfig úgy ahogy... lehet a VGA lassan kicsinálta a tápot?
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
hurrá!
ehhez újra ki kellene venni a VGAt ami... és hát tuti nincs ott... nah.
)