- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Adrian Mole #37 üzenetére
Nemtudom, ezeket ellenőrzöm.
De mostmár kezdek gyanakodni hogy talán mégis igazad lesz a táppal kapcsolatban. Majd ezt most mingáyrt ki is próbálom. Rákötök még 1 tápot, és akkor 2 táp lesz dualba, azaz 600W, az nem lehet kevés neki"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Adrian Mole #35 üzenetére
Vezérlőkártya mindenképp kell bele, mert az alaplapi kevés. Ugyanis 3 winyó van benne, és most a másik kettő a vezérlőkártyáról fut, és azóta nem volt fagyás De nem akarom elkiabálni a dolgot.
A gép hétköznap nagyjából a nap felében van bekapcsolva, értsd: kb 9-10 óráig, hétvégén éjszaka kivételével egész nap"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Adrian Mole
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #34 üzenetére
Szerintem tápcseréig minél kevesebb cumóval fusson. Pl plusz vezérlőkártyát ne tedd bele, sem fénycsöveket, stb. Esetleg, csak egy optikai meghajtó a kettő helyett.
Mióta van meg a táp, mennyit megy a gép? A mosónők korán halnak! A 250 W is megárthat neki, ha 24/24 megy (pl azért, mert kifogtál egy olyat, ami nem annyira tuti, és csak pár hónapig bírta a 300-at, utánna csak 280-t).42
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Adrian Mole #33 üzenetére
Akkor csak féig érted jól.
Nem igazán cserélgettem a gépben az alkatrészeket, csak kb 3 hónapja vettem bele egy új winyót, és attól kezdve kezdett fagyogatni... Pedig akkor még csak kb 250W-ot használt a gép.
És most, kb 1 hónaptól mostanáig ment át egy újításon a gép, akkor kerültek bele a plussz dolgok, de mondom, nem akkor jött elő a fagyogatás, mikor ez az újítás történt...tehát elvileg nem ez okozza.
Egyébként mondtam, majd cserélem a tápot, csak most nincs rá zsé. Addig ki kell bírnia, főleg egy DTK-nak. (Codegentől természetesen nem várnám el, hogy leadja akár a névleges teljesítményt is, mert soha nem is fogja )"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Adrian Mole
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #32 üzenetére
Én mondtam, én megmondtam! Gyönge kis nyuszika, mondtad, és nem hallgattál rám...
Most akkor nem értem a történetet. Tehát: volt egy lazán összerakott gép, amiben elég gyakran cserélgeted az alkatrészeket, elkezd random fagyogatni, majd amikor beleraksz egy csomó új alkatrészt (túllőve a névleges teljesítményén), már annyira fagy, hogy idejössz a Ph!-re segítséget kérni. Mondom táp. Mondod nem hiszed. Oké. Én megtettem a téteket. (szerintem cseréld a tápot)42
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Adrian Mole #30 üzenetére
Na de te akkor nem vagy tisztábban vmivel!
Mikor megvettem azt a winyót, még csak kb 250W-ot evett a winyóval együtt! És már akkor is ezt játszotta, csak mostanra lett belőle elegem
Azóta már tettem a gépbe optikai meghajtót, raid kártyát és egy harmadik winyót is! Szóval nemhinném hogy ez lenne a gonja, ugyanis akkor ebből az következik hogy a 300as DTK táp nem bírja a 250W terhelést...
Mással lesz itt a baj"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Rez_Grof
őstag
Nagyából össze adtam a konfigodat 290-310W eszik ehhez legalább 350es, de inkább 400as táp kell!
Azért resetel állandóan.A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
NoLF
veterán
válasz Adrian Mole #28 üzenetére
elvileg simán elég neki a 300w táp. tudom hogy lehurrogsz, de akkor is elég neki. én is 400as zalmannal nyomom mert fő a biztonság, de van aki nem akarja vagy nem tuddja megtenni.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Adrian Mole
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #25 üzenetére
Mit vársz egy 300 W-os táptól???!! Miért füstöl a kispolákom, amikor még csak 3 órája nyomom neki üveghangon 110-el, ráadásul a szomszéd múltkor lejtőn, hátszélben 120-at ment vele? Ember, nincsenek neked olyan adatok a gépeden, amit nem bánnál, ha nem szállnának el? Örülj neki, hogy nagyobb baj nélkül eddig kibírta. Vegyél ki valami fogyasztót a rendszerből legalább, ha már nem akarsz tápot cserélni.
42
-
A_ScHuLcZ
addikt
Másrészről mág megint fagyott, igaza lesz NolF-nak, ma 2 órán belül már ez volt a 3.
Most a másik winyót áttettem a PCI-os RAID vezérlőre, így most egyedül van a samsung, kíváncsian várom mi fog történni..."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Adrian Mole #24 üzenetére
De csak kb 10 napja van túlterhelve, nemhinném hogy máris nembírja.
Egyébként tápot fogok cserélni..."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Hát most is eljátszotta
Ma már másodszor"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
nálam is halál pontosan ugyanez van, ami nálad volt
Csakhát mit csináljon ilyenkor az ember?!
1. A sok cuccot nemtudom hova rakni róla
2. a garinál ha nem jön elő 5 perc alatt a hiba akkor nem is foglalkoznak vele (tapasztalatból mondom), és hát ugye ez nem óránként, hanem 2-3 naponta fordul elő..."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Egy DTK 300-as táp van benne, aminek a tesztek szerint még a 380W-ot is bírnia kell, nálam viszont a felvétel közel nincs annyi (kb 310-320), úgyhogy nemhinném hogy az a baj...
A winyók 1 kábelen vannak, mert ahhoz hogy optikai+winyó legyen 1ütt, ahhoz rövid a kábel, tehát így vannak bekötve:
1.kábel: master: samsung 160 (rendszer) slave: seagate 80
2.kábel: master: pioneer 108 slave: lg cdíró
Nemhinném hogy a tápcsati lenne a hibás, de azt azért majd kipróbálom.
CuKoR: a Sok villogó szar az csak 1 és nem szar , ráadásul az össz világítás nem használ annyi mint pl 1 optikai meghajtó"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
simonzé
addikt
Esetleg segíthet ha egy IDE kábelre egy vinyót teszel, meg egy HDD-t. A régi mondás szerint két vinyó nem fér meg egy IDE kábelen. Van hogy nem szeretik egymást. Főleg ha konkurens cégek gyrtják őket.
I don't fit in. I fit out.
-
-SeveN-
aktív tag
Jumpereles jo?
Tapcsatik nem kontaktosak?OFP rUlEz! http://www.mod.iweb.hu/
-
NoLF
veterán
sztem ez télleg hdd szarság lesz, nekem is így halt meg egy vinyóm... egyszer ment, egyszer nem. bootolásnál néha látta, néha nem. volt mikor menet közben (pl netezés, ilyesmi) is kifagyott, olyankor reset után nem látta a gép a vinyót. kidobtam, jó lett.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
-
kisho
senior tag
Táp milyen?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nemhinném hogy rossz lenne az IDE vezérlő, mert:
1.) 4 hónapja garisan kicserélték az alaplapot egy újra
2.) akkor miért csak az új winyó/dvd óta csinálja ezeket? A régivel 1x SEM volt ilyen gond 1 év alatt..."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Rez_Grof
őstag
80 eres kábelek vannak minden hol??
Másik kábellel próbáltad?A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
Hikvision
senior tag
Talán,szar az alaplap IDE vezérlője.
20 éve a PH-n.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Hali!
Nemtudom hogy jó helyre írok-e, ugyanis nemtudom mitől van a hiba, de azóta fordul elő, mióta vettem egy új 160as Samsung winyót a gépbe.
A jelenség a következő:
a gép meg szokott fagyni, és ha újraindítom RESET-tel, akkro sem jön rendbe, ugyanis amikor keresné az IDE eszközöket, ott megáll és nem megy tovább.
Ilyenkor egy power off, power on általában meg szokta oldani a dolgot de nem mindig! Mint például az előbb sem oldotta meg, ilyenkor ki kell húznom az IDE kábeleket a winyókból és visszadugni, úgy jó lesz.
Az IDE kábeleket most cseréltem benne, nemhinném hogy szakadtak lennének.
Ja és a DVD íróval is történk már 2-3x fura dolog (ezt 1 hónapja vettem):
bootolásnál látja, viszont a windows már nem...
Mitől lehet ez??
Konfig:
NF7-S
AMD 2400+
Samsung 160gb
Seagate 80gb
pioneer 108
Meg még sok minden más, többit az adataimnál találjátok."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- BestBuy topik
- Horgász topik
- Kerékpársportok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- World of Tanks - MMO
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...