- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Autós kamerák
- Raspberry Pi
Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Azé irok ennyit, mer ''PH ördöge'' akarok lenni minél előbb! :DD
Namost rájöttem, hogy a dfi lapot matatod, én meg a gigához osztom az észt. De amiket írtam, az a pci freki fixálása kivételével nagyjából ugyanaz. A biosban állítsd a frekit 33/66-ra, ne hagyd auto-n. -
BluEyes
őstag
Nagyon közel a boldogság, szerintem pöcsölni kell a géppel, és szépen finomhangolni,aztán kész is. Ilyesmikre gondolok, hogy picit játszani kell a proci és a memória feszültségével, a memória időzítéseivel, meg lemérni a PCI frekit, most ne kérdezd mivel, vki majd ideírja. Ezek okozhatnak ilyen bizonytalanságokat. A biosban ha kotorászol, találhatsz egy ***init delay vagy hasonló menüpontot, azon is állíthatsz le is, fel is, lényeg, hogy talán nem áll fel időben valamelyik eszköz a bootoláskor, hátha ez helyre hozza. Csak óvatosan!
Szerk: Prime alatt 36 fok!! brrr, jégkunyhóba lakol he? :Y
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
Naaa,azért szépen haladtunk. Azon gondolkodom, hogy mennyi lehet a pci/agp frekid. Azon a lapon ugyanis nem lehet fixálni. attól is szophat a rendszer ily módon.A procidnak bátran add oda az orvos által ajánlott 1,65V-t, ne emiatt krákogjon. Biost frissítettél?Everest memória írás/olvasás mennyit mutat?
-
BluEyes
őstag
Xp alatt stabilitásteszt a Prime95 - www.mersenne.org a lelőhelye. A legjobb, ha két könyvtárba is kicsomagolod, az egyikben nevezd át az exe-t bármire, így két példányban tudod futtatni. Megnyitod,opsönsz,torture test,blend,ok. Ha megyegetnek pár órácskát együtt, piros marad a tálca ikon, akkor kb. minden ok.
Processzort max. teljesítményen járató progi a Cpuburn, www.pages.sbcglobal.net/redelm/ a termelő oldala. Kicsomagolod, és értelemszerűen a burnK7.exe-t indítod,meg az Everest vagy hasonló progit, ami mutatja a hőmérőket.
Én memóriát akkor is a memtest86+ segítségével tesztelek, eddig még nem csalódtam benne. Na egyelőre ennyit.Hol tartasz? -
-
BluEyes
őstag
Hát pedig ezek finom tápocskák, ill. nagy a respektjük itt a fórumon. Javallom, hogy az újra összeszerelést az asztalon hajtsd végre először, néha a házba szereléskor jön össze valami apró hiba, fémszilánk, meggörbül a mobo vagy ilyesmi. Hangszórót köss a lapra, hátha produkál valami rendszerhangot.
Egyébként szerintem ha így sem jutsz semmire, jó esélyed van két döglött alaplapra, egy vagy két döglött tápra, továbbá egy, esetleg több döglött alkatrészre ( memória,vinyó,cd). De ne fessük az ördögöt a falra. -
BluEyes
őstag
Bocs, anti-microsoft rendszerem van, az OS-t kivéve :)
Na szóval értelmezem: a te tápoddal nem indult,majd a sajátjával sem? Ez elég gáz. Először az alaplapot kéne talpra állítani. Tápot húzd ki néhány percre a hálózatból, közben vga ki-be,memória ki-be, floppy ha van kábelek megigazít, tápcsati alaplapról ki-be, Minden más le a lapról, tápkábelek kihúzva az eszközökből is(vinya,cd). Ha nem vagy biztos a bios resetben, inkább pattintsd ki az elemet is pár percre.pár perc után elem, majd 230v vissza, indít. Nem árt megfigyelni a jumpereket sem, hátha lecsusszant valamelyik.Ha így nem áll fel, akkor bajban vagy.
Sőt, a floppy sem kell, kifelé vele!
Apropó, tápod típusa?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
Vág az eszem:DD
Még van 4 óránk, elég lesz. :Y Gondolom, barátnőé működött,mikor elhoztad.Mi történt vele,mit tettél ki-be (szigorúan a gépről érdeklődöm :D :D :D) ? Kontakthibákat ellenőrizted? Táp rendben rádugva, memória ki-be néhányszor,biosba belenyúltál?
szerk: szereltél benne, táp ki-be, procihűtő ekkor nem billent félre?Túl értelmetlen ez a hiba.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
Létra, szerintem underclockold a processzort,166 vagy méginkább 133-as fsb, a memória időzítés legyen bySpd,sebesség mint a procié.Előtte bios reset,vagy default load kellene, aztán knoppix.Asszem azon is van memtest, futtasd le. Ja igen, minden vinyót tépjél le a lapról, vga memória dvd táp legyen csak.Ha így lefut a memtest, felmegy a knoppix, akkó......nem tudom.Egyelőre nézzük ezt.
Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Metal Gear Solid
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest