Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Mindegy, hogy pletykálják, nem igazán lenne vevő az Intel Foundry-ra
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dell notebook topic
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
Hirdetés
-
Megjelenési dátumot kapott a DROVA: Forsaken Kin
gp A PC-re és konzolokra szánt pixel-RPG a tervek szerint október közepén debütál.
-
Mégis a chipgyártás humánerőforrását vágná meg az Intel?
ph A Ctee szerint a vállalat a saját dizájnjait tekintve már a TSMC-ben gondolkodik.
-
Új gombot és SoC-t kapott az iPhone 16 és 16 Plus
ma Apple A18-ra épül, az Apple Intelligence-re tervezték.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Nincs mese áret kellemelni
-
GeryFlash
veterán
Nem tudom ezen mit kell meglepodni, 2020-2022-ben halomra vettek a home office miatt a gepeket, nyilvan hogy most meg a 2018-19 allapotokhoz kepest is kevesebben vesznek. Majd ha ezek a gepek 2-4 ev mulva selejtezodnek le akkor varhato fellendules.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
pusszycat
nagyúr
Ebben az évben már többször megremegett a kezem, volt pár jó ajánlat, ha nehezen is de ellenáltam. Beraktam a kosárba majd ki.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
BatchMan
senior tag
Jelenleg egy négy éves laptopot használok, és eszem ágában sincs újat venni. A jelenlegiek alig jobbak, az itt lapuló teljesítményt nem használja ki semmi. Ha vennék is csak használtat.
Játék nem érdekel, az új játékok ugyanazt tudják, mint 5 éve.
Nagyobb monitort nincs hova tenni, maradok FHD-n. De ez legalább már tényleg hordozható, nem szakadok meg, akksi is bír jó pár órát.
Minek ruházzon be egy mezei user? -
Skynet258
veterán
Ahogy írod, 4-5 éves tech simán elegendő még ma is. Bejöttek az olcsó, erős procik, az SSD-k hatalmas ugrást adnak a HDD-hez képest (és már tényleg fillérekért kapható), az elmúlt 2-3 évben pedig mindenki fejlődött egy olyan szintre, aminél többre nincs szüksége. Rengeteg játékos elfordult a PC-től mint olyantól, sokan kipróbálták a konzolokat játékra és rájöttek, hogy bizony az is bőven jó.
Igen, most is van az a réteg aki élvezi a PC újítását és szeretné az új tech-et a nappalijában tudni (még csak nem is észérvek miatt, mert nem mindenki vág videót vagy használja ki a nyers erőt ami az új cuccokban rejlik) de szépen látható pusszycat hozzászólásából is, hogy a tech geek vonal is elgondolkozik, kell-e neki az új cucc. És akkor ez a PH, a kemény(ebb) mag, az átlagfelhasználó még annyira sem akar költeni most semmire. Infláció, brutál árakon nyitó újdonságok, bizonytalan jövőkép... sokadrangú most a PC újítása na. Főleg, hogy a fentiek miatt még annyira kényszer sincs, mert a Youtube/Facebook/Teams ugyanúgy fut 16GB DDR4-en is, mint 32GB DDR5-ön. Az átlag felhasználónak meg ez számít a nap végén.Eladó switch: HAIMU Heartbeat silent linear
-
fanti
addikt
Nos, igen!
Mit is hozhat pl. AMD vonalon a DDR4 vs. DDR5....?
Semmit!
Akkor pl. a meglévő 5800X rendszerét mi a fenének cserélni bárki is...?Mi több, mi a fenének cserélne bárki is pl. egy 3800X-et egy 5700X-re?
5%-ért???Most más időket élünk és másra kell a pénz.
Aki családos, az tudja miről beszélek, a többi hebehurgya is kapizsgálja....remélem!Szépen ássa a PC a saját sírját...
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Helyes, lássák csak hogy nem úgy megy az, hogy minden héten megszorozzák 2-vel az árakat és kész. Nekünk se a nyomtatóból jön rá a mani.
-
pourri
aktív tag
Itt az ideje az áresésnek.
-
félisten
Érdekes, pedig én pont most fejlesztettem i7-7700-ra...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Én azért olyan gyorsan még nem temetném az asztali PC-ket, van ott dögivel pénz benne. A Google Stadiáról is azt mondták, hogy majd betesz a desktopnak, aztán meg is szűnt... Irodákból szerintem előbb-utóbb eltűnik, ha a miniPC-k átveszik a helyét, de otthon még azért valljuk be, nem olyan rossz dolog. Bővíthető, darabonként szédszedhető, ugyanez nem mondható el egy miniPC-ről vagy egy Macről. Helyre biztosan nagyobb helyet foglal, de az élettartama is ez miatt hosszabb lehet, mert pl. jobb az alkatrészek hűtése. Fogyasztása nagyobb? Egyértelmű, de kb. mennyivel? Már sok videókártyát úgy terveznek, hogy minél hatékonyabb legyen az energiafelhasználásuk, még, ha többet is fogyasztanak. Már jópár éve van Titanium hatékonyságú tápegység is.
Más téma, hogy még a HDD-ket sem tudják eltemetni. Egy optikai meghajtó egyik napról a másikra elfinghatja magát, míg egy HDD azért ad előjelet, ha haldoklik, még időben menthetőek róla az adatok is.
Ja és a konzollal nekem mi a bajom? Az, hogy az asztali PC egy minden egyben készülék, multifunkciós, bármire IS jó. Míg egy konzol nem. Persze, aki tudja, hogy csak játszani FOG, annak persze, oké. Viszont a billentyűzet + egér irányítás szerintem fényévekkel jobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
senior tag
Sajnos ez az uj generacio, csak a lehúzásra megy... DDR5 alig semmivel sem jobb.. Uj procik nem akkora ugras hogy csereljen barki is.. Meg minek ha jatekok is direkt magas gepigennyel jönnek.. Hagyom is az egeszet.. Ha direktbe igy fogjak nyomatni.
► Ryzen 7 7800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Pure Power 12 M 1200W 80+ Gold ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Inkább az az érdekes, hogy most is mekkora hasznuk lehet rajta, ha még olcsó(BB) is pár dolog. A tápegységek biztosan nem, brutálisan elszálltak az árak, ugyanígy a számítógépházaknál. Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen haszonkulccsal dolgozhatnak a gyártók/gyártatók...
-
subaruwrc
félisten
de meglepő ilyen horror áron adott,semmi érdemi fejlesztést nem tartalmazó cuccoknál
-
ldave
félisten
2013-ban adtam el az asztali PC-met és váltottam laptopra, lakásban meg is szűnt az "íróasztal" terület. Viszont mivel a home office a covid után is velünk maradt, most azon vagyok, hogy legyen egy erre szánt rész a lakásban és akkor már felmerült bennem, hogy mennyi is lenne nulláról egy aktuális középkategóriás PC-t összeállítani és hát meglepődtem az árakon.
A Slime draws near! Command?
-
ftc
nagyúr
Nálunk a cégnél 3 évente van csere...Lejár a garancia s cserélnek.. De pl otthonra nem érzem azt, hogy kellene egy új... előzőt is 4 év után cseréltem miután egyre lasabb lett s minden baja volt már .
Szóval én nem csodálkozom, hogy csökken a kereslet.
[ Szerkesztve ]
-
HA be mered vállalni, a használt piacon még mindig kellemes árakkal lehet találkozni. Néha garanciával együtt is jelentős kedvezményeket tudsz kifogni. Erősen ajánlom a Haprót.
Számítógépházat és tápegységet újonnan úgy gondolom abszolút nem éri meg, viszont használtan töredékéért lehet őket venni. Ugyanez igaz az alaplapokra, processzorokra, VGA (!), háttértár, kb. mindenre.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Nálunk utoljára 2018-ban volt csere. Jelenleg úgy tudom, hogy nem is fognak gépparkot cserélni, egyfelől a chiphiány miatt is, másfelől meg szerintem fogják a pénzt. Kérdeztem a rendszergizdát, hogy szerinte mi lesz, ha a Windows 10 támogatása megszűnik? Nem tudott rá mit mondani. A jelenlegi gépbe pedig szerintem TPM chipet nem lehet rakni, bár még belülről nem láttam az alaplapját.
-
pusszycat
nagyúr
Számomra az asztali pc megszűnt létezni, nem most inkább tizen-huszon éve. Ugyanúgy nem használok kazettát, video kazettát, walkmant. Tudni kell elengedni a dolgokat. Nem vagyok nagy gamer elég a tableten ami elfut. Ha valaki venne nekem egy asztali pc-t hát komolyan megsértődnék. A pincében fetreng vagy 2 belőlük a hideg kirázz tőlük, pedig igen sokba voltak nekem. Sokan nem úgy gondolkodnak mint én, de egyre kevesebben vannak.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
Felesbandi
senior tag
230 korul el lehet hozni egy jelen generacios konzolt amire a most megjeleno jatekok 95%-a hozza a 60FPS-t 1440p korul. Most, hogy nem 900p@30FPS VS 1080+p@60FPS az atlag felallas konzol es PC kozt, egyszeruen egyre kevesbe latom a PC gaming vonzerejet.
A 3070-em elvileg jobb grafikat es magasabb FPS-t hoz, mint az XSX vagy a PS5, de a kulonbseg mar nem akkora, mint regen volt. Ha nem keresem a kulonbsegeket, hanem csak jatszok, nem erzem ugy, hogy rosszabb lenne a jatekelmeny. 120FPS meg jo, de nem akkora ugras a 60-hoz kepest, mint amekkora a 60 volt a 30-rol.
Cserebe konzolon nem kell pocsek portokkal meg a Windows-al szivnom, gyorsabban toltenek be a jatekok (pedig PC-n is Samsung NVME-n van minden).
Atlag felhasznalasra meg irodai munkara egy 6 eves laptop is eleg.
[ Szerkesztve ]
-
-
GeryFlash
veterán
Azert a chiphianyra csak ne fogjak, mert konkretan mar nem letezo problema.
A Windows 10 tamogatasa meg 2.5 evig el, igazabol szerintem egy 5-6 eves hardvercsere ciklus tok oke, afelett kezd necces lenni.Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
válasz pusszycat #23 üzenetére
Na most igazából a számítógépek is olyanok (szerintem), mint az autók. Igen hamar amortizálódik. Magyarán, ami idén került 500 ezer forintba, az jövőre már csak 400 ezret fog érni. Én a helyedben minél hamarabb eladnám, ha úgy van, mert csak romlik a belé fektetett pénzem.
-
nubreed
veterán
A CPU árak még elmennek, az alaplap árak azok amik brutálisan elszálltak. Most ott tartunk (AMD), hogy a belépő kategória az AM5 esetében ~14-17 ezer forintról ~42 ezer forintra drágult (A620). De ha felső-középkategóriát szeretnél (A650) akkor az már 72 ezernél kezdődik az előző platformok kb 30-50 ezres ársávja helyett. A X670 -ről meg már ne is beszéljünk, a legolcsóbb lap 110ezer. A DDR5 ramok sem éppen olcsóak.
Akkor arról meg már ne is beszéljünk, hogy az nVidia mennyire brutálisan túlárazta a 4000 -es szériát. Kéne a halálnak ilyen árakon.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
-
negro
őstag
Fogd meg sorom. PII X4 -el tolom 12 eve. Par eve 8-rol 16-ra bovitettem a memot. HDD mar 2009-ben sem volt a gepemben pedig akkor egy 60Gb-os SSD kerult 40 ezer forintba. Volt 3 VGA upgrade ebben a szettben (jelenleg egy Nitro+ RX580 8GB) es untig elvagyok vele mivel ha jatszom akkor fokent retro megy de meg egy Metro Exodus is elment FHD-ban high grafikan. Egy Asetto Corsa 1440p-ben is atlag 60fps boven tud... Meg 18-19-ben gondolkodtam gep cseren de utana kezdtek be gyoruzni az irrealis ar kepzesek (persze az itteni fizetesek menten minden draga)
Azt meg valjuk meg az, hogy ki lett nevelve egy zombi fogyasztoi tarsadalom akik 5 evente autot, 1 evente telot valtanak... illetve ott voltak pl. a gazdag apuci hulye kisfiai akik apu penzebol vettek evente aktualis csucs vga-t vagy a semmirekello banyaszok okan jutottunk el oda, hogy ha most akarnek egy felso kozep gepet osszerakni komplett az eppen talan kijonne 1 milliobol.
En igazobl attol tartok msot egy olyan korszak jon (mivel arat nem fognak letorni) mikor a minosegbol engednek es jon majd a par ev alatt elfustolo reszegysegek kora persze gari lejarta utan...
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
janos68
aktív tag
Igazából ezen semmi meglepő nincs.Egyre kevesebb átlagembernek van szüksége pc-re a mobiltelefonok korszakában,és csak egy teljesen felesleges drága kütyünek tekintik.Főleg a húsz év alatti generáció,de a egyre inkább érzik így az utána levő generációk is.Lássuk be,van benne némi igazság is.
-
HThomas
senior tag
Én kitartottam az asztali gépnél... egy normális laptop is lassan millió fölött van, aztán pár év után lehet cserélni az egészet, az olcsóbbaknál meg csak a szívás van a béna hűtésekkel. Az asztali gépet meg legalább tudom normálisan bővíteni, ha kell.
-
pusszycat
nagyúr
20-30 éve még nem volt minden családban 2-3 laptop, tablet. Persze, h nem fogy mert telitett a piac. A másik dolog iszonyú pénzek mennek el kajára, rezsire. 3 bankkártyám van egymáson röhögnek.
-
Hashvrad
tag
Akinek munkára kell az bőven el lesz a nemrég vásárolt gépével még egy ideig. A gamerek egy részét meg sikeresen ászoktatták konzolra, aki meg csak PC-n tudja megoldani, az kivárásra játszik, vagy lassan halad a fejlesztéssel.
Mellesleg a mostani hardver árakat se indokolja semmi.janos68
Elég sok átlagember szokott játszani valamivel a mobilszutykokon kívül is, oda pedig kell a vas. A konzol pedig elég sok esetben nem megoldás.
A legtöbb dologban pedig fapados a mobil a PC-hez képest, cserébe rendkívül kompakt. Valaki elfogadja, valaki nem.R7 5800X | RX 6900 XT | 32 GB@3200 | LG C2 42"
-
-
L.Edit
tag
Bátor dolog abban bízni, hogy a win10 támogatásának lejártával, tömegek majd ismét PC-t akarnak venni. Főleg a Windows miatt.
[ Szerkesztve ]
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
-
Sanchez638
addikt
Ki vesz mostanába új gépet? Se jó játék, se jó film.. Nincs miért fejleszteni.
Számom az adatlapomon.
-
-
-
nubreed
veterán
válasz Sanchez638 #44 üzenetére
Ez így van, bár a filmet nem értem, egy film lejátszásához nem kell high end gép. Amúgy a játékipar idén éledezik, több olyan cím is kijön idén amire hosszú éveket vártunk nyálcsorgatva.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
Új hozzászólás Aktív témák
- Marantz ND 8006 Újszerű Állapotban Eladó!
- Asztali gép, Gamer PC / videóvágó gép eladó! i7 9700, 64GB RAM, RTX 3060Ti, egyedi megjelenés!
- Ej-Ha! Lenovo ThinkPad P15 Szép Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Apple Watch Series 10 Alu 42/46 mm Alu/Titán GPS/Cell - bontatlan - 1 év Apple garancia
- GIGABYTE B460 HD3 + Intel i7 10700F + Arctic Freezer 34 eSports DUO Grey
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen