- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurracan
tag
Sziasztok!
Probáltam olvasgatni a fórumot, de képtelenség 3000 hsz elolvasni, így most (lehet sokadjára) de szeretnék pár dolgot kérdezni tőletek!
2: Melyik szoftverel lehet memória kariról futatni játékokat?
3: Mi a különbség a "fat" és a "slim" között?
4: Egy memória karira hány jaték fér el kb.?
5: Meddig bírja az akksi átlagosan- játék alatt?Nagyjából ennyi kérdésem lenne, bocsi ha sokadjára kérdezem u.azt, de engem most ez foglalkoztat!
Köszí a válaszokat előre is!Üdv:Zsuzsi
-
N03L
csendes tag
Pandorázást Budapesten 14.kerben szinte akármikor vállalok ha valakinek szűksége lenne rá.
-
RexpecT
addikt
A PSPChina fórumozói szerint a régóta pletykált PSP-3000 gyártása megkezdődőtt. Beépített mikrofon és kisebb ráncfelvarrást eszközöltek az új modellen, illetve a két korábbi modell HOME gombját egy Playstation márkajelzésűre cserélték. Mindezeket persze kezeljük fenntartással, bár kínai barátaink néhány képet is szolgáltattak:[link]
-
bwoay
nagyúr
válasz
adnoctum18 #3194 üzenetére
akkor most szögezném le gyorsan, hogy nem áll szándékomban
wareztopicba átmenni! persze erre még válaszolok:
a dolog úgy működik, hogy pandorával bármilyen gyári fw-ről
át tudod flashelni a géped gyakorlatilag bármilyen cfw-re.
ha 2.82-t nem frissítetted volna 4.05-re, akkor még pandora sem kellene,
de hát késő bánat ugye.
a videokhoz xilisoftot vagy Video 9-et ajánlok,
viszont ha fent lesz a cfw, akkor lesznek elérhetőek
az igazán jó video playerek, amik pmp formátumot játszanak le,
és kezelik a feliratfile-okat is, ld pmpmod -
adnoctum18
senior tag
Témába vágok
Vettem egy fat pspt kinn Angliában,és a 2.82es fwről,4.05re frissítettem.
Szeretnék memkariról futtatni majd játékokat,de ehhez custom fw kell,ez várható,hogy kijön?
Jah és még valami,tudna ajánlani valaki valami jó tömörítési profilt a videókhoz,mert hiába másolom be őket mp4formátumba átkonvertálva a video mappába,nem ismeri fel.
Jah és két eredeti játékom is van,az egyik a TDU,a másik a GTA liberty city stories. -
bwoay
nagyúr
válasz
stargazer #3192 üzenetére
figyelj, azt próbálják itt elmagyarázni az emberek,
hogy ha nem akarsz állandóan gyári játékokra pénzt költeni,
akkor kénytelen leszel meghackeltetni a gépet,
és a gyári firmware helyett custom firmware-t telepíteni,
amivel képes leszel futtatni a játékokat memóriakártyáról.a pandozárás annak a módszernek a neve,
amivel bármilyen PSP-t meg lehet flashelni,
hogy a gyári fimware helyett cfw fusson.
valójában Pandora's battery a helyes kifejezés,
mert szükség van egy kellően megformázott,
szerviz módba átállított akksira és egy memóriakártyára,
ezért nincs olyan, hogy távpandorázás.sajnos ma már magától értetődő, hogy senki nem vesz gyári játékot PSP-re,
sőt, hallottunk már olyanról, hogy egyeseknek egy darab UMD-jük sincs,
minden játék kizárólag MS-ről fut... -
stargazer
senior tag
mi ez a pandorázás? ez nagyon viccesen hangzik...
) ez az amikor megflashelik a gépet? és gondolom ehhez speckó cuccok kellenek, de sajna én baranyai vagyok ugyhogy a pesti kiruccanás az nekem elég sovány. mindenesetre köszi a lehetőséget. de ha ismersz valaki cimborát itt pécsen akkor egy távpandorázásban benne vagyok!
-
N03L
csendes tag
válasz
stargazer #3188 üzenetére
Ha újat veszel akkor pandorázni kell, én ezt meg tom neked csinálni pesten a többit pm-be.
a legújabb talán a 4.05 (1hétig nem voltam netközelbe nemtom pontosan) de az OFW vagyis Official fw amin nem mennek másolt játékok, a legújabb Cfw (Custom fw) az a 4.01M33-2.
Minenképp CFW-be érdemes gondolkodni, amennyiben nem szeretnél túl sokat költeni játékokra.speckó cuccok nemnagyon vannak a cfw-ben, nagyából annyi a különbség h azon mennek másolt játékok.(illetve sok más különbség van még, de azt egy átlag felhasználó nem nagyon érzékeli) ugyan úgy néz ki mint a gyári, ugyanúgy működik minden, csak itt ugye mennek az isok is, böngésző is ugyan az.Youtubos videókat meg nemtudom miért nem játssza le, gondolom valami formátum támogatás kéne ami még nincs reménykedjönk benne h hamarosan lesz. -
stargazer
senior tag
tehát ha most újat vennék akkor annak jó FW-je lenne? azt nem kéne update-elni? különben milyen verziószámú a legújabb? vagy vannak ilyen spec moddolt FW-ek is, amikeben esetleg érdemes gondolkodni? valamilyen billentyűzet a netezéshez? ez egy teljes értékű böngésző? miért nem játssza le a youtube-os videokat?
és mi az a cfw? -
N03L
csendes tag
Youtube nem működik psp-n, a gyári 4.05-öt meg jobb elfelejteni, mindenképp Cfw-t érdemes használni gazdaságosabb ;) FW-t leszedni illetve újat feltenni nem egy túl egyszerű művelet, pláne ha tegnap vetted a psp-d (illetve 18,-án)Ha kell segítség Fw ügyben akkor írj egy PM-t és megpróbálok segíteni!
-
N03L
csendes tag
válasz
stargazer #3183 üzenetére
Hát véleményem szerint (eléggé elfogult psp fanatikus vagyok
) a pspnek nem sok rossz tulajdonsága van. Előfordulhatnak pixelhibák, (beragad 1-2-3 akárhány pixel és az onnantól folyton világít általában fehéren)de ezen kívül nem sok tipikus psp betegség van. Mint tudjuk ami elromolhat az el is romlik, de nekem a 2éves psp-mnek se pixelhibája se semmi más baja, ami baja volt az is az én hibám volt. (vagy nagyon beletúrtam az agyába és bedöglött, vagy épp 1,5m-ről lezuhant)A maximum elérése érdekében mindenképp érdemes CFW-t használni, nem csak a "biztonsági másoltatok" futtatása érdekében.Ha új gépet vásárolsz akkor "nem kell" semmire külön odafigyelni, ha bontatlan a csomag akkor nincs mitől félni.
Ha használtat vásárolsz az kicsit gázosabb ott sok buktató lehet.Érdemes egyből beszerezni egy nagyobb fajta memóriakártyát(legjobb választás ha eredeti sony-t veszel de az méreg drága ha nem akarsz rá 20k körül költeni akkor kénytelen leszel beérni a kínai hamisítvánnyal.Én hamisítványt használok amióta pspm van, meg vagyok vele elégedve, igaz kicsit lassabb, meg elég könnyen lejön a műanyag borítás, de ha nem veszed ki akkor ez nem zavaró.Sok ember lehúzza a hamis kártyát, ha lenne vele rossz tapasztalatom én is biztos így tennék.Ha hamis kártyát veszel akkor viszont mindenképp "High speedest" vegyél, mert a többin egyes játékok elég csúnyán tudnak szaggatni(ez sajnos tapasztalat nekem nem high speedes van és az 1-1,5 gigás játékok tényleg elég rondán tudnak akadni).
Assasin creed nincs és nem is lesz soha psp-re tudomásom szerint.
Hirtelen ennyi jutott eszembe erről a remek kis gépről(tényleg elég elfogult vagyok) remélem tudtam segíteni.
-
N03L
csendes tag
Szia! emiatt még nem kell szervizbe rohanni, ott vagy alaplapcserét fognak mondani(15-20k) vagy pandorát javasolnak amit ők meg is tudnak /talán/ csinálni 5-10k között, ha BP-i vagy akkor pandorában én is tudok segíteni és valószínűleg a psp-d újra működni fog.(nem mondom 100% mert már jártam úgy, hogy valaki flash0-t formázott és azt nem tudtam visszahozni)
-
nesh20
aktív tag
válasz
stargazer #3182 üzenetére
Szia.
Igen lehet vele web-et böngészni, szükség van hozzá egy vezeték nélküli router-re.
Lehet Memory Stick-ről játékokat futtatni ( Ez az okosítás)
Az AVI filmeket nem játssza le. Ha viszont előtte beleégeted az AVI-ba a feliratot és utána átkonvertálod úgy működik.
Remélem tudtam segíteni.További szép estét mindenkinek.
By - Nesh
-
stargazer
senior tag
ja és általában mit érdemes tudni erről a gépről amit a boltban nem mondnak el és nem szoktak reklámozni? mit kell tennem hogy a maximumot ki tudjam hozni belőle? mire figyeljek vásárlásnál? milyen fw-t rakjak fel? feltétlenül kell-e egyáltalán? van/lesz assasin's creed rá?
-
stargazer
senior tag
hellósztok!
gondolkodom egy ilyen kütyü beszerzésén.
ami érdekelne vele kapcsolatban:
-lehet-e webet böngészni vele mintha IE-rel csinálnám PC-n
-lehet-e MemoryStick-ről játékokat futattni
-lehet-e feliratos avi-kat lejátszani veleelőre is köööööszi.
ja és mi ez az okosítás amiről itt beszéltek?
-
nesh20
aktív tag
válasz
HagaNRG #3179 üzenetére
Sziasztok.
A magyarítás nem nagy dolog, Én a héten cseréltem FW-t az angol nyelvű volt, kb 2 perc alatt megoldható hogy, magyar legyen és tényleg semmi extra nincs benne.
Az okosítás már kicsit kényesebb dolog de az sem nehéz, kell hozzá egy aksi és egy memókari és egy kis olvasás, utánajárás, vagy pár ezresért megcsinálják Neked ami tuti jó leszBy - Nesh
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
MEgoldható egy psp magyarítása házilag? (úgy értem, ha ebayról vennék küldöldről egyet?).
Meg az okosítás házilag nagy dolog? Vagy meg se próbáljam? -
rawwwr
csendes tag
nem értek hozzá de akkor te megtudod mondani hogy ha van a gépeden aim és nincs bekapcsolva kibasz a pb? Oo csak egy választ akartam.
-
rawwwr
csendes tag
Tegnap vettem egy PSP Slim- et... és frissítettem rajta, 4.05- re. ÉS valami probléma van vele, mert nem jelenít meg rajta, nem hoz be dolgokat. Azt írja töltsek le egy Flash Player- t. Youtube- n is ez a hiba nem tudok rajta megnézni egy videót. Mi lehet a gond? Meg a Settings -> System Settings- be nincs bent az Enable Flash Player cucc : nem tudom mi lehet a gond a PSP- vel és letudom szedni a firmware- t róla valahogy?
-
szilchi
őstag
Eeee...neeem.
Júni 30-án kivették a Sony szervízben és úgy vitték garis javításra.ÉS kb. 1 hónapot mondtak,mire meglesz.Gondolom biciglis futár viszi le a gépemet Japánba meg hozza vissza...
Szóval akkor ez az egy hónap nem e gond neki.Csak volt már egy olyan mobil teló akksim,ami 2 hónapig nem volt készülékben,töltve sem volt és utánna meg se nyekkent. -
szilchi
őstag
A PSP akksijának nem gond,ha hosszú ideig nincs bennt a gépben és nem kap töltést?
-
MaTTeS
senior tag
Csatlakoztam a psp slim tulajok táborához
-
zedok
őstag
hello. szerintetek egy 4gb-s sandisk ultra 2-es memokari elég ?
-
Xelo
addikt
aww Crisis Core nagyon odavag. leginkabb a Kingdom Hearts-okra hasonlit, lassabb jatekmenettel. tenyleg baromira elvezem, az osszes mellekkuldit megcsinaltam idaig. 17es vagyok, 40000GIL-lel, es meg nem jutottam oda a tortenetben hogy 2nd class legyek. normal nehezsegen nem nagy kihivas a main harc, jobb mindig az aktualis hard - very hard sidemissionoket nyomni, igy nagyon gyorsan lehet szintezni.
-
roly7
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy magyarosítani akartam egy fat psp-t amin 3.80 M33 szoftver van és "Ha végzett, menj a Recoveryben a Back majd az Exit opcióra, így a PSP újraindul." lépés helyett az utolsó menüpontra mentem és elmaradt az újraindulás és nem indul el a gép mit lehet tenni ?
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #3159 üzenetére
(már nem tudtam szerkeszteni)
ilyet
-
bigmasterg
addikt
Hy.
Használ valaki kristály tokot psphez?milyen ,lehet vele normálisan játszani?
Külön van slimhez és fathez? -
mit lehet tenni az ellen hogy ha böngészek a neten ne lépjen ki minden második oldalnál azzal a hibával hogy nincs elég memoria?
másik pedig hogy lehet beállítani az Encodingnál hogy western (iso-8859-1) be kodolja át az oldalakat ??én nem jöttem rá egyikre sem...
-
bwoay
nagyúr
még egyszer megkérdem, aztán befogom:
azt, amit legelőször mondtam, hogy rakj be egy UMD-t,
és állítsd be, hogy kérjen lemezt, kipróbáltad már?
a sony driverrel szerintem nem is kell elindulnia a GoW-nak,
de hogy ezt a driveres baszakodást ki lehessen zárni,
ahhoz át kellene állítani úgy, hogy gyári lemez hiányában
ne induljon el egyik játék sem. -
Noda10
tag
hát ilyet!!!
van egy játék (GOW) ami azzal a hibával küzd hogy már másodszor érkeztem olyan részhez ahol kifagy a videó. de ki lehet lépni a játékból. Szóval ezt először úgy lehetett megoldani hogy letörlöm és újra felrakom uganazt a fájlt. és valahogy nem volt vele gond később... elérkeztem a következő ilyen részez. Kifagy a videó. Törlés másolás, továbbmegy a videó később fagy le. törlés másolás, ugyanez. UMD mode átállítása sony m33asra. A játék el sem indl hibaüzenettel. törlés másolás, visszaállít umd mód. a játék megint nem indul más hibaüzenettel. Magarán olyan módban amivel eddig játszottam most el semi indul. iyle még nem láttam -
zedok
őstag
Jó reggelt! Nézegettem a sandisk kártyákat és lenne egy kérdésem:
Van-e különbség a SanDisk 4GB Memory Stick PRO DUO Ultra II és a
SanDisk 4GB Memory Stick PRO Duo Gaming kártya között?? árban végülis 1000Ft a különbség. De a gaming kártya is gondolom eléggé gyors lehet. -
N03L
csendes tag
az én kártyám nam high speedes fake, ráadásul a gépem is vagy 70éves, szal usb 1-es még, nekem pspre max ilyen 6-700kbyte/sec
-
gonczip
tag
Csak azért kérdeztem, mert én azt olvastam visszáb, hogy 10-15 megás sebesség a megfelelő. Akkor ezek szerint ez az 5 mega elég? A játékok tökéletesen fognak menni rajta? Nem lesz szaggatás, hasonlók? Akkor ez most High Speed-es kártya vagy sem?
Közben utánnanéztem és kiderült, hogy nem az Ultra II-es verziót vettem meg, hanem a simát. Az Ultra II-es 10 megás sebességet tud. Akkor ez az 5 mega is bőven elég? Csak azt furálom, hogy nézegettem az árakat a neten és egyforma árban van mind2 kártya. -
bwoay
nagyúr
de korábban azt is írtam,
hogy a selecttel nem a recovery menüt éred el,
csak egy részét, de a számodra szükséges beállítási lehetőség ott is elérhető.
azt is leírtam, hogy melyik az.viszont ha nem csak játék közben kergül meg,
akkor ez nem fog segíteni, én legyalulnám,
újraflashelném, magyarán felraknám a legfrissebb cfw-tGonczip: és mégis mekkora sebességet szeretnél elérni?
Igazából nem derült ki, hogy mi a problémád,
ha egyszer a kártya eredeti, és rendes sebességet produkál -
gonczip
tag
Sziasztok.
Vettem egy SanDisK Memory Stick PRO Duo 4 gigás kártyát a PSP-mhez.
Ha másolok rá játékot akkor max. 5000 kbyte/mp-el, ha pedig a PSP-ről másolom vissza a gépemre a cuccot, akkor max. 7500 kbyte/mp-el másolja.
Nem tudom, hogy ez most jó-e vagy nem. (Mármint ekkora adatátviteli sebesség a psp-hez) Visszavigyem-e a boltba vagy se. A kártyát megnéztem és a PSP-m azt írjaki, hogy eredeti.
Válaszotok előre is köszönöm. -
Noda10
tag
megvannak a dolgok, több fórumon sokfélét olvastam, tulképp az a konklúzió, hoy midnen egyes esetleges fagyásra több megoldás lehet, de nincs kollektív, hanem csak mindre egyedi. PL nekem fagyott a Crisis core a legelején egy videónál és egy olyan megoldás oldotta meg, amit nem hittem volna, hogy manapság még ilyen előfordulhat... újra rá kellett másolni a memóriakártyára... 21. század...
köszönöm a segítőkészséget mindenesetre.
ti a cpu sebességet defaulton hagyátok, vagy pedig játék közbére érdemes a max sebbességet permanensre tenni?
-
Jamesch
tag
Hello
egy ilyen kérdésem lenne, amit a faq-ban nem találtam, hogy mi a jelentősége, hogy TA-082-es alaplap van-e vagy sem?
előre is kösz -
Noda10
tag
ez valami driver hiba szerintem, mi van beállítva a recovery menüben?
kér UMD-t? mert én úgy tesztelném, hogy kérjen lemezt,
be kell rakni valami játékot, aztán ha utána is fagy, akkor lehet vakarni a fejünket.ezt írtad korábban, és mondtam, hogy nem tudom hogy kell előhívni a recovery menüt.
a selecttel előhívott menüben a következők állnak:
CPu1 default:
cpu2 default
usb device: memory stick
umd iso mode m33 driver
iso video mount none.ebből melyiket kéne átállítani?
látom már az első menüpontban van a az újraindításnál hogy X+(jobb kar) recovery menü. Namármost amint lenyomom az xet újraindul...
-
bwoay
nagyúr
válasz
RexpecT #3128 üzenetére
mondjuk én még nem láttam,
de a létjogosultságát sem vagyok képes elismerni
merthogy én nem rakom a gépet téglák közé.
persze lehet, hogy a Slim tök puding, és csak a régebbi bírja annyira a strapát,
hogy elég legyen neki a puha tokZedok:
ááá, hát a kínaiak messzire elkerülik az amerikai piacot -
Noda10
tag
hát ezt már meguntam... nincs szinte olyan játék amiben ne lenne hiba. bár egyelőre még mindet csak kipróbálom de bármelyikkel is játszottam huzamosabb ideig, mindig lett valami gigszer: fagyás, újraindulás, sima fekete képernyő ilyesmi.
ha valakinek van ideje és kellő segítőkészsége leírhatná, hogy milyen menükben miylen beállításoknak kéne lenniük a siker érdekében, és hogy azokat a menüket miként lehet előhozni. Ismétlen 3,90 m33as fw van fent. köszönet előre is. -
bwoay
nagyúr
ja igen, ez egy ilyen vákumos-tükrös csoda
igazából ez egy 3rd party megoldás, még a kezdeti időkből,
amikor nem volt Slim, de egyesek mindenáron rá akarták kötni a gépet TV-re.
Szerintem a képen látszik is a működési elve,
szerintem ez a legbizarrabb dolgok egyike,
mintha egy videokamerát szigszalagoznék a kijelző fölé,
hogy aztán annak a jelét vigyem át TV-re.kísérletezni elég drága mulatságnak tartom, 3x annyi, mint a kábel,
és gyanítom, hogy legalább 1/3 annyira hatékony. -
gonczip
tag
Az volna a kérdésem, hogy ez a memóriakari jó a PSP-hez? Gondolok itt a sebességére és a fajtájára. http://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=44602&
Válaszotok előre is köszönöm.
Gondolom ez eredeti, nem hamisítvány. Vagy tévedek? -
bwoay
nagyúr
mondjuk inkább úgy, hogy unom az állandó értetlenkedést.
vagy beéred azzal, hogy rákötöd kompozit kábellel,
és csak filmet nézel, vagy nem kötöd rá sehogyan.
ez a két lehetőség van, mint ahogy már korábban kiderült,
mivel a teljes körű használathoz komponens kábel kell,
de még az általad belinkelt képen is ott van,
hogy azzal NTSC jelet küld, olyan készülékekre,
amik tudják a progresszív scant.Noda:
nem, de ott is elérhető az UMD ISO mode beállítás. -
bwoay
nagyúr
az egyik a kompozit kábel, stereo jobb és bal csatorna,
meg videojel (RCA-n illetve s-video csatin).
a másik a komponens, stereo jobb, bal, és a video három színkomponense (RGB).
az egyikhez oda van írva, hogy rá lehet kötni vele a gépet a TV-re,
a másiknál meg az áll, hogy csak filmekre jó.PS2 kontroller min kereszül kötnél rá?
-
Noda10
tag
3.90 m33as fwm van. egy csomó játéknál szarakodik. van hogy el sem indul egy program, van hogy mindig egy ponton fagy le... elfeketedik a képernyő és olyan mintha folyamatosan töltene. Nem fagy le, mert a programból ki tudok lépni. Van pl a god of warnál egy rész ahol viszont nem lesz fekete képernyő csak lefagy egy videó? ezekt a problémákat lehet valahogy orvosolni?
-
Ok, de mondjuk ennél a kábelnél írják, hogy csak filmeket lehet lejátszani s azért mert a másiknál nem tették meg nem vagyok benne biztos, hogy megoldható, inkább megkérdezem, nem akarom megszívni.
Meg azt sem vágom, hogy annál 5 kábel van, alapból nekem csak 3 van, a másik kettő mire való?
5.1-nek?
Ahhoz meg kevés.A másik két kérdésben tapasztalat?
-
PSP TV-re kötéséről van valakinek tapasztalat?
Ezzel a kábellel megoldható?
Vagy az itt látható eszköz létezik?
Lehet rá PS2-es kontrollert kötni a könnyebb kezelhetőség érdekében?
Vagy netán egy ilyet próbált már valaki?
Kényelmesebb a kezelés?
Mert nekem néha beakar görcsölni a kezem a kis méret miatt, főleg God of War típusú játékoknál.
Új hozzászólás Aktív témák
● tilos a warez!
● tilos az adás-vétel!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest