Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• breetai

aktív tag

válasz Gabeszku #4264 üzenetére

Kösz! De most megpróbálom parasztra (az én nyelvem) fordítani az elmondottakat:
    Bár 3 különböző prociról van szó: P4, A XP, A 64 az ócsó Ram-nak is ''bírnia kéne'' a 2-3-3-5 -ös időzítést 400 MHz-en; és mindezt 2.8V-on.
    Már csak azt kérdezném, hogy akkor haver A 64 754 2800+,Asus K8N cucca miért fagy rendszeresen? Hogy tehetnénk stabílabbá, akár ezekkel az időzítésekkel is? :F
    Ill. azért megjegyezném, hogy én ebben az évben nem két gépet szereltem össze. Bár gondolom ti is szakik vagytok. Én azt tapasztaltam, hogy az újabban eladott ''ócsó'' modulok elég sz@rok. Az 512 MB-os modulok tényleg (NEM KAMUZOK) erre a 3-4-4-8, 3-3-3-8, és 3-3-3-7-es időzítésre álnak be. Én naívan azt hittem, hogy ez SPD oké, de lehet ezt finomhangólni. Mert ez arra van kitalálva, hogy minden mindenben működjön.... HÁT NEM EZEKBEN AZ ESETEKBEN! Az 512 cucc 3-3-3-7 -nél lejebb nem ment 400 MHz-en. Mondjuk a feszen nem állítottam, de így ez volt a vége. A Főnököm meg azt mondta, hogy ez így van mert a 256-os modulok kisebbek, ergó gyorsabbak. Az 512-eseknél meg már a 2.5 -ös CL is szép, hát még a 2 -es! Szerinte az 1024 MB-osok csak 3 -mas, vagy 4 -es CL-t tudnak. (De ezekkel neki sincs sok tapasztalata.)
    Ez így igaz, vagy a mi ''ócsó'' cuccunk volt selejtes??? :F

Aktív témák